6.5.2009 Veri

Liha vaatii verta ja koko elimistömme toimii verenkierron kautta. Veri kuljettaa paikasta toiseen elimistölle tärkeitä aineita ja ihan jokainen ihmisen elin, tai rauhanen joka erittää jotain entsyymiä, veri sen lopulta vie sen määränsä päähän. Veri on elämämme biologisen osan tärkein yksittäinen asia joka on myös samalla elin itsekin, koska veri on kokonaismäärältään alle 5 litraa ja on siksi kaikkein suurin yksittäinen elin ihmisessä.

1. Mooseksen kirja 9:1-7 Ja Jumala siunasi Nooan ja hänen poikansa ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa. Ja peljätkööt ja vaviskoot teitä kaikki eläimet maan päällä ja kaikki taivaan linnut ja kaikki, jotka maassa matelevat, ja kaikki meren kalat; ne olkoot teidän valtaanne annetut. Kaikki, mikä liikkuu ja elää, olkoon teille ravinnoksi; niinkuin minä olen antanut teille viheriäiset kasvit, niin minä annan teille myös tämän kaiken. Älkää vain syökö lihaa, jossa sen sielu, sen veri, vielä on. Mutta teidän oman verenne minä kostan; jokaiselle eläimelle minä sen kostan, ja myöskin ihmisille minä kostan ihmisen sielun, toiselle toisen sielun. Joka ihmisen veren vuodattaa, hänen verensä on ihminen vuodattava, sillä Jumala on tehnyt ihmisen kuvaksensa. Ja te olkaa hedelmälliset ja lisääntykää, enentykää maassa ja lisääntykää siinä."

Meillä on laskimot ja valtimot, toiset verisuonet tuo ja toiset vie verta paikasta toiseen. Koneistomme tässä biologisessa osastossa on melkoinen ja se halveksuu kaikella olemuksellaan jo evoluutiota.
Kaikki huipentuu henkimaailman olemassaoloon ja sieluihimme, joka sijaitsee verenkierrossa.
Raamattu sanoo silti näin, Mooseksen kautta:

2. Mooseksen kirja 34:6-7 Ja Herra kulki hänen ohitsensa ja huusi: "Herra, Herra on laupias ja armahtavainen Jumala, pitkämielinen ja suuri armossa ja uskollisuudessa, joka pysyy armollisena tuhansille, joka antaa anteeksi pahat teot, rikokset ja synnit, mutta ei kuitenkaan jätä rankaisematta, vaan kostaa isien pahat teot lapsille ja lasten lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen".

Tämä kolmanteen ja neljänteen polveen kosto tapahtuu ihmisen veren kautta, jossa on tietyt ominaisuudet olemassa perintötekijöinä. Paha ihminen alkaa saastuttaa itseään ja veri alkaa haalia pahoja henkiä itseensä. Tällä tavalla verenperintö etenee, kuin rangaistus pahoista teoista isältä pojalle.

Kun Jeesus käski meidän juoda hänen verensä, hän käski meitä ottamaan hänen henkensä itseemme, eli vereemme. Kun me syömme Jeesuksen lihaa, me samalla saamme veren. Veri tulee hengessä, eli alistumalla alamaisen tahtoon. henget ovat meille alamaisia ja jos me alistumme alamaiseksi alamaisellemme, olemme tehneet Jumalan tahdon. Ainoa pointti on se, että kaikki henget eivät ole Jumalalle kuuliaisia ja se tekee tästä maailmasta sotatantereen. Henkien välisen sodan, jossa me olemme se maa josta soditaan.


TAKAISIN