JOHDANTO 30.5.2007

 

Johanneksen ilmestys 3 (sana Filadelfian seurakunnalle)
7 Ja Filadelfian seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Pyhä, Totinen, jolla on Daavidin avain, hän, joka avaa, eikä kukaan sulje, ja joka sulkee, eikä kukaan avaa:
8 Minä tiedän sinun tekosi. Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea; sillä tosin on sinun voimasi vähäinen, mutta sinä olet ottanut vaarin minun sanastani etkä ole minun nimeäni kieltänyt.
9 Katso, minä annan sinulle saatanan synagoogasta niitä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan valhettelevat; katso, minä olen saattava heidät siihen, että he tulevat ja kumartuvat sinun jalkojesi eteen ja ymmärtävät, että minä sinua rakastan.
10 Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.
11 Minä tulen pian; pidä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi.
 

1. Tessalonikalaiskirje 5
1 Mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa;
2 sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niinkuin varas yöllä.
Jeesus tulee kuin varas yöllä, ilmoittamatta ennalta.
3 Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.
Jos Israel huutaisi yhteen ääneen ”rauha, rauha” niin tietäisimme että nyt varas tulee
4 Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas;
5 sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia.
Nukkuvat, todellakin nukkuvat, sinä ja minä valvomme, meitä ei yllätetä.
6 Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit.
7 Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat.
8 Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypärinämme pelastuksen toivo.
9 Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
Filadelfian seurakuntaa ei ole määrätty menemään vihaan, vaan se otetaan pois juuri ennen.

 

Johanneksen ilmestys 6
9 Ja kun Karitsa avasi viidennen sinetin, näin minä alttarin alla niiden sielut, jotka olivat surmatut Jumalan sanan tähden ja sen todistuksen tähden, joka heillä oli.
10 Ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Kuinka kauaksi sinä, pyhä ja totinen Valtias, siirrät tuomiosi ja jätät kostamatta meidän veremme niille, jotka maan päällä asuvat?"
11 Ja heille kullekin annettiin pitkä valkoinen vaippa, ja heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina, kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, joiden tuli joutua tapettaviksi niinkuin hekin.
Valkoinen vaippa on taivasruumis, eli kuolleiden ylösotto. Vähän aikaa on viimeinen vuosiviikko, jona aikana heidän lukunsa täyttyy. Kosto on Jumalan viimeiset 7 vihan vihan maljaa.


Johanneksen ilmestys 6

12 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin; ja tuli suuri maanjäristys, ja aurinko meni mustaksi niinkuin karvainen säkkipuku, ja kuu muuttui kokonaan kuin vereksi,
13 ja taivaan tähdet putosivat maahan, niinkuin viikunapuu varistaa raakaleensa, kun suuri tuuli sitä pudistaa,
14 ja taivas väistyi pois niinkuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät sijoiltansa.
15 Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin
16 ja sanoivat vuorille ja kallioille: "Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta!
17 Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?"

Kuudes sinetti pitää sisällään yllä olevan tapahtumaketjun, jota Jumalattomat eivät noteeraa, vaan selittelevät kaiken tieteen nimissä. Sen sijaan nimikristityt huutavat tuskissaan ja pyytävät öljyä.

 

Matteus 27
Mutta kuudennesta hetkestä alkaen tuli pimeys yli kaiken maan,
KUUDES HETKI
(PIMEYS LASKEUTUU)

ja sitä kesti hamaan yhdeksänteen hetkeen.
YHDEKSÄS HETKI

Ja yhdeksännen hetken vaiheilla
PYHÄT LÄHTEE! 1. YLÖSOTTO TAPAHTUU

Jeesus huusi suurella äänellä sanoen: "Eeli, Eeli, lama sabaktani?" Se on: Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit?
MAAILMAAN JÄÄNEET HEIKKOUSKOISET VAIKEROIVAT KUN PYHÄT LÄHTEVÄT!

 

Ristiinnaulitseminen ja LÄHETYSKÄSKY

 

Matteus 28:18-20

Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

 

1. Mooseksen kirja 8 (paluu ikään kuin käänteisessä järjestyksessä)

1 Silloin Jumala muisti Nooaa ja kaikkia metsäeläimiä ja kaikkia karjaeläimiä, jotka olivat hänen kanssansa arkissa. Ja Jumala nosti tuulen puhaltamaan yli maan, niin että vesi laskeutui.

Psalmi 147:18

Hän lähettää sanansa ja sulattaa rakeet; hän panee tuulensa puhaltamaan, ja vedet virtaavat.

1. Mooseksen kirja 8

2 Ja syvyyden lähteet ja taivaan akkunat sulkeutuivat, ja sade taivaasta taukosi.

Vesi ja sade kuvastavat Jumalan sanan sadetta, evankeliumia maailmaan (Matteus 28:20)

3 Ja vesi väistyi väistymistään maan päältä; sadan viidenkymmenen päivän kuluttua alkoi vesi vähentyä.

4 Niin arkki pysähtyi seitsemäntenä kuukautena, kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, Araratin vuorille.

= Juutalaisten paluumuutto alkaa 1917

5 Ja vesi väheni vähenemistään aina kymmenenteen kuukauteen asti. Kymmenentenä kuukautena, kuukauden ensimmäisenä päivänä, tulivat vuorten huiput näkyviin.

