Uskoa koetellaan kiivaasti

Keskustele eskatologisista asioista
Avatar
Maaret
Viestit: 484
Liittynyt: 04 Huhti 2019, 15:51
Paikkakunta: Uusimaa

Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Maaret » 07 Elo 2019, 11:23

Tulipa tuossa taas mietiskellessä eräitä asioita mieleen. Toivotaan, että osaan selkeästi ja ymmärrettävästi sen kertoa.

Kun uskoa koetellaan , niin mitä oikeasti koetellaan? Koetellaanko luottamusta mitä erilaisimpiin teorioihin? Vai koetellaanko luottamusta
Henkilöön eli Jeesukseen? Kun epätoivoisina aikoina kuten tämä päivä , ilmestyy yhä kummallisempia teorioita lopunajoista. Kullakin tuntuu olevan elämää suurempi käsitys aina omasta teoriastaan. Mutta kun uskoasi koetellaan , niin koetellaanko silloin TODELLA uskoasi tuohon teoriaan joka sinulla tai toisella on? Kullakin voi olla erilaisia käsityksiä vuosien kulusta , milloin viha kestää 7 vuotta milloin 3,5 vuotta, tai jopa ehkä vain 3 päivää (kolmen päivän pimeys). Ja lisäksi mikä lienee se "viha". Onko "viha" sama kuin "ahdistus", no toisten mielestä on ja toisten mielestä ei ole.

So vot.

Kun rupean pönkittämään uskoani omaan teoriaani niin mihin turvaudun? Enkö nimenomaan turvaudu omiin ajatuksiini ja käsityksiini? Onko siis uskoni perusta jokin käsitys tai ajatus. Vai onko uskoni perusta HENKILÖ?

Aikaisemmin itsekin luulin, että jokin käsitys asioista on se jonka suhteen pitää olla "uskollinen". Mutta kun nämä terroristit levittäytyivät eurooppaan ja jopa Suomeen asti tappamaan ja raiskaamaan niin jotenkin asiat saivat aivan uuden tärkeysjärjestyksen. Kun maailma ympärillä on yhä sairaampi niin uskoa ei enää voi pönkittää teorioilla. Sen täytyy perustua johonkin vanhvempaan. Onko siis Jeesus hyljännyt meidät kun täytyy katsella saastaa joka päivä ympärillään kuin sodomassa. Kyllä uskon kestävyyttä ei silloin auta mikään käsitys vihan ajan kestävyydestä vaan Jeesuksen uskollisuudesta.

Vakavampia kysymyksiä syntyy kuten "miksi Jeesus antaa terroristien heitellä lapsia 10 kerroksesta alas?"

jatkuu .... joskus
Oikeus on vielä noudattava vanhurskautta, ja kaikki oikeamieliset seuraavat sitä

Avatar
Pi_O
Valvoja
Viestit: 194
Liittynyt: 07 Maalis 2019, 14:43

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Pi_O » 07 Elo 2019, 14:42

Koettelemukset ovat niin laaja käsite, että eksaktia vastausta ei ole.

Käsittääkseni koettelemuksissa on aina sama ajatus, että luotatko Jumalaan suojelijana ja tuomarina.
Onko meillä luottamus Jumalaan, että Hän on oikeudenmukainen tuomari emmekä ota oikeutta omiin käsiimme?

Jumala antoi meille kiveen kirjoitetut käskyt ja yksi niistä on: Älä tapa!
Siitä huolimatta ihmiset ottivat/ottavat oikeuden omiin käsiinsä ja mm. kivittivät toisia ihmisiä kuoliaaksi.

Saattaa tuntua, että Jumala antaa rikkaan riistää köyhää liian pitkään. Jopa niin kauan, että köyhä kuolee. (Luuk. 14)

Herramme, mestarimme ja opettajamme Jeesus Kristus on sanonut:
Matt. 18:7 Voi maailmaa viettelysten tähden! Viettelysten täytyy kyllä tulla; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta viettelys tulee!

Eli tässäkin tapauksessa kuten kolikolla on kaksi kääntöpuolta, koettelija ja koeteltava.

