20.4.2008

Sinetit, pasuunat, vihan maljat ja voi-huutomaljat - mikä on näiden järjestys, ajankohdat ja selitysarvio?

Johanneksen ilmestys 6:1-2 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi yhden niistä seitsemästä sinetistä, ja kuulin yhden niistä neljästä olennosta sanovan niinkuin ukkosen äänellä: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: valkea hevonen; ja sen selässä istuvalla oli jousi, ja hänelle annettiin seppele, ja hän lähti voittajana ja voittamaan.
Jeesus Kristus lähti jo ristiltä voittajana voittamaan. HÄN ON VOITTAJA!

Johanneksen ilmestys 6:3-4 Ja kun Karitsa avasi toisen sinetin, kuulin minä toisen olennon sanovan: "Tule!" Niin lähti toinen hevonen, tulipunainen, ja sen selässä istuvalle annettiin valta ottaa pois rauha maasta, että ihmiset surmaisivat toisiaan; ja hänelle annettiin suuri miekka.
Jeesus sanoi ettei hän ole tullut rauhaa tuomaan maan päälle, vaan miekan ja miekka tuli.

Johanneksen ilmestys 6:5-6 Ja kun Karitsa avasi kolmannen sinetin, kuulin minä kolmannen olennon sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: musta hevonen; ja sen selässä istuvalla oli kädessään vaaka. Ja minä kuulin ikäänkuin äänen niiden neljän olennon keskeltä sanovan: "Koiniks-mitta nisuja yhden denarin, ja kolme koiniksia ohria yhden denarin! Mutta älä turmele öljyä äläkä viiniä."
Tämä hevonen, kuten kaikki, lähtivät ilmeisesti samaan aikaan, koska jopa päivän annos Jumalan sanaakin maksaisi, kuten Paavin aneet yms. Mutta tämän lauseen koiniks-mitasta ja sen seurauksen päätepiste menee vasta vihan ajalle ja ahdistuksen aikaan, jolloin todellakin, yhden päivän ruoka-annos saattaa maksaa jopa kahden päivän palkan. tämän kaiken alkusoitto on jo nyt nähtävillä..
 

Johanneksen ilmestys 6:7-8 Ja kun Karitsa avasi neljännen sinetin, kuulin minä neljännen olennon äänen sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja Tuonela seurasi hänen mukanaan, ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta.
Nämä osavaikutukset ovat Ilmestyskirjassa hyvin esillä, kun Jumalan viha syttyy hitaasti ja saa aikaan koko ajan suurempaa ja suurempaa vaikutusta. Kuolema saa aluksi neljänneksen maailmasta haltuunsa, eli aika ison osan.
 

Johanneksen ilmestys 6:9-11 Ja kun Karitsa avasi viidennen sinetin, näin minä alttarin alla niiden sielut, jotka olivat surmatut Jumalan sanan tähden ja sen todistuksen tähden, joka heillä oli. Ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Kuinka kauaksi sinä, pyhä ja totinen Valtias, siirrät tuomiosi ja jätät kostamatta meidän veremme niille, jotka maan päällä asuvat?" Ja heille kullekin annettiin pitkä valkoinen vaippa, ja heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina, kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, joiden tuli joutua tapettaviksi niinkuin hekin.
Tässä kohtaa vaippa on taivasruumis, eli on tapahtunut Pyhien ylösotto, ensin pyhintä kuolleet. Huomaa että tuossa sanotaan ettei luku ole vielä täysi, vaan täytyy odottaa vielä että sisään tulleiden luku on täysi.
 

PYHÄT (morsian) LÄHTEVÄT

Sen jälkeen noin 9kk syntyy Israelin ja Palestiinan rauha ja sitten Jumala suuttuu...
 

