Unet, näyt ja profetiat - Mitä "ihmettä" ne ovat?

Aikansa profeetat saivat aivan konkreettisia ilmestyksiä, joissa he olivat itse vahvasti läsnä ja mukana fyysisesti. Ne samat profeetat saivat myös näitä meidän ajan unia ja näkyjä, kuten Pietarin uni liinavaatteesta ja osin myös Johanneksen ilmestyskin varmaan oli osin valvenäky, joka on tuttua joillekin harvoille nykyäänkin.
Kuvassa vasemmalla Elia ja oikealla Johannes Patmoksella.
Varsinkin vanhassa liitossa eläneet profeetat ovat saaneet paljon konkreettisia ilmestyksiä, kuten enkelit esittäytyvät, kuten Lootille ja kaikille sodomalaisille. Tosin näitähän on kuultu nykyäänkin, kun tienvarressa on ollut enkeli ja onhan meillä
Samuel Doctorian 20.6.1998 viiden enkelin näkykin Patmossaarelta: <linkki>

Aikaa kului alkukirkon siemenen kylvön jälkeen toistatuhatta vuotta, olisiko vaikka 1600 vakomittaa, jos vakomitta voi hyvinkin olla kylvöjen välinen matka, eli vuosi. Verihän roiskui mm. Keisari Neron ja Paavin yms. toimesta 1600 vakomitan päähän ja sitähän se pimeä keskiaika oli, kun "kala" sai kyytiä joka suunnasta. Alkukirkko pantiin multiin ja siemen kylvettiin pellon vakoon ja veri roiskui kun hevoset kyntivät peltoa. Alkukirkko nimittäin oli tärkeässä sanomassa siemenen kannalta; "siemenen täytyy kuolla, jotta uusi pääsisi itämään", näin Jeesus itse kertoi. (muista aina tämä: Raamattu on kolmiulotteinen sanoma, eikä kahden ulottuvuuden sisällöstä voi puhua samassa asiayhteydessä)
Tämä sama pätee myös profetoimiseen, joka syntyi ihan uudelleen kun siemenen antama sato alkoi tuottaa uutta kasvua, joka synnytti uuden kirkon ja profeetat. Alkuseurakuntaa teurastettiin hevosten selässä Rooman armeijan voimin
ihan Rooman palosta ja Jerusalemin hävityksestä saakka. Vuonna 250 Decius määräsi ensimmäisenä koko valtakunnassa toimeenpantavaksi järjestelmälliset vainot kristinuskon hävittämiseksi kokonaan. Viimeiset ja kaikkein ankarimmat vainot aloitettiin Diocletianuksen kaudella 300-luvun alussa jolloin alkuseurakunta meni kokonaan maan alle, "multiin".
Jos lasketaan 250-300 jKr. 1600 vuotta eteenpäin, pääsemme vuosille 1850-1900 jolloin itäminen ja uuden kasvu oli jo parikin sataa vuotta aiemmin tapahtunut. Mutta kuten Jeesus oli sanonut, kun lehdet puhkeavat, tiedätte kesän olevan lähellä. Vasta kun kasvi tekee hedelmää, siis keväthedelmää, on profeettojen aika tulla uudelleen esille 1600 vuoden kuluttua vainoista.

Joten pääsemme varsinaisten kasvuston hedelmien syntymisen alkuun joskus 1830 luvulla kun William Miller, vuoden 1812 sodasta pani hyvin kuvaavasti alulle ”adventtiherätyksen", eli Jeesuksen todellisen odotuksen herätysliikkeen. Arvostakaa siis kaikkia seurakuntia ja kirkkokuntia. Tämä on yksi ensimmäisistä todellisesta hedelmistä, joita kypsyi jo ennen tätä ja lisää myöhemmin, kuten moni vapaa kirkkosuunta on.
Miller siis päätteli perustuen Danielin 8:14 profetiaan, että Jeesus palaisi takaisin joskus vuosien 1843-44 vaiheilla. Jotkut laskivat tarkan päivämäärän Jeesuksen tulolle, 22.10.1844 mutta mitään ei tapahtunutkaan, vaan tämä oli vasta alku suurelle julistustyölle, joka ylittäisi koko maan piirin.
Eräs hedelmistä oli aikoinaan adventistien suuri profeetta E. G. White, joka omasi profetian armolahjan saaden noin 2 000 näkyä ja unta. Hänen näkynsä saattoivat kestää 30 sekunnista 4 tuntiin. Ellen whiten kerrotaan olleen monesti hengittämättä näyn aikana, joka tuntui taikatempulta ja nykyään monet ovatkin Ellenin lytänneet huijareiden joukkoon. Minä en uskaltaisi niin arvostella.

