Palestiinlalaisten asema

Keskustele Israel aiheesta
Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4655
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Palestiinlalaisten asema

Viesti Kirjoittaja -jarmo- »

Tänään juttelin erään ns. taiteilijäystävän kanssa Israelista ja Palestiinasta ja hän luonnollisesti pitää Israelia tyrannina, joka sortaa ja kiusaa pientä kansaa. Koitin hänelle hieman valaista ja perustella mutteihän siitä mitään tule. Hän kertoi, että hänen kaverinsa juuri tuli alueelta ja kertoi, että IDF oli tahallaan kiusallaa ampunut tarkastuspisteellä ohikulkevia palestiinalaisia jalkoihin, jonka seurauksena palestiinalaiset heitteli näitä kivillä. Kysyi tältä kaverilta, että mitä itse tekisit kun ihan rauhassa kävielisit muina miehinä jonkin tarkastuspisteen ohi ja sieltä joku huumorimielessä kiusallaan huvikseen ampuisi sua jalkohinin. No tottakai minä keräilisin kiviä ja niillä koittaisin heitellä... vai meniköhän se juuri päin vastoin, ensin heiteltiin niitä kiviä ja sitten saatiin kuulaa jalkoihin? Pitää aina ajatella asioita kuin se itselle tapahtuisi. Elikkä jos joku ampuu sua oikeesti yhtäkkii kovilla jalkohin, niin miten sinä reagoit? Luikit äkkiä suojaan, etkä tosiaan ensimmäisenä etsi kiviä millä heitellä vastaan luoteja. Samomattaki selvää!
Avatar
AOAOAOAOAO
Site Admin
Viestit: 2274
Liittynyt: 29 Kesä 2016, 19:52
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Palestiinlalaisten asema

Viesti Kirjoittaja AOAOAOAOAO »

Oliko Fady vai Kamil, tuo ystäväsi ?
Menkää siis ja tehkää kaikki kansat Minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Matt.28:19

https://www.youtube.com/watch?v=MKLwutE ... -S&index=1 Psalmi.135, kuoro
Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4655
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Palestiinlalaisten asema

Viesti Kirjoittaja -jarmo- »

<span style='color: #00FF00;'><b>AOAOAOAOAO</b></span> kirjoitti: 06 Joulu 2020, 23:29 Oliko Fady vai Kamil, tuo ystäväsi ?
Ei vaan eräs muusikko, räppistudion pitäjä ja näyttelijä kollega. Hyvä tyyppi mut saatanan hallussa pahasti.
jsj
Viestit: 427
Liittynyt: 22 Elo 2021, 21:14

Re: Palestiinlalaisten asema

Viesti Kirjoittaja jsj »

Yleisesti juutalaisvastaiset boikotit vaikuttavat lisääntyneen ja syynä käytetään sitä, miten Israel muka kohtelee palestiinalaisia. Mutta mielestäni muutama fakta jo romuttaa aika hyvin käsitykset Israelista jonain palestiinalaisia/arabeja sortavana hirviönä:

-Arabit saavat äänestää Israelissa ja heillä on jopa oma puolueensa, joka on ollut hallituksessakin. Onkohan monessa arabimaassa juutalaisilla tai kristityillä puolueita?

-Jerusalemissa käy valtavan iso joukko palestiinalaisia töissä täysin vapaaehtoisesti, koska siellä on hyvät edellytykset tienata huomattavasti paremmin kuin ympröivillä arabialueilla. Menisitkö itse vapaaehtoisesti sellaiseen paikkaan töihin, jossa sinua sorrettaisiin ja vainottaisiin kauheilla tavoilla, jos vieressä olisi myös omiesi "sorrosta vapaita" alueita?

-Muslimit eivät päästä juutalaisia rukoilemaan kaikkein pyhimpään paikkaansa temppelivuorella, vaikka se on keskellä juutalaisten omaa pääkaupunkia, Jerusalemia. Kuulostaako se seikka siltä, että muslimit ovat sorrettuja vai että muslimit ovat tässä ne jotka toimivat aika epäreilusti?

-On myös käsittääkseni varsin kiistatonta, että palestiinalaisilla taistelijoilla on tapana asemoitua siviilikohteisiin, jolloin israelilaisten vasta-iskut saadaan näyttämään mahdollisimman huonolta. Mutta todellisuudessa sellainen siviilien käyttäminen ihmiskilpenä on sotarikos.
Avatar
Rutger
Site Admin
Viestit: 1621
Liittynyt: 14 Loka 2023, 14:13

Re: Palestiinlalaisten asema

Viesti Kirjoittaja Rutger »

Juuri näin. Hamasin kannatus huitelee siellä yli 80% sen jälkeen kun tekivät raukkamaisen ja raakalaismaisen terrori-iskun siviilikohteeseen 07.10.2023.
Mistä muuten erottaa islamistiterroristin tavallisesta rauhanomaisesta Israelille kuolemaa huutavasta, Israelin lippua polttavasta siviilistä, sen jälkeen kun tämä on pudottanut venäläisvalmisteisen kuularuiskunsa kulman taakse?
Joh 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
Vastaa Viestiin