18.10.2009

Markku löysi Apollolentoihin uuden selityksen jutusta Apollo 12

Markku löysi aluksi 13.10. mailissaan häntä puhuttaneen löydön, jossa aiempi kuuluotain ja Apollo 12 ovat laskeutuneet täsmälleen samaan paikkaan. Markku kysyi mailissa minulta:

Hei Jarmo!
Apollo lennot taas kiinnostaa, koska Apollo 12 laskeutui 19.11.1969. Tässä lennossa oli se mielenkiintoista, että nyt haluttiin laskeutua täsmälleen samaan paikkaan, kuin kuuluotain vuonna 1967 oli laskeutunut. Laskeutuminen onnistui niin hyvin että vuoden -67 luotain näkyi aluksen ikkunassa jo laskeutumis vaiheessa. Lopulta matkaa luotaimeen oli vain 200m ja astronautit kävivät jopa sen luona. Voisiko tämä viitata johonkin..esim mentiin paikkaan joka oli jo aikaisemmin saavutettu elottomalla luotaimella. Wikipedia kertoo näin: http://fi.wikipedia.org/wiki/Apollo_12

Tämä selitys muuttaisi kaikki aiemmat Apollolen-tojen ja ylösottotapahtu-mien järjestykset uudelleen, jota kirjoitin 16.7. alkaen. Tässä uudessa järjestykses-sä Apollo 11 kuvaakin kuolleiden ylösnousemusta ja Apollo 12 taas morsiamen pois ottamista, jota seuraa hyvin kuvaavasti Apollo 13 joka kuvitteli pääsevänsä kuuhun ja pettymys olikin melkoinen kun toisin kävi. Lisäksi Apollo 13 miehistö sai kiittää varjelustaan, ettei henki mennyt siinä yrityksessä.
Tilanne muuttuikin vahan toisen näköiseksi ja siitä 
minä haluaisin kertoa hieman tarkemmin, koska tähän liittyy valtava määrä erilaisia muita huomioita, jotka liittyvät Jeesuksen paluun odotusaikaan. Seuraavassa juttu Apollo 12 lähdöstä.
 

Apollo 12: Salaman armoilla (Tieteen kuvalehti)
 

Vain puoli minuuttia laukaisun jälkeen Saturn 5 -raketti osui kahden salaman tielle. Näytti siltä, että Nasan toinen miehitetty kuulento päättyy täydelliseen katastrofiin ennen kuin se oli ehtinyt kunnolla alkaakaan.

Piiskaava marraskuinen sade rummutti Apollo 12:n ikkunoita. Muhkean Saturn 5 -kantoraketin päässä nökötti Yankee Clipper -komentomoduuli, jossa kolme astronauttia odotti raketin laukaisua. Kennedyn avaruuskeskus oli ollut tummien pilvien peitossa koko päivän, ja ajoittain näytti siltä, että laukaisu joudutaan perumaan.
Kahdeksan kuukauden ajan astronautit Charles ”Pete” Conrad, Dick Gordon ja Alan Bean olivat harjoitelleet historian toista kuulentoa varten. Heille Apollo 12:n laukaisun siirtäminen tuonnemmaksi olisi ollut henkisesti vaikea paikka. He tähyilivät optimistisina tummanharmaalle taivaalle – ja odottivat viestiä lennonjohdolta. Aurinko

pilkahti aina välillä näkyviin, mutta kerta toisensa jälkeen taivas tummeni ja salamat leiskuivat horisontissa.

Noin kello 11.00 miehistö sai vihdoin toivomansa viestin: sää ei enää ollut esteenä laukaisulle, sillä 30 kilometrin säteellä ei ollut havaittu yhden yhtäkään salamaa. Kello 11.22 Apollo 12 -lento laukaistiin jylisten matkaan. ”Komea lähtö”, ilmoitti Conrad valvontakeskukseen. ”Taivas on selkenemässä”, jatkoi Gordon, mutta juuri kun hän sai sen sanottua, ulkona näkyi kirkas välähdys. Sitä seurasi korviin sattuva paukahdus, joka järisytti alusta.

Jokin oli pahasti pielessä

”Mikä helvetti se oli?” kysyi Gordon. Hän ei saanut vastausta, ja heti sen jälkeen astronautit havaitsivat, että melkein kaikki varoitusvalot vilkkuivat. Kokenut Conradkaan ei ollut koskaan nähnyt niin monta varoitusvaloa kerralla. Hän tiesi, että jotain oli pahasti pielessä. ”Okei, ystävät. En tiedä, mitä täällä oikein tapahtui, mutta kaikki laitteet näyttävät pettäneen”, totesi Conrad.

Jännittyneenä Conrad alkoi luetella virheilmoituksia toivoen, että lennonjohto Houstonissa osaisi ratkaista ongelmat. Pian selvisi, että 36 sekuntia laukaisun jälkeen alukseen osui ensimmäinen salama ja toinen iski 52 sekuntia laukaisusta. Salamat olivat aiheuttaneet oikosulkuja aluksen järjestelmiin. ”Apollo 12, yrittäkää käynnistää polttokennot uudelleen”, kuului käsky Houstonista, kun alus kiisi 10 000 kilometrin tuntivauhtia avaruudessa.... >>>

Markun huomioita 17.10.2009 

-ennen lähtöä tummia pilviä ja huono keli "taivas tummeni ja salamat leiskuivat horisontissa." (voisiko viitata esim. Ylivainion pilviin)

 

-salama iski lähdön jälkeen jolloin Gordon kysyi: ”Mikä helvetti se oli?” ..helvetti voisi viitata saatanaan

 

-Mittava geologijoukko pohti ennen Apollo 12 -lentoa, mikä olisi otollinen laskeutumispaikka. (Monet pohtivat milloin tempaus tulee)

 

-Hänen mieleensä oli painunut muistikuva kraatterin reunalla seisovasta Surveyor 3 -luotaimesta, jota ympäröivä maisema muistutti lumiukon ääriviivoja. (tuo muoto voisi tarkoittaa jotain..en osaa kuitenkaan yhdistää)

Jarmo kommentoi 18.10.2009

Tämä on puhuttelevaa...

Kahdeksan kuukauden ajan astronautit Charles ”Pete” Conrad, Dick Gordon ja Alan Bean olivat harjoitelleet historian toista kuulentoa varten. Heille Apollo 12:n laukaisun siirtäminen tuonnemmaksi olisi ollut henkisesti vaikea paikka. He tähyilivät optimistisina tummanharmaalle taivaalle – ja odottivat viestiä lennonjohdolta. Aurinko pilkahti aina välillä näkyviin, mutta kerta toisensa jälkeen taivas tummeni ja salamat leiskuivat horisontissa.