Vuosina 1946–1947, toisen maailmansodan jälkeen, alueelle saapui 70 000 juutalaista ja Nooan arkki tuli fyysisesti näkyviin sekä loppuhuipennukseksi Israelin valtio perustettiin 1948

6 Neljänkymmenen päivän kuluttua Nooa avasi arkin ikkunan, jonka hän oli tehnyt,

= Juutalaiskansa sai heti maan mutta valmistautuu sitten 40 vuotta, kuten Mooseksen aikana. Mutta tällä kertaa kaikki tapahtuu käänteisesti, sillä he ovat palaamassa erämaahan ja orjuuteen. Käsikirjoituksen katkaisee Jeesus, mutta vasta kun Israel yhteen mieheen huutaa häntä. Koko Raamatun kertomus on käänteinen, ikään kuin palaamassa takaisin Paratiisiin.

7 ja laski kaarneen lentoon, ja se lenteli edestakaisin, kunnes vesi maan päältä kuivui.

= epäpyhä lintu – palestiinalaisten eripuran enkeli – joka lentää valerauhaan saakka

 

8 Sitten hän laski luotansa kyyhkysen nähdäksensä, oliko vesi vähentynyt maan pinnalta.

= 1986 Reykjavik ja Corba sekä Reagan aloittelevat rauhantekoa ja juutalaisten paluuta Israeliin

 

11. lokakuuta 1986 – Liennytys: Ronald Reagan ja Mihail Gorbatšov tapasivat Reykjavíkissa. Kokouksessa oli esillä yhtenä pääasioista Lähi-idän rauhan aloite. Huippukokous päättyi tuloksettomana.

 

 

1. Mooseksen kirja 8

9 Mutta kyyhkynen ei löytänyt paikkaa, missä lepuuttaa jalkaansa, vaan palasi hänen luoksensa arkkiin, sillä koko maa oli vielä veden peitossa; niin hän ojensi kätensä ja otti sen luoksensa arkkiin.

= Tästä alkaa pitkä liennytyksen aika

 

10 Ja hän odotti vielä toiset seitsemän päivää ja laski taas kyyhkysen arkista. = 1993

11 Ja kyyhkynen tuli hänen luoksensa ehtoopuolella, ja katso, sen suussa oli tuore öljypuun lehti. Niin Nooa ymmärsi, että vesi oli vähentynyt maan päältä.

= 1993 Washington ja Bill Clinton sekä tieto messiaanisista juutalaisista

 

13. syyskuuta 1993 – PLO:n johtaja Jasser Arafat ja Israelin pääministeri Jitzhak Rabin kättelivät Washington D.C.:ssa rauhansopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

 

 

1. Mooseksen kirja 8

12 Mutta hän odotti vielä toiset seitsemän päivää ja laski kyyhkysen lentoon, eikä se enää palannut hänen luoksensa.

= Vuonna 2000 lähetetty kyyhky ei palaa koskaan tuomaan mitään viestiä, vaan enkelit alkoivat merkitä Jumalan sinetillä omiaan.

13 Ja Nooan kuudentenasadantena yhdentenä ikävuotena, (601 on mikä?) vuoden ensimmäisenä kuukautena, kuukauden ensimmäisenä päivänä, (Huhtikuun 1. päivä) oli vesi kuivunut maan päältä. Niin Nooa poisti katon arkista ja katseli; ja katso, maan pinta oli kuivunut.

(katonpoistaminen = valmistaudutaan ylösottoihin)

14 Ja toisena kuukautena, kuukauden kahdentenakymmenentenä seitsemäntenä päivänä, oli maa aivan kuiva. = Toukokuun 27. päivä, eli Helluntaipäivä on keskiyön hetki

Oletan että 28.5.2007 oli ylösotto, jolloin Herrassa kuolleet pyhät otettiin ensin... siis oletan on olettamus. Eli minulla syytä ja perusteet olettaa näin, koska jos Jeesus sanoi tulevansa pian jo opetuslapsilleen, niin vuosi pari on hänelle todella nopea ajanjakso, tässä tulevaan olettamukseeni nähden joka olisi vain muutama viikko. Tuolloin 28.5.2007 avattiin viides sinetti, eli lähetyskäsky oli niiltä osin loppuun saatettu (juutalaiskalenterin mukaan 28.2.) Matteus 28:18-20.

Johanneksen ilmestys 6
9 Ja kun Karitsa avasi viidennen sinetin, näin minä alttarin alla niiden sielut, jotka olivat surmatut Jumalan sanan tähden ja sen todistuksen tähden, joka heillä oli.
10 Ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Kuinka kauaksi sinä, pyhä ja totinen Valtias, siirrät tuomiosi ja jätät kostamatta meidän veremme niille, jotka maan päällä asuvat?"
11 Ja heille kullekin annettiin pitkä valkoinen vaippa, ja heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina, kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, joiden tuli joutua tapettaviksi niinkuin hekin.
Vähän aikaa on viimeinen vuosiviikko, jona aikana heidän lukunsa täyttyy..
12 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin; ja tuli suuri maanjäristys, ja aurinko meni mustaksi niinkuin karvainen säkkipuku, ja kuu muuttui kokonaan kuin vereksi,
13 ja taivaan tähdet putosivat maahan, niinkuin viikunapuu varistaa raakaleensa, kun suuri tuuli sitä pudistaa,
14 ja taivas väistyi pois niinkuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät sijoiltansa.
15 Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin
16 ja sanoivat vuorille ja kallioille: "Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta!
17 Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?"
Johanneksen ilmestys 8:1
Ja kun Karitsa avasi seitsemännen sinetin, tuli taivaassa äänettömyys, jota kesti noin puoli hetkeä.

