8.5.2009 Ihmisen tunnetilojen oravanpyörä

On siinä ihmispololla miettimistä, miten voittaa omat tunteensa ja miksi mikäkin voittaa toinen toisensa. Miksi ikuiseksi lupaamasi Rakkaus lopulta sammui, vaikka valalla sen vannoit. Kun suutuit, niin mikä sinut lepytti?

On vanha sanonta, että Rakkaus voittaa järjen. Pahaa taas on se, että viha voittaa rakkauden. Pelko taas voittaa vihan tunteet, koska pelko ei ole pelkoa, jos viha puskee silti läpi. Järki taas voittaa pelon ja saa mielen rauhoittumaan.

Rakkaus tulee Jumalalta ja samoin pelko. Toinen noista on vahva lähteelleen olemuksellinen tunnetila, kuten Jumalan toinen nimi on Rakkaus. Saatanaa voisi kuvitella hyvin vihan herraksi, joten sen olemus kuvastaa pelkästään vihaa. Nämä kaksi ovat vastakohtia toisilleen. No entäoä nämä kaksi muuta? Ne ovat keinoja saada viha tai rakkaus sydämeen. Ne ovat välineitä, joista toinen on armottomuuden väline, viisauden ja järjen itsekeskeinen toimintatila, joka adaptoi ihmisen poistumaan Jumalan luota luottamaan itseensä enemmän kuin Jumalaan. Tuo toinen väline on tietysti hyvin paljon Jumalan käyttämä

väline, jolla saadaan ihminen pois itsekeskeisyydestään pelon avulla. Monesti olen kertonut, että pelko, puute ja sairaudet ovat lähestyvän Jumalan varjo, koska silloin kun ihminen on heikoimmillaan, hän tarvitsee eniten Jumalaa. Tästä johtuu, että pelko on Jumalan parhain työkalu saada ihminen katsomaan Häneen päin, pois itsekeskeisestä maailmastaan.

Tämä oli vain kiva kaava, vähän kuin vanha leikki, kivi, paperi ja sakset. Että tällainen...


TAKAISIN