Jumala on oikeamielinen tuomari, joka ei heitä ketään ”tulijärveen” erehdyksen vuoksi.
Pahuus saa mennä todella pitkälle, sillä Jeesus Kristus on sanonut:

Matt. 23:32 Jatkakaa toki isienne tapaan, kunnes mitta on täysi!

Ilm. 22:11 Joka paha on, se olkoon vielä paha, ja joka saastainen on, se tulkoon vielä saastaiseksi; mutta joka vanhurskas on, se tulkoon vielä hurskaaksi, ja joka pyhä on, se tulkoon vielä pyhäksi.

Kysymyksesi taitaa pääosin tarkoittaa Jumalan kronologian tulkintaa?

Jumalan kronologian tutkiminen vaatii ennen kaikkea kärsivällisyyttä ja kuuliaisuutta Pyhän Hengen ilmoitukselle. Monesti, asiassa kuin asiassa tulee ”vauhtisokeus” ja edetään nopeammin kuin kapasiteetti riittää ja ajaudutaan kujalle. Kun huomaa asian niin on syytä pakittaa ja miettiä asioita uudelleen. Usein apuna toimii tervehenkinen keskustelu.

En siis näe, että Jumala tuomitsee ihmisen ”tulijärveen”, jos hän tulkitsee väärin Jumalan ilmoittamaa kronologiaa.

Toisaalta meidän kielellä sanalla "koettelella" on monta merkitystä.
Joten meidän tulee koetella kaikki, mitä elämässämme tulee vastaan.

1. Joh. 4:1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.

Ella
Viestit: 523
Liittynyt: 04 Kesä 2019, 12:21

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Ella » 07 Elo 2019, 16:23

Opetuslasten uskoa koeteltiin myrskyssä kun Jeesus nukkui.

Matt:8:23 Ja hän astui venheeseen, ja hänen opetuslapsensa seurasivat häntä.
24 Ja katso, järvellä nousi kova myrsky, niin että vene peittyi aaltoihin; mutta hän nukkui.
25 Niin he menivät ja herättivät hänet sanoen. "Herra auta, me hukumme"
26 Hän sanoi heille. "Te vähäuskoiset, miksi olette pelkureita?" Silloin hän nousi ja nuhteli tuulia ja järveä, ja tuli aivan tyven.
27 Ja ihmiset ihmettelivät ja sanoivat. "Millainen tämä on, kun sekä tuulet että meri häntä tottelevat?"

Meidän pitää luottaa ja katsoa Jeesukseen. Eikä tätä myrskyävää maailmaa. Tämä maailman aika pimenee koko ajan.
Kiinnittäkäämme katseemme Jeesukseen.
"Kirkas aamu pian koittaa. Jälkeen aikojen yön. Päivä varjot jo voittaa. Kautta Golgatan työn. Huomenkellojen soiton Kaiku sielussa soi. Meille kertoen: Voiton Jeesus matkaamme toi."

Avatar
Maaret
Viestit: 484
Liittynyt: 04 Huhti 2019, 15:51
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Maaret » 07 Elo 2019, 20:54

Hienoja vastauksia molemmat ja ajateltavaa ja uskottavaa siis uskoa rohkaisevaa.

Mutta yritin pohtia tilannetta ihan omassa arjessa, ruokapöydän ääressä. Kun joutuu miettimään asioita ja pohtimaan niin sehän tapahtuu päässä eli aivoissa. Ja jos silloin huomaa että "tässäpä yritän pohtia ongelmaan ratkaisua ja miltä kannalta ajatella ongelmaa". Niin silloinhan turvaudun nimenomaan omiin ajatuksiini enkä uskoon eli luottamukseen henkilöön.
Toki en tiedä pohditteko te tällaisia mutta minulla on välillä se ongelma että haluan ymmärtää liikaa asioita. Silloin jää sivuun se että luottaisin Jumalaan joka on Kaikkivaltias Isä. Ehkä se johtuu siitä etten ole koskaan tuntenut ketään ihmistä johon voisi turvautua ja joka olisi luotettava, niin en ikäänkuin omista kokemusta siitä miltä se edes tuntuu ja miten silloin toimitaan ja mitä silloin ajatellaan kun turvaudutaan johonkin luotettuun.

