Meren syvyyteen

Valvoja: Chosen

Avatar
Chosen
Viestit: 45
Liittynyt: 24 Syys 2020, 00:21

Meren syvyyteen

Viesti Kirjoittaja Chosen » 02 Loka 2020, 09:27

Hän armahtaa meitä jälleen, polkee maahan meidän pahat tekomme. Kaikki heidän syntinsä sinä heität meren syvyyteen. (Miika 7:19)

Vanhan testamentin profeetta kirjoitti Jumalan ihmeellisestä armosta, jonka kautta kaikki synnit heitetään meren syvyyteen. Se kuvastaa täydellistä anteeksiantamusta ja vapautusta synnin vallasta.

Mutta mitä oikeastaan heitetään meren syvyyteen? Mistä tässä pohjimmiltaan on kysymys?

Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. (Room 6:4)

Jumala ei ainoastaan ota meidän syntejämme ja heitä niitä meren syvyyteen. Hän heittää sinne meidät kaikkine synteinemme!

Ihmisen varsinainen ongelma ei ole synnit joita hän tekee. Ne ovat vain seurausta itse ongelmasta, joka on syntinen vanha luontomme. Se on kuin lähde, josta syntivirta pulppuaa. Ei meitä hyödytä seistä virran varrella anelemassa armoa. Todellinen armo ja vapautus tapahtuu menemällä virran alkulähteelle, ja sinne Jeesus meni kuolemalla puolestamme ristillä.

Sinä päivänä on Daavidin suvulla ja Jerusalemin asukkailla oleva avoin lähde syntiä ja saastaisuutta vastaan. (Sak 13:1)

Vanhan luontomme lähde tuottaa syntiä ja saastaa, mutta Kristuksen lähde on ainoa lääke sitä vastaan. Kristuksessa vanha syntinen luontomme ristiinnaulittiin, ja kasteessa se haudattiin meren syvyyteen. Uudestisyntymisessä nousi ylös uusi luomus, "joka Jumalan mukaan on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen" (Ef 4:24).

Siitä uudesta luomuksesta - elämästä Kristuksessa eli Pyhässä Hengessä - pulppuaa puhtauden ja oikeamielisyyden, voiman ja rakkauden, kaiken Hengen hedelmän lähde. Vain siinä voimme kokea täydellisen anteeksiannon ja vapauden synnistä.

Avatar
Sinettisormus
Viestit: 10559
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 11:51
Paikkakunta: Päijät-Häme
Viesti:

Re: Meren syvyyteen

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus » 02 Loka 2020, 11:18

Amen.
Koen, että juuri tästä kertoi ne minun hauta kuvat.
Haggai. 2:23. Sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä otan sinut, palvelijani Serubbaabel, Sealtielin poika, sanoo Herra, ja panen sinut ikäänkuin sinettisormukseksi. Sillä sinut minä olen valinnut, sanoo Herra Sebaot."

Avatar
Eero
Site Admin
Viestit: 2457
Liittynyt: 15 Syys 2016, 22:51
Viesti:

Re: Meren syvyyteen

Viesti Kirjoittaja Eero » 02 Loka 2020, 12:55

Aamen!
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.

https://soundcloud.com/heidi-k-pyl/tiel ... enttilaulu

Vastaa Viestiin