Hesekiel 38 profetia

Keskustele Suomen tulevaisuudesta
Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4096
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Hesekiel 38 profetia

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 18 Maalis 2016, 14:45

Hesekiel 38 profetia - Jarmon tulkintaa

Tärkeintä on että tarina pysyy sanassa ja sillä on selvä looginen ajatuksenkulku. Ei ole mitään järkeä jos sana pysyy sananmukaisena mutta siitä puuttuu kokonaan logiikka. Kuten vaikkapa Goog hyökkää Israeliin ja sitten se saakin huikean juonen hyökätä Israeliin ja lopuksi se vielä lähtee pohjan periltä ja hyökkää jälleen Israeliin. Jos tämä on sanan mukaista, niin tulkintasi ei ole, koska Jumalan sana vaatii myös loogista ajattelua.

Minun tulkintani menee näin. Jaan tämän muutamaan osaan jotta eri asiat pysyisivät yhtenäisenä.
Jakeet 1-7 Minulle tuli tämä Herran sana: "Ihmislapsi, käännä kasvosi kohti Googia Maagogin maassa, Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinasta, ja ennusta häntä vastaan ja sano: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Goog, sinä Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinas. Minä kuljetan sinua, panen koukut sinun leukoihisi ja nostatan sotaan sinut ja kaiken sinun sotaväkesi: hevoset ja ratsumiehet, kaikki pulskasti puettuja, suuren joukon suurine ja pienine kilpineen, miekankantajia kaikki. Persia, Etiopia ja Puut ovat heidän kanssansa, kilvet ja kypärit on heillä kaikilla. Goomer ja kaikki sen sotalaumat, Toogarman heimo pohjan periltä ja kaikki sen sotalaumat-lukuisat kansat ovat sinun kanssasi. Ole valmis, varustaudu, sinä ja kaikki joukkosi, jotka ovat kokoontuneet sinun luoksesi, ja ole sinä varalla heitä varten.
Uskon että tämä on varmaan kaikille ihan selvää. Herra Herra tarkoittaa Herraa Sebaotia, eli itse Jumalaa, joka käy Venäjän kimppuun, joka puolestaan edustaa Putinin valtaannousun jälkeistä hallintoa. Tuossa mainitaan nuo liittolaiset, eikä se tarkoita että nämä seuraavat mukana kaikkialle, vaan ovat mukana tässä liittolaisina alueittain.

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4096
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Hesekiel 38 profetia

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 18 Maalis 2016, 14:46

Jakeet 8-9 Pitkien aikojen perästä sinä saat määräyksen, vuotten lopulla sinun on karattava maahan, joka on tointunut miekan jäljiltä, koottu monien kansain seasta, -mentävä Israelin vuorille, jotka kauan aikaa olivat olleet rauniomaana; se on tuotu pois kansojen seasta, ja he asuvat turvallisina kaikki tyynni. Sinä hyökkäät kuin rajuilma, tulet kuin pilvi, pettääksesi maan, sinä ja kaikki sotalaumasi ja lukuisat kansat, jotka ovat sinun kanssasi.
Nyt meneekin sitten heti äärettömän vaikeaksi ymmärtää tätä profetiaa. Minä kuitenkin lähden aina siitä että Jumalalle Israelin rajat eivät koskaan liiku, vaan ne ovat sanansa mukaisesti ikuiset rajat, joiden sisällä sitten tapahtuu, mitä tapahtuu. Jumala ei siis katso tätäkään näkyä antaessaan että alue olisi jonkun Al Assadin Syyriaa, vaan Levant aluetta, eli Jumalan luvattua maata, jonka omistaa juutalainen kansa. Siellä Venäjä nytkin häärää "hyökkää kuin pilvi peittääkseen koko maan" ja tuossa helmikuun lopussa oli jo pelko että alkaa kolmas maailmansota. Syyrialaisetkin toki elivät rauhallisina vielä ennen arabikevään nousua, joten kyllä tuota raamatunpaikkaa voidaan mielestäni pitää tähän paikkaa sopivana ja siihen hyvin liitettävissä.
Elikkäs, Venäjä hyökkää Israelin vuorilla kuin pilvi peittääkseen koko maan...

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4096
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Hesekiel 38 profetia

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 18 Maalis 2016, 14:49

MUTTA SITTEN:

Juuri tällä hetkellä on nimenomaan just tämä kohta meneillään!
Jakeet 10-12 Näin sanoo Herra, Herra: Mutta sinä päivänä tulee mieleesi jotakin, ja sinä mietit pahan juonen ja sanot: Minä hyökkään suojattomaan maahan, karkaan rauhallisten ihmisten kimppuun, jotka asuvat turvallisina-asuvat muuria vailla kaikki tyynni, ja joilla ei ole salpoja, ei ovia. Sinä aiot saalista saada, ryöstettävää ryöstää, ojentaa kätesi raunioita kohti, jotka on saatu asutuiksi, ja kansaa kohti, joka on koottu pakanakansain seasta, joka on hankkinut karjaa ja omaisuutta ja asuu maan navassa.
Perustelen tässä nyt yhden tai parikin asiaa. Moni näkee Israelin molemmissa tapauksissa. Minä sain Pyhän Hengen sanat "te olette Israel", joten kaikki Jumalan omat ovat Israelin kansaa ja Suomi on kuin Pienois-Israel, jos olette kuulleet esim. Leo Mellerin kertomuksen kun Rafael Paasio kävi Israelissa 1967 sodan syttyessä ja Israelin ja Suomen liput liehuivat koko sodan siellä yhdessä. Lisäksi kun Suomen ja Israelin liput pannaan päällekäin, siihen syntyy kolmen ristin rivi, Golgatan ristit ja keskimmäiseen rinnan kohdalle Daavidin tähti. Liitän kuvan.
SuomijaIsrael_liput.jpg
Toinen perustelu miksi tässä puhutaan juuri Suomesta ja sen Lapista, on että asuvat rauhallisina ja turvassa, vailla muureja, salpoja ja ovia. Israelissa on muurit ja se on maailman yksi vartioiduimmista, joskin vaarallisimmista paikoista elää ja asua. Aivan päin vastoin kuin tämä kuvaus, jossa kaikenlisäksi asutaan ilman ovia, saamelaiset asuvat kodassa. Lisäksi Lapissa on tapana jättää luuta oven päälle, jotta ihmiset tajuavat ettei olla kotona. Ovet ovat siis aina avoimet. Sitten tämä maan navassa asia. Toki voimme ajatella että Jerusalem on maan napa mutta kun tuo muu koko teksti ei voi tarkoittaa Israelia mitenkään päin, niin vaihtoehdot jäävät vähiin ja napapiiri on selvä juttu myös Jumalan näkökulmassa, mitä se tarkoittaa. Pohjois-Lappi on napapiirin sisäpuolella, jonne siis Goog tekee ryöstöretken.
Jae 13 Saba ja Dedan ja Tarsiin kauppiaat ja kaikki heidän nuoret jalopeuransa kyselevät sinulta: 'Oletko sinä menossa saalista saamaan, ryöstettävää ryöstämään? Oletko koonnut joukkosi kantamaan hopeata ja kultaa, ottamaan karjaa ja omaisuutta, suurta saalista saamaan?'
Tässä sitten muut päivittelevät asiaa mutteivät kaiketi puutu sen ihmeemmin.

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4096
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Hesekiel 38 profetia

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 18 Maalis 2016, 14:50

Jakeet 14-17 Sentähden ennusta, ihmislapsi, ja sano Googille: Näin sanoo Herra, Herra: Sinä päivänä sinä kyllä huomaat, että minun kansani Israel asuu turvallisena, ja lähdet asuinpaikastasi pohjan periltä, sinä ja sinun kanssasi lukuisat kansat, jotka kaikki ratsastavat hevosilla: suuri joukko, lukuisa sotaväki. Sinä hyökkäät minun kansani Israelin kimppuun kuin pilvi, peittääksesi maan. Päivien lopulla on tämä tapahtuva. Ja minä annan sinun karata maahani, että pakanakansat tulisivat tuntemaan minut, kun minä osoitan pyhyyteni sinussa, Goog, heidän silmäinsä edessä. Näin sanoo Herra, Herra: Etkö se ole sinä, josta minä muinaisina päivinä puhuin palvelijaini, Israelin profeettain, kautta, jotka niinä päivinä ennustivat, vuodesta vuoteen, että minä annan sinun karata heidän kimppuunsa?
Sitten aikanaan, kun hetki on tullut, niin Goog lähtee myös Suomesta, Pohjan periltä ja menee Pyhään maahan, jonne se kaatuu.
Jakeet 18-23 Mutta sinä päivänä, jona Goog karkaa Israelin maahan, sanoo Herra, Herra, nousee minun vihani hehku. Kiivaudessani, tuimuuteni tulessa minä sanon: Totisesti tulee sinä päivänä suuri maanjäristys Israelin maahan. Ja minun edessäni vapisevat meren kalat ja taivaan linnut ja metsän eläimet ja kaikki maassa liikkuvat matelijat ja kaikki ihmiset, jotka maan pinnalla ovat; ja vuoret luhistuvat, ja vuorenpengermät sortuvat, ja kaikki muurit sortuvat maahan. Ja minä kutsun häntä vastaan kaikille vuorilleni miekan, sanoo Herra, Herra: toisen miekka on oleva toista vastaan. Minä käyn oikeutta hänen kanssansa rutolla ja verellä. Ja minä annan sataa kaatosadetta, raekiviä, tulta ja tulikiveä hänen päällensä, hänen sotalaumojensa päälle ja lukuisain kansojen päälle, jotka hänen kanssansa ovat. Niin minä osoitan suuruuteni ja pyhyyteni sekä teen itseni tunnetuksi lukuisain pakanakansain silmien edessä. Ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra."
Tässä on kyseessä selvästi vihan ja loppujen vitsausten, sekä Israelin tuomion aika. Se nyt tuskin tarvitsee edes perustelua.

Avatar
Sinettisormus
Viestit: 9890
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 11:51
Paikkakunta: Päijät-Häme
Viesti:

Re: Hesekiel 38 profetia

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus » 10 Touko 2016, 13:34

Profeetta Hesekiel oli Herran kutsuma ja asettama. Ja hänen profetiansa kävi toteen. Hes. 33:33. Ja niin toteutuvat tässäkin maassa Jumalan lähettämien palvelijoiden Herralta saadut sanat. Eikä se aika viivyttele kauan. Herra puhuu omilleen tavalla jos toisellakin. Raamatun alkulehdiltä alkaen on Hänen puhettaan ymmärretty ja välillä oltu ymmärtämättäkin. Me olemme uppiniskainen kansa.
Hagg. 2:23. "Sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä otan sinut, palvelijani Serubbaabel, Sealtielin poika, sanoo Herra, ja panen sinut ikäänkuin sinettisormukseksi. Sillä sinut minä olen valinnut, sanoo Herra Sebaot."

Vastaa Viestiin