29.5.2009 Jerusalemin temppelit ja hävityksen kauhistukset

Israelin temppelin historia (Israel update - Gavriel Eskel)

Israelin kuningas David (1012-972 eKr.) halusi rakentaa Jerusalemin Temppelin, mutta häntä ei kelpuutettu siihen, koska ”hänellä oli verta käsissään”. Hän kuitenkin valmisteli rakentamista. Kuningas Salomo (972-932 eKr.) rakensi Jerusalemin Temppelin, ja se vihittiin v. 960 eKr.
Salomonin Temppeli hävitettiin babylonialaisten toimesta v. 586 eKr.
Jerusalemin (Serubbaabelin) Temppeli rakennettiin uudelleen, ja se vihittiin v. 516 eKr. Israelin komeutta rakastava kuningas Herodes Suuri häpesi kiireellä ja huonosti rakennettua Temppeliä, ja hän rakensi sen kokonaan uudelleen suurentaen sitä jonkin verran. Temppelialuetta laajennettiin lähes kaksinkertaiseksi. Temppeli vihittiin v. 18 eKr., mutta sitä rakennettiin vuosikymmeniä, ja se valmistui vain muutamia vuosia ennen sen tuhoamista. Herodeksen Temppeli rakennettiin kreikkalaiseen tyyliin, ja Temppelikokonaisuus oli aikansa komeimpia luomuksia. Roomalaiset Tituksen johdolla tuhosivat Herodeksen Temppelin v. 70.
 
Keisari Hadrianus täydensi tuhoa Bar Kochba kapinan jälkeen (132-135) tasoittamalla Temppelialueen ja rakennuttamalla sinne Jupiterin temppelin. Keisari Konstantin Suuri hävitti Jupiterin temppelin ja rakensi sen tilalle pienen puurakenteisen kirkon 300-luvulla. Muslimit valloittivat Jerusalemin Omarin johdolla v. 638. Muslimit rakensivat Temppelivuorelle al-Aksa moskeijan ja myöhemmin Kalliomoskeijan.
Jerusalemin temppeli oli kooltaan varsin pieni; 100 jalkaa pitkä, 35 jalkaa leveä ja 50 jalkaa korkea, eli suunnilleen 30×10.5×15 metriä, jos jalkamitta on 30 sm. Vain virallisilla Temppelipapeilla oli oikeus leeviläisten auttamina mennä sisään Temppeliin. Tavallinen kansa tuskin koskaan sai edes vilkaista kullalla ja hopealla ja kalliilla vaatteilla verhotun Temppelin sisustaa.


Vuosiviikot täsmäsivät konkreettisesti Danielin profetian mukaan jo 330 eKr. Aleksanteri Suuressa, joka valloitti Persian. Toisen tason vertaus Danielin vuosiviikoissa tapahtui Jerusalemin temppelin osalta 490 vuotta aiemmin vuoden 70 jKr. Tiituksen tarjoamaa Jerusalemin toisen temppelin tuhoa, jolloin 62. vuosiviikon kohdalla ollut voideltu oli Jeesus Kristus itse. Pian tämän jälkeen Tiitus rakennutti jo ensimmäistä hävityksen kauhistusta, Jupiterin temppeliä Pyhälle paikalle, mutta se tuhottiin, kuten Gavriel Eskel jo edellä kirjoitti. Sitten tulee Muslimien temppelin vuoro.

Jumalan temppeli nro. 1 Pyhällä paikalla oli Salomonin temppeli
Jumalan temppeli nro. 2 Pyhällä paikalla oli Herodeksen temppeli


Hävityksen kauhistus, temppeli nro. 1 Pyhällä paikalla oli Tiituksen Jupiterin temppeli
Hävityksen kauhistus, temppeli nro. 2 Pyhällä paikalla ON Islamin temppeli, al-Aqsa 
 

Al-Aqsa, hävityksen temppeli on yksi islamin, tärkeimpiä pyhiä paikkoja ja pedolle se on se kaikkein tärkein, se on moskeija Temppelivuorella Jerusalemissa. Kristityille ja Jumalalle se on hävityksen kauhistus. Se on silti tällä hetkellä Jerusalemin suurin moskeija: Siihen mahtuu noin viisituhatta rukoilijaa. Moskeijan rakentaminen aloitettiin vuoden 674 paikkeilla. Alkuperäisestä rakennuksesta ei ole jäljellä juuri mitään, sillä se sortui vuoden 747 maanjäristyksessä. Vuonna 1033 ristiretkeläiset tuhosivat al-Aqsan jälleen. Vuosina 1927 ja 1936 maanjäristykset vaurioittivat moskeijaa niin paljon, että se jouduttiin rakentamaan käytännöllisesti katsoen kokonaan uudestaan.

Danielin kirjoituksen mukaan 674 rakennettu Al-Aqsasta saatetaan laskea myös aikoja. Ihan alkuun myös "laiton", profeetta Mohammed ilmestyi vuonna 613 aloittaen julkisen toimintansa. Muhammad syntyi vuoden 570 tienoilla Mekassa, nykyisen Saudi-Arabian alueella. Mekka oli vilkas mutta pienimuotoinen

kaupan keskus, jossa sijaitsi Kaaban temppeli. Täysi-ikäiseksi tultuaan Muhammadista tuli perimätiedon mukaan kauppias. Hän avioitui nuorena miehenä rikkaan lesken kanssa. Perimätiedon mukaan noin vuoden 610 tienoilla Mekan vuorten luolassa ollut Muhammad näki enkelin ja sai ensimmäisen jumalallisen ilmestyksen. Tämän jälkeen seurasi välikausi ja hän alkoi epäillä ensimmäistäkin ilmestystä. Tauon jälkeen ilmestykset alkoivat uudelleen ja Muhammad ryhtyi julkiseen toimintaan noin vuonna 613. Hadith eli perimätieto kertoo, että paikka on Al-Aqsan moskeija Jerusalemissa. Tosin historiallisesti kyseinen moskeija rakennettiin vasta 80 vuotta Muhammadin kuoleman jälkeen. Siellä hän nousee tikapuita pitkin seitsemänteen taivaaseen, jossa hän tapaa profeettoja ja Jumalan. JUST NIIN!