Tämä on sanojen kanssa viivasuorassa. Viides, kuudes ja seitsemäs sinetti on poistettava, jota seuraa hetken hiljaisuus taivaassa, kirjakäärö avataan ja kaikki näkee Jumalan vihan syttyvän siellä. Konkreettisesti mikä on se mikä on poistettava ensin, on marttyyrit. Nimenomaan marttyyrit joiden veri huutaa maasta kostoa. Pyhinä kuolleiden ylösotto, jotka nousevat ensin ja sitten me jotka olemme elossa. Yllätys tulee täydellisenä koska emme tiedä milloin nuo sielut saivat valkeat vaipat. Valkea vaippa tarkoittaa puhdasta, täydellistä taivasruumista, eli kuolleiden ylösnousemusta.
Jos sitten tarkastellaan juutalaisrituaaleja 3. Mooseksen kirja 23.10-17. jossa käydään aikoja läpi ja siellä on mielenkiintoinen yhtälö olemassa: Jeesus kuoli pitkänä perjantaina ja nousi kuolleista Pääsisäissunnuntaina Matteus 27 ja monet haudat aukenivat. Onko siis Marttyyrit saaneet valkoiset vaippansa, taivasruumiit jo pääsiäisenä? Niinpä se antaisi mahdollisuuden jopa sille että pidättäjä on jo poistunut. Paavalin sanat: "se mikä nyt vielä pidättää" Paavali ei sanonut että se mikä silloin siinä ajassa pidättää, eli silloin oli jo marttyyreitä, Paavali oli muutaman sellaisen jo itsekin ehtinyt tehdä, ennen kuin Damaskon tiellä tapahtui jotain odottamatonta.

Tämän jälkeen me jotka olemme elossa, temmataan yhdessä pilviin Herraamme vastaan.

Käskyhuuto kuuluu: ”lähetä sirppisi ja leikkaa maa” ja silloin nousee Mikael, tuo suuri enkeliruhtinas.

 

Jos vuosi 604 eKr. sai nähdä Babylonian valtakunnan synnyn ja sen vallan Israelin ylitse. Jos Nooa kuvastaa Jeesusta arkin kapteenina, on Jeesus 601 v toisinpäin +3,5 vuotta = 604 eKr. Lukuhan viittaa selvästi uuden Babylonian syntyyn, petoon joka oli itse se kahdeksas. Tämä viittaa suuren Babylonian syntyyn, joka lopulta tuhoutuu. Johanneksen ilmestys 18:2 Ja hän huusi voimallisella äänellä sanoen: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon ja tullut riivaajain asuinpaikaksi ja kaikkien saastaisten henkien tyyssijaksi ja kaikkien saastaisten ja vihattavain lintujen tyyssijaksi.

 

Johanneksen ilmestys 4:1

Sen jälkeen minä näin, ja katso: taivaassa oli ovi avoinna, ja ensimmäinen ääni, jonka minä olin kuullut ikäänkuin pasunan puhuvan minulle, sanoi: "Nouse ylös tänne, niin minä näytän sinulle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva".

Käskyhuuto ”nouse ylös” ja 1. pasuuna.

 

3. Mooseksen kirja 23

9 Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:
10 "Puhu israelilaisille ja sano heille: Kun te tulette siihen maahan, jonka minä teille annan, ja leikkaatte sen viljaa, niin viekää papille viljastanne uutislyhde.
11 Ja hän toimittakoon sen lyhteen heilutuksen Herran edessä, että hänen mielisuosionsa tulisi teidän osaksenne; sapatin jälkeisenä päivänä pappi toimittakoon sen heilutuksen.
12 Ja sinä päivänä, jona teidän lyhteenne heilutus toimitetaan, uhratkaa virheetön, vuoden vanha karitsa polttouhriksi Herralle,

(Kuvaa Jeesusta ristillä) HUOMAA! VIRHEETÖN vuoden vanha karitsa.
13 ja siihen kuuluvaksi ruokauhriksi kaksi kymmenennestä lestyjä jauhoja, öljyyn sekoitettuna, uhriksi, suloiseksi tuoksuksi Herralle, sekä siihen kuuluvaksi juomauhriksi neljännes hiin-mittaa viiniä.

(ylösotto, uutislyhde, eli esikoiset, Matt. 27 ...ja haudat aukenivat...)
14 Älkääkä syökö uutisleipää, paahdettuja jyviä tai tuleentumatonta viljaa ennen sitä päivää, jona tuotte Jumalallenne uhrilahjan. Se olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen, missä asuttekin.
15 Sitten laskekaa sapatin jälkeisestä päivästä, siitä päivästä, jona toitte heilutuslyhteen, seitsemän täyttä viikkoa,

(neljäkymmentä yhdeksän eli Helluntai)
16 laskekaa viisikymmentä päivää seitsemännen sapatin jälkeiseen päivään asti; sitten tuokaa Herralle uusi ruokauhri.

(Helluntain jälkeinen maanantai, mutta tässä ei mainita, monesko päivä se on, mutta 1. Mooseksen kirja 8:14 mainitaan 27. päivä ja tämä 50 päivää korjaa sen Helluntain jälkeiselle maanantaille)
17 Sieltä, missä asutte, tuokaa heilutusleiväksi kaksi kakkua, jotka on leivottava happamena kahdesta kymmenenneksestä lestyjä jauhoja, Herralle uutislahjaksi.

(Viittaa Pyhinä kuolleiden ylösotto ja elossa oleva morsian) Tästä alkaen voimme odottaa ylösottoa käytännöllisesti katsoen joka maanantai... mielenkiintoista mutta näin sen voi nyt vaan tulkita.

HUOMAA! Uutislahja tässäkin kohtaa, eli tämä on vasta ylösottojen alku. Oletan itse, siis oletan että ylösotetut eivät ole suuren suuri joukko ½ tai kokonainen 1% väestöstä. Kristillisistä länsimaista suurempi ja jumalattomissa maissa luku on häviävän pieni. Mikäli 6 miljoonaa juutalaistakin upposi keskitysleireissä muistamattomiin, niin kristittyjen ylösotto unohdetaan kyllä hyvin nopeasti ja keksitään jokin hyvä selitys sille.

