Pilatuksen tiestä Ylellä

Voit lisätä tähän jos et muuten tiedä mihin alueeseeen aloituksesi kuuluu
Matias60
Viestit: 68
Liittynyt: 06 Huhti 2019, 18:42

Pilatuksen tiestä Ylellä

Viesti Kirjoittaja Matias60 »

Ylen nettisivuilla on mielenkiintoinen juttu arkeologisista löydöistä otsikolla: "Rakentajien hukkaamat kolikot kertovat: Pontius Pilatus rakennutti Jerusalemin Temppelivuorelle johtavan tien".

"Tie, jonka kaivauksia tehtiin kuusi vuotta, on nimetty Pyhiinvaeltajien tieksi. Tutkijoiden mukaan kyseessä täytyi olla pyhiinvaeltajien tärkeä reitti puhdistautumispaikalta, Siiloan lammelta, ylös Temppelivuorelle."

https://yle.fi/uutiset/3-11030997
Sinettisormus

Re: Pilatuksen tiestä Ylellä

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus »

Kiitos Matias tästä mielenkiintoisesta jutusta, minkä jaoit meille tänne.
Siunausta sinun niinkuin meidän kaikkien päivään.
Kuunnellaan Herran läsnäolossa mikä on Hänen tahtonsa tänään meidän elämässämme.
Avatar
AOAOAOAOAO
Site Admin
Viestit: 2192
Liittynyt: 29 Kesä 2016, 19:52
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Pilatuksen tiestä Ylellä

Viesti Kirjoittaja AOAOAOAOAO »

Niin, tai sitten se voi olla tie roomalaisen varuskuntaan, joka uusimpien teorioiden mukaan sijaitsi juuri nykyisten Kalliomoskeijan ja Al Aqsan-moskeijan alueella, eli Temppelivuorella.

Todellinen temppelin paikka olisi sijainnut etelämpänä, ehkä 50-100 metriä.

Tästä uudesta teoriasta on netissä mielenkiintoisia Youtube-videoita useampikin. Itse pidän tätä uutta vaihtoehtoa oikeana.

Olen katsonut 2-3 tallennetta aiheesta, tässä yksi niistä ;

https://www.youtube.com/watch?v=oKTO8YY ... dex=4&t=0s
Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Matt.28:19

https://www.youtube.com/watch?v=MKLwutE ... -S&index=1 Psalmi.135, kuoro
Matias60
Viestit: 68
Liittynyt: 06 Huhti 2019, 18:42

Re: Pilatuksen tiestä Ylellä

Viesti Kirjoittaja Matias60 »

Mistä tie siis lähti tämän teorian mukaan ja mikä sen tarkoitus mahtoi olla? Olisi ainakin soveltunut paraatien pitämiseen.
rauhansoturi

Re: Pilatuksen tiestä Ylellä

Viesti Kirjoittaja rauhansoturi »

Kiitos, Matias60, linkistä! Käännyin veljen puoleen näyttäen sitä linkkiä ja kysellen... Kai sinulle sopii, että lainaan hänen vastausta tänne, siis hänen luvalla. :)

Se teoria perustuu arkeologiseen ja muihin - myös Raamattuun 2Aik. 3:1 tekstiin, jossa temppelin sijainti olisi ollut Jeesuksen aikana Moorian vuorella.

Tämän nojalla Ophelin kukkula sekä Daavidin kaupungin läntinen puoli, olisi omannut nousevan portaikkomaisen tien, josta sitten noustiin porttien kautta temppeli-alueelle - eli missä nyt on kalliomoskeija ja Al-Aqsa moskeija.

Toiset eivät tätä tulkintaa kannata, vaan sanovat että toinen temppeli oli alempana, eli Daavidin kaupungissa.

Mutta - oli niin tai näin - tärkeintä ei ole muinaisten Jerusalemien sijainti sinällään, vaan se että olemme elävässä uskossa Jeesukseen, tahdomme tehdä Jumalan tahtoa elämässämme ja kasvaa siten raamatullisessa uskossa.

Vaikka temppeli olisi ollut Daavidin kaupunkissa ja vaikka se sinne rakennettaisiin, on se silti vastoin Jumalan tahtoa - eläinuhreineen ja VT:n papistoineen. Joten asiaa ei ratkaise sijainti, vaan Jeesuksen uhrin ymmärtäminen, jossa kaikki VT:n eläinuhrit on lakkautettu.

Toinen syy on, että pelastiinalaiset haluavat pitää nykyisen temppelivuoren itsellään. Hamas terroristijärjestö taistelee tästä, ja väittää että juutalaiset ovat valehdelleet temppelin suhteen, ja siksi nykyinen temppelivuori on heidän, ei juutalaisten. Tästä käydään kovaa taistelua, mellakoita ja terroristi-iskuja palestiinalaisten taholta. Joten - asia ei muutu silläkään että temppelivuori pysyy muslimien hallussa.

Koko Jerusalem kuuluu juutalaisille, ja tämä tulee tapahtumaan sitten raamatullisen profetian mukaan, kun Messias Jeesus (Raamatun Jeesus) saapuu Jerusalemiin. Sitä ennen tapahtuvat sodat tulevat tuhomaan Jerusalemia ja muitakin paikkoja Israelissa, myös Tel-Aviv.

Jaakobin ahdistuksesta pelastuu vain jäännös, joka ottaa vastaan Messiaan Jeshuan (Jeesuksen) kuten Sak.12 luku osoittaa.

Tuossa on tämän arkelogisen löydön ja tulkinnan mukainen kuvakartta, jossa pisteviivalla näkyy tämä "pilatuksen" rakentama portaikkotie....
Israelin kartta.jpg
Vastaa Viestiin