26.3. odotusaika on päättynyt ja alkoi ns. yhdeksäs hetki. Valmistautuminen! Siitä jos lasketaan täydet odotetut kuukaudet, (astronautit odottivat ja valmistautuivat ja heille olisi ollut henkisesti raskas paikka siirtää lähtöä) kahdeksas täysi kuukausi osuisi näin: Maaliskuun 26. Immanuelin päivänä alkoi laskenta ja huhtikuun 9. päivä oli pääsiäinen, josta kaikki alkoi numerosta 1. täysi kuukausi.

Kuudes hetku alkoi 20.8. ja yhdeksäs hetki alkaa 16.11. ja se päättyy jo 15.12. koska kymmenes hetki alkaa 16.12. johon mennessä profetia on pitänyt täyttyä, eli ylösotto.

Tämä kuulostaa kokonaisuudessaan täysin mahdolliselta, koska jos Apollo 11 onkin merkinnyt profeetallisesti kuolleiden ylösottoa. Tämä voisi hyvin pitää paikkansa, koska laskeutumispaikka on sama.

Lähdössä tapahtuneet salamat ja myrsky kuvastaa erittäin hyvin tänne jäävää maailmantilannetta ja jopa saatanan helvetillisiä viimeisiä ponnistuksia voida vahingoittaa morsianta, joka katoaa sen ulottumattomiin turvaan.

Nyt on tosiaan odottamisen aihetta ja astronautti ei jaksa enää pettyä.

 

Lumiukko: No sehän tarkoittaa talven ääriviivojen syntymistä kalenterin mukaan, eli syyskuukausia ovat SYYS, LOKA ja MARRAS. Joulukuu on jo talvikuukausi, joten marraskuussa viikoilla 47, 48 ja 49 on  kolme maanantaita, ensimmäinen 16. sitten 23. ja viimeinen 30.11. joten mikäli ylösotto olisi maanantaina, niin noista kolmesta voisi joku olla, lähimpänä talvea on tuo 30.11. mutta Apollo 12 lähti 19.11. joten tiedä häntä.
 

Markku vastaa 18.10.2009
Lumiukon tyypillinen käsien asento ....avoimet kädet, toivottaa tervetulleeksi. Katso liitetiedosto

Jarmo kommentoi lisää:

Kattos vaan, niinpäs onkin. Kuu-ukko ja lumi-ukko... peilikuvaa kuten kesä ja talvi, lämmin ja kylmä tervetulotoivotus. Tuomaksen unikin on siis kuin vastakohta ja sama pätee kevääseen ja syksyyn, kuten Jaakobin kirjassa.
 

Jaakobin kirje 5:7 Niin olkaa kärsivällisiä, veljet, Herran tulemukseen asti. Katso, peltomies odottaa maan kallista hedelmää,

kärsivällisesti sitä vartoen, kunnes saa syksyisen sateen ja keväisen.
 

1. Korinttolaiskirje 13:12 Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan.

 

Jarmo mailaa vielä:

>Kahdeksan kuukauden ajan astronautit Charles ”Pete” Conrad, Dick Gordon ja Alan Bean olivat harjoitelleet historian toista kuulentoa varten<

Astronautit odottivat ja harjoittelivat kahdeksan täyttä kuukautta vuoroaan. Mitäs me ollaan sun kanssa tehty viimeiset kahdeksan kuukautta, kun harjoiteltu joka hetki uudestaan ja uudestaan. Se 8 kk harjoitusajanjakso osuu siis meidän ajassamme 26.3. - 26.11. väliselle ajalle, joten 30.11. olisi siinä tapauksessa se todennäköisin päivä, jos se päivä on maanantai. Toisaalta tiistai on juutalaisten yleinen hääpäivän viettopäivä viikonpäivistä.

 

…jonka jälkeen tulee kuin puun takaa uutinen:

 

http://www.haat.fi/artikkeli.shtml/970451?haaopas

Big Brother etsii paria, joka uskaltaa mennä naimisiin BB-talossa finaaliviikon 23.-29.11. aikana. Kyseessä voi olla avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen solmiminen.

Häät siis 23.-29.11 välillä sopii hyvin Apollo 12. ja BB talo on ulkopuolisilta suljettu maailma… Häätalo!
Vuonna 2006 BB taloa mainostettiin ”TOINEN TULEMINEN”, josta pimeys laskeutui hitaasti.

 

Jäämme odottelemaan Niilo Ylivainon pilviä, kuten Markku lopuksi mailasi:

 

Kuvaa täysin tätä odottamisen tuskaa, mitä meillä on ollut ja kuuhetket vielä sopii, noin hyvin tähän odotusaikaan. Apollo 11 voisi hyvin olla kuolleiden ylösnousemus.
Sitten vielä myrskyt ja pilvet... tilanne maailmassa kiristyy lähi viikkoina.

16.7.2009

Apollo-lennot ovat profetia vartioimisesta ja kärsivällisestä pyrkimyksestä päästä kuuhun

Apollo lennot ovat selvästi epäonnistuneiden profetioiden ja odotusten selviä esikuvia. Näissä esikuvissa täyttyy jokainen epäonnistunut koitos päästä kuuhun.
Kuu on Jeesus Kristus:
Jesaja 21:26 Ja kuun valo on oleva kuin auringon valo, ja auringon valo on oleva seitsenkertainen, oleva niinkuin seitsemän päivän valo, sinä päivänä, jona Herra sitoo kansansa vammat ja parantaa siihen isketyt haavat.
Alus on vertasukuvallisesti kuin kirkko mutta kuumoduuli vasta on taivastenvaltakunnan avain.
Jesaja 21:11-12 Ennustus Duumasta. Minulle huudetaan Seiristä: "Vartija, mikä hetki yöstä on? Vartija, mikä hetki yöstä on?" Vartija vastaa: "Aamu on tullut, mutta silti on yö. Jos vielä kyselette, niin kyselkää; tulkaa uudelleen." Kuudes hetki oli vuonna 2006 sanoo vartija!
Matteus 27:45-46 Mutta kuudennesta hetkestä alkaen tuli pimeys yli kaiken maan, ja sitä kesti hamaan yhdeksänteen hetkeen. Ja yhdeksännen hetken vaiheilla Jeesus huusi suurella äänellä sanoen: "Eeli, Eeli, lama sabaktani?" Se on: Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit?

