22.4.2009 Pyhä Henki, muut henget ja armonlahjat

Ennen sitä kun Jumala loi ihmisen, Hän oli luonut henkimaailman, eli symbolisesti linnut. Jos huomaat luomisjärjestyksessäkin eron, linnut ensin ja eläimet sitten. Tämä henkimaailma ei siis ole lihallista maailmaa, vaan se toimii ainoastaan hengessä. Meidän ihmisten rajat kulkevat nimenomaan lihallisten tarpeidemme ympärillä, joka tekee meistä valtavan heikkoja.
Se mikä erottaa eläimet linnuista, on se että linnut ovat kutakuinkin riippumattomia eläimistä ja lentää liihottavat vapaina. Sen sijaan linnut palvelevat monia eläimiä ja kasveja monin eri tavoin. Siksi henkimaailma toimii niin kuin Jumala sen alunperin suunnitteli, eli tukemaan avutonta lihallista ihmistä monin eri tavoin.
Ihminenhän oli ja on edelleenkin vajavainen puolityhjä astia, jossa on kaikenlaista roinaa, joka ei ole Jumalalta saatua, vaan maailmasta saatua. Tämä kuvastaa siis sitä, että hedelmä, jonka Eeva söi, on nimenomaan epäjumalan puoleen kääntymistä Jumalan viisauden sijasta. Eli Eeva haki viisautta puussa kasvavasta hedelmästä ja luuli sillä täyttävänsä tyhjää
astiaansa. Näin ihminen alkoi täyttää tyhjää astiaa muualta kuin Jumalastaan. Jumala oli antanut henget ihmiselle tueksi ja avuksi, jotta tyhjään astiaan tulisi täytettä, koska ihminen tosiaan oli ja on edelleenkin vajavainen astia.
Henget auttavat ihmistä mm. unissa ja kun ihminen pahoittaa mielensä, henkimaailma ohjaa ihmistä ajattelemaan anteeksiantoa. Näin Jumala henkimaailman loi toimimaan, ihmiselle alamaisena. Sen sijaan henkimaailma lankesi myös, joka tarkoitti täydellistä katastrofia ihmiselle, vaikka onneksi henkimaailman alamaisuus jäi voimaan. Jumala loi lintuja kahdenlaisia suuressa viisaudessaan ja ne ovat puhtaita ja saastaisia lintuja, eli henkiä. Ihminen on siis aikamoisessa myllytyksessä henkimaailman taistellessa ympärillämme näkymätöntä taisteluaan. Meidän sieluista siis käydään jatkuvaa 24/7 sotaa ja henkimaailma saa ihmisestä vallan, mikäli ihminen niin itse haluaa.
Olemme siis käyneet läpi linnut, karjaeläimet, metsäneläimet ja pedot, symboliikkakielenä. Sitten puhutaan merkistä, joka on pedon, saatanan ja niiden merkillä varustettu ihminen. Toinen taas Jumalan sinetillä merkitty ihminen. Jumalan sinetillä varustettu ihminen on kuollut saatanan henkimaailman silmissä ja päinvastoin elävä Jumalan silmissä vaikka olisi kuollut. Jumalalle taas Jeesuksessa Kristuksessa, saatanan petomaailman ihmiset ovat eläviä ja käveleviä kuolleita. Jeesushan sanoi joskus nuorelle miehelle, joka halusi isänsä haudata, että anna sinä kuolleiden haudata kuolleensa. Sitten Jeesus herätteli kuolleita, joka symbolisoi sitä, että Jeesus voi herättää saatanan merkitsemän kuolleista ja ottaa tämänkin omakseen.
Ennen ensimmäistä Helluntaita ihmisellä ei ollut puolustajaa, Pyhää Henkeä siinä muodossa kun se nyt meillä on. Tämä puolustaja on tietysti Jeesus Kristus, joka toimii meissä hengessä. Jos Jeesus olisi jäänyt tänne lihallisessa muodossa, ei henki voisi toimia joka paikassa samaan aikaan. Siksi Jeesus meni pois ja jätti puolustajan meille tukemaan ja vahvistamaan ihmisen Uskoa valtavan taistelun keskellä. Me tosiaan emme tulisi toimeen ilman Pyhän Hengen läsnäoloa.
Helluntaina Jeesus vuodatti Pyhän Henkensä meille ja me saimme armon pyytää vahvistavia ominaisuuksia, joita Pyhä Henki sitten meissä toteuttaisi. Armonlahjoja on vaikka minkälaisia ja meidän täytyy miettiä hyvin tarkkaan, kuinka me käytämme lahjaamme, jos meille on sellainen annettu. Lahjamme on siis arvokas ja sitä ei ole
tietenkään tarkoitettu piilotettavaksi, vaan palvelustyökaluksi Kristittyjen keskuudessa.
