Toteutumattomat profetiat ovat yhtä kaikki myös Jumalan täyttä suunnitelmaa

Lähes joka päivä kuulee ja jos käy vaikka edes vilkaisemassa keskustelupalstoja, voi nähdä kristittyinä itseään pitäviä hengestä osattomia ihmisiä, joiden pääasiallinen tarkoitus on etsiä vikoja kaikista mahdollisista profeetoista ja profetioista. Näistä Raamattu sanoo selvästi, voi heitä, jotka kuluttavat aikansa vääryyksien etsimiseen. Raamattu sen sijaan kehottaa iloitsemaan totuudesta eikä etsiä muista vääryyttä.
Joonan tarina osoittaa erään omaa aikaamme vertaavan yhteisen seikan, joka pistää pisteen profeetoiden arvostelijoille.
Joona 1:1-2
Joonalle, Amittain pojalle, tuli tämä Herran sana: "Nouse, mene Niiniveen, siihen suureen kaupunkiin, ja saarnaa sitä vastaan; sillä heidän pahuutensa on noussut minun kasvojeni eteen".
...ja mitäpä Joona teki. Hän yritti paeta Jumalaa laivalla toiseen kaupunkiin ja lopulta merimiehet heittivät Joonan mereen ja meri asettui. Kala nielaisi Joonan jonka jälkeen hän vietti kalan vatsassa kolme päivää ja kolme yötä.
Joona rukoili kalan vatsassa, häpesi ja katui ettei ollut ottanut Herran työtä vastaan ja hän lupasi täyttää Herran tahdon. Niin Herra käski kalaa ja kala oksensi Joonan kuivalle maalle. Tästä alkoi Joonan raskas ja epäkiitollinen työ.
Joona 3:3-6
Niin Joona nousi ja meni Niiniveen Herran sanan mukaan. Ja Niinive oli suuri kaupunki Jumalan edessä: kolme päivänmatkaa. Ja Joona käveli kaupungissa aluksi yhden päivänmatkan ja saarnasi sanoen: "Vielä neljäkymmentä päivää, ja Niinive hävitetään". Niin Niiniven miehet uskoivat Jumalaan, kuuluttivat paaston ja pukeutuivat säkkeihin, niin suuret kuin pienet. Ja kun tieto tästä tuli Niiniven kuninkaalle, nousi hän valtaistuimeltaan, riisui yltään vaippansa, verhoutui säkkiin ja istui tuhkaan.
Joona oli onnistunut työssään ja mitä tekikään Jumala:

Joona 3:10
Kun Jumala näki heidän tekonsa, että he kääntyivät pois pahalta tieltänsä, niin Jumala katui sitä pahaa, minkä hän oli sanonut tekevänsä heille, eikä tehnyt sitä.
Jumala perui aikomuksensa. Tämä on selvä todiste siitä, että Jumala voi perua aikeensa ja kuten näette, tuossa jakeessa 10 lukee, että Jumala perui sanansa.

Näin ollen nykymaailman kristillisten parjaajien keskuudessa Raamattu on jo aina todistanut, että Joona olisi ollut väärä profeetta, koska näiden suppeamielisten arvostelijoiden mielestä vain sanasta sanaan toteutuva ennustus tulee oikean profeetan suusta. Sen sijaan Jumalan suunnitelmat ovat monesti raskaimpia profeetoille, koska he kantavat pilkan siitä huolimatta, vaikka toteuttavat sanasta sanaan Jumalan tahtoa, eli herättävät ihmisiä miettimään. Tärkeintä meidän on sisällämme miettiä, mikä on kunkin profetian ja profeetan sanoma ja henki. Tärkeintä on etsiä totuutta, eikä vääryyttä. Kun löytää totuutta, löytää aina paljon muutakin.


TAKAISIN