Sivu 1/1

Pelastussanoman keskustelualueen, Palstan, säännöt

Lähetetty: 16 Helmi 2016, 13:46
Kirjoittaja -jarmo-
Palstan tarkoitus
Pelastussanoman keskustelupalsta on kristinuskoon ja siihen liittyvien ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn keskittyvä keskustelupalsta, jossa vallitsee sananvapaus raamatullisten sääntöjemme puitteissa.

Jumalan kymmenen käskyä:
1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.
3. Pyhitä lepopäivä.
4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
5. Älä tapa.
6. Älä tee aviorikosta.
7. Älä varasta.
8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

Jeesuksen meille antama kaksoiskäsky:
Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Sen tähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille.

Paavalin toimintaperiaate:
Tit. 3:1-2 Muistuta heitä olemaan hallituksille ja esivalloille alamaiset, kuuliaiset, kaikkiin hyviin tekoihin valmiit, etteivät ketään herjaa, eivät riitele, vaan ovat lempeitä ja osoittavat kaikkea sävyisyyttä kaikkia ihmisiä kohtaan.

Massapostaus palstalla on kiellettyä, elikkä pitkät kopioinnit muilta sivustolta. Sen sijaan käyttäkää linkkejä, jos haluatte lainata pidempiä tekstejä. Palsta ei ole myöskään chattityökalu, vaan keskustelukanava.
Raamatun kohtuullinen kopioiminen ja lainaaminen on sallittua ja toivottavaakin mutta maksimissaan yhden luvun verran kerrallaan.

Ylläpito:
Palstalla toimii valvojia, joiden nimimerkki näkyy sinisellä. Valvojilla on oikeus puuttua kirjoituksiin.
Palstalla on myös punaisella nimimerkillä olevia ”admin” oikeuksilla olevia moderaattoreita, joilla on lisäksi oikeudet tilien suhteen.

Rangaistuskäytäntö ja lähestymistapa:
Neuvoin, kehotuksin ja käskyin. Tämän jälkeen valvojat/admin (vähintään kolme yhdessä) päättävät kaikista toimenpiteistä palstalla.

Matteus 18:15-17
Mutta jos veljesi rikkoo sinua vastaan, niin mene ja nuhtele häntä kahdenkesken; jos hän sinua kuulee, niin olet voittanut veljesi.
Mutta jos hän ei sinua kuule, niin ota vielä yksi tai kaksi kanssasi, 'että jokainen asia vahvistettaisiin kahden tai kolmen todistajan sanalla'.
Mutta jos hän ei kuule heitä, niin ilmoita seurakunnalle. Mutta jos hän ei seurakuntaakaan kuule, niin olkoon hän sinulle, niinkuin olisi pakana ja publikaani.

Palstan valvojat/admin ovat ne yksi tai kaksi todistajaa ja koko palsta on koko seurakunta!

Nimimerkkien määräaikaiseen kirjoituskieltoon asettaminen tai kokonaan poistamiseen palstalta tarvitaan rangaistustoimenpidettä ehdottaneen tueksi aina vähintään kaksi valvojaa/adminia yksimielisesti puoltamaan tätä, ennen rangaistustoimenpiteen täytäntöönpanoa. Sama käytäntö koskee käyttämättömien nimimerkkien suhteen, aina tarvitaan kaksi todistajaa hyväksymään toiminnan.

Valitusprosessi
Jos käyttäjä kokee tulleensa rangaistuksi väärillä perusteilla on hän oikeutettu tekemään valituksen osoitteeseen admin@pelastussanoma.fi

(sääntöuudistus tehty 15.11.2023 rukouksen kautta PH:n kehotuksesta)