Koska jos teillä jollain olisi luotettava turvallinen isä niin ette varmaan uskoisi että hän tuosta vaan antaa naapurin lapset raiskattaviksi?

Joten usko tai tieto tai turva täytyisi löytyä joko luottamuksesta tai tiedosta, ja toki se voi löytyä molemmista yhtä aikaa.

Jos vertaa näkökulmaani tuohon myrskyyn jossa opetuslapset oli. Niin hehän olisivat voineet vaan päätellä että onhan Jeesus veneessä joten jos kuolemme niin pääsemme taivaaseen. Mutta he menivät pyytämään Jeesusta avuksi. Toisaalta tästä näkökulmasta on myös outoa että Jeesus moitti heitä siitä että huusivat häntä avuksi. ? huoh kyllä on vaikeaa.....Heidän olisi siis vain pitänyt kylmästi luottaa ja olla tekemättä mitään. ?

Mutta jos on kyseessä naapurin lapset niin se hipoo jo välinpitämättömyyttä jos ei tee mitään terroristien poistamiseksi maasta. ?

Kuten huomaatte kaikki liittyy ajatuksissani arkeen eikä johonkin teoriaan uskosta. Jos Jumala on tositekijä niin jotenkinhan meidän suhde pitäisi olla aktiivinen Häneen nähden. ? Toki aina voi rukoilla. Mutta jos ei tapahdu kauheasti edistystä niin väkisin miettii kuinka kauan Jumala antaa terroristien raiskata lapsia Suomessa. ?

Anteeksi että tähän nyt tuli aika monta eri aihetta. Mutta aloituksessa yritin selvittää tuota ajatusta luottamuksen kohteesta, "teoria vai henkilö".
Oikeus on vielä noudattava vanhurskautta, ja kaikki oikeamieliset seuraavat sitä

Avatar
Eero
Site Admin
Viestit: 2394
Liittynyt: 15 Syys 2016, 22:51
Viesti:

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Eero » 07 Elo 2019, 22:01

Oot ihan oikeassa Maaret, että teorioilla on loppujen lopuksi aika vähän merkitystä uskon itsensä rinnalla ja arjessa eli elävän elämän keskellä usko myös punnitaan, siksi ne koettelemukset tulevat sitä kautta. Voivathan ne tulla jonkun teorian kauttakin, mutta silloin on mun mielestä antanut niille liikaa valtaa jos usko horjuu sen vuoksi, että oma teoria (tai jonkun muun) ei toiminutkaan niin kuin piti. Muistaakseni Paavali sanoi, että älkää kiistelkö sanoista, se on pahennukseksi kuulijoille. Samaa mieltä ei tietenkään tarvitse kaikesta olla, mutta rakkaus lähimmäiseen on tärkeämpää kuin oma mielipide.

Luulen, että tarkoitat terrorismilla ja raiskauksilla lopulta sitä, että miksi Jumala hyvyydessään antaa kaiken sen tapahtua? Ajattelen niin ja Raamattukin sanoo, että maailma on syntiinlankeemuksesta lähtien ollut ”kuoleman alainen”, ettemme eläisi syntisessä tilassa iankaikkisesti. Ja sieltä jokainen paha teko pienimmästä suurimpaan kumpuaa ja niiden alullepanijasta, vihollisesta. Siksi mun mielestä jokainen synti näpistyksestä murhaan on samaa alkuperää.

Tää voi kuulostaa kaukaiselta ruokapöydässä pohtimiseen, mutta toinen syy on mun mielestä se, että Jumala antoi ihmiselle vapaan tahdon, vaikka tiesi mihin se tulee johtamaan, mutta näki sen silti hyväksi. Muuten olisimme tahdottomia robotteja. En tiedä mitä kaikelle pahuudelle pitäisi tehdä, muuta kuin että omalla joka hetkisellä valinnallaan yrittää vastustaa sitä kaikin keinoin ja luottaa Jumalaan, sillä Hän määrää lopulta kaiken Hyvän Tahtonsa mukaan. Se ei poista sitä ”kuoleman alaisuutta”, eikä kärsinystä, niin kauan kunnes Herra tulee ja lopettaa sen. Siinä on tietenkin yksi syy taas odottaa ja tutkia Raamattua ja toisaalta levittää Herran sanomaa, että ihmiset tajuaisivat kauheat tekonsa ja kääntyisivät parannukseen.
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.