 

Olaf Rogdenin näystä käy ilmi paljon yksityiskohtia, joista yksi on juuri maanantai.

Kristittyjen piirissä on tilanne masentava. Eilen sunnuntaina olivat rukoushuoneet ja kirkot täynnä ihmisiä.

Kello on 9 aamupäivällä. Norjassa klo 9.00 eli Suomessa klo 10.00 Rouva Andersen istuu radion ääressä ja kuuntelee lastentuntia.

 

18 Ja tuokaa leipänne ohella seitsemän virheetöntä, vuoden vanhaa karitsaa ja mullikka sekä kaksi oinasta; ruoka-ja juomauhreineen ne olkoot polttouhri Herralle, suloisesti tuoksuva uhri Herralle. (viittaa seitsemään seurakuntaan tässä ajassa, huomaa virheetöntä, koska Jeesus puhdistaa nämä kaikki tulessa virheettömiksi)
19 Ja uhratkaa kauris syntiuhriksi sekä kaksi vuoden vanhaa karitsaa yhteysuhriksi.(kauris, metsäneläin, viittaa Laodikean seurakunnan marttyyreihin ja kaksi karitsaa säkkipukuisiin todistajiin)
20 Ja pappi toimittakoon niiden ja uutisleivän ynnä kahden karitsan heilutuksen Herran edessä. Ne olkoot Herralle pyhät ja papin omat. (Viite Laodikean seurakunnan ylösotosta ja kahden säkkipukuisen todistajan) HUOMAA! VAIN PELKKÄ vuoden vanhaa karitsaa. Jos Mooses ja Elia ovat nuo todistajat, ovat he molemmat lakiliiton alaisia ja siksi heitä kutsutaan vain vuoden vanhoiksi muttei virheettömiksi.
21 Ja kuuluttakaa pyhä kokous juuri siksi päiväksi; silloin älkää yhtäkään arkiaskaretta toimittako. Se olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen, missä asuttekin.
22 Kun te korjaatte eloa maastanne, niin älä leikkaa viljaa pelloltasi reunoja myöten äläkä poimi tähkäpäitä leikkuun jälkeen, vaan jätä ne köyhälle ja muukalaiselle. Minä olen Herra, teidän Jumalanne." (Viittaa Laodikean jälkeen jäljellejäävän seurakunnan tulessa puhdistamiseen, jota ei juurikaan enää ole) Jeesus sanoi: löytäneeköhän hän enää uskoa maan päältä, kun fyysisesti hänen jalkansa koskettavat Öljymäkeen joka halkeaa silloin kahtia.
 

Newton ennusti maailman loppuvan 2060

Julkaistu 17.06.2007, klo 16.47 (päivitetty 17.06.2007, klo 17.27)

 

Isaac Newton

Kuva: Godfrey Kneller /

National Portrait Gallery

Brittifyysikko Sir Isaac Newton ennusti kirjeessään vuonna 1704, että maailmanloppu koittaa vuonna 2060.

 

 

VUOSIVIIKOT

 

Jerusalemin kansallis- ja yliopistokirjastossa näytteille pannusta kirjeestä ilmenee, että rationalistina ja vapaa-ajattelijana tunnettu Newton perusti tässä asiassa laskelmansa Raamattuun.
Danielin kirjasta hän päätteli, että maailma loppuisi 1 260 vuoden kuluttua Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan perustamisesta.
Kirje on osa isoa tieteellisten asiakirjojen kokoelmaa, jonka kirjasto on saanut lahjoituksena.
Pitkään on tiedetty, että Newtonin oli uraauurtavan tieteellisen työnsä lisäksi kiinnostunut uskomuksista, jotka on sittemmin sysätty syrjään taikauskona. 1670-luvulla hän yritti neljän vuoden ajan ratkaista alkemian eli kullan valmistamisen salaisuuden.

 

Viisas mies jos kerran tajusi laskea Raamatusta. Siihen aikaan Paavillinen kirkko sai myötätuntoa ja Newtonillakin oli käsitys saksalaisroomalaisesta valtiosta, vaikka se laskelma oli ollut jo kauan käynnissä. Papal States 754 + 1260 vuotta joka osuu vuoteen 2014. Sieltä löytyy myös taustaa Volhonkan uudelle katedraalille, joka on kristuksen vapahtajan katedraali. ”antikristuksen valehtelijan katedraali”, jonne se iljetys asettuu aluksi. Kun näette hävityksen kauhistuksen seisovan pyhällä paikalla, on aika paeta, sanoo Matteus 24. luku. Silloin antikristus siirtyy Jerusalemiin.

 

Aluksi kirkon maat tunnettiin nimellä Patrimonium Sancti Petri, Pyhän Pietarin perintö. Rooman kirkko sai omistaa omaisuutta vasta vuodesta 321 lähtien. Maa-alueet kasvoivat nopeasti lahjoitusten ja perintöjen avulla. Ensimmäinen merkittävä lahjoitus oli Kristus vapahtajan basilika (San Giovanni in Laterano), nykyinenkin Rooman katedraali, joka oli lahjoitus Konstantinus I:ltä 300-luvulla. Kirkko sai lahjoituksina maata Italiassa Syrakusan, Palermon, Ravennan, Genovan ja Rooman ympäristöstä, mutta Sisiliasta, Ranskasta, Afrikasta ja idästä. Suuremmat lahjoitukset päättyivät 600-luvulla tilanteen muuttuessa, mutta paavista oli jo tullut Italian suurin maanomistaja.

