Taivasnäky kesäleirillä

 

Varkauden helluntaiseurakunnan kesäleiri oli 4.-7.7.1994 Hartikansalossa. Lapsia oli saapunut leirille yli sata. Näiden lasten joukossa oli myös 10-vuotias Tanja. Leirin viimeisenä yönä tapahtui jotakin todella mielenkiintoista: Tanja sai nähdä noin tunnin mittaisen näyn, jossa hän vieraili taivaskodissa. Sain olla kuuntelemassa, kokemassa ja muistiin kirjoittamassa sen, mitä Tanja näkynsä aikana kertoi.

 

Heräsin aamuyöllä kello 3:30 siihen, että joku leiriläisistä puhui ja itki kuuluvalla äänellä. Menin ulos pienen teltan luokse josta kuului kaunista englanninkieltä. Hämmentyneenä kuuntelin ja heti ymmärsin, ettei tilanne ollut aivan tavallinen vaan Tanja-tytär sai kokea ja nähdä yliluonnollista. Teltassa nukkui neljä tyttöä: Tanja (10 v), Katja (11 v), Reetta (11 v) sekä Titta (8 v). Tytöt olivat heränneet Tanjan äänekkääseen puheeseen. Ilosta itkien tytöt kertoivat minulle: Tanja on taivaassa. Teltan ympärille tuli paljon pikkulintuja kun Tanja alkoi puhumaan taivaasta. Linnut sirkuttelivat tavallista kovemmin ja Tanja sirkutteli linnuille, aivan kuin olisi keskustellut niiden kanssa. Titta kertoi erikoisen heräämisensä: enkeli tuli luokseni ja sanoi: "Herää Titta herää."

Tyttöjä hetken kuunneltuani menin asuntovaunulle kutsumaan aviomieheni kuuntelemaan tapahtumaa. Olimme molemmat hämmästyneitä. Koimme teltan ympärillä taivaallisen ilmapiirin. Me itkimme kohdatessamme Jumalasta tulevan hyvyyden. Koimme konkreettisesti kuinka Jeesus todella rakastaa lapsia ja että taivas on todellakin varattu lasten kaltaisille. Käsitimme, että tämä kaikki on nyt kirjoitettava muistiin. Menin pieneen vihreään telttaan ja aloin kirjoittamana muistiin kaiken sen mitä tapahtui.

Tanja ylisti ja kiitti Jeesusta englannin kielellä puhuen sitä niin kauniisti ja täydellisesti, että viimeinenkin epäilyt näyn aitoudesta sai luvan haihtua mielestäni. Välillä Tanja puhui suomeksi kertoessaan näkemiensä asioiden yksityiskohtia.

 

"Olen Taivaassa"

Tanja kertoi: "Olen taivaassa. Täällä on paljon eläimiä, jotka leikkivät keskenään. Kaikki eläimet ovat kesyjä. Tuo karhu on 2 m 90 cm ja minä olen sen kaverina. Karhu näytti minulle oman pesänsäkin. Minä annoin siilille pusun, mutta Jeesus sanoi: 'Tso! Tso! Älä imaise siilin nenää niin kovaa.' Tuolla on samanlainen hevonen kuin Toni ja kolme erikoista koiraa. My little dog. (Puhui englanniksi monia eläinten nimiä). Tuolla on yksinäinen musta lassie. (Reetta; sehän on minun koirani) Oi miten ihania kaloja täällä on. Hui! Ilves, käärmeitä. Täällä ei enää metsästetä, koska täällä ei ole pahuutta. Täällä on monia tuttuja. Katja, Reetta, Titta. (Mainitsi nimeltä myös Katjan kavereita, joista Tanja ei ole koskaan edes kuullut.) Isä ja äitikin ovat täällä. Mam and daddy! (Tätä hän kertoi suuresti iloiten.) Enkku, 6. Enkku, 10! Jeesus sanoi minulle, että täällä se on kymmenen.

 

Enkeleitä

Täällä soi kaksi kultaista harppua. Kuulen enkelkuoron laulua, joka on todella ihanaa. He laulavat: 'Halleluja, kiitos Jeesus...'. Jeesus sanoi minulle: 'Mene tuonne enkelien kanssa laulamaan, etteivät pikkulinnut pelästy.' (Pikkulinnut olivat teltan ulkopuolella näyn alkaessa.) Sitten Tanja alkoi laulamaan hyvin kaunista laulua englannin kielellä. Enkelit ovat hyvin kauniita, ne kaikki ovat erilaisia. Tiedän kaikkien enkeleiden nimet. (Lausui puhtaasti englanniksi:) Jake, komeampi kuin (eräs) Markus, Susan, hänellä on polviin ulottuva vaalea, laineikas tukka, hän on tosi kaunis; ihana hymy, pusuhuulet ja sileät kädet. Gabriel, Rafael, lasten ystävä. Sleeping sekä Matt. Mark ja tyttö jolla on hartioille ulottuvat hiukset, hänen nimensä on Bagella. Tavallisen koko monilla enkeleillä on 139 cm:n pituiset siivet. Joillakin ihmisillä on jopa kaksi enkeliä. Enkeli antoi minulle jäätelöä, taivaallisia karkkeja joita jakaa kaksi enkeliä.

