Vanhan Testamentin nimet

Keskustele luomakunnasta, sen synnystä ja Jumalan suunnitelmasta
Avatar
Sanna
Valvoja
Viestit: 1057
Liittynyt: 11 Joulu 2021, 09:40

Vanhan Testamentin nimet

Viesti Kirjoittaja Sanna »

Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.

Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
jsj
Viestit: 382
Liittynyt: 22 Elo 2021, 21:14

Re: Vanhan Testamentin nimet

Viesti Kirjoittaja jsj »

Olen skeptikko, joten ensitöikseni koettelin tuota katsomalla 1 Mooseksen kirjan 5-luvun sukuluettelon, ja se näytti täsmäävän tuohon listaan.

Sen jälkeen etsin hakukoneella yksi kerrallaan noiden nimien merkitykset ja nekin näyttivät täsmäävän.

Aika mielenkiintoista!
Angelicus
Viestit: 365
Liittynyt: 23 Kesä 2020, 16:39

Re: Vanhan Testamentin nimet

Viesti Kirjoittaja Angelicus »

Voisiko joku avata suomen kielellä, mistä piilotuksista tuossa on kyse? Siitäkö, että hebrealaisesta nimestä voi lukea, miten henkilölle tulee elämässä käymään tai nimi on enne jollekin?
jsj
Viestit: 382
Liittynyt: 22 Elo 2021, 21:14

Re: Vanhan Testamentin nimet

Viesti Kirjoittaja jsj »

Homman juju on siinä, että noiden nimien merkityksistä muodostuu tällainen lause (vapaasti käännettynä):
"Ihminen on määrätty kuolevaiseksi. Surua. Siunattu Jumala tulee alas opettaen että hänen kuolemansa tuo epätoivoisille lohdutusta, lepoa."
Avatar
Sanna
Valvoja
Viestit: 1057
Liittynyt: 11 Joulu 2021, 09:40

Re: Vanhan Testamentin nimet

Viesti Kirjoittaja Sanna »

Kiitos jsj. Eli ihmiskunnan miesten nimet Adamista Nooaan sisältää itsessään jo evankeliumin sanoman.

Tämä sukulinja Seethistä Nooaan, näyttää olevan myös ainoa Jumalaa kunnioittava ja ainoa vanhurskas sukuhaara, jonka kautta Jumala saattoi toteuttaa suunnitelmansa maailman pelastamiseksi.

Kuten tiedämme Aadamin ja Eevan syötyä hyvän ja pahan tiedon puusta, Jumalalla oli jo mielessään ihmiskunnan lunastussuunnitelmansa, jonka kertoi paholaiselle 1Mo 3:15:ssä, että Eevan jälkeläinen nostetaan "murskaamaan". hänen päänsä.

Käärme tästä säikähtäneenä meni ja yritti estää tämän tapahtuman Kain ja Abelin kohdalla mutta toisin kuin käärme aavisti, Jumala oli suunnitellutkin Seethistä jatkajan ja Jeesuksesta käärmeen pään murskaajan.


Toinen mielenkiintoinen, itselle avautunut kohta
Moos 5:22 Ja Hanok vaelsi Metusalahin syntymän jälkeen Jumalan yhteydessä kolmesataa vuotta.

Hanok oli siis Jumalan mies. Hanokin pojanpoika sanoi pojastaan, Nooasta Moos 5:29 kohdassa Tämä lohduttaa meitä työssämme ja kättemme vaivoissa viljellessämme maata, jonka Herra on kironnut.

Nooa toi sekä maallisen lohdun maanviljelystyöllään, että henkisen lohdun pelastavalla arkillaan, joka tosin ei ihmisille kelvannut.

Kun laskemme näiden miesten ikiä niin huomaamme, että Metusalah kuoli samana vuonna, jona vedenpaisumus tuli. Noan ikäero Metusalahiin oli 369 vuotta ja Nooan sanotaan olleen 600 vuoden vanha kun vedenpaisumus tuli.

Onko Jumala antanut lupauksen että Metusalah ei kuole ennen vedenpaisumusta? Metusalah on ollut mitä todennäköisimmin hurskaan isän poikana ja hurskaan pojan isänä myös itse hurskas.

Metusalah kuoli vedenpaisumus vuonna ja jos hän oli hurskas, eikä kuitenkaan ollut arkissa vaikka oli nähnyt sitä rakennettavan onko Jumalan ilmoittama seitsemän päivän varoitus vedenpaisumuksesta merkityksellinen muutenkin kuin Noan arkkiin menon kannalta? Metusalah oli historian vanhin ihminen ja oli tietoinen takuulla Nooan kautta ihmiskunnan tuomiosta. Oliko tuo 7 päivää suruaika maailman tuomiosta, vai kuoliko Metusalah jo aiemmin samana vuonna.

Jos Metusalah oli hurskas, hänen täytyi myös tietää, että hän kuolisi ennen vedenpaisumusta. Hänen on täytynyt ymmärtää, että Herra tuntee omansa ja vapauttaa heidät tuomiostaan.

​​Jos Jumala on luvannut että vedenpaisumus ei tule ennenkuin Metusalah kuolee onko tuossa Metusalahin kunnioitettavassa 969 vuoden iässä lisää symboliikkaa?

Jeesus sanoo sanassaan että maailman lopussa ajat on kuin Nooan aikana. Kuten Noan aikana vanhurskas otetaan pois tuomiota näkemästä. Jos fiktiivisesti kuvittelemme tuota aikaa, Nooa on takuulla saarnannut arkkia rakentaessaan Jumalan tuomioista. Onko hän tiennyt, että kun isoisä Metusalah kuolee niin vedenpaisumus tulee?

Onko tässä nähtävä esikuva meidän tulevaan aikaan - saarnaamme Jeesuksen tuloa ja tuomioita tapahtuvaksi mutta ihmiset eivät enää usko ja vetoavat että Jeesuksen tulo on kestänyt niin kauan ettei enää tule? Onko Nooan aikaan vastalauseet olleet ei Metusalah vielä kuole, ei vedenpaisumusta voi kuivaan maahan tulla? Onko ihmiset tuona aikana, jolloin on eletty lähes 1000 vuotta, ymmärtäneet edes ajan kuluvaisuutta?

Ja yhdistettynä Metusalah tuohon listaan nimistä. Metusalah = "hänen kuolemansa tuo" tässä tapauksessa vedenpaisumuksen, niin tällöin voimme nähdä Jumalan armoa myös Metusalahin korkeassa iässä, ottaen huomioon että hänen poikansa kuoli (jo) 777 vuoden ikäisenä.

Metusalahilla itsessään ei tietenkään merkitystä ole meidän pelastuksen kannalta. Mutta uskon, että Raamatussa on paljon piiloviestiä ja vahvistusta Jumalan sanalle jäljellä, jota emme ole vielä löytäneet.
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.

Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Vastaa Viestiin