Kirkko oli mieluummin Bysantin suojeluksessa kuin Pohjois-Italian langobardien alainen ja perusti myös oman sotajoukon maidensa suojaksi. Paavin suosio Italiassa antoi muutamille paaveille tilaisuuden uhmata myös Konstantinopolin keisarin valtaa, kuten paavi Gregorius II:lle. Paavi ja Bysantin valta Ravennassa 540–751 pystyivät hillitsemään langobardeja diplomatian, uhkausten ja lahjusten turvin.

Kun Bysantin eksarkaatti viimein kaatui langobardien hyökkäykseen 751 ja langobardit alkoivat uhata Roomaa, kirkko löysi uuden liittolaisen frankeista. Pipin Pieni lähetti armeijat Italiaan 754 ja 756. Hän voitti takaisin valloitetut alueet ja lahjoitti ne paavi Stefanus III:lle (tai toinen). Kaarle Suuri nimesi 781 alueet, joilla paavi hallitsi. Rooman herttuakunta oli näistä merkittävin, ja sen alueeseen liitettiin Ravenna, Pentapolis ja osia Beneventon, Toscanan, Korsikan ja Lombardian herttuakunnista ja joitain kaupunkeja. Paavin turvallisuuden takasi Frankkien valtakunta. Sen hajottua 843 paavi Gregorius VII (1073–1085) sai liittolaisekseen Etelä-Italiaa hallitsevat normannit ja Innocentius III (1198–1216) laajensi jälleen kirkon omistuksia. Ranskan kuningas Filip III lahjoitti Gregorius X:lle 1274 Comtat Venaissin'in maa-alueen Avignonin ympäristössä Etelä-Ranskassa.

Vuodet 13051378, jolloin paavit asuivat Avignonissa Ranskan kuninkaan suojeluksessa, Kirkkovaltio säilyi virallisesti paavin omistuksessa ja Avignon lisättiin siihen. Se jäi paavien haltuun senkin jälkeen, kun paavius palasi Roomaan.

Kirkkovaltio lakkasi ajoittain olemasta ja palautettiin. Näin kävi 1434 kapinan vuoksi ja Napoleonin valloitusten aikana. Viimeisen kerran Kirkkovaltio palautettiin 1848 Ranskan ja Itävallan avustuksella.

 

Kirkkovaltio, Papal Statesin loppu tuli viimein 20. syyskuuta 1870 mutta sai silti jatkua Vatikaani nimellä Roomassa.

 

Kirkkovaltion loppu tuli viimein 20. syyskuuta 1870. Ranskan häviö sodassa Preussia vastaan johti Italian sodanjulistukseen Kirkkovaltiolle, ja Victor Emmanuel otti haltuunsa myös Rooman, tehden siitä yhdistyneen Italian pääkaupungin. Hän jätti paaville hallitsijan oikeuden, 3,25 miljoonan liiran vuosikorvauksen ja hallintaoikeuden palatseihin Roomassa. Pius IX ei hyväksynyt ehtoja ikinä virallisesti, ja vaati takaisin kaikkea valloitettua aluetta. Paavin entisestä asunnosta, Quirinale'sta, tuli Italian kuninkaiden palatsi (nykyisin Italian presidentinpalatsi). Paavi vetäytyi protestina Vatikaaniin, jossa hän julistautui "vangiksi" eikä suostunut poistumaan, tai astumaan jalallaan Pyhän Pietarin aukiolle.

 

Uskonpuhdistus aloitettiin 1520 luvulta, joka puolestaan sääti vuosiviikot alkaneeksi vuonna 1524 jonka 1. vuosiviikon lopussa päättyi Augsburgin valtiopäiviin, jossa Saksan kirkko erkani lopullisesti katollisesta kirkosta. Vuosiviikkojen aloitusvuosi ei ole merkittävä hetki, vaan vuosiviikon päättymisen hetki, joka puolestaan on erityisen tärkeä ja tärkeämmäksi jokainen niistä muodostuu, joka huipentuu Jeesuksen näkyvään paluuseen 70. vuosiviikon lopussa.

 

 

PERHEENI MENETYS JA TUSKANI

 

Minulle annettiin tuskaani voimaa, monessa hirveässä hädässä, joita koin, jopa ansaitusti viime kesänä ja syksynä 2006. Tosin sen huipennus, kuolema, en olisi sitä kyllä ehkä enää ansainnut. Toisaalta se on synnin palkka. Olin kolme päivää Peijaksen suljetulla osastolla täysin 100% terveenä, pakkohoidossa. Se oli kuin kuolema. Tämä on vahvistusten vahvistus, jolla Jumala on luvannut minulle perheeni takaisin.

 

1. vahvistus

UNI 1. aamuyöllä 22.6.2006 (Rukousvastaus, todistus ja uskon palauttava Jumalan näyttö Jarmon epätoivoon)

Jarmo oli Ogelin kauppakeskuksen siipirakennuksessa sijaitsevassa Old Stone nimisessä ravintolassa joka oli Security Arsenalin asiakas. Jarmo seisoi omistajan vieressä baaritiskin päässä. Ravintolaan tuli kolme uhkaavan näköistä miestä vihan ilme kasvoillaan ja aikoivat selvästi pahaa tälle omistajalle. Jostain syystä Jarmo lähti pois ja siirtyi kauppakeskuksen puolelle jossa oli myös kolme pahantekijää, narkomaanin näköistä joka yksi roikotti pikkulasta niskasta ja pudotti tämän jonkin telineen päälle. Sitten uni yht´äkkiä päättyi ja Jarmo heräsi. Jarmon puhelin soi klo 05:21 ja Turvatiimin vartija soitti. Vartija kysyi että onko Old Stone meidän valvontakohde, johon vastain myöntävästi. Hän kertoi että ko. ravintolaan oli murtauduttu ja sen ovet oli rikottu sekä myös kauppakeskukseen oli murtauduttu ja sielläkin oli aiheutettu vandalismia. Jarmo kysyi että oletko soittanut jo poliisin? johon hän vastasi, ettei vielä. Jarmo pyysi soittamaan poliisin ja soittaisi itse Old Stonen omistajalle. Näin tapahtui ja vasta siinä vaiheessa Jarmo tajusi että oli juuri äsken itse nähnyt unta tuosta tapahtumasta 100%:n tarkasti. Tämä oli vastaus Jarmolle todistuksesta jota hän oli pyytänyt.