 

Helmiportti, kultainen kaupunki

Hei, tuolla on tulinen meri, mutta minäpä olen taivaassa! Lampia, järviä, puutarha, paljon kukkia, vihreätä ympäriinsä. Hedelmäpuita, mansikoita, kirsikoita. (Maiskutteli taivaallisia kirsikoita ja banaanimössöä, herkkuruokaansa.) Kultainen meri ja täällä on myös kultainen kaupunki, jossa ihmiset kantavat kultaisia tiiliä, ruukkuja ja kaikki on kultaa. Helmiporttikin on. Taivas on aivan kirkkaan sininen, ei pilviä. Joku kirkas valaisee kaikkea. Ei ole yötä eikä päivää ja mikään ei satu.

 

Raamatun henkilöitä

Aabraham, hänellä on kalju, vain sivulla vähän vaaleaa tukkaa ja hänellä on harmaa pitkä parta. Aadamilla on harmaat hiukset ja napaan ylettyvä parta ja valkoiset vaatteet. Eevalla on pitkät ruskeat hiukset ja aika sotkussa. Maria, Daavid, Daniel. (Luetteli monien profeettojen nimiä englannin kielellä.) Jarmo ja Ari heittelivät järvessä palloa. Aabraham tuli sanomaan: 'tulkaa nyt pois sieltä järvestä, ettette tule kipeäksi.' Pojat vastasivat: 'ei täällä voi tulla kipeäksi!' Jeesus kertoi minulle, että Marian Joosef oli kuollut syöpään sairastettuaan yhden kuukauden, mutta tätä ei kerrota Raamatussa. Täällä on se puu josta Eeva söi. Nyt sen päällä on lasikupoli, ettei kukaan enää voi syödä siitä.

 

I love Jesus

Olet ihana Jeesus! Me saamme olla Jeesuksen kanssa. Minä saan istua Jeesuksen pään päällä. Katja istuu olkapäällä. Titta on Jeesuksen sylissä ja Reetta riippuu Jeesuksen jalassa. Meillä on taivaalliset nimet. Minun nimeni on Sindy, Katja on Kristin, Reetta on Redmouse ja Titta on Titlittle. Jeesus kertoi vitsin: 'Enkeli meni kauppaan, mutta joutui tulemaan takaisin, kun siivet unohtui kotiin.' Jeesus sanoi, ettei täällä tarvita hammasharjaa, koska sinun hampaasi ovat aina puhtaat. Taivaaseen tulee koko ajan paljon ihmisiä. Nuoria, vanhoja, vauvoja, kaiken ikäisiä. Kaikilla on kultainen kaulusosa, sekä ranteissa ja helmoissa kultaa. Jeesuksella on kultainen kunniavyö, jota ei ole muilla.

 

En haluaisi enää maan päälle

I love you Jesus! I love you Jesus! Hänen rakkautensa yltää yli avaruuden! Jeesuksella on tummanruskeat hiukset, ruskea parta, vähän pidempi kuin (eräällä) Pekalla, siniruskeat silmät. Hänen katse on kuin auringon valaistus. Hänen yllään on valkea loistava puku. Jeesus sanoi minulle arvoituksen, jota minun tulisi elinaikanani miettiä: 'onko taivas auringossa vai avaruuden toisella puolen?' Sanoin että minun mielestäni se on auringossa. Jeesus ei vastannut siihen mitään. Nyt Jeesus ottaa viinin ja leivän. Murtaa leivän ja antaa siitä palan minulle. I love you Jesus! (Tanja alkoi rukoilla erittäin palavasti ja itkien.) Jeesus, Jeesus, paranna minusta tämä reuma! Please! Please! Jeesus sanoi minulle: 'mene vielä maan päälle ja odota vielä hetki.' Jeesus! Minä en haluaisi mennä enää uudestaan maan päälle! En haluaisi mennä kouluun! Haluaisin käydä vielä uudestaan siellä Hartikansalon leirillä, siellä oli kivaa. Haluaisin leikkiä siellä ystävieni kanssa ja sitten haluaisin olla vain taivaassa. Jeesus sanoi: 'sinun tulee mennä vielä kouluun ja todistaa muillekin lapsille, että hekin uskoisivat minuun.'

 

Tämä näky rohkaisi ja innoitti kaikkia meitä leirin ohjaajia ja leiriläisiä julistamaan yhä innokkaammin taivaan todellisuutta ja kertomaan pelastussanomaa. Kiinnitettäköön tämä taivasnäky sinunkin sydämiisi ja katseesi voittopalkintoon.

 

Marjut Rimpeläinen