Parisuhde väkivalta

Keskustele seksuaali- tasa-arvo ja moraalisista kysymyksistä
Avatar
Sanna
Valvoja
Viestit: 1057
Liittynyt: 11 Joulu 2021, 09:40

Parisuhde väkivalta

Viesti Kirjoittaja Sanna »

Muutaman Uusi Tie lehden artikkelin jälkeen nousi sydämelle nostaa aihe palstalle.

Parisuhde väkivalta on Suomessa yleisempää, kuin tilastot antavat ymmärtää. Erityisesti uskovien keskuudessa tämä saattaa olla tabu, josta ei uskalleta puhua.
Hyvin usein väkivaltaa esiintyy niissä suhteissa, joissa puoliso ei ole uskossa tai alkaa, kun toinen tulee uskoon.
Oli väkivalta sitten fyysistä tai henkistä, se on aina väärin ja siihen on oikeus hakea apua ja tukea.


MISTÄ APUA?
Nollalinja: vuorokauden ympäri päivystävä auttava puhelin ja chat lähisuhdeväkivallan uhreille ja omaisille (080 005 005)
Rikosuhripäivystys (116 006)
Ensi- ja turvakodit: katso lähin turvakoti verkkosivuilta ensijaturvakotienliitto.fi


Muista, vaikka joutuisitkin kohtaamaan parisuhdeväkivaltaa tai takanasi on vuosien piina, niin se ei tarkoita etteikö Jumala olisi kanssasi. Raamatun lohdulliset jakeet sekä rukoilu ja saatu rukousapu kantavat.
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.

Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Avatar
Sanna
Valvoja
Viestit: 1057
Liittynyt: 11 Joulu 2021, 09:40

Re: Parisuhde väkivalta

Viesti Kirjoittaja Sanna »

LAINAUS: Uusi Tie lehden artikkeli
Ex-mies ei voinut sietää Kirstin uskoa ja pahoinpiteli tätä


Lue koko artikkeli osoitteesta https://uusitie.com/ex-mies-ei-voinut-s ... teli-tata/
Aluksi vihaisuus toisen uskoontulosta näkyi siinä, että puoliso karttoi Kirstiä, ei halunnut puhua tämän kanssa tai edes istua samassa huoneessa. Ensimmäinen kerta, kun puoliso löi, on jäänyt Kirstin mieleen. Yksi lapsista oli kipeänä eikä voinut mennä päiväkotiin, joten Kirsti jäi hoitamaan häntä kotiin. Kun puoliso tuli töistä, hän alkoi lyödä Kirstiä, koska Kirsti oli ”laiskotellut kotona koko päivän”.

Sen jälkeen kynnys käsiksi käymiseen oli matala. Puoliso saattoi katsella rauhassa sohvalla televisiota ja hypätä yhtäkkiä potkimaan Kirstiä tai vetämään hiuksista pitkin lattiaa. Kerran puoliso oli umpikoivuisen keittiöntuolin kanssa ovella vastassa, kun Kirsti tuli töistä kotiin. Kirsti sai usein ruhjeita, mutta ei uskaltanut mennä hoidettavaksi. Hävetti.

”Halusin painautua piiloon itkemään”
Omat juhlapäivät olivat pahimpia. ­Ensimmäisenä äitienpäivänä uskoontulon jälkeen puoliso heitti kuumat kahvit Kirstin kasvoille ja seuraavat vuodet toistivat kaavaa.

– Se tuntui niin kipeältä, että olisin halunnut painautua piiloon itkemään, mutta minun oli lasten takia esitettävä kuin mitään ei olisi vialla.

Äitienpäiväksi Kirsti menikin yleensä lasten kanssa omalle äidilleen, joka alkoi ostaa tyttärelleen äitienpäivälahjan. Poliisin luo Kirsti ei koskaan mennyt, sillä puoliso uhkasi tapolla.

Elämä jatkui, mustelmat paranivat ja tuli uusia. Väkivallasta tuli vuosien myötä niin tavallista, ettei Kirsti enää kyseenalaistanut sitä vaan alkoi uskoa ansaitsevansa kohtelun.

Kynnys avioeroon oli korkea, sillä Kirsti oli perhe­keskeinen ihminen. Pienet hyvät hetket, kuten seesteiset kesälomaviikot tai rauhallinen jouluaatto, saivat lyhytaikaisen toivon heräämään, mutta hauraasta toivosta palattiin aina rytinällä maan pinnalle.

Jotkin kerrat ovat jääneet erityisesti mieleen. Se, kun puoliso nosti hänet kurkusta seinälle ja painoi keittiöveitsen rintaa vasten kysyen: eikö se Kristus irtoa?

Tai se kerta, kun puoliso pudotti hänet autosta moottoritien varteen, tai kun hän hakkasi Kirstin päätä ikkunanpieliin niin, että lapset kuulivat lasien helinän ulos ja juoksivat katsomaan.
Artikkelissa Kirstin nimi muutettuTekijänoikeus syistä, koko artikkelia ei voine jakaa, mutta ehkä pysäyttävintä jutussa oli rukoillun vastauksen jälkeen saatu uskovien täystyrmäys.
Avioeron jälkeen Kirsti muutti toiselle paikkakunnalle ja yritti päästä mukaan kristilliseen yhteisöön.

– Ajattelin, että sieltä saisin lohtua ja uskovat olisivat voimavara, mutta sehän oli vielä pahempaa. Uskovat tuomitsivat minut erosta, sanoivat, että olisi pitänyt kestää. Eräs kysyi, olenko vaihtanut Herraa.

Muistetaan, ettei meillä kellään ole varaa ketään tuomita. Kenenkään historiaa ja uskonpolkua emme tiedä. Jokaista on autettava ja tuettava. Oltava lähimmäinen lähimmäiselle 🙏
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.

Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Vastaa Viestiin