Johanneksen ilmestys 6:12-17 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin; ja tuli suuri maanjäristys, ja aurinko meni mustaksi niinkuin karvainen säkkipuku, ja kuu muuttui kokonaan kuin vereksi, ja taivaan tähdet putosivat maahan, niinkuin viikunapuu varistaa raakaleensa, kun suuri tuuli sitä pudistaa, ja taivas väistyi pois niinkuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät sijoiltansa. Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin ja sanoivat vuorille ja kallioille: "Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta! Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?"
Johanneksen ilmestys 8:1-4
Ja kun Karitsa avasi seitsemännen sinetin, tuli taivaassa äänettömyys, jota kesti noin puoli hetkeä. Ja minä näin ne seitsemän enkeliä, jotka seisoivat Jumalan edessä, ja heille annettiin seitsemän pasunaa. Ja tuli eräs muu enkeli ja asettui alttarin ääreen pitäen kultaista suitsutusastiaa, ja hänelle annettiin paljon suitsukkeita pantavaksi kaikkien pyhien rukouksiin kultaiselle alttarille, joka oli valtaistuimen edessä. Ja suitsukkeiden savu nousi pyhien rukousten kanssa enkelin kädestä Jumalan eteen.
Johanneksen ilmestys 8:5-6
  Ja enkeli otti suitsutusastian ja täytti sen alttarin tulella ja heitti maan päälle; silloin syntyi ukkosenjylinää ja ääniä ja salamoita ja maanjäristystä. Ja ne seitsemän enkeliä, joilla oli ne seitsemän pasunaa, hankkiutuivat puhaltamaan pasunoihin.

Johanneksen ilmestys 8:7 Ja ensimmäinen enkeli puhalsi pasunaan; niin tuli rakeita ja tulta, verellä sekoitettuja, ja ne heitettiin maan päälle; ja kolmas osa maata paloi, ja kolmas osa puita paloi, ja kaikki vihanta ruoho paloi.
Kuulostaa varmaan kummalliselta mutta nämä kolme tapahtumaa liittyvät kaikki toisiinsa erittäin läheisesti ja vaiheikkaalla tavalla. Kun kuudes pasuuna soi, ovat Pyhät jo poistuneet ja tämä päivä on sellainen, kun musta aurinko nousee Suomessakin, aivan kuten Juice on sen tietämättään profetoinut. Silloin tapahtuu rankka meteorisade, joka alkaa päivällä Amerikan manteren puolelta, hiipuen sitten planeetan kääntyessä, jolloin yöllä sataa meteoriitteja kuin tähtiä putoilisi. Kuun, auringon ja maan välinen sankka meteoriittiparvi on syynä tuohon kaikkeen, kuten verenpunainen kuu ja säkkikankaan näköinen aurinko. Päivätaivaskin kääriytyy kokoon koska meteoriittiparvi osuu ilmakehään ja läpäisee sen, pimentäen asteittain keskeltä reunoille koko planeetan ilmakehän. Suuret rakeet syntyvät kun meteoriitit palavat stratosfäärin alla synnyttäen kondenssivettä. Suuri maanjäristys seuraa tuota tapahtumaa. Tämän jälkeen heti tapahtuu otsonikerroksen katoamisen meteoriittien seurauksena että auringon tultua jälleen normaaliksi alkaa järkyttävä UV paahde, koska mikään ei suojaa planeettaa enää. Voi maailmaa silloin.

Johanneksen ilmestys 8:8-9 Ja toinen enkeli puhalsi pasunaan; niin heitettiin mereen ikäänkuin suuri, tulena palava vuori; ja kolmas osa merta muuttui vereksi, ja kolmas osa luoduista, mitä meressä on ja joissa henki on, kuoli, ja kolmas osa laivoista hukkui.
Atlantti voisi olla noin kolmasosa koko maailman vesistä ja siellä on vuori Grand Canarialla joka saattaa sortua mereen hyvin vakavin seurauksin, esimerkiksi jonkin valtavan maanjäristyksen seurauksena. Niinpä voimme olettaa, että juurihan maailma oli toipunut suuresta maanjäristyksestä kun tuo tulivuori, palavana kuin soihtu syöksyy mereen aiheuttaen valtavan tsunamin. 

Johanneksen ilmestys 8:10-11 Ja kolmas enkeli puhalsi pasunaan; niin putosi taivaasta suuri tähti, palava kuin tulisoihtu, ja se putosi virtoihin, kolmanteen osaan niistä, ja vesilähteisiin. Ja tähden nimi oli Koiruoho. Ja kolmas osa vesistä muuttui koiruohoksi, ja paljon ihmisiä kuoli vedestä, koska se oli karvaaksi käynyt.
Meteoriitti tai oikeastaan asteroidi putoaa maahan, osuen johonkin suurista päävesisuonistamme maan sisällä, jossa on makean veden lähteitä. Nämä tuhoutuvat juomakelvottomiksi josta syystä moni kuoleekin jo senkin takia.