Koko historia täynnä hirvittäviä valheita ja ristiriitoja. Kaikki tämä täsmälleen Jeesuksen käänteisellä esikuvalla, antikristuksen tavoin aikojenkin suhteen.

Laittoman uskonnon temppeliä myös rakenneltiin, tuhottiin ja korjailtiin:
1. temppeli 674 + 73 = 747 tuhoutui (maanjäristys)
2. temppeli 747 + 286 = 1033 tuhoutui (ristiretkeläiset hajotti)
3. temppeli 1033 + 901 = 1934 (1927-1936) (vaurioitui kelvottomaksi maanjäristyksessä)
4. korjattiin nykyiseen muotoonsa

Daniel 12:11-13 Ja siitä ajasta, jolloin jokapäiväinen uhri poistetaan ja hävityksen kauhistus asetetaan, on oleva tuhat kaksisataa yhdeksänkymmentä päivää. Autuas se, joka odottaa ja saavuttaa tuhat kolmesataa kolmekymmentä viisi päivää. Mutta sinä, mene, siksi kunnes loppu tulee; ja lepää, ja nouse osaasi päivien lopussa."

Siitä ajasta kun jokapäiväinen uhri poistetaan on oleva 1290 päivää, joka osuus siis vuodesta 27-33 jKr. jolloin Jeesus kastettiin ja hän nousi taivaaseen, eli kolme ja puoli vuotta. Hävityksen kauhistus siis asetettiin jo vuonna 674 jKr. johon lasket odotuksen ja saavutuksen 1335 vuotta, päädytään vuoteen 2009.

Jokapäiväinen uhrimme on Jeesus Kristus ja hänethän nostettiin pois jo vuonna n. 30 jKr. Mutta Al-Aqsan, hävityksen kauhistuksen asettamisesta vuonna 674 jKr. tulee siis vuonna 2009 kuluneeksi yllättävästi 1335 vuotta. Daniel jättää ovelasti auki tuon 1290 päivää tässä käsittelyssä. Se 1290 osuu Al-Aqsasta vuoteen 1964 kohdalle, joka osuu taas Danielin vuosiviikkojen kanssa 62. vuosiviikon kohdalle kultaisen portin muuraamisesta. Mutta Jeesus taas on se jokapäiväinen uhri, joten tässä puhumme aika vaikeista käsitteistä. Minä en kykene selvittämään tätä ainakaan, ehkä joku muu voi.

Edellisessä luukussa kirjoitin kultaisesta portista ja Kultaisen portin muurauksesta kuluu seitsemänkymmentä vuosiviikkoa, vuodesta 1530 lukien +62 vuosiviikkoa osuu vuodelle 1964 ja 1530 (70 vuosiviikkoa) +490 vuotta päättyy vuoteen 2020, jolloin:

Daniel 9:24-27 Seitsemänkymmentä viikkoa on säädetty sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi; silloin luopumus päättyy, ja synti sinetillä lukitaan, ja pahat teot sovitetaan, ja iankaikkinen vanhurskaus tuodaan, ja näky ja profeetta sinetillä vahvistetaan, ja kaikkeinpyhin voidellaan. Ja tiedä ja käsitä: siitä ajasta, jolloin tuli se sana, että Jerusalem on jälleen rakennettava, voideltuun, ruhtinaaseen, asti, on kuluva seitsemän vuosiviikkoa; ja kuusikymmentäkaksi vuosiviikkoa, niin se jälleen rakennetaan toreinensa ja vallihautoinensa, mutta keskellä ahtaita aikoja. Ja kuudenkymmenen kahden vuosiviikon mentyä tuhotaan voideltu, eikä häneltä jää ketään. Ja kaupungin ja pyhäkön hävittää hyökkäävän ruhtinaan väki, mutta hän itse saa loppunsa tulvassa. Ja loppuun asti on oleva sota: hävitys on säädetty. Ja hän tekee liiton raskaaksi monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin; ja hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän ylitse."
Kuudenkymmenen kahden vuosiviikon mentyä hänelle ei jää ketään.

Tämä sama Danielin vuosiviikkokaava, eli 62. vuosiviikon mentyä se osuu siis myös vuoteen 1964 tälläkin laskukaavalla. Mutta en löydä vertaistapahtumaa, enkä esikuvaa vuodelle 1964 Danielin sanoman kanssa.

Jeesus ainakin palaa Öljymäelle, se on varmaa ja samat vuosiviikot osuvat Al-Aqsan rakennuksen kanssa toisella tavalla laskettuna samoihin vuosiin.

-3½ vuotta = 2016½ Jeesuksen näkyvä paluu
-3½ vuotta = 2013 hävityksen kauhistus asetetaan
-3½ vuotta = 2009½ eli kesäkuun loppuun 2009 (Israelin rauha syntyy) 

Sakarja 14: Israelin kansan 490 päivää = 70 viikkoa ja synti lukitaan sinetillä.

Olen heittänyt tässä ilmaan monia puuhasteluajatelmia. Siitä vaan, ole hyvä!


TAKAISIN