Pian tasan 40 vuotta sitten USA aloitti tavoitella Kuuta taivaalta ja pääsi sinne 20.7.1969
 

Apollo 1 alkoi rukouksella ja koko USA:n avaruusohjelmaan kuului Jumalanpalvelus. Tuolloin USA kunnioitti Jumalaa ja se oli totta, eikä mitään tekopyhää, niin kuin nyt on joka paikassa havaittavissa.
Apollo 1 piti lähteä neljän viikon kuluttua ja harjoitukset olivat täydessä vauhdissa. Heidän tehtävänään olisi ollut viedä aluksen komento ja huoltomoduuli maata

kiertävälle radalle.
Tuona synkkänä päivänä Apollo 1:n komentomoduulista kuului huutoa, täällä on tulipalo, me palamme!
Sammutushenkilökunnan ehdittyä paikalle, avattua komentomoduulin oven, sisältä pöllähti sankka savu, elektroniikan käry ja lihan palanut käry. Koko miehistö oli menehtynyt savuun ja lopulta palanut ohjaamon mukana hiillokseksi.

Vuonna 2006 alkuperäinen pelastussanoma kirjoittaa:
Seuratkaa siis erityisen tarkasti suomen tilannetta, Herra ilmoittaa Suomen kautta teille. Jumala neuvoo ja Suomi ilmoittaa teille aina mitä pian tapahtuu maailmassa ja Israelissa.

Neljä viikkoa sitten, kesäkuussa 2009 suomensukuinen Astronautti, Timothy Kopran piti lähteä seuraavan kuulennon, Endeavour (yritys, tavoite) miehistössä mukana. Eihän se mikään ihan kumma juttu ole, mutta koska suomalainen on mukana, tilanne saattaa olla hyvinkin profeetallinen.
Aluksi siinä Endeavourin lähdössä ei näyttänyt olevan mitään kummallista, koska tuo lähtökään ei osunut kohdalleen Apollo 11. kanssa. Ystävälläni Markulla tuli jo aikoja sitten eteen vanha Apollo 11. logo jossa öljypuun lehvä kynsissään, kotka vie sen Rauhallisuuden mereen, Kuuhun. Selvä ylösoton symboli, minä ajattelin ja sitten alkoi tutkimus, mitä kaikkea Apollot muuten pitävät sisällään, koska tuosta Apollo 11. lennosta tulee kuluneeksi juuri kohta 40 vuotta ja jopa osuu samalle päivälle ylösottoteorian kanssa joka jatkui 1.6. profetiasta 50 päivää lisää.
Endeavour joutui siirtämään kesäkuussa lähtöään, koska aluksessa havaittiin vaarallinen vetyneste vuoto, joka on hyvin vaarallinen vika. Vika olisi voinut polttaa miehistön kuin Apollo 1:ssä aikoinaan. Lähtö siis peruttiin.
 

Apollo-ohjelma oli kahdesta vakavasta onnettomuudesta huolimatta yksi onnistuneim-mista avaruusohjelmista. Ohjelmaan kuului miehittä-mättömiä koelentoja, joilla kantorakettia ja avaruusaluk-sen eri moduleita testattiin. Näin haluttiin varmistaa järjestelmien toimivuus ennen miehitettyjä lentoja. Niinpä Apollo 4, Apollo 5 ja Apollo 6 olivat miehittämättömiä, Apollo 2 ja 3 -lentoja ei tehty.


Apollo 2-3 ovat siis jääneet välistä ja ne korvattiin SA kantorakettikokeilla. Kun tätä peilataan Endeavour lähdön kanssa kesäkuun 2009 lopulla, niin huomataan, että toinen avaruussukkulan lähtö estyi kahden satelliitin takia, jotka olivat miehittämättömiä lentoja aivan kuten Apollo lennoissakin kävi. Tästä koitui pitkähkö tauko ja sitten vasta alkoi koitos lähteä miehitettynä.
 

Apollo 4 oli Apollo-avaruusohjelman miehittämätön lento. Se oli ensimmäinen, jossa käytettiin Saturn V -kantorakettia. Laukaisu tapahtui 9. marraskuuta 1967 kello 12:00,01 UTC Kennedy Space Centeristä. Laskeutuminen oli samana päivänä noin 20:37,00 UTC, joten lennon kestoksi tuli 8 tuntia, 36 minuuttia ja 59 sekuntia.

Apollo 5 oli Apollo-avaruusohjelman ensimmäinen miehittämätön lento, jolla oli mukana kuumoduuli. Alun perin lento oli suunniteltu tapahtuvaksi huhtikuussa 1967, mutta

kuumoduulia ei saatu valmiiksi ajoissa. Apollo 5 laukaistiin 22. tammikuuta 1968 kello 22:48,09 UTC Kennedy Space Centeristä. 11 tunnin 10 minuutin testien jälkeen kuumoduulin vaiheet jätettiin kiertämään Maata ja ne tipahtivat muutama sata kilometriä lounaaseen Guamista Tyyneen valtamereen 24. tammikuuta ja 12. helmikuuta 1969. Laukaisu tapahtui Saturn IB -kantoraketilla, joka oli pienempi kuin Saturn V, mutta riittävä viedäkseen Apollon Maan kiertoradalle. Tätä Saturn IB:tä oli alun perin tarkoitus käyttää epäonnistuneella Apollo 1 -lennolla, joka päättyi miehistön kuolemaan tulipalossa harjoituksen yhteydessä.
 

 

Apollo 6 oli viimeinen miehittämätön lento Apollo-avaruusohjelmassa. Se oli viimeinen Saturn V-kantoraketin testilento ennen miehitettyä Apollo lentoa.
Laukaisu tapahtui 4. huhtikuuta 1968 kello 12:00,01 UTC Kennedy Space Centerin laukaisualustalta.
Lento ei ollut ongelmaton. Kaksi minuuttia lähdön jälkeen raketti värähteli hyppykepin tapaan noin 30 sekuntia. Kaksi moottoria viidestä vioittui ja lennon rata oli suunnitelmista hieman poikkeava. Apollo 6 laskeutui mereen kello 21:57,21 UTC 9 tunnin, 57 minuutin ja 20 sekunnin lennon jälkeen.