Johanneksen ilmestys 8:12-13 Ja neljäs enkeli puhalsi pasunaan; niin kolmas osa auringosta ja kolmas osa kuusta ja kolmas osa tähdistä lyötiin vitsauksella, niin että kolmas osa niistä pimeni ja päivä kolmannelta osaltaan oli valoton, ja niin myös yö. Ja minä näin, ja minä kuulin kotkan, joka lensi keskitaivaalla, sanovan suurella äänellä: "Voi, voi, voi maan päällä asuvaisia niiden jäljellä olevain pasunain äänten tähden, joihin kolmen enkelin vielä on määrä puhaltaa!"
Auringon massa muuttuu ja maa alkaa kiertää lujempaa akselinsa ympäri, samaan aikaan kun avaruudesta tulee aurinkokuntaamme jotain hiukkasia, jotka peittävät näkyvyyden. Toinen vaihtoehto on se, että vesimassat alkavat kiivetä takaisin planeettamme kuoreksi. Tätä en usko vielä tässä kohtaa tapahtuvan, koska yksi paahde on vielä voi huutopasuunoissa jäljellä. Lisäksi tuo vesimassojen siirtyminen taivaan kanteen on Jumalan teko tuhatvuotiskauden alkuun, joka saa ihmiselämän palaamaan tuhanneksi vuodeksi.


Tässä kohtaa on kulunut 1290 päivää jolloin rauha rikotaan ja hävityksen kauhistus asetetaan. Pian on kulunut myös 1335 päivää, jolloin tulessa puhdistuneet häävieraat poistetaan maailmasta, ahdistuksen ajat päättyvät ja alkaa suoranaisen kauhun aika, koska ei pelkästään varoiteta pasuunalla, vaan myös juotetaan vihan viiniä sekoittamattomana.
Voi huuto tulee joka kerta kun pasuuna ja malja osuvat yhtä aikaa.
 
Johanneksen ilmestys 9:1-12 Ja viides enkeli puhalsi pasunaan; niin minä näin tähden, taivaasta maan päälle pudonneen, ja sille annettiin syvyyden kaivon avain; ja se avasi syvyyden kaivon, ja kaivosta nousi savu, niinkuin savu suuresta pätsistä, ja kaivon savu pimitti auringon ja ilman. Ja savusta lähti heinäsirkkoja maan päälle, ja niille annettiin valta, niinkuin maan skorpioneilla on valta; ja niille sanottiin, etteivät ne saa vahingoittaa maan ruohoa eikä mitään vihantaa eikä yhtään puuta, vaan ainoastaan niitä ihmisiä, joilla ei ole Jumalan sinettiä otsassaan. Ja niille annettiin valta vaivata heitä viisi kuukautta, vaan ei tappaa heitä; ja ne vaivasivat, niinkuin vaivaa skorpioni, kun se ihmistä pistää. Ja niinä

päivinä ihmiset etsivät kuolemaa, eivätkä sitä löydä; he haluavat kuolla, mutta kuolema pakenee heitä. Ja heinäsirkat olivat sotaan varustettujen hevosten kaltaiset, ja niillä oli päässään ikäänkuin seppeleet, kullan näköiset, ja niiden kasvot olivat ikäänkuin ihmisten kasvot; ja niillä oli hiukset niinkuin naisten hiukset, ja niiden hampaat olivat niinkuin leijonain hampaat. Ja niillä oli haarniskat ikäänkuin rautahaarniskat, ja niiden siipien kohina oli kuin sotavaunujen ryske monien hevosten kiitäessä taisteluun. Ja niillä oli pyrstöt niinkuin skorpioneilla ja pistimet, ja pyrstöissänsä niillä oli voima vahingoittaa ihmisiä viisi kuukautta. Niillä oli kuninkaanaan syvyyden enkeli, jonka nimi hebreaksi on Abaddon ja kreikaksi Apollyon.
Pedon merkki aktivoituu vaivaamaan ihmisiä viiden kuukauden ajaksi. Tätä kaikkea ohjaa Galileo satelliitit.
Ensimmäinen "voi!" on mennyt; katso, tulee vielä kaksi "voi!" -huutoa tämän jälkeen.
Johanneksen ilmestys 16:1-2
Ja minä kuulin suuren äänen temppelistä sanovan niille seitsemälle enkelille: "Menkää ja vuodattakaa ne seitsemän Jumalan vihan maljaa maan päälle". Ja ensimmäinen lähti ja vuodatti maljansa maan päälle; ja tuli pahoja ja ilkeitä paiseita niihin ihmisiin, joissa oli pedon merkki ja jotka kumarsivat sen kuvaa.

