21.5.2009 Kirkko ei pelasta yhtään ainoaa ihmistä iankaikkisuuteen

Aina kun puhutaan evankeliumista, puhumme keskeisimmästä asiasta ihmisen pelastuksessa. Kun Jeesus alunperin puhui ruumiinsa jäsenistä, hänen sanansa ruumis miellettiin kirkoiksi ja alempana ruumiin osat seurakunniksi. Näin syntyy hyvin helposti käsitys, että Kristuksen ruumis on kirkko. Tätä taustaa vasten joka ikinen kirkko julistaa meidän ainutlaatuisuutta kirkkona olemiselle ja että vain meidän kirkko on se ainoa oikea Kristusruumis. Tätä käsitettä Suomessa viljelee kaikkein eniten Luterilainen kirkko ja Ortodoksit heti perässä. Sen jälkeen kaikki kirkot huutavat tätä samaa. ME OLEMME SE KRISTUKSEN OIKEA RUUMIS, vain täällä te voitte saada mahdollisuuden päästä taivastenvaltakuntaan. Jokainen on haluamassa olla tie, totuus ja elämä eli Jeesus Kristus itse. Tämä kaikki on suurta harhaa ja sen olen nähnyt ihan itse monien kirkkojen tekeminä ja monien kirkonihmisten suulla lausuttuna. Meillä on etuoikeus tarjota sinulle Taivastenvaltakunta. Meillä se on!
Kerran eräs adventistisukulaiseni soitti minulle. Ajattelin ensin että mitähän tämä oikein minulle tahtoo soittaa, koska hän oli minut tuominnut helvettiin jo aikaa sitten ja tämä oli muutenkin tehnyt minulle ja perheelleni jatkuvaa kiusaa, mm. rikosilmoituksia yms. Kerran hän jopa yritti erottaa minut kirkosta, siinä kumminkaan onnistumatta. Tämä ihminen soittaa minulle ja minä ajattelin heti että jospa tämä aikoo vaikka pyytää anteeksi tai jotain. Sitten tämä sukulainen sanoo minulle yksoikoon, että hän on kuullut että olen tullut uskoon ja hän voi tarjota minulle taivastenvaltakuntaa. Olin lentää selälleni, koska en ymmärtänyt muuta kuin sanojen Suomenkielisen merkityksen, koska kaikki muu oli järkyttävää ristiriitaa. En minä ensinnäkään tiennyt milloin olin tullut uskoon, koska olinhan kastettukin jo vuonna 1976 eikä tarvetta muuhun ollut. Toiseksi hänellä ei ollut taivastenvaltakuntaa taskussa, joten eihän tämä sukulainen voisi sellaistakaan minulle tarjota. Niinpä päätin lopettaa puhelun lyhyeen ja kiitin luottamuksesta sekä toivottelin hyvää jatkoa. Ei taivastenvaltakunta ole sinulla eikä minulla, koska se on evankeliumissa sisällä ja sen voi saada vain lahjaksi Jeesukselta. 
Kerran taas olin keskustelussa Jukka Norvannon kanssa aiheesta kirkon rappeutuminen. Kristisoin hänelle luterilaisen kirkon tilaa ja sen jäsenten kaikkoamista kirkosta. Kysyin että kun kerran kirkko mätänee käsiin, niin missä vaiheessa hän aikoo erota kirkostaan jos kerran homoliitotkin kohta sallittaisiin. Niinpä Norvanto itse vastaa minulle, että Kirkko on Kristuksen ruumis ja jos kirkko mätänee, niin mehän kaikki mädännytään sen mukana. Ymmärsin ettei hän ymmärtänyt täysin kysymystäni, koska hän leimasi minutkin mätäneväksi Kristuksen ruumissa. Maailman papisto siis jatkuvasti luulee, että kirkko on Kristuksen ruumis.

Johannes 14:5-7 Tuomas sanoi hänelle: "Herra, me emme tiedä, mihin sinä menet; kuinka sitten tietäisimme tien?" Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. Jos te olisitte tunteneet minut, niin te tuntisitte myös minun Isäni; tästälähin te tunnette hänet, ja te olette nähneet hänet."

Johannes 6:47-51 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä. Minä olen elämän leipä. Teidän isänne söivät mannaa erämaassa, ja he kuolivat. Mutta tämä on se leipä, joka tulee alas taivaasta, että se, joka sitä syö, ei kuolisi. Minä olen se elävä leipä, joka on tullut alas taivaasta. Jos joku syö tätä leipää, hän elää iankaikkisesti. Ja se leipä, jonka minä annan, on minun lihani, maailman elämän puolesta."

Kirkko ei ole edes "tie mihinkään", korkeintaan kadotukseen. Se ei ole leipä, eikä se ole elämä, puhumattakaan ikuisesta sellaisesta. Tie totuus ja elämä on Jeesus Kristus ja hänen ruumiinsa osat, seurakunnat ja seurakuntien jäsenet uudestisyntyneet Kristityt itse. ME!
Nyt kun olemme päässeet jyvälle mikä on Kristuksen ruumis, niin mikä ruumiin jäsenet yhdistää kokonaiseksi ruumiiksi? Jeesuksen Kristuksen veri ja liha.

Johannes 6:54-58 Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Sillä minun lihani on totinen ruoka, ja minun vereni on totinen juoma. Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä. Niinkuin Isä, joka elää, on minut lähettänyt, ja minä elän Isän kautta, niin myös se, joka minua syö, elää minun kauttani. Tämä on se leipä, joka tuli alas taivaasta. Ei ole, niinkuin oli teidän isienne: he söivät ja kuolivat; joka tätä leipää syö, se elää iankaikkisesti."

Kristuksen ruumiin jäsenet ihmiset ja seurakunnat yhdistyy Pyhässä Hengessä toisiinsa. Pyhä Henki tuo yhteen luterilaisen, helluntailaisen, vapaakirkollisen, adventistin ja metodistin sekä kaikki muut, jotka syövät sitä samaa leipää, Jeesusta Kristusta ja juovat hänen vertaan.


TAKAISIN