Tästä lennosta alkaa miehitetty avaruusohjelma uudelleen, tavoitteena Kuu.
Avaruussukkula Endeavour on asetettu valmiuteen 11.7.2009 ja odottaa lähtölaskentaansa. Suomalainen Astronautti Timothy Kopra odottaa ensimmäistä lentoaan avaruuteen ja näin ollen tekisi pian historian lehdelle suuren uuden kirjaimen. Suomalainen tavoitti avaruuden.
Koelennot ja muiden avaruusohjelmat ovat väistyneet tieltä ja kohta suomalaislentäjä pääsisi vuoroon. Kohta kuukauden kestäneen tauon jälkeen Kopra on jälleen valmiina, eikä housun punttikaan tutise. Katsotaan miten käy, sanoi Kimi Räikkönenkin, vaikka miten kävisi.


Miehitetty avaruuslento Apollo 7 lähtövalmiina - Endeavour 11.7.2009

Apollo 7 oli Apollo-avaruusohjelman ensimmäinen miehitetty lento. Se oli seitsenpäiväinen Maata kiertävä lento ja ensimmäinen Saturn IB:llä toteutettu laukaisu. Apollo 7 oli myös ensimmäinen kolmimiehinen amerikkalainen avaruuslento.
Miehet riitelivät lennolla, koska Scirra tartutti flunssansa muihin. Riidoista huolimatta miehistö teki tehtävänsä lennolla.

Laukaisu tapahtui 11. lokakuuta 1968 kello 15:02,45 UTC ja laskeutuminen 22. lokakuuta 1968 kello 11:11,48 UTC.
Kesto oli 10 päivää, 20 tuntia, 9 minuuttia ja 3 sekuntia. Apollo 7 kiersi Maan 163 kertaa.

La-su 12.7. Endeavour-sukkulan laukaisu kuivui ukkoseen
julkaistu su klo 10:31 klo 14:53

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa joutuu lykkäämään täksi yöksi suunnittelemaansa Endeavourin lähtöä. Turvallista laukaisua ei haluta riskeerata salamoista seuranneiden vaurioiden pelossa. Jo kuukauden viivästynyttä lähtöä lykätään nyt kuitenkin vain 24 tunnilla.
Lisävuorokauden aikana Nasan teknikot selvittävät, onko eilinen ukkonen voinut vahingoittaa avaruussukkulan laukaisualustaa.
Ennusteet näyttivät myös ensi yölle 60 prosentin mahdollisuutta laukaisun estävään epäsuosiolliseen säähän. Viime kuussa lähtölaskenta jäi kahdestikin väliin vaarallisiksi katsottujen kaasuvuotojen vuoksi.
 

Apollo 8 oli ensimmäinen miehitetty lento Kuun lähelle. Apollo 8 asettui joksikin aikaa Kuuta kiertävälle radalle. Kuuta kiersi pelkkä komento- ja huoltomoduuli CSM, kuualus ei ollut valmiina. Lentoa komensi Frank Borman, ja toiset miehistön jäsenet olivat James Lovell ja William Anders. Lento oli Saturnus V-raketin ensimmäinen miehitetty laukaisu. Ihminen oli nyt ensimmäistä kertaa Maan kiertoradan ulkopuolella ja ensi kertaa lähempänä jotakin toista taivaankappaletta kuin Maata. Ensi kertaa ihmissilmä näki suoraan maan kokonaisena, niin kuin Kuun toisen puolenkin. Vaikka lentoon sisältyi suuria riskejä, se sujui suunnitelmien mukaan. Alus kiersi Kuun 10 kertaa 20 tunnin ajan, ja jouluaattona miehistö luki Raamatun luomiskertomuksen kohtia suorassa TV-lähetyksessä. Apollo 8:n lennon onnistuminen oli selvä merkki siitä, että Apollo 11:n laskeutumislento tulisi luultavasti onnistumaan.

Pääseekö Endeavour vihdoin matkaan?
12.07.2009 09:22, päivitetty 12.07. 09:30

Avaruussukkula Endeavour odottaa jälleen

lähtövalmiina Floridassa. Sukkula on tarkoitus saada matkaan ensi yönä Suomen aikaa useiden lykkäysten jälkeen. Aluksessa on seitsemän astronauttia. Mukana on muun muassa Timothy Kopra, jolla on suomalaiset sukujuuret. Kopra jää kansainväliselle avaruusasemalle, kun japanilainen Koichi Wakata palaa Maahan.
Sukkulan laukaisua lykättiin eilen ukkosen takia. Lähtöä jouduttiin siirtämään kahdesti myös viime kuussa.

Avaruussukkula ei pääse SU-MA välisenäkään yönä matkaan huonontuneen sään vuoksi. Laukaisua siirretään maanantain jälkeisen tiistain vastaiselle yölle klo 02 paikkeille.
Huono sää on myös Raamatun profetioissa monesti väärää ajankohtaa, jolloin olosuhteet eivät ole otolliset. Ukkonen ja huono sää, ovat epäkiitollisia, ei oikeita olosuhteita.
 

Apollo 9 oli Apollo-avaruusohjelman kolmas miehitetty lento ja toinen Saturn V -kantoraketilla tehty miehitetty lento. Tämä kymmenpäiväinen Maata kiertävää rataa kulkenut lento oli ensimmäinen, jossa miehistöllä oli mukanaan kuumoduuli (Apollo Lunar Module, LM).

Komentomoduulia kutsuttiin nimellä Gumdrop ja kuumoduulia Spider. Laukaisu tapahtui Kennedy Space Centeristä 3. maaliskuuta 1969 kello 16:00,00 UTC ja paluu 13. maaliskuuta 1969 kello 17:00,54 UTC. Miehistön ja kuumoduulin nouti Yhdysvaltain laivaston maihinnousualus USS Guadalcanal.

Sää esti jälleen Endeavour-sukkulan lähdön
julkaistu 14.7. klo 01:59, päivitetty tänään klo 04:25

Huono sää on jälleen estänyt avaruussukkula Endeavourin lähdön kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle. Kyseessä on jo viides kerta, kun sukkulan lähtö viivästyy. Kaikkiaan sukkulan lähtö on venynyt jo yli kuukauden suunnitellusta.  Jo ennakolta pelättiin, että lähtö voi jälleen viivästyä, sillä alueelle oli luvattu 60 prosentin todennäköisyydellä kunnon ukkosmyrskyjä. Yhdysvaltain avaruushallinnon NASAn edustaja kuitenkin vakuutti, että sukkula yritetään saada liikkeelle. NASA yritti viime hetkeen asti, mutta lähtö peruutettiin noin 10 minuuttia ennen H-hetkeä.
NASAn on lähetettävä Endeavour maan kiertoradalle viimeistään keskiviikkona paikallista aikaa. NASA sanoo, että kuudes laukaisuyritys tehdään keskiviikkoiltana paikallista aikaa. Mikäli Endeavouria ei tuolloin saada laukaistua, siirtyy laukaisu kuun loppuun. Laukaisu siirtyy, koska venäläinen rahtisukkula telakoituu avaruusasemalle.