Johanneksen ilmestys 16:3 Ja toinen enkeli vuodatti maljansa mereen, ja se tuli vereksi, ikäänkuin kuolleen vereksi, ja jokainen elävä olento kuoli, mitä meressä oli.
Tämä malja koskee koko meren elämää,  samoin kuin toinen pasuuna, joka toimi varoittavana tästä vitsauksesta. Ensin tulee varoitus ja nyt konkreettinen tuho. Numerot täsmäävät jotta ihmisille ei jäisi epäselväksi kuka käskee ja kuka määrää.

Johanneksen ilmestys 16:4 Ja kolmas enkeli vuodatti maljansa jokiin ja vesilähteisiin, ja ne tulivat vereksi.
Tämä malja koskee vesilähteitä, aivan samalla tavalla kuin kolmas varoituspasuunakin. Nyt vesi loppuu lähes kokonaan, koska konkreettinen malja on vuodatettu.

Johanneksen ilmestys 9:8-9 Ja neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon, ja sille annettiin valta paahtaa ihmisiä tulella. Ja ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset; mutta he eivät tehneet parannusta, niin että olisivat antaneet hänelle kunnian.
Tämä vitsaus menee ilmaan aivan kuten neljäs varoituspasuunakin teki.

Johanneksen ilmestys 10:11 Ja viides enkeli vuodatti maljansa pedon valtaistuimelle, ja sen valtakunta pimeni; ja he pureskelivat kielensä rikki tuskissansa ja pilkkasivat taivaan Jumalaa tuskiensa ja paiseittensa tähden, mutta eivät tehneet parannusta teoistansa. Tästä kohtaa alkaa myös vihan aikojen kulminaatio piste jossa Jumalan viha kääntyy ihmisistä petoon itseensä. Kun Katselee kokonaisuutta ennen voi huutoja, näkee selvästi kuinka Jumalan viha kehittyy ja on looginen koko matkan.
Johanneksen ilmestys 9:13-21 Ja kuudes enkeli puhalsi pasunaan; niin minä kuulin äänen tulevan kultaisen alttarin neljästä sarvesta, Jumalan edestä, ja se sanoi kuudennelle enkelille, jolla oli pasuna: "Päästä ne neljä enkeliä, jotka ovat sidottuina suuren Eufrat-virran varrella". Silloin päästettiin ne neljä enkeliä, jotka hetkelleen, päivälleen, kuukaudelleen ja vuodelleen olivat valmiina tappamaan kolmannen osan ihmisistä. Ja ratsuväen joukkojen luku oli kaksikymmentä tuhatta kertaa kymmenen tuhatta; minä kuulin niiden luvun. Ja tämänkaltaisilta minusta näyttivät hevoset ja niiden selässä istujat näyssä: ratsastajilla oli tulipunaiset ja tummansinervät ja tulikivenkeltaiset haarniskat; ja hevosten päät olivat kuin leijonain päät, ja niiden suusta lähti tuli ja savu ja tulikivi. Näistä kolmesta vitsauksesta sai kolmas osa ihmisiä surmansa: tulesta ja savusta ja tulikivestä, jotka lähtivät niiden suusta.
Sillä hevosten voima oli niiden suussa ja niiden hännässä; niiden hännät näet olivat käärmeitten kaltaiset, ja niissä oli päät, joilla ne vahingoittivat. Ja jäljelle jääneet ihmiset, ne, joita ei tapettu näillä vitsauksilla, eivät tehneet parannusta kättensä teoista, niin että olisivat lakanneet kumartamasta riivaajia ja kultaisia ja hopeaisia ja vaskisia ja kivisiä ja puisia epäjumalankuvia, jotka eivät voi nähdä eikä kuulla eikä kävellä. He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä haureudestaan eikä varkauksistaan.

