18.5.2009 Katumus ja anteeksianto

Uskovissa ihmisissä on valtava määrä niitä, jotka käyvät parannuskokouksissa ja uskovat saavansa sieltä parannuksen vaivoihinsa, koska moni muukin on saanut. Ongelmaksi muodostuu se sama mikä ehtoolliselle mentäessä monille ei heti tule mieleen; millä mielellä osallistut?
 

Parantumisihmeitä (Otteita Taisto Vahteran kirjasta "Seurakunnan tie Jerusalemista Satakuntaan" siv.110)

Porissa on nähty moniakin ihmeellisiä Jumalan tekoja. Eräs niistä on kyläsaarelaisen Ville V:n parantuminen. Hänen vasen puolensa halvaantui 11.3.1969 täydellisesti. Turun Yliopistollisen Keskussairaalan 24.5.1969 antaman lääkärinlausunnon mukaan halvauksen aiheuttaja oli sydänkouristus ja aivoverisuonitukkeuma. Saman vuoden heinäkuussa hän sai aivoverenvuodon. Sairauden hoito edellytti erikoisvuodetta ja pyörätuolia, joiden hankinnassa lääkäri lupasi avustaa.

Seurakunta ja monet läheiset ystävät rukoilivat hartaasti hänen puolestaan. Rukousvastaus tuli 30.7.1969 klo 8 aamulla. Ville oli tuotu ulos ihailemaan keskikesän auringonpaistetta. Äkkiä hänen ympärilleen leimahti sellainen kirkkaus, että auringon valokin himmeni sen rinnalla. Hänelle ilmestyi kirkas olento, joka

sanoi: "Minä olen Aabrahamin, lisakin ja Jaakobin Jumala, joka herätin Jeesuksen Kristuksen kuolleista. Minä tahdon, että sinä paranet." Olento kosketti häntä ja parantuminen tapahtui välittömästi.

Ville Vansio elää ja on terve vielä tätä kirjoitettaessa (1990).

Marraskuussa 1980 oli Niilo Yli-Vainiolla kokouksia Porissa. Aune K. parani näissä kokouksissa vaikeasta MS- taudista eikä ole sen jälkeen kärsinyt tästä sairaudesta.

(Huom ! Internetsivun tekijä on tuntenut nämä henkilöt n. 20 vuoden aikana. Voin todistaa, etten ole nähnyt merkkejä kuvatuista sairauksista. Aune oli muutamia vuosia ennen parantumista jäänyt ennenaikaiselle sairauseläkkeelle juuri mainitun MS-taudin takia.)

Ote em. kirjasta siv. 185

Taisto Vahtera piti 1952 Yrjö J:n kodissa raamattutuntia jumalallisesta parantumisesta. Puheen jälkeen laulettiin aiheeseen sopiva laulu. Tultaessa kohtaan "Hän on terveyden nyt lähde, sekä iäisen elämän", purskahti talon isäntä itkuun ja alkoi valittaa: "Voi, voi, voi. Jeesus on terveyden lähde ja juuri kuulimme, kuinka selvä on Raamatun lupaus parantumisesta. Miksi uskovat kuitenkin niin paljon sairastavat? Voi, voi, voi."

Yrjön aito itku mursi koko yleisön. Kuului humaus kuin tuulispää olisi mennyt läpi huoneen ja kaikki mukana olijat täyttyivät Pyhällä Hengellä. Myöskin useat sairaat paranivat. Heistä vaikeimmin sairas oli Vilma K.. Hänellä oli erittäin vaikea sydänvika ja paha nivelreuma. Jäsenet olivat vääntyneet ja toinen käsi oli koukistunut. Hän joutui Jumalan voiman ravistelemaksi niin, että tuoli hänen allansa rytisi. Hän parani hetkessä yleisön silmien edessä. Sitten hän nousi ylös ja alkoi heiluttaa rintansa päälle koukistunutta kättään huutaen: "Onko tämä minun käteni? Onko tämä minun käteni?" Hän eli tämän jälkeen terveenä näistä vaivoistaan yli 30 vuotta.

Myös Rauman kaupungissa tapahtui selvä parantumisihme 8.8.1958. Eeva D. sairasti niin vaikeaa hermohalvausta, että joutui liikkumaan rullatuolissa. Hänet tuotiin telttakokoukseen, jossa Arvo Venäläinen ja Sulo Pärssinen rukoilivat hänen puolestaan. Eeva D. parani välittömästi ja pystyi liikkumaan ketterästi. Tätä kirjoitettaessa (1988) hän oli elossa ja on harjoittanut avantouintia aivan viime aikoihin asti.
 