Tämä viimeinen tieto horjutti koko profetiaa, koska seuraava olisi vasta Apollo 10 jonka ei kuulu päästä kuuhun, mutta sen kuuluu olla todella lähellä päästä sinne. Miehistön kertoi, että aivan kuin olisi jo voinut koskettaan kuuta, se oli niin lähellä.

Kuumoduuli on tämän koko profetian ydin. Apollo 11 pääsi kuuhun ja kuumoduuli irrottautui komentoaluksesta n. 100 tuntia maastalähdön jälkeen. Sata tuntia lähdöstä on 4vrk ja noin 4-5h. Silloin kuumoduuli irrottautui. Kuluuko siis Endeavourin lähdöstä 100 tuntia ylösottoon. Pitää oikein laskea mahdollisuus, jos se osuisi maanantai 20.7. aamuun klo 10:00 suomenaikaan.
Tarkka kuumoduulin irtautuminen tapahtui 101 tuntia 36 minuuttia lähdön jälkeen ja sen mukaan
lähtö pitäisi olla Suomen aikaa torstai aamuna klo 4:24, tällöin Floridassa kello olisi 21:24. Suunniteltu lähtö Floridassa on klo 18:03 paikallista aikaa. Toisin sanoen pitäisi tulla noin 3 tunnin ja 20 minuutin viivästys lähtöön ei enempää.

Kuumoduulin alkuperäinen nimi oli hämähäkki (Apollo 9). Hämähäkki sitten laskeutui "oikeinpäin" (elossa) kuuhun Apollo 11 lennolla. Sattui silmiin, koska tuo "hämähäkki" on ollut kirkon piirissä nyt puheenaihe.

Hengellisesti ottaen me, morsian olemme jo kauan olleet siinä kuualuksessa. Se lähtölaskenta, kun Kolumbia jäi Eaglen viemänä on oleellisinta. Kaksi lähti kuumoduulilla ja yksi jäi Columbiaan. Tämä on merkillinen tieto myös. Minä tunnen joitain ihmisiä, jotka tietävät jäävänsä tänne ja uskon, että heitä on paljon enemmänkin. Heillä on joku kumma kutsumus jäädä tänne, joillain suojelu, joillain sananjulistus jne.
 

Apollo 10 oli lento, jolla kokeiltiin kuumoduulia Kuun kiertoradalla kuitenkaan laskeutumatta itse Kuuhun. Näin lento oli kuulennon Apollo 11 kenraaliharjoitus. Se oli neljäs Apollo-avaruusohjelman miehitetty lento. Kyseessä oli toinen Kuuta kiertävällä radalla ollut Apollo ja toinen joka testasi kuumoduulia. Kuumoduuli kävi lähimmillään 8,4 meripeninkulman (15,6 km) päässä Kuun pinnasta.
Vuoden 2001 Guinnessin ennätysten kirjan mukaan Apollo 10:lla on miehitetyn kulkuneuvon nopeusennätys - 39897 km/t, 11,08 km/s: se saavutti sen matkalla takaisin Kuusta 26. toukokuuta 1969.

Kuin kenraaliharjoitus tosiaan... profetia 1.6.2009 oli lähellä


Ensi yönä odotamme tapahtuvan jotain, joka estää laukaisun ja se siirtyy torstai vastaiselle yölle, koska emme lannistuneet, viimeksikään vaikka sukkulalento näytti päätyneen ohi tuon 20.1. saapumisen kuumoduulin laukaisuhetkeen, venäläisen rahtialuksen takia.
 

Sukkulan kapteenin kommentti lähdön peruuntumisen jälkeen aika osuva tempausta odottavalle morsiamelle: 

Mark Polansky, shuttle commander, responded. "Like we said before, when the time is right, we'll be here and we'll be ready. 
"Kuten sanoimme aikaisemmin, kun aika on oikea, me olemme täällä ja olemme valmiita"

Nyt: 14.7. klo 23:00 Seurataan uutisointia... ja päivitetään tietoa!

Apollo 10 /Endeavour lähtö on ensi yönä taas...

No on! Seitsemän yritystä näyttää nyt hyvin todennäköiseltä, koska sää on edelleen huono keskiviikkona ja torstaina vähän parempi. Tuntui sunnuntaina epätodennäköiseltä, mutta nyt enemmänkuin todennäköiseltä. Kyllä tämä panisi housut tutisemaan..kaikki loksahtaisi senverran vakuuttavasti kohdalleen.

Ilm. 12:14 puhutaan aika suoraan apollo 11 vertauksesta. Kotka (kuualus Eagle apollo 11 lennolla). Komentomoduulin Collins jää "Columbiaan" ja katselee kun "Eagle" hitaasti loittonee. Kun saavutaan radioyhteyteen Armstrong ilmoittaa: "Kotkalla on siivet".

 

Ilm. 12:14.

Mutta vaimolle annettiin sen suuren kotkan kaksi siipeä hänen lentääksensä erämaahan sille paikalleen, jossa häntä elätetään aika ja kaksi aikaa ja puoli aikaa poissa käärmeen näkyvistä.
 

Endeavour valmistautuu kuudenteen lähtöyritykseen
MTV3 15.07.2009 07:12

Avaruussukkula Endeavour valmis-tautuu taas lähtöön Floridassa.

Jos kaikki sujuu hyvin, sukkula laukaistaan hieman puolen yön jälkeen Suomen aikaa. Endeavourin piti nousta kiertora-dalle jo kesäkuun puolivälissä, mutta ongelmat ovat lykänneet lähtöä jo viisi kertaa.

Avaruussukkula kärsi kesäkuussa polttoainesäiliöiden ongelmista. Heinäkuussa sen laukaisua on viivästyttänyt huono sää.

Endeavourin on tarkoitus kuljettaa kansainväliselle avaruusasemalle japanilaisen Kibo-tutkimuslaboratorion viimeinen osa.