https://soundcloud.com/heidi-k-pyl/tiel ... enttilaulu

Tuula1
Viestit: 573
Liittynyt: 04 Marras 2017, 17:58

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Tuula1 » 08 Elo 2019, 05:03

komppaan sinua Maaret. Huomaan samoja piirteitä itsessäni, että muka voisin ilman Jumalaa auttaa ihmisiä. Olen aina ollut kiinnostunut politiikasta ja tehnyt täällä taustalla valtavasti työtä puolueen hyväksi ja minulle on mahdottoman tärkeää, että tavallisella ihmisellä olisi hyvät oltavat. (rahan vuoksi en tee puoluetyötä, koska minulle on tärkeä isänmaa) en voi hyväksyä siivellä eläjiä (tarkoitan tällä näitä lähi-itäläisiä, joita tulee ovista ja ikkunoista ja koska tiedän, että heillä vain islamin levittäminen mielessä. ) voisin kyllä enemmän kysyä Jumalalta apua, kuinka selvittäisin politiikkaan liittyviä ongelmia ihan vain ruohonjuuri tasolla, mutta tulee itse pähkäiltyä ongelmiin vastauksia. Joskus ja nykyään useinkin tuntuu, että Jumala ei vastaa kysymyksiini, mitä politiikkaan tulee. eikä pelkästään tässä asiassa, vaan joskus tuntuu, että Jumala ei kuuntele edes tavallisissa arkiasioissa, niitä pohtiessa, mutta en silti halua luopua Jumalan sanasta, vaikka en saa vastausta useinkaan kysymyksiini.

Ella
Viestit: 523
Liittynyt: 04 Kesä 2019, 12:21

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Ella » 08 Elo 2019, 09:06

Kyllä Jumala vastaa rukouksiin. Hänen tavallaan ja ajallaan. On tullut isojakin vastauksia. Mutta vastaus voi viipyä.
Eräs ystävä kertoi läheisensä puolesta rukouksesta pelastua. Rukoili 30vuotta. Mutta ei hellittänyt. Ollaan kestäviä
rukouksessa. Ainoa turva on Jumalassa. Raamatussa on myös että omat perhekuntalaiset kääntyvät vastaan. Ja
myös se "paras" ystävä voi pettää! Jeesus ei petä koskaan.
Siunausta päiväänne siskot ja veljet!
"Kirkas aamu pian koittaa. Jälkeen aikojen yön. Päivä varjot jo voittaa. Kautta Golgatan työn. Huomenkellojen soiton Kaiku sielussa soi. Meille kertoen: Voiton Jeesus matkaamme toi."

Avatar
Sinettisormus
Viestit: 10419
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 11:51
Paikkakunta: Päijät-Häme
Viesti:

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus » 08 Elo 2019, 10:16

Amen Ella!
Minunkin täytyi tulla kommentoimaan lyhykäisesti tuohon Jumalan kuulemiseen ja vastaamiseen.
Jumala kuulee meidät aina ja tietää jo pyytämämme ja tarpeemme ennen kuin sitä edes pyydämme.
Vastaus on kyllä tai ei. Jumala ei koskaan vastaa, jos.
Hän voi olla hiljaa, koska aika ei ole vielä pyyntöön oikea ja meidän tulee odottaa. Hän kyllä ilmaisee sen kun on oikea aika johon voi mennä kauankin.
Mutta Hän voi olla myös hiljaa, jos se tarkoittaa meille ehdotonta EI sanaa. Hän tietää että se ei ole meille sitä mikä meille on parasta. Meidän ei tule lähteä tekemään tuota vastausta omassa voimassamme eikä tahdossamme.
Hiljausuuskin voi siis olla vastaus. Älkäämme siis lähtekö toteuttamaan mitään omassa halussamme, mihin olemme pyytäneet Jumalan apua. Se joko tapahtuu aikanaan tai on sitten ehdoton ei. Isä tietää.

Siunaten : sinetti
Haggai. 2:23. Sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä otan sinut, palvelijani Serubbaabel, Sealtielin poika, sanoo Herra, ja panen sinut ikäänkuin sinettisormukseksi. Sillä sinut minä olen valinnut, sanoo Herra Sebaot."