Ihmisiä parantuisi kyllä valtavan paljon enemmän, jos he näkisivät syntisyytensä ja ymmärtäisivät katua tekojaan ja syntejään. Pelkkä anteeksiannon halu ei sinänsä riitä, koska jos ihminen ei osaa katua tekojaan, ei myöskään sairaudet poistu. Katumus ja sairauksien paranemisten ehtona on kokonainen evankeliumin vastaanoton jokainen kohta on täytyttävä, jokapäiväinen uhrimme:
1. synnintunto (piikki lihassa)
2. katumus (nöyryys ja omavoimattomuuden taju)
3. anteeksiannon tarve (näkemällä kokonaisuuden)
4. kaikkien syntien tunnustaminen Jeesukselle Kristukselle
5. sydämen luottamus Jeesuksen lunastusvereen
6. vanhurskautuminen Jeesuksessa Kristuksessa

Tämä kaikki edellä mainittu ketju katkeaa monesti siihen, että jokin pieni yksinkertainen kohta jää ketjusta pois ja usein se on juuri tuo synnintunto ja katumus. Anteeksiannon tarve sinällään on aivan kuten tarve saada nauttia ehtoollinen, mutta ilman synnintuntoa. Se on kuin puolesta välistä puuhun yrittäisi päästä. Puuhun pääsee vai puun juurelta ja ristille ristin juurelta otsa maassa. Vain aito synnintunto voi laukaista katumuksen, eikös vaan? Siksi synnintunto edellyttää vakavaa kolautusta jokaisen penseän elämään, jotta synnintunto laukeaisi kokonaan ja aitona.
Kehitysmaissa tapahtuu valtavasti parantumisihmeitä, koska siellä katumus kulkee uskoontulon mukana kokonaisuudessaan. Niillä ihmisillä synti on tullut suureksi, eivätkä he näe itsessään mitään hyvää, josta syystä koko heidän entinen elämänsä oli pelkkää katumuksen aihetta. Tästä nimenomaisesta syystä kehitysmaissa parannetaan paljon ihmisiä, koska siellä ei ole niin sanottuja ulkokultaisia ja penseitä. On vain syntisiä pakanoita ja palavasti uskovia.

Yläkuvassa oleva Tuula Ekbom on vahvan parantamisen armolahjan saanut henkilö, joka on tehnyt sitä työtä jo kauan. Kerran hän Venäjällä paransi kaikki lastensairaalan potilaat. Vain yksi potilas ei parantunut. He alkoivat kysellä tytöltä, mikä voisi estää tämän parantumista? Tuula kysyi että onko sinulla jokin esine tms. joka voisi olla tärkeä sinulle. Niin tyttö kaivoi tyynynsä alta amuletin, joka oli suvussa ns. onnenkalu. Tuula pyysi että saisiko sen heittää WC:stä alas? Tyttö suostui lopulta ja niin tämä parani. Näin pienestä se voi olla kiinni ja siksi moni pieni seikka ihmisen katumusprosessissa voi jäädä vajaaksi, eikä parantumisihmettäkään pääse tapahtumaan.

Meillä Suomessa on VALTAVASTI ns. penseitä, jotka eivät voi nähdä syntisyyttään, eivätkä siis voi tuntea erityistä katumustakaan. Ihmisillä voi olla jokin sellainen synti taakkana, jota tämä ei ole edes rekisteröinyt synniksi, vaikka se on musta ja verinen kuin giljotiini. Ketju on katkennut ja se vaatii ehdottomasti vain vakavan kolautuksen ihmisen elämässä. Tämäkään ei monesti riitä, koska ihminen luulee ja epäilee, koska usko ei ole vahva. On valtava määrä ihmisiä, jotka siis käyvät herätyskokouksissa ja parannuskokouksissa ja he ihmettelevät kun eivät parannu. Heidän on mentävä syvälle sydämen sopukoihin tutkimaan Raamatun kautta, eikä sekään aina auta, jos henki ei ole mukana. Vain Pyhä Henki voi tehdä ihmisessä niin suuren ihmeen, että tämä penseästi ulkokultainen "uskovainen" ymmärtää syntisyytensä taakan. Avainsana on nöyryys joka avaa omantunnon pienimmätkin perimmäiset sopukat.


TAKAISIN