Tässä sitä ollaan... Lähdön pitäisi ilmeisesti siirtyä vielä muutamalla lyhyellä tunnilla...
Suomen aikaa torstai aamuna klo 4:24, tällöin Floridassa kello olisi 21:24 jolloin lähtöyritys olisi seitsemäs ja kuumoduuli Eaglen irrotus olisi silloin maanantai aamuna klo 10:00

Suomenajasta vähennetään 8 tuntia taaksepäin, niin pääsemme Floridan aikaan. >linkki>

Seuraava, 6. yritys 15.7. klo 18:03 UTC (Suomen aikaa 16.7. klo 01:03) Epäonnistuu... ??
 

Endeavour-sukkula lähti vihdoin avaruuteen
julkaistu tänään klo 01:12, päivitetty tänään klo 08:17

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on laukaissut Endeavour-sukkulan avaruuteen kohti kansainvälistä avaruusasemaa ISS:ää. Sukkula laukaistiin Kennedyn avaruuskeskuksesta Cape Canaveralista Floridasta hieman yli yksi yöllä Suomen aikaa.

Yritys oli peräti kuudes, sillä sääolosuhteet ja tekniset ongelmat ovat viivästyttäneet sukkulan laukaisua avaruuteen muutaman viime viikon aikana. Viivästykset ovat aiheuttaneet Nasalle arviolta 4,5 miljoonan dollarin eli 3,2 miljoonan euron ylimääräiset

kustannukset. Kulut ovat tosin pienet Nasan miljardien vuosibudjettiin verrattuna.
Sukkulan on tarkoitus kuljettaa seitsemän astronauttia Maata kiertävälle avaruusasema ISS:lle, jolla on ennestään kuuden hengen miehistö. Sukkulan matkassa on myös Timothy Kopra, jolla on suomalaiset sukujuuret.
Miehistön tehtävänä on viedä avaruusasemalle japanilaisen laboratorion viimeinen osa, joka on eräänlainen kuisti aseman ulkopuolella tehtäviä kokeita varten. Sukkula palaa Maahan 16 päivän päästä.
Sukkulan on määrä telakoitua avaruusasemalle perjantaina. Laukaisuhetkellä asema oli 335 kilometriä Tyynenmeren yläpuolella.

Tästä on nyt heti aluksi vaikea päätellä miksi Endeavour pääsi lähtemään ennen 7. yritystä, joten Apollo 11. ei ilmeisesti tarvitsekaan esikuvaa tapahtumalle, koska on varas yöllä, joka ei tule kellot soiden, vaan kuin varas varkain.
 

Apollo 11 laukaistiin Kuuhun 40 vuotta sitten
julkaistu tänään klo 03:14, päivitetty tänään klo 07:58

Apollo 11 nousemassa taivaalle hetki laukaisunsa jälkeen 16. heinäkuuta 1969. Kuva: NASA

Tänään torstaina tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun Apollo 11 -raketti laukaistiin avaruuteen. Apollo 11 oli ensimmäinen avaruuslento, jolla ihminen laskeutui Kuuhun.

Neljä päivää laukaisun jälkeen aluksen komentaja Neil Armstrong käveli yhdessä Edwin Aldrinin kanssa Kuun pinnalla. Armstrong on ensimmäinen Kuussa kävellyt ihminen.
Torstaina Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa laukaisi avaruuteen Endeavour-sukkulan samalta lähtöalustalta kuin Apollo 11:n aikanaan.

YLE Uutiset


Apollo 11. / Endeavour 6. lähtöyritys onnistuu,
vaikka 7. yritys piti olla 1:1 Apollo 11. kanssa. Onko syy yksinkertaisesti niin, että Apollo 11. jää vain esikuvaksi ja 6. yritys onnistuu? Keksiköön joku selityksen, koska profetiat ovat aina vajaita, enkä osaa sanoa tähän paljoa.

Sukkula Endeavourin lähtö oli vain kolme tuntia ja yksi yritys "liian aikaisin".

Ihmisen lukuhan on epäonnistumisen ja itsekkään yrityksen luku (6) kuusi.

Selitys voisi olla siis tämä:
Endeavour 1. estyi lähtemästä vetyvuodon vuoksi kesäkuussa = Apollo 1
Endeavour 2. estyi lähtemästä muiden satelliittien takia = Apollot 2-6
Endeavour 3. estyi lähtemästä 11.-12.7. = Apollo 7
Endeavour 4. estyi lähtemästä 12.-13.7. = Apollo 8
Endeavour 5. estyi lähtemästä 13.-14.7. = Apollo 9
Endeavour 6. LÄHTÖ ONNISTUI 14.-15.7. = Apollo 10 (ylösoton/kuumatkan kenraaliharjoitus)
Enkelikyyti 7. "KÄSKYHUUTO"   15.-16.7. = Apollo 11 = ylösottotapahtuma 20.7.

16.7. klo 15:00 Syy vain kuuteen yritykseen saattoi siis selvitä: Yhdysvallat teki Kuuhun kuusi Apollo-lentoa, joiden aikana 12 ihmistä käveli Kuun pinnalla. Viimeinen Apollo-lento tehtiin vuonna 1972. Siitä 40 vuotta eteenpäin, ollaan vuodessa 2012 joka on eräs merkkipaalu.
Endeavour on siis pyrkimys, tavoite, eli harjoitus. Ihmisen lukuhan on kuusi, joten toteutumattomia harjoituksia onkin se sama luku kuusi. Seitsemäs on tosiasia ja Jumalan luku, eikä sitä sovi tehdä Endeveaourilla. Seitsemäs ei ole enää mikään yritys eikä harjoitus ja siksi yksi lähtö jäi tekemättä välistä kokonaan. Seitsemäs lähtö on oikea Pyhien ylösottotapahtuma.

Enkelikyydin lähtölaskenta 7. siis tapahtui kolme tuntia maan Endeavour yritys 6. jälkeen Taivaassa. Sieltä lähti Taivasten valtakunnan "Apollo 11" liikkeelle käskyhuudolla "leikkaa maa". Tämän jälkeen kaikki laskuoppi täsmää, jonka kohteena on maa.

Mielestäni tämä viimeinen selitys lähdön onnistumiselle vain 3h liian aikaisin on riittävä.