 

UNI 2. aamuyöllä 23.6.2006

Jarmo ajaa Ellin moottoriveneellä ja kaasuttelee sekä kurvailee sillä huolettomasti. Pian Jarmo kääntää kaasuvipua vielä enemmän auki jolloin vene hyppää ja potkuri ei osukaan enää veteen, jolloin kierrokset ovat hetkellisesti liian kovat ja kone leikkaa kiinni. Jarmo saa savuavan veneen rantaan jonka jälkeen Elli itkee katkerasti että olet rikkonut hänen veneen. Jarmo lohduttaa Elliä ja sanoo että ostetaan uusi ja vie Ellin veneliikkeeseen jossa on veneitä eräänlaisissa hyllyissä päällekkäin ja riveittäin. Elli aloittaa tutkimisen mutta Jarmo huomaakin, ettei Ellille käykään mikä tahansa vene, vaan juuri sellainen kuin hän itse halusi, hänellä oli jopa paperilappu missä oli veneen malli ja tyyppinumero. Elli käy nopeasti veneet läpi rivi kerrallaan ja Jarmo seuraa sivusta. Venettä ei kumminkaan löytynyt jonka jälkeen Elli purskahtaa valtavaan itkuun uudelleen. Elli juoksee Jarmo kannoillaan ulos liikkeestä. Veneliikkeen ulkopuolella Jarmo alkaa ravistella hysteeristä Elliä olkapäistä mutta tuloksetta. Jarmo ravistelee oikein kunnolla, jolloin Ellin pää osuu johonkin kovaan jolloin päähän syntyy kauhean kokoinen kuhmu. Jarmo pyytelee anteeksi, että loukkasi, ”ei ollut tarkoitus, anna anteeksi, ei ollut tarkoitus” ja painaa päähän syntynyttä kuhmua. Elli on tämän jälkeen tiedottomassa tilassa ja Jarmo vie hänet liikkeeseen ja etsii hyvin tarkasti veneen veneeltä kumminkaan löytämättä sitä. Elli purskahtaa jälleen itkuun ja Jarmo yrittää lohduttaa ja yrittää valaa keinolla millä hyvänsä toivoa veneen löytämiseen. Lopulta Jarmo ohjaa Ellin varaosaliikkeeseen jossa on henkilö tiskin takana joka voisi auttaa. Jarmo antaa myyjälle lapun jossa on tuo veneen tyyppinumero ja kysyy että löytyisikö sellainen. Myyjä sanoo, ettei sellaista venettä kyllä enää valitettavasti löydy. Jarmo anelee että jotain täytyy nyt keksiä, ihan mitä tahansa jotta vene saataisiin taas toimimaan. Lopulta myyjä sanoo että katsotaan löytyisikö sellaiseen malliin varaosia. Mies etsii kirjastaan koodin perusteella ja sanoo että kyllä tähän löytyy varaosat ja antaa tiskille kaksi monimutkaisen ja omituisen näköistä osaa, toinen on hieman isompi ja toinen pienempi, muuten aika samannäköisiä osia ne kummatkin olivat. Osat olivat jotenkin muovisia mutta harmahtavia joissa oli ikään kuin paljon pieniä lokeroita jotka kiersi osaa ympäri spiraalimaisesti, palaten sitten takaisin lokerikkosarjan kierrettyään koko osan ympäri ulkoreunoja pitkin. Jotenkin ne muistuttivat DNA:ta tai jotain sen kaltaista koodisto rakennelman palaa. Myyjä ilmoittaa hyvin selkeästi että näillä te saatte veneen taas toimimaan. Jarmon eteen tiskille annettiin ne molemmat osat. Elli lakkasi itkemästä ja enää vain nyyhkyttää mutta on tyytyväinen tähän tulokseen.

 

UNI 3. aamuyöllä 24.6.2006

Uni oli nopea eikä kestä oikeastaan kuin välähdyksen. Elli istuu yksin kotona Keravalla keittiöpöydän penkin päässä. Hän on pukeutunut kokonaan mustiin, värjännyt hiuksensa ihan mustiksi ja maalannut huulensakin mustiksi, muttei kuitenkaan Goottityyliin, vaan ilman mitään muuta meikkiä. Kasvot ovat alistuneen näköiset ilman ilmeitä, toivoa tai taistelua, ikään kuin kohtaloonsa luovuttaneen ihmisen kasvot jotka vain odottaa mitä tapahtuu. Kasvoissa ei ollut surua, muttei iloakaan.

 

Äitini näkemä uni samoihin aikoihin:

Hän lähestyi erämaalampea, jossain kaukana metsän reunalla. Lammessa oli käärmeitä ja sammakoita, eikä siihen voinut mennä ollenkaan uimaan, äitini arveli unessaan.

