Eläimet opettavat

Keskustele luomakunnasta, sen synnystä ja Jumalan suunnitelmasta
Avatar
Tuija
Viestit: 2976
Liittynyt: 31 Maalis 2022, 14:43
Viesti:

Re: Eläimet opettavat

Viesti Kirjoittaja Tuija »

Hep.4:16. Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.
Avatar
Tuija
Viestit: 2976
Liittynyt: 31 Maalis 2022, 14:43
Viesti:

Re: Eläimet opettavat

Viesti Kirjoittaja Tuija »

Muurahainen

Muinoin ajateltiin, että muurahaisetkin osaavat hikoilla, kun nähtiin niiden puuhaavan koko ajan. Ahkeruus on aina ollut hyve ja muurahainen on hyvä esi-
merkki opettamaan sitä , kuten sananlaskuissa sanotaan:
Mene, laiskuri, muurahaisen luo, katso sen aherrusta ja ota opiksesi. Ei sillä ole ketään käskijää, ei herraa eikä hallitsijaa, ja silti se kerää kesällä ruokansa ja täyttää varastonsa korjuun aikaan. Kuinka kauan sinä, laiskuri, makaat, milloin havahdut unestasi? Nuku vielä hiukan, torku hiukan, makaa kädet ristissä vielä hetki, niin köyhyys käy päällesi kuin rosvo, puute niin kuin röyhkeä kulkuri. (Snl 6:6-11)
Muurahaisilla ei ole paljon voimaa, mutta kesällä ne keräävät ruokansa.
(Snl 30 :26 )

Ajateltiin että muurahaisilla on jumalainen kyky saada sukunsa jatkumaan kun niitä on aina paljon yhdessä. Jos joku niistä löytää koko yhteisölle sopivaa ruokaa, sokeripalan, hunajaa tai mehevän toukan, ne heti tiedottavat siitä toisilleen.- Opetuslapsi Andreas käyttäytyi kuin muurahainen . kun hän kuuli Jeesuksesta,hän meni heti kertomaan veljelleen Simonille Jeesuksesta ja tästä Simonista tuli sitten Pietari !
Samoin muidenkin kristittyjenkin pitäisi jakaa evankeliumin hyvää sanomaa toisille eikä vain itse nauttia pelastuksen tuomasta lahjoista ja siunauksesta.

Muurahaisten työjako on ihailtavaa : Jos pesää sohaistaan, ne osaavat työnjaon heti ja
tärkein kohde ensin : ne asettavat uuden sukupolven tärkeimmäksi asiaksi ja ryhtyvät pelastamaan murahaisenmunia viemällä niitä vaarapaikasta piiloon alempiin kerroksiin.- sitten tulee vasta pesän rakenteiden vuoro. Kun me huomaamme katastrofien ja vaikeuksien tulevan ja yhteiskunnan menevän huonoon suuntaan, silloin nuoret ja lapset pitäisi viedä turvaan Jeesuksen luo eli opettaa heille elämän perustarvot ja totuudet, Jumalan antamat käskyt ja pelastustie.
Yksi muurahaisen puraisu ei vielä saata ihmistä vaaraan, mutta istupa pesään iho paljaana pariksi tunniksi, sairaalan teho-osasto on tarpeen ja kannat vielä kauan rupia tyhmyydestäsi. Eli pienet vaikuttajat voivat yhdessä käydä suuren vihollisen kimppuun - tunnettuahan on, että seuduilla jossa on paljon muurahaisia, ei tapaa yleensä käärmeitä, pikkukaverit ovat puhdistaneet seudun.- Me voimme yhdessä käydä rukoillen ongelmien kimppuun tai yhdessä ponnistelemalla suorittaa suuriakin
urakoita.
Edellä mainitussa sananlaskussa viitataan myös ajan oikeaan käyttöön : Työt on tehtävä aikanaan, kesällä on varustautumisen aika.- Samoin pelastumiskysymyksessa on armoon tartuttava silloin kun armon sanaa tarjotaan. Tuonnemmaksi lykkääminen ei kannata - milloin tiedät armon ajan kohdallasi päättyvän, tuleeko enää koskaan uutta mahdollisuutta ? Se ratkaisu on tehtävä nyt.
Sananlasku totesi ettei niillä ole käskijää, niille on annettu vaisto toimia oikein. Meille on annettu omatunto ja Raamatun Sana jotta me voimme tehdä oikeat ratkaisut, ne pitäisi virittää samaan säveleeseen Raamatun kanssa. Paitsi maallista
työtä, Raamattu kehottaa ahkeruuteen myös hengellisessä työssä : siitä Jeesus itse antaa hyvän esimerkin ja sanoo :
Mutta Jeesus sanoi heille: "Minun Isäni tekee työtään taukoamatta, ja niin teen myös minä." (Joh 5 : 17 )
Muurahaiset ovat "leukatyöläisiä " ja kantavat niillä itseään suurempia korsia tai murusia. ; evankelistat ovat leukatyöläisiä, joille on uskottu heitä itseään suurempi tehtävä, evankeliumin eteenpäin kantaminen.

🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜
Hep.4:16. Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.
Avatar
Tuija
Viestit: 2976
Liittynyt: 31 Maalis 2022, 14:43
Viesti:

Re: Eläimet opettavat

Viesti Kirjoittaja Tuija »

En tiedä johtuiko eilisestä uskovan veljen tuomasta kysymyksestä muurahaisista, mutta minä näin joskus aamuyöstä unta jossa oli ampiaisia, muuta en siitä liioin muista.

Ampiainen
Raamatun maissa on monia ampiaislajeja, joista herhiläiset ovat kiusallisimpia. Raamatussa Jumala on käyttänyt niitä sekä kirjaimellisesti sekä vertauskuvallisesti
joko karkottamaan vihollisia tai vertauskuvana hyökkäävästä vihollisesta.
🤔

Herhiläinen

Raamatun maissa on monia ampiaislajeja, joista herhiläiset ovat ärhäkkäimpiä ja kivuliaimpia pistäessään, pituudeltaankin kaksinkertainen kimalaisiin nähden. Herra lupasi lähettää israelilaisten avuksi herhiläisiä :
Ja minä lähetän herhiläisiä sinun edelläsi karkoittamaan hivviläiset, kanaanilaiset ja heettiläiset sinun tieltäsi. (2 Ms 23:28)
Niin, Herra, sinun Jumalasi, lähettää heidän kimppuunsa herhiläisiä, kunnes ne, jotka ovat jäljellä ja ovat sinulta piiloutuneet, ovat hävitetyt. (5 Ms 7: 20)
Ja minä lähetin herhiläisiä teidän edellänne, ja ne karkoittivat heidät teidän tieltänne, ne kaksi amorilaisten kuningasta; sinä miekallasi ja jousellasi et sitä tehnyt. (Joos 24:12)
Nämäkin hyönteiset tottelevat Luojaansa. Herran keinot ovat ihmeelliset kun Hän puolustaa omiaan.- Israelin vapaustaistelujen ajalta vuodelta 1948 kerrotaan että silloinkin olisivat herhiläiset olleet vaikuttamassa sodan kulkuun.
Jotkut ovat arvelleet että Raamatun puhe herhiläisistä on ollut kuvannollista puhetta siitä kauhusta, jonka Israelilaisten maahan tulo Joosuan aikana on herättänyt, mutta
jos herhiläisten pistot osuvat lähelle silmiä, kasvojen turpoaminen ja kipu on tehnyt
taistelun mahdottomaksi. 🐝🐝🐝🐝🐝
Hep.4:16. Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.
Angelicus
Viestit: 432
Liittynyt: 23 Kesä 2020, 16:39

Re: Eläimet opettavat

Viesti Kirjoittaja Angelicus »

Jos kissa haluaa herättää minut, se heilauttaa itseään ovea vasten, että syntyy ääni, johon herään. En saa nukuttua samassa huoneessa eläimen kanssa. Tämä kissa ei harrasta naukumista juuri lainkaan. Todella harvoin.
Vastaa Viestiin