Kului taas vuosia jonka aikana syntyi monia ja taas monia suuria profeettoja joka ikiseen seurakuntaan ja kirkkokuntaan, jotka kertoivat näkynsä ja unensa. Raamatun sinettejä avautui ja avaimia jaettiin Taivaan lahjoina näille nöyrille Jumalaa janoaville ja Häntä pelkääville julistajille ja avainsanana UUDESTISYNTYNEILLE nöyrämielisille Uskoville.
Suomi sai varsinaiset herätykselliset kirkkonsa myös 1800 luvun lopulla ja Israelin kansa sai perään omaan maahan paluunsa 1917 ja perään vainonsa 1939-1944 natsisaksan ja Hitlerin toimesta.
Profeettoja alkoi syntyä kuin sieniä sateella joka maahan, kirkkoon ja seurakuntaan. Kaikkialla kuuli uutta sananjulistusta, todellista pasuunan ääntä, joka huusi armotta: "JEESUS TULEE, JEESUS TULEE ja JEESUS TULEE". Tämä sama pasuunan ääni kiirii yli maan piirin, eikä sitä pysäytä enää mitkään profeettojen pilkkaajat, eikä Suuren Jumalan tunnustavat, mutta kaikkea Pyhän Hengen voimaa arvostelevat penseät uskosta lähes osattomat nimikristitytkään, joita samanlaisia 
kasvoi aina samassa sadossa uudestisyntyneiden kanssa aina ja kaikkina aikoina satojen vuosien saatossa.
Suomi sai omia suuria profeettoja jo 1800 luvulla, jolloin körttiukko ennusti (linkki) ja myöhemmin Niilo Ylivainio, Tauno Rantala ja moni muu... USA sai David Wilkersonin ja monet, monet muut profeetat. Jokainen maa antoi hedelmää Jumalan suurta sadonkorjuuta varten ja sitä on kestänyt tähän päivään saakka. Katso Jouko Pihon sivua (linkki)