Lisäksi koska henkimaailma on asettunut alamaiseksemme, tälle on annettu suuri valta, nimittäin henkimaailman pilkkaaminen, halveksiminen ja sen loukkaaminen saattaa olla erittäin kohtalokasta, juuri sen alamaisuutensa vuoksi. Henkimaailma kykenee rankaisemaan ihmistä kovemmin kuin mikään muu. Otan esimerkin Ananias ja Safira, hyvin pian alkuseurakunnan perustamisen ensimmäisinä vuosina. Seurakuntahan koostui ihmisistä, jotka antoivat opetuslapsille koko omaisuutensa ja siitä tehtiin Uskovien ihmisten kommuuni, jossa Kristillinen tasajako toteutettiin äärimmäisen luottamuksen muodossa, jossa kukaan ei jäänyt osattomaksi, vaan ne noilla oli paljon tasasivat kaiken niiden kanssa, joilla ei ollut. Tätä tasajakoa kutsutaan sosialismiksi, joka ei koskaan tule toimimaan tässä maailmassa. Mutta tässä kohtaa se toimi Pyhän Hengen välityksellä. Ananias ja Safira sen sijaan olivat uskovia, mutta kun heidän piti antaa koko omaisuutensa Pietarin haltuun, niin ei käynytkään, vaan he pimittivät osan omaisuutta. Ananias ja Safira siis yrittivät pimittää Pyhää Henkeä. Tämän Pietari huomasi ja Henki paljasti tälle vilpin. Tämä saattaa kuulostaa epäreilulta, koska olihan omaisuus sentään Ananiaan ja Safiran omaa omaisuutta, mutta kyseessä oli Pyhän Hengen loukkaaminen, joka kostautui niin, että he kuolivat Pietarin eteen seisaaltaan ja molemmat. Pyhän Hengen tietoinen vilppi tai pilkka ovat hyvin, hyvin vaarallista toimintaa, samoin kuin kaiken henkimaailman pilkka. Älä pilkkaa sen enempää saatanaa kuin saastaisia henkiolentoja, koska heillä kaikilla on sama voima.
Armolahjat annetaan ihmiselle, kuten Paavalikin sen ilmaisi, palvelukseksi Herran työssä, eikä ihmisten iloksi taikatemppuilua varten. Nykyään vaan näkee liian monesti armolahjoja käytettävän ihmisten omiin tarkoitusperiin ja armolahja menee hukkaan. Tässä kohtaa Pyhää Henkeä on käytetty hyväksi ihmisen tarkoitusperiin, kun lahjaa piti käyttää Jumalan työhön Jeesuksen Kristuksen tarkoitusperiin. Ihmiset tulevat sankoin joukoin kirkkoihin, joissa on armonlahjan saanut julistaja, jonka kaikki aika menee siihen, että tämä yrittää parantaa ihmisiä vailla syvempää tarkoitusta, jonka välikappaleena käytetään Pyhää Henkeä. Tämä päämäärätön armolahjojen käyttäminen surettaa Pyhää Henkeä, joka jättää pikkuhiljaa palveltavansa ja armonlahja katoaa hitaasti pois. Sen sijaan kun ihmiset ymmärtäisivät paremmin armolahjojen merkityksen, he parantuisivat ja nauttisivat armolahjoista enemmän. Kaiken takana on Jumalan palvelus ja halu tulla Jeesuksen ruumiin osaksi ja parantuminen ja kielilläpuhumisen kuuntelu jää toisarvoiseksi. Tästä syystä ihmisiä kiinnostaa okkultismi ja muut salatieteet, koska he hakevat hedelmää täytteeksi tyhjään astiaan muualta kuin Jumalalta. Tätä täytettä palvelevat muut saastuneet henget, jotka ovat monilla muilla vihalahjoilla varustautuneet ja valmiita antamaan osan siitä eksyneelle metsäneläimelle tai pedolle, ihmiselle. Tällä tavalla syntyvät taikurit, meediot ja muut satanisti, joilla näyttää olevan hyvin kummallisia voimia ja kykyjä.
Raamattu sanoo, että se joka itsensä alentaa, se ylennetään ja henkimaailma on siksi kaksisuuntaisessa osassa. Sillä on valtava voima, mutta se on myös alistettu ihmisen alle.
Taivasten valtakunnan säännöt ovat tavalliselle ihmiselle käsittämättömiä ja varsin etäisiä. Siitä syystä minä koen tarvetta näistä kummallisista asioista herättää mielesi miettimään ja puuhastelemaan ymmärtämään arvoja, jotka eivät ole, eikä päde tässä maailmassa.


TAKAISIN