Avatar
Sinettisormus
Viestit: 10419
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 11:51
Paikkakunta: Päijät-Häme
Viesti:

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus » 08 Elo 2019, 10:28

Ps. Jumala voi näin opettaa meitä myös kärsivällisyyteen ja että opimme sanomaan:
- " Tapahtukoon Sinun tahtosi .."
Luovutamme itsemme Hänen käsiinsä. Emme elä itsessämme, vaan Hän meissä. Tämä on iso oppi.
Minulle se aivan kuin kirkastettiin lopulta sydämeeni.
Siinä pitää nöyrtyä täydellisesti Hänen edessään , eikä ylpeyttä meissä enää ole. Amen.
Haggai. 2:23. Sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä otan sinut, palvelijani Serubbaabel, Sealtielin poika, sanoo Herra, ja panen sinut ikäänkuin sinettisormukseksi. Sillä sinut minä olen valinnut, sanoo Herra Sebaot."

Avatar
Sinettisormus
Viestit: 10419
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 11:51
Paikkakunta: Päijät-Häme
Viesti:

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus » 08 Elo 2019, 10:36

Tätä kappaletta kuuntelin ja kuuntelen yhä kun opettelin tuota läksyä:

Vain Sä voit .... https://youtu.be/0o5B4OHKVBc

Tämä laulu on kuin nöyrän sydämen rukous Herran edessä.
Haggai. 2:23. Sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä otan sinut, palvelijani Serubbaabel, Sealtielin poika, sanoo Herra, ja panen sinut ikäänkuin sinettisormukseksi. Sillä sinut minä olen valinnut, sanoo Herra Sebaot."

Avatar
Sinettisormus
Viestit: 10419
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 11:51
Paikkakunta: Päijät-Häme
Viesti:

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus » 08 Elo 2019, 10:51

Pyysin ja pyydän usein Herralta anteeksi malttamattomuuttani:
- " Herra, Sinä tiedät minut malttamattomaksi, anna minulle kärsivällisyyttä, odottaa Sinun tahtoasi."
Haggai. 2:23. Sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä otan sinut, palvelijani Serubbaabel, Sealtielin poika, sanoo Herra, ja panen sinut ikäänkuin sinettisormukseksi. Sillä sinut minä olen valinnut, sanoo Herra Sebaot."

Avatar
Sinettisormus
Viestit: 10419
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 11:51
Paikkakunta: Päijät-Häme
Viesti:

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus » 08 Elo 2019, 11:02

Tapahtukoon tahtosi: https://youtu.be/F0xRw1q0zUk
Haggai. 2:23. Sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä otan sinut, palvelijani Serubbaabel, Sealtielin poika, sanoo Herra, ja panen sinut ikäänkuin sinettisormukseksi. Sillä sinut minä olen valinnut, sanoo Herra Sebaot."

Avatar
Maaret
Viestit: 484
Liittynyt: 04 Huhti 2019, 15:51
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Maaret » 10 Elo 2019, 12:45

Eero kirjoitti:
07 Elo 2019, 22:01

Tää voi kuulostaa kaukaiselta ruokapöydässä pohtimiseen, mutta toinen syy on mun mielestä se, että Jumala antoi ihmiselle vapaan tahdon, vaikka tiesi mihin se tulee johtamaan, mutta näki sen silti hyväksi. Muuten olisimme tahdottomia robotteja. En tiedä mitä kaikelle pahuudelle pitäisi tehdä, muuta kuin että omalla joka hetkisellä valinnallaan yrittää vastustaa sitä kaikin keinoin ja luottaa Jumalaan, sillä Hän määrää lopulta kaiken Hyvän Tahtonsa mukaan. Se ei poista sitä ”kuoleman alaisuutta”, eikä kärsinystä, niin kauan kunnes Herra tulee ja lopettaa sen. Siinä on tietenkin yksi syy taas odottaa ja tutkia Raamattua ja toisaalta levittää Herran sanomaa, että ihmiset tajuaisivat kauheat tekonsa ja kääntyisivät parannukseen.
Tuo alleviivaamani on juuri se suurin koetus uskossani. Miksi Jumala ei jo tule ja lopeta sitä? Kun nyt terroristit ovat raiskanneet lapsia 4 vuotta niin täytyykö sitä jatkua vielä montakin vuotta. Tai kun pahuus on nyt rällästänyt 2000 vuotta niin täytyykö sitäkin jatkua vielä kauan? Ymmärrän kyllä ettei kukaan ihminen kykene näihin vastaamaan mutta se juuri koettelee uskoa. Jos keskittyisi vain omaan taaperrukseensa mutta kun päivittäin tulee mietittyä historiaan niin ihmettelee miksi Jumala toimi VTssä mutta ei UTssä (=meidän ajassa).