Apollo 11.
Johanneksen ilmestys 3:7-13 Ja Filadelfian seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Pyhä, Totinen, jolla on Daavidin avain, hän, joka avaa, eikä kukaan sulje, ja joka sulkee, eikä kukaan avaa: Minä tiedän sinun tekosi. Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea; sillä tosin on sinun voimasi vähäinen, mutta sinä olet ottanut vaarin minun sanastani etkä ole minun nimeäni kieltänyt. Katso, minä annan sinulle saatanan synagoogasta niitä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan valhettelevat; katso, minä olen saattava heidät siihen, että he tulevat ja kumartuvat sinun jalkojesi eteen ja ymmärtävät, että minä sinua rakastan. Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat. Minä tulen pian; pidä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi. Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja oman uuden nimeni. Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.'

Laulujen laulu 2:10-13 Rakkaani lausuu ja sanoo minulle: "Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. Sillä katso, talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, ovat menneet menojaan. Kukkaset ovat puhjenneet maahan, laulun aika on tullut, ja metsäkyyhkysen ääni kuuluu maassamme. Viikunapuu tekee keväthedelmää, viiniköynnökset ovat kukassa ja tuoksuavat. Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule.

Apollo 11 oli ensimmäinen avaruuslento, jolla ihminen laskeutui Kuuhun. Siihen liittyivät ensimmäiset kuukävelyt. Lennon tarkoituksena oli näyttää maailmalle Yhdysvaltain etevyys avaruuskilvassa Neuvostoliiton kanssa, ja aloittaa Kuun tieteellinen tutkimus.
Kuuhun lentänyt monesta osasta koostuva Apollo-avaruusalus laukaistiin kolmivaiheisella Saturnus V-kantoraketilla ensin Maata kiertävälle radalle. Sitten kolmas vaihe kiihdytti komento- ja huoltoaluksen yhdistelmän kohti Kuuta. Astronautit jarruttivat alusyhdistelmän Kuun kiertoradalle, ja sitten kuualus Kotka laskeutui Kuuhun.
Lennolla oli mukana kaikkiaan kolme Yhdysvaltain astronauttia.
Kuuhun laskeutuivat lennon komentaja Neil

Armstrong ja Edwin "Buzz" Aldrin. Kolmas astronautti Michael Collins pysytteli samaan aikaan Kuun kiertoradalla komentomoduulissa. Neil Armstrong astui ensimmäisenä ihmisenä vieraalle taivaankappaleelle 1969-07-21. heinäkuuta 1969 kello 02.56 (UTC).

Laukaistu: 16. heinäkuuta 1969 klo 13:32 UTC Kennedy Space Center, Florida
Irrottautui: 20. heinäkuuta 1969 klo 20:17 UTC Kuumoduuli Eagle, Apollo 11
Laskeutui: 21. heinäkuuta 1969 klo 02:56 UTC Rauhallisuuden meri, Kuu
 


Apollo 11 on siis Filadelfian seurakunta, eli morsian. Juutalaisessa perinteessä häät pidetään tiistaina ja niinpä Neil Armstrong tämän päivän kalenterin mukaan astuisi tiistaina 21.7. kuun pinnalle. Tästä alkaa hääseremonia, joka pidetään isän talossa Chupan alla, jonne osallistuu vain lähipiirin sukulaiset. Häävieraita vihkimistilanteessa ei vielä ole.
Apollo 11. kotka on Jeesuksen Kristuksen enkelit, jotka tuovat vertauskuvassa miehistön maasta kuuhun. Sillä enkelillä oli sirppi kädessään ja ihmisen pojan käsky kuului, "leikkaa maa". Niinpä kuumoduuli on erityisessä asemassa, koska Jeesus ei palaa maanpäälle! Se on fakta ja varma. Paavali kertoo, sillä tavalla että me kohtaamme Herramme pilvissä. Sama asia.
Häiden jälkeen alkaa hääkulkue, jossa sulhanen lähtee morsiamensa kanssa yhdessä hakemaan häävieraita. Tuon kulkueen matkan varrella he ottavat mm. onnitteluita vastaan ja siellä on tienvarsilla pimeässä myös 10 neitsyttä lamppuineen.


Apollo 12. /
Laodikean penseä seurakunta, joka jätetään maan päälle häiden ajaksi

Luukas 12:35-36 Olkoot teidän kupeenne vyötetyt ja lamppunne palamassa; ja olkaa te niiden ihmisten kaltaiset, jotka herraansa odottavat, milloin hän palajaa häistä, että he hänen tullessaan ja kolkuttaessaan heti avaisivat hänelle.

Matteus 25:1-13 "Silloin on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät ylkää vastaan. Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä. Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa. Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa. Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat. Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.' Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon. Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat'. Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.' Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin. Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!' Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä'. Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.

Luukas 12:37-40 Autuaat ne palvelijat, jotka heidän herransa tullessaan tapaa valvomasta! Totisesti minä sanon teille: hän vyöttäytyy ja asettaa heidät aterioimaan ja menee ja palvelee heitä. Ja jos hän tulee toisella yövartiolla tai kolmannella ja havaitsee heidän näin tekevän, niin autuaat ovat ne palvelijat. Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä hetkellä varas tulee, hän ei sallisi taloonsa murtauduttavan. Niin olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee."
 

Apollo 12 oli toinen miehitetty Kuuhun laskeutumislento. Se oli todellinen tarkkuuslaskeutuminen Surveyor 3-kuuluotaimen lähelle. Tämä kuudes Apollo-ohjelman miehitetty lento onnistui, vaikka lähdön alla iski salamoita kantorakettiin. Tällä kertaa astronautit tekivät jo kaksi melko pitkää kuukävelyä. Ensimmäisellä kuukävelyllä Charles "Pete" Conrad ja Alan Bean pystyttivät miehittämättömän tutkimusasmeen ALSEP:in Kuun pinnalle ja ottivat kivinäytteitä. Toisella kävelyllä astronautit hakivat osia Surveyor 3-kuuluotaimesta.
Toinen Kuuhun laskeutuminen sujui paljon paremmin kuin Apollo 11:n kohdalla.
Apollo 12:n komentomoduuli oli nimeltään Yankee Clipper ja kuumoduuli Intrepid.

