20.5.2009 Ihmistiede ja omavoimaisuus erehdyttää

Aikojen alussa ennen vedenpaisumusta ihmiset elivät karvan alle tuhat vuotta vanhoiksi. Silloin he saattoivat kysyä elossa olevalta esi-isältään neuvoa, joka tunsi vaikka Adamin, joka oli puhunut kasvoista kasvoihin Jumalan kanssa. Siellä saattoi olla uskomatonta viisautta, josta me emme edes tiedä. Ajatteles kun Nooan jälkeläiset osasivat polttaa tiiltä ja niistä alkoivat rakentaa suurta tornia. Se vaati arkkitehtitaitoja, teknillistä osaamista, lujuuslaskelman käsitteellistä tietoa ja monia insinööritaitoja. Mistä ne olisivat tulleet yhtäkkiä, jos Nooa osasi tehdä sitä ennen vain arkin ja viljellä sitten maamiehenä viiniä?
Jostain viisaus täytyy syttyä, koska jos sinä mietit ihmisen historiaa tuosta Baabelin tornista eteenpäin, kun kielet hajotettiin kansoiksi, niin seuraava suuri saavutus oli pyramidi. Kun lähdemme seuraavaan suureen merkkipaaluun, niin Jerusalemin temppelit ykkönen ja kakkonen. Tällä välillä oli tietysti rakennettu mutakin suuria asioita, mutta mitään suurta keksintöä ei oltu tehty. Ennen vedenpaisumusta ei ole tiedossa juuri mitään. Ehkä Stonehenge ja Pääsiäissaarten patsaat? Ihminen sai ennen vedenpaisumusta kehittää viisauttaan siis tuhat vuotta keksimättä esimerkiksi sähköä tai vetypolttoainetta. Nämä molemmat olisivat varmaan olleet Jumalan sallimat energialähteet, joita ilmeisesti tullaan tuhatvuotiskaudella käyttämään kumpiakin. Jumalan sallimuksesta ja armosta ihminen keksii kaiken keksimänsä.
Ei ihmisellä ole osaa eikä arpaa, kun Jumala antaa keksinnön ihmiselle keksityksi. Kiinalaiset saivat aluksi ruudin kaavan ja länsimaat kirjapainotaidon. Tässäkin näkyy Jumalan kädenjälki.
Ajatteles kun sähkökin on ihmiselle ollut aina tuttu havainto. Hankaussähkö ja salama muistuttavat monesti 1:1 toisiaan. Ihmisen on pakko ollut huomata näiden kahden yhteneväisyydet, kuten pienuus ja suuruus erottavat nämä toisistaan, mikään muu ei. Jumala antoi 1700 luvulla ihmiselle avaimen teknilliseen kehitykseen ja heti perään Thomas Franklin valjasti sähkön 1700 luvun loppupuoliskolla ja Charles Augustin de Coulomb kehitti sähkövaraukselle kaavan. Pian keksittiin käyttömuotoja sähkölle, jolloin Edison keksi lampun 1800 luvulla ja monia muita patentteja. Sen jälkeen arvoton maaöljy sai arvonsa kun Ford teki sarjavalmisteisen autonsa. Tekniikka kehittyi eteenpäin ja puolijohde keksittiin 1948 sodan jälkeen valmiiksi tuotteeksi, josta alkoi sähkötekniikan uusi aalto, elektroniikkateollisuus.
Uraaninkin olemassaolon ihminen sai ymmärtää myös 1700 luvun lopulla, vaan ei ymmärtänyt siitä vielä paljon mitään ja onneksi Jumalan suunnitelmiin kuului, että siitä syntyi ydinase vasta toisen maailmansodan loppumetreille, joka pysäytti Japanin järkyttävällä tavalla ja antoi ihmisen älyttömälle keksinnölle konkreettisen varoituksen.

Viime vuosisadan lopussa on kulunut 200 vuotta tämän kaiken kehityksen alkuunpanosta ja Nooan aikana ihminen osasi takoa rautaa, kuten nytkin ja rakentaa erilaisia asioita käsipeleillä. Silti ihminen eli tuhat vuotta ja olisi voinut yhden ihmisen keksintöjen voimin kehittää vaikka lentäviä lautasia, jos Jumala olisi alkusysäyksen ihmiselle antanut, vaan ei antanut. Jumala kaikessa viisaudessaan tiesi, että ihminen rakastuu osaamiseensa ja taitoihinsa, suunnattoman ylivertaiseen älyynsä eikä muista Jumalaansa, joka silti kaiken antoi. Sitä paitsi ihminen olisi keksinyt atomipommin jo ennen Nooaa, joka olisi ollut aika hirveä ase vuosituhansien saatossa, jos sellainen olisi ollut. Tästä syystä ruudinkin Jumala antoi vasta tuhansia vuosia myöhemmin kiinalaisille, joilla ei ollut muuta tekniikkaa, joten siitä tuli aluksi ilotulite, kunnes huomattiin että siihen voisi ladata hieman enemmän ruutia ja laittaa rautaa mukaan ruudin antamalle vauhdille ja voimalle.

Jumalamme on koko ajan tietoinen ja ymmärtää meille tolloille, mikä pitää meidät hengissä, ettemme itse omavoimaisuuden tunteissamme tuhoaisi itseämme vallan kokonaan liian aikaisin. Jumala antaa meille kyllä mahdollisuuden toteuttaa hulluutemme päätepiste aikanaan mutta avaimen Jumala antoi ihmiselle 1700 luvulla, josta kaikki teollinen maailmamme alkoi.


TAKAISIN