Ehkä asiaa selventää vaikka psalmi 23. Siinä on jae joka sanoo "vaikka vaeltaisin pimeässä laaksossa". Sen kääntäjä on ehkä saanut elää hyvää elämää jolloin pimeä laakso on ikäänkuin "ehkä". Mutta kun katsoo sitä koko psalmia niin kaikki muut verbit ovat preesens ja vain tuon jakeen verbi on "ehkä".

Siksi mielestäni oikea käännös voisi olla "kun vaellan pimeässä laaksossa". Eli koko maapallolla eläminen on pimeää laaksoa , ei "ehkä" vaan oikeasti.
Usein saarnataan "jos joku täällä vaeltaa nyt pimeydessä" niin ...... mutta ne joille koko elämän todellisuus on paljastunut tietävät että "kaikki vaeltavat pimeydessä koko ajan". Koska maailman on pimeyden vallassa.

Eli olisiko ongelman ratkaisu vain hyväksyä ettei maapallon elämä tule koskaan muuttumaan "hyväksi". Vaan tämän pimeän laakson tarkoitus on jokapäiväinen koetus ja kestäväisyyden testaus.

Asia liittyy vaikka paranemiseen myös. Kun Raamattu sanoo "Jeesus paransi kaikki". Tämän lauseen voisi laittaa vaikka itselleen teoriaksi. Mutta sitten kun ei paranekaan niin joutuu koetukseen teoriansa kanssa. Ja vaihtoehdoksi jää Jobin sanat "vaikka Hän tuhoaisi minut niin luotan Häneen".
Minusta tuollainen testaaminen on kuitenkin julmaa. Ja sanoohan sekin kirja että saatana yllytti Jumalan testaamaan.
Eli toimiiko meidänkin elämä näin? Meitä vaan testataan aina ja kaikessa. Joku kyllä yrittää saarnata aina välillä armoa ja selittää ettei asia ole niin mutta kukaan ei oikeasti tiedä.

En siis kaipaa näihin mitään hengellistä opetusta vaan ihan arjen konkreettista suhtautumista. Tiedän 32 vuotta uskossa olleena kaikki hengelliset näkökulmat mutta nyt kaipaisin että Jumala oikeasti tekisi lopun pahuudesta kuten on LUVANNUT.
Oikeus on vielä noudattava vanhurskautta, ja kaikki oikeamieliset seuraavat sitä

Avatar
Maaret
Viestit: 484
Liittynyt: 04 Huhti 2019, 15:51
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Maaret » 10 Elo 2019, 12:58

Tuula1 kirjoitti:
08 Elo 2019, 05:03
komppaan sinua Maaret. Huomaan samoja piirteitä itsessäni, että muka voisin ilman Jumalaa auttaa ihmisiä. Olen aina ollut kiinnostunut politiikasta ja tehnyt täällä taustalla valtavasti työtä puolueen hyväksi ja minulle on mahdottoman tärkeää, että tavallisella ihmisellä olisi hyvät oltavat. (rahan vuoksi en tee puoluetyötä, koska minulle on tärkeä isänmaa) en voi hyväksyä siivellä eläjiä (tarkoitan tällä näitä lähi-itäläisiä, joita tulee ovista ja ikkunoista ja koska tiedän, että heillä vain islamin levittäminen mielessä. ) voisin kyllä enemmän kysyä Jumalalta apua, kuinka selvittäisin politiikkaan liittyviä ongelmia ihan vain ruohonjuuri tasolla, mutta tulee itse pähkäiltyä ongelmiin vastauksia. Joskus