 

1. vahvistus

Äitini ja isäpuoleni talo sijaitsee korkeimmalla paikalla keskellä hyvin kaunista omakotialuetta Liedossa, lähellä Turkua. Talo on rakennettu vankan kallion päälle keskelle kaunista varjoisaa männikköä. Muutimme sinne Turusta keväällä 1979 kun olin juuri 15 vuotta täyttänyt pojankoltiainen. Takapihalla on aina ollut vankat portaat jotka vievät ylhäältä talosta useita metrejä alemmas puiden varjostamalle takapihalle. Siihen aikaan isäpuoleni oli paha ihminen, joka jatkuvasti lakkaamatta kiusasi meitä kaikkia. Äitini puolestaan on aina ollut harras uskovainen. Hän rukoili usein että paha isäpuolemme muuttuisi ja kiusaajahenki ajettaisiin hänestä pois. Yhtenä päivänä, varmaan joskus -80 ja -90 luvun vaihteessa se ihme sitten tapahtui, paha henki heitettiin alas siitä talosta ja siltä kalliolta yhdellä rysäyksellä, kuten saatana heitettiin 2th vuotta sitten alas taivaasta. Sen jälkeen kalliolla sijainneessa äitini talossa on vallinnut rauha ja Jumalan henki on siellä ollut jatkuvasti vahvana. Kaikki talossa vierailleet ovat asiasta samaa mieltä, että siellä on ihanaa vierailla, kun sen Pyhän Hengen läsnäolon voi tuntea. Taloon on silti koko sen ajan asetettu kaikenlaisia paineita, sitä on taloudellisesti ahdistettu, joka puolelta on yritetty murtaa tuota hengen läsnäoloa siinä silti onnistumatta.

Tarinan pääosassa olevat portaat vievät alas kalliolta, ne olivat ehtineet rapistua vuosien saatossa. Viime kesänä 2006, kesäkuun puolivälissä äitini oli tulossa alas käymään takapihallaan ja kaatui niissä alimmilla, viimeisillä askelmilla ja huomasi ettei niissä ollutkaan enää turvallista kulkea. Ylhäällä portaat olivat ihan hyvät mutta mitä alemmas niitä kulki, sitä hapertuneemmat ne olivat ja niiden peruskivetkin ovat liikkuneet paikoiltaan, kaikki alaspäin vietäviksi niin etteivät enää olleet oikein kulkukelpoiset. Aluksi isäpuoli ei oikein ollut innostunut asiasta aloittaa korjaustöitä mutta kun hän huomasi itsekin kuinka huonossa kunnossa ne alapihan viimeisten portaiden osalta olivat, aloimme miettiä miten ne kuuluisi kunnostaa. Ehdotin että valamme ne ylhäältä asti kokonaan betonista koska silloin ne olisivat parhaat mahdolliset ja niin aloitimme työt. Emme kumpikaan ole mitään ammattimiehiä betonityössä mutta päättäväisesti aloimme niitä rakentaa. Naapurissa asui rakennusmestari ja toisessa pihanrakennusekspertti, joten kyllä tietoa saatiin. Omin päin aloimme valamistyön ylhäältä alas. Naapureilta kyselimme alkuvaiheessa hieman neuvoja ja heti kaikki ihmetteli miksi valamme ylhäältä alas, eihän kukaan koskaan rakenna portaita ylhäältä alas. Niin se vaan on, oikein korostettuna, ettei koskaan. Mietimme asiaa hetken ja olimme neuvot saaneet, mutta jatkoimme jostain syystä siltikin ylhäältä alas rakentamismenetelmällä valutöitä. Valamistyö sujui ihan hyvin ja päivä päivältä työ tuli vihdoin päätökseen. Portaat saatiin valettua valmiiksi ylhäältä alas juuri ja juuri 1.7. lauantai aamupäivään ja kaksi iloista valumiestä silloin istuskeli alarappusella työnsä päätepisteessä. Eikä portaissa ollut pienintäkään murhetta rakentaa ne ylhäältä alas.

Olen siis rakentanut portaat ylhäältä alas, heti ensimmäiseksi, vaimoni eropäätöksen jälkeen. PORTAAT YLHÄÄLTÄ ALAS. Hmm...!

 

2. vahvistus

Tämän jälkeen muutaman viikon kuluttua aloin remontoimaan minun ja vaimoni makuuhuonetta, elätellen toiveita, jos vaimo vihdoin ymmärtäisi kuinka vakavasta asiasta avioerossa on kyse ja palaisi takaisin kun näkisi uhraukseni. Toisin kävi, jopa niin, että menetti lopunkin järkensä. Harmi etten ottanut yhtään valokuvaa siitä huoneesta, se olisi sopinut tänne loistavasti. Mutta. Ensin sulhasen portaat ylhäältä alas ja sitten tein aviohuoneen.

 

UNIIN VASTAUKSIA,  LISÄTULKINTA JA PROFETIA TULEVAAN

Tekstiviestit Sävyn ja Jarmon välillä aamulla 6.8.2006

Mamma:

Meillä on ollut n. Viikon jo uimaaltaassa uusi vesi. Se on ylös asti korkealla. Uusi moottori ja suodatin piti hankkia. Se ei kestä jos vesi on matalalla.

Jarmo:

Siis kun luin ton niin tajusin kaiken kuin sähköiskusta. ÄITI KULTA. Herra on suurenmoinen, odotetaan nyt vaan. Siis se osa muistutti suodatinta rakas äiti. Ja unessani niitä oli kaksi joista toinen oli mulle ja toinen oudompi. Mutta molemmat olivat samaan tehtävään.

Mamma:

Moottori ei kestä jos vesi on matalalla. Tämä ennakoiva tekstin teko on joskus yllätyksellinen. Kaipa arvasit.

Jarmo:

Siis nyt tajusin sen muodon ja materiaalin takia mikä se osa on. Se on suodatin ja niitä oli kaksi. Ihan outoa. Ja moottori ei kestä jos vesi on liian matala.

Mamma:

Mielestäni rakkauden vedessä avioliiton moottori toimii ja vene pääsee eteenpäin.

