Elämänpuu vaiko hyvän ja pahantiedon puu?

Keskustelua vertauskuvista ja raamatunkäsitteistä
katso7
Viestit: 1583
Liittynyt: 19 Kesä 2016, 16:58
Viesti:

Elämänpuu vaiko hyvän ja pahantiedon puu?

Viesti Kirjoittaja katso7 »

Mitä ajatuksia teille tulee näistä kahdesta puusta. Paratiisissa. Voisiko elämänpuu tarkoittaa uudentestamentin aika jota elämme nyt Jeesusta Kristusta koska vain Hänen kauttaan voi ihminen saada ikuisen elämän!
1 Moos 3:22 Ja Herra Jumala sanoi Katso ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä niin että hän tietää hyvän ja pahan. Kun hän ei nyt ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti.
Jeesus on elämänpuu!
https://www.youtube.com/watch?v=9ScRmcpRip4
Dennis Jernigan-You are my all in all
Sinettisormus

Re: Elämänpuu vaiko hyvän ja pahantiedon puu?

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus »

Ensimmäinen fantastinen lupaus: Elämänpuu: https://aktiivikristinusko.fi/ensimmain ... elaman-puu
He tekivät oman tahtonsa Jumalan hyvän ja täydellisen tahdon sijaan, ja tämän yksinkertaisen teon kautta synti tuli maailmaan.
Jumala sijoitti elämän puun ja hyvän ja pahan tiedon puun Eedenin puutarhaan muiden puiden joukkoon. Hän selitti Adamille ja Eevalle, että he voivat syödä vapaasti kaikista puista, paitsi tiedon puusta. Tämä oli yksinkertainen ohje.
... totisesti, tämä herättää ajatuksia. Tiedon puusta syöminen oli kiellettyä ja nyt näemme sen karmeita tuloksia. Ihminen kuvittelee tulevansa kokoajan viisaammaksi, mutta ei näe sen todellisuutta, joka on viemässä meitä karmeaan tuhoon.
Jeesus vihasi kirjanoppineisuutta ja juuri tässä on syy siihen.
Ilman tätä kaikkea tieto määrää, ihminen saisi elää vapaasti, mutta se oli paholaisen ovela suunnitelma .... voi sitä kurjaa!
Sinettisormus

Re: Elämänpuu vaiko hyvän ja pahantiedon puu?

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus »

Näkeehän sen maailman ylimmistä päättäjä tahoistakin, mitä viisaampia ja oppineempia he kuvittelevat olevansa (itseriittoisia), sitä enemmän he kylvävät kurjuutta maailmaan. He kuvittelevat, että viisaus tuo valtaa, mutta se on väärää valtaa ... maallista.
Sinettisormus

Re: Elämänpuu vaiko hyvän ja pahantiedon puu?

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus »

Sanotaan että tieto lisää tuskaa. Aatami ja Eeva ottivat tiedon puusta tuon hedelmän ja astuivat näin, vain Jumalalle tarkoitetulle alueelle, Jumalan saappaisiin, samalla menttäen vapauden, vapauden olla murehtimatta turhia, Jumala hoiti siihen asti sen puolen.
Siihen asti he saivat elää huolettomina, kuin pienet lapset, mutta sitten tuli kasvu, äkillisesti "aikuisuuteen" ja joutuivat ottamaan vastaan ja vastuuta, tuskaista tietoa, josta sitä ennen eivät tienneet mitään.
Höpötänköhän nyt omiani? Näin tämän nyt koen ... mitä mieltä te muut olette? :roll:
Kuva
Vastaa Viestiin