Miten profetiat sitten tulevat ja näkyvät?
Unethan sinä tunnet varmaan jo entuudestaan, koska niitähän näkevät ilmeisen kaikki. Sen sijaan ns. valvenäyt ovat erilaisia ja niitä on kolmea eri tyyppiä. Kerron omia kokemuksiani, koska en voi kertoa toisten kokemuksia.
Uni aamuyöllä, joka johti kummalliseen heräämiseen: Näin unta joka tapahtui 170 km päässä lähes samaan aikaan kun näin sitä unessa. Tämä uni katkesi kun oma puhelimeni soi ja kun vastasin puhelimeen heti unesta herättyä puhelimen ääneen, niin puhelimessa henkilö joka soitti, kertoi täsmälleen sen mitä unessa näin, koska se oli tapahtunut todella siellä missä sen näin unessa tapahtuneenkin. Hetken ihmettelin ja sitten tajusin, että Pyhä Henki vain halusi vahvistaa minun Uskoani, muusta siinä ei ollut kyse. Näin kävi ja hämmästelin tapausta paljon, koska sellainen ei pitäisi olla mitenkään mahdollista käytännön maailman mukaan.
Sitten on enneuni, joita on vaikea sovittaa aikaan ja tämä tekee profetian saajan pilkan ärsyttävän mahdolliseksi, varsinkin jos profetian saaja yrittää liittää untaan aikaamme ja siksi se usein epäonnistuu. Se johtuu siitä, että Jeesus on sanonut ettette tule aikaa ymmärtämään, ajan merkkejä sen sijaan kyllä. Siksi kannattaa välttää ajanliitosta uniin. Älä silti kätke profetiaasi, sillä sekin on väärin, vaan erehdy rauhassa, ei kukaan sinua Taivaan Isän taholta siitä koskaan tule rankaisemaan, vaan maanpäällä sinua siitä rangaistaan. Kestä se!
Lopuksi kerron nämä näkyjutut:
Sinä tunnet varmaan termin "harmaatuijotus"? Se on siis sitä, missä ihminen saattaa olla hengittämättäkin useita kymmeniä sekunteja, etkä edes ajattele mitään. Joku saattaa heiluttaa jopa kättä silmiesi edessä yrittäen herättää sinua, etkä edes reagoi tähän toiseen. Havahdut yhtäkkiä lopuksi takaisin tähän maailmaan. Joku kysyy, että no missäs olit? vastaat: "öö, tota" Oliko tämä mielestäsi tuttu ilmiö? ON! Entäpä kun liitän tähän aiemmin kertomani Ellen G. Whiten kokemuksia ja kun huomautan tutkimaan aikoja, joissa hän on ollut tuossa tilassa, niin erotat selvästi mitä tosiaan tarkoitan. Eli tässä tilassa Jumala saattaa puuttua kuvaan mukaan ja alkaa näyttää vastaanottokykyiseen "tyhjänä olevaan ruukkuun" mieleesi valvenäyn. Tästä tilasta nouseminen voi aiheuttaa ns. happihumalan joka kaataa sinut lopuksi, koska yhtäkkiä taas alat ottaa keuhkoihisi happea ja saat sitä yliannostuksen.
Muista siis tämä: Ajatuksesi omat kiireet eivät anna tilaa Pyhän Hengen työlle.
Toinen näkytapa on unen ja valveen välimuoto, jossa olet joko nukahtamassa, tai sitten herännyt mutta pidät silmäsi kiinni, ilman ensimmäistäkään ajatusta. Tässä tilassa näky voi tulla samalla tavalla verkkokalvoillesi, koska aivosi eivät käy kuumina omien ajatustesi kimpussa. Itselläni on kokemus, jossa näin unta joka oli selvästi profeetallinen ja sitten aloin herätä hitaasti ja uni vaan jatkui, vaikka tiesin olevani hereillä. Näin pääsi käymään, koska ajatukseni eivät olleet lähteneet tähän maailmaan. Uni siis päättyi valvenäkyyn.
Sitten on vielä konkreettinen ilmestys, josta en tiedä omakokemukseni perusteella muuta kuin henkimaailman fyysinen tunne, jolloin lävitseni on mennyt paha henki ja tunsin sen aivan selvästi sisälläni. Sitä tapahtumaa vahvisti seuraava kertomus: Istuin kirkon penkillä ja tuossa kirkossa on eräs ongelmahenkilö, joka käy kiusaamassa siellä olevia ihmisiä. Tämä tulee usein vasta saarnan jälkeen, koska saarnaa henki ei halua kuulla. Tämä mies kantaa useita saastaisia henkiolentoja mukanaan. Istuin siis kirkon penkillä ja kuulin vain takaani oven avautuvan, jonka jälkeen kului pari kolme sekuntia, niin rintaani kouristi ja paha olo tuli hetkeksi sydämeeni, henkeni salpautui ja keuhkoja puristi. Se tunne oli tuulahduksen omainen joka selvästi tuli takaani, meni lävitseni kuin provosoiden minua ja jatkoi siitä kirkon etuosaan. Kului pari kolme sekuntia lisää, niin tämä kyseinen henkilö käveli kirkon keskikäytävää takaa ohitseni kirkon etuosaa kohti. En siis voinut nähdä tätä henkilöä, vaan se oli juuri hän ja siksi tämä tapaus ei ollut mikään sattuma. Tämä tapahtuma liittyy henkimaailman näyttäytymiseen, konkreettisesti ja siihen, että sen tosiaan joskus voi tuntea. Näkeminen sen sijaan tapahtuu vain joillekin harvoille. Kerran istuin Tuusulan seurakunnan kirkossa ja siellä oli äiti 4-5 ikäisen kehitysvammaisen tytön kanssa. Kiinnitin huomiota että tuo tyttö seuraa silmillään jotain liikkuvaa kirkon seinillä ja katossa. Seurasin kummeksuen ja koitin katsella itsekin mitä tuo tyttö näkee. En minä nähnyt mitään, mutta sen voin sanoa, että tyttö tosiaan seurasi tiiviisti jotain liikkuvaa "juttua". Tämä tyttö kohta näytti sormella kattoon ja sanoi äidilleen, "kato äiti, kirkkoenkeli". Tuon ikäinen tyttö ei voisi koskaan valehdella, sen tajuaa jokainen. Äiti selitti lähimmille vieressä olijoille, että tyttö tosiaan näkee jotain sellaista mitä me emme voi nähdä. Tämä vahvisti näyn aitouden.

Älkää Rakkaat Uskovat koskaan, milloinkaan arvostelko profeettoja, vaan tutkikaa ja pitäkää se mikä hyvää on. NÄIN TODELLA SANOO PYHÄ RAAMATTU! 
 

Voin vain kertoa, että tätä juttua tehdessäni ajantaju katosi kokonaan. t. -jarmo-


TAKAISIN