Jarmo:

Silloin näit unen että vesi oli täynnä käärmeitä ja sammakoita. Se tarkoitti mun liittoa.

Mamma:

Pidä häntä halauksessasi peseytymisesi jälkeen niin kauan että hän sulaa sisältään. Nyt Esa haluaa mun lähtevän mustikkaan hänen kanssa.

 

LISÄTULKINTAA

Vaikuttaa vahvasti siltä että Liedon uima-allas (hassua) on koko liittomme historian ajan kuvannut avioliittoamme. Sen vesi oli liiton alussa hyvä ja korkealla. Lapset iloisesti polskivat altaassa. Vesi kumminkin väheni ja väheni vuosien varrella, kunnes koko allas-systeemi meni rikki. Jarmon ja Ellin avioliitto karahti kiville ja samaan aikaan uima-altaan täytti kamala sininen lieju. Jarmo näki unen moottoriveneestä ja Sävy näki lisäksi unen metsäsuolammesta joka oli täynnä käärmeitä ja sammakoita ja arvuutteli mielessään että voisiko tuonne mennä enää uimaan. Metsäsuolampi viittaa Ellin kotipaikkaan ja lampi rakkauden lampeen.

 

3. vahvistus

Tämän jälkeen kaikki päättyi surulliseen ja täydelliseen katastrofiin, kun vaimoparka ei ymmärtänyt ja toimitti minut mielisairaalaan.... Mutta sieltä tultuani, minut kutsuttiin puhdistamaan tätini ja setäni luo, uima-allasta Raision Kaanaan Maahan. Uskomatonta, ajattelin. Heti tuli vahvistusta, siitäkin kauhusta, joka hiipi sisälleni, kun en tiennyt miten elämä aloitetaan uudelleen. Ymmärsin heti, että kyse on remonttisarjan viimeisestä ja suurimmasta osasta.

 

PORTAAT - AVIOHUONE - RAKKAUDEN LAMPI

 

 

NÄIN SYNTYI AJATUKSELLE - POHJOLAN VALO - VAHVISTUS

 

4. vahvistus: vaimoni muutti Peijaksesta pääsyni jälkeen juuri tuonne, Inarin järven rantaan, jonne hänen toivoin menevänkin ja miksiköhän sinne samaan paikkaan myös uskossaan penseä veljenikin rakentaa mökkiään. Jumala on liian suuri meille, ymmärtää hänen suuria suunnitelmiaan meidän kaikkien varalle, vielä niin kovin yksilöllisesti.

 

Viimeinen suuri uskonherätys alkaa Lapista, Inarinjärven rannalta. Syvien vetten ja paljojen kalojen järven rannalta.


 

Pohjolan valo, oli allasprojektini nimi, jonka tein sukulaiselleni. Kutsuin sitä myös rakkauden lammen puhdistukseksi, koska moni asia oli mennyt pieleen keväällä 2006
 

Tässä allas, vanhan kuonan ja hionnan jälkeen. Voit uskoa että vanha Epoksipohja oli kamala irrottaa kivihionnalla, jolloin pölyä oli joka paikassa. Nenä, keuhkot ja kaikki täynnä, korvia myöden.
 

Päästyäni Peijaksen sairaalasta, aloin tehdä sukulaiseni uima-allasta, joka sijaitsee Kaanaanmaalla (luvattu maa) Raisiossa. Allas oli puhdistettava perusteellisesti kaikesta saastasta. Kesti viikkoja pelkkä altaan pohjan hiominen ja puhdistaminen. Työvaiheita oli todella monia. Altaan pohjustustyövaiheita ennen laatoitustakin oli seitsemän.
 


 

Siihen laitettiin lopuksi kaunis sininen mosaiikki laatta ja sukulaistätini valitsi kompassikuvion altaan pohjaan. Olin jo antanut projektille nimen, Pohjolan Valo, ja pohjan tähti oli mielestäni juuri sopiva kuvio altaan pohjaan, koska se kuvasti koko juttua, eikä tätini aavistanut mitään, kun kuviota valitsi. Hän olisi voinut valita sadoista vaihtoehdoista juuri tämän ja niin kävi.

5. vahvistus

Eräänä päivänä jossain vaiheessa allasremonttia, kävelin kauppakeskus Myllyssä ja pysähdyin jonkin tutuksi tulleen voiman pysäyttämänä. Halusin mennä liikkeeseen jota olin ohittamassa. Sisälläni oleva ääni sanoi että siellä on minulle jotain. Kuuntelin ääntä auliisti ja menin sisälle liikkeeseen jossa oli erilaisia lahjatavaroita. Kerroin myyjälle maalliseen tapaan, että olisin heräteostosta vailla ja mieleni tekee ostaa jotain, mikä liittyisi uima-altaaseen, koska teen sellaista remonttia ja siksi etsin jotain lahjaa. Myyjä meni mietteliääksi ja vastasi, ettei oikein osaa auttaa, ettei heillä ole kuin saunaan liittyvää. Silmääni osui kaikenlaista roinaa joissa oli kallis hintalappu päällä, mutta jokin asia liikkeessä oli jonka hinnalla ei ollut niin väliä. Sitten silmiini osui pieni sininen meritähtikynttilä, hinta 1,50 € mieleni oikein leimahti, kun silmäni osuivat siihen, tähti, kynttilän liekki, meren pohjalla oleva tähti. Tässä se on, juuri tätä Henki minulle halusi antaa. Ostin sen ja mieleni oli saanut vahvistuksen, Pohjolan Valon tulosta.
 

 

Tässä allas valmiina ja pieni kynttilä, joka on lopulta koko maailman kokoinen valonlähde.