Mitä ilmeisimmin ainakin Kiinan armeija on ollut silloin Irakissa ja jatkaa siis kohti Jerusalemia. Kaikki päättyy täysimittaiseen ydinsotaan, kuten hyvin jakeet tilanteen kuvaavat. Lyhyt sota kestää vain muutaman kuukauden, jonka aikana kaikki satelliitit lakkaa toimimasta ja pedon merkki mitätöityy, mutta ongelma ei katoa, koska ne eivät enää kuluta virtaa, joten niiden paristo saattaa pian rikkoutua. Lithium Ion pariston akku kun hajoaa ihmisen sisään, aiheutuu siitä melkoisia komplikaatioita ruumiissa.
Johanneksen ilmestys 12:16
Ja kuudes enkeli vuodatti maljansa suureen Eufrat-virtaan, ja sen vesi kuivui, että tie valmistuisi auringon noususta tuleville kuninkaille. Ja minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista. Sillä ne ovat riivaajain henkiä, jotka tekevät ihmeitä; ne lähtevät koko maanpiirin kuningasten luo kokoamaan heidät sotaan Jumalan, Kaikkivaltiaan, suurena päivänä. -Katso, minä tulen niinkuin varas; autuas se, joka valvoo ja pitää vaatteistansa vaarin, ettei hän kulkisi alastomana eikä hänen häpeätänsä nähtäisi! - Ja ne kokosivat heidät siihen paikkaan, jonka nimi hebreaksi on Harmagedon. YDINSOTA! "2. VOI HUUTO"

Johanneksen ilmestys 11:15-19 Ja seitsemäs enkeli puhalsi pasunaan; niin kuului taivaassa suuria ääniä, jotka sanoivat: "Maailman kuninkuus on tullut meidän Herrallemme ja hänen Voidellullensa, ja hän on hallitseva aina ja iankaikkisesti". Ja ne kaksikymmentä neljä vanhinta, jotka istuivat valtaistuimillaan Jumalan edessä, lankesivat kasvoillensa ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, sanoen: "Me kiitämme sinua, Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka olet ja joka olit, siitä, että olet ottanut suuren voimasi ja ottanut hallituksen. Ja pakanakansat ovat vihastuneet, mutta sinun vihasi on tullut, ja tullut on aika tuomita kuolleet ja maksaa palkka sinun palvelijoillesi profeetoille ja pyhille ja niille, jotka sinun nimeäsi pelkäävät, pienille ja suurille, ja turmella ne, jotka maan turmelevat." Ja Jumalan temppeli taivaassa aukeni, ja hänen liittonsa arkki näkyi hänen temppelissään, ja tuli salamoita ja ääniä ja ukkosenjylinää ja maanjäristystä ja suuria rakeita.

Johanneksen ilmestys 17:21 Ja seitsemäs enkeli vuodatti maljansa ilmaan, ja temppelistä, valtaistuimelta, lähti suuri ääni, joka sanoi: "Se on tapahtunut". Ja tuli salamoita ja ääniä ja ukkosenjylinää; ja tuli suuri maanjäristys, niin ankara ja suuri maanjäristys, ettei sen vertaista ole ollut siitä asti, kuin ihmisiä on ollut maan päällä. Ja se suuri kaupunki meni kolmeen osaan, ja kansojen kaupungit kukistuivat. Ja se suuri Babylon tuli muistetuksi Jumalan edessä, niin että hän antoi sille vihansa kiivauden viinimaljan. Ja kaikki saaret pakenivat, eikä vuoria enää ollut. Ja suuria rakeita, leiviskän painoisia, satoi taivaasta ihmisten päälle; ja ihmiset pilkkasivat Jumalaa raesateen vitsauksen tähden, sillä se vitsaus oli ylen suuri.