Laukaisu tapahtui Kennedy Space Centeristä 14. marraskuuta 1969 kello 16:22,00 UTC. Paluu tapahtui 24. marraskuuta 1969 kello 17:00,54 UTC. Lento kesti 10 päivää, 4 tuntia, 36 minuuttia ja 24 sekuntia.
Apollo 12 kuvastaa vertauksessa viisaita neitsyitä, eli negatiivisessa mielessä Laodikean seurakuntaa, penseää tänne jäävää, mutta suurta myös sadonkorjuuta, häävieraita.
Tässä maailmassa on ollut paljon nähtävillä ihmisiä, jotka ovat kauhuissaan näiden ihmisten puolesta, että kuinka heitä kidutetaan ja tapetaan kuin kärpäsiä. Kyllä osittain niinkin, mutta kumminkin siten, että jos Jumalan lapsi tottelee heti, ei Jumala hänelle rangaistustaan anna. Siitä huolimatta risti on heidänkin kannettava, koska jos nämä ihmiset eivät ole kantaneet ristiä, niin sen aika tulee heti sen jälkeen kun morsian on poissa. Tästä alkavat suuren ahdistuksen ajat.
   

Apollo 13. /tyhmät neitsyet, eli ne jotka jäävät Jumalan vihan aikaan, loppuun saakka

Luukas 13:25-28 Sen jälkeen kuin perheenisäntä on noussut ja sulkenut oven ja te rupeatte seisomaan ulkona ja kolkuttamaan ovea sanoen: 'Herra, avaa meille', vastaa hän ja sanoo teille: 'En minä tunne teitä enkä tiedä, mistä te olette'. Silloin te rupeatte sanomaan: 'Mehän söimme ja joimme sinun seurassasi, ja meidän kaduillamme sinä opetit'. Mutta hän on lausuva: 'Minä sanon teille: en tiedä, mistä te olette. Menkää pois minun tyköäni, kaikki te vääryyden tekijät.' Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys, kun näette Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin ja kaikkien profeettain olevan Jumalan valtakunnassa, mutta huomaatte itsenne heitetyiksi ulos.

Matteus 24:27 Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.

Apollo 13 pelkät värit ja symbolitkin kertovat puolestaan, keistä on vertauksessa kysymys.

Apollo 13 oli Yhdysvaltain Apollo-ohjelman avaruuslento. Sen oli tarkoitus olla kolmas Kuuhun laskeutunut lento. Sen sijaan lennosta tuli kuuluisa vakavan ja miehistön henkeä uhanneen teknisen vian vuoksi. Ongelmista huolimatta lento pääsi palaamaan Maahan.
Laukaisu tapahtui 11. huhtikuuta 1970 19:13,00 UTC (13:13 Floridan aikaa) Kennedy Space Centeristä. Paluu tapahtui 17. huhtikuuta 1970 18:07,41 UTC. Lennon kesto oli 5 päivää, 22 tuntia, 54 minuuttia ja 41 sekuntia.
Aluksen komentomoduulia kutsuttiin nimellä Odyssey ja kuumoduulia nimellä Aquarius.

Sakarja 14 luku
Katso, Herran päivä on tuleva, ja sinun saaliisi jaetaan sinun keskelläsi. Minä kokoan kaikki pakanat sotaan Jerusalemia vastaan. Kaupunki valloitetaan, talot ryöstetään, naiset raiskataan, ja puoli kaupunkia lähtee pakkosiirtolaisuuteen, mutta jäljelle jäävää kansaa ei hävitetä kaupungista. Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä. Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin. Ja te pakenette minun mäkieni väliseen laaksoon, sillä mäkien välinen laakso on ulottuva Asaliin asti. Te pakenette, niinkuin pakenitte maanjäristystä Ussian, Juudan kuninkaan, päivinä. Ja Herra, minun Jumalani, tulee; kaikki pyhät sinun kanssasi. Sinä päivänä ei ole valoa: loistavat tähdet sammuvat. Se on oleva yhtämittaista päivää-Herralle on se tunnettu-ei vaihdu päivä ja yö; ja ehtoolla on oleva valoisata. Sinä päivänä elävät vedet virtaavat Jerusalemista: toiset puolet niistä Idänmerta kohti, toiset puolet Länsimerta kohti. Niin on tapahtuva kesät ja talvet. Herra on oleva koko maan kuningas. Sinä päivänä on Herra oleva yksi ja hänen nimensä yksi. Koko maa muuttuu tasaiseksi kuin Aromaa Gebasta Rimmoniin asti, Jerusalemin eteläpuolelle. Ja tämä on oleva korkea ja oleva asuttu, paikallansa, Benjaminin portista entisen portin sijaan asti, Kulmaporttiin ja Hananelin-torniin asti, kuninkaan viinikuurniin asti. He asuvat siellä, eikä vihitä sitä enää tuhon omaksi, ja Jerusalem on oleva asuttu, oleva turvassa. Ja tämä on oleva vitsaus, jolla Herra rankaisee niitä kansoja, jotka sotivat Jerusalemia vastaan: hän mädättää siltä kansalta lihan, kun se vielä seisoo jaloillaan, sen silmät mätänevät kuopissansa, ja sen kieli mätänee sen suussa. Sinä päivänä on tuleva Herralta suuri hämminki heidän sekaansa, niin että he käyvät kiinni toinen toisensa käteen ja toisen käsi kohoaa toisen kättä vastaan. Myös Juuda on sotiva Jerusalemissa, ja kaikkien pakanakansojen rikkaudet kootaan joka taholta: kullat ja hopeat ja ylen paljon vaatteita. Samoin on vitsaus kohtaava hevosia ja muuleja ja kameleja ja aaseja ja kaikkea karjaa, mitä niissä leireissä on-samankaltainen vitsaus. Mutta kaikki niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa. Ja mitkä maan sukukunnista eivät käy ylös Jerusalemiin kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, niille ei tule sadetta. Ja jos egyptiläisten sukukunta ei käy eikä tule sinne ylös, ei tule sitä heillekään; vaan heitä on kohtaava se vitsaus, millä

Herra rankaisee niitä pakanakansoja, jotka eivät tule sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa. Tämä on oleva egyptiläisten synnin palkka ja kaikkien niiden pakanakansojen synnin palkka, jotka eivät käy sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa. Sinä päivänä on oleva hevosten kulkusissa kirjoitus: "Pyhitetty Herralle". Ja padat Herran temppelissä ovat uhrimaljain vertaisia, jotka ovat alttarin edessä. Ja jokainen pata Jerusalemissa ja Juudassa on oleva pyhitetty Herralle Sebaotille, ja kaikki uhraajat tulevat ja ottavat niitä ja keittävät niissä. Eikä ole enää sinä päivänä yhtään kaupustelijaa Herran Sebaotin temppelissä.