Syksyn juutalaiset juhlapyhät

Keskustele Israel aiheesta
Avatar
Eero
Site Admin
Viestit: 3304
Liittynyt: 15 Syys 2016, 22:51
Viesti:

Syksyn juutalaiset juhlapyhät

Viesti Kirjoittaja Eero »

Tänään alkaa raamatullinen Pasuunansoiton juhla eli Yom Teruah, joka on myös juutalaisten maallisen kalenterin uusi vuosi eli Rosh HaShanah. Siitä alkaa kymmenen päivän katumusaika, joka päättyy Sovituspäivään eli Yom Kippuriin. Sen jälkeen on Lehtimajan juhla, sen ajan muisteluksi, jonka israelilaiset viettivät majoissa Egyptistä vapauttamisen jälkeen. Käsittääkseni tässä on myös viittauksia tulevaan Taivaalliseen majaan, joka laskeutuu maan päälle.

Pasuunansoiton juhlasta sanotaan muun muassa seuraavaa (en välttämättä ole samaa mieltä kaikesta):
Pasuunansoiton juhla. Tämä on seuraava juhla, seuraava profeetallinen tapahtuma, joka toteutuu kirjaimellisesti, aivan kuten neljä ensimmäistä toteutuivat kirjaimellisesti. Se merkitsee Kristuksen paluuta seurakunnalleen, sitä tärkeää tapahtumaa, jota on kuvailtu kohdassa 1. Tess. 4:16-17: ”Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.” (Tätä juhlaa kutsutaan myös nimellä, Rosh Hashanah, juutalainen Uusi Vuosi.) Tämä on seurakunnan ylösotto (tempaus), jolloin jokainen uudestisyntynyt Herraan Jeesukseen uskova liittyy Häneen yläilmoissa – kuolleet uskovat ensin, sitten me, jotka olemme silloin elossa. Se on elämämme onnellisin päivä – jos elämme Kristukselle. On jopa kruunu luvattu kaikille, jotka rakastavat Herran ilmestymistä (2. Tim. 4:8). Se on kruunu, jota jokainen uskova voi tavoitella. Haluatko sinä saada tuon kruunun? Vai hävettääkö sinua se, mitä olet tekemässä sinä päivänä, kun Hän tulee.

https://www.google.fi/amp/s/ajankohtain ... uuden/amp/
Ja Torah Calenderissa:
Today is the birth day of the Messiah according to a sign in Revelation 12:1-2. It has traditionally been held that Yom Teruah in Year 6000 will herald the coming of the Messiah. Today begins 10 days of awe when we make wrongs right before Yom Kippur.

Vapaasti suomennettuna:

Messiaan syntymäpäivä Ilm. 12:1-2 mukaan. Perinteen mukaan tätä päivää vuonna 6000 on pidetty Messiaan tulemuksen airuena. Tänään alkaa 10 päivän ajanjakso, jolloin hyvitämme pahan ennen Sovituspäivää.

http://www.torahcalendar.com/Linkpage.a ... &U=0&F=203
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.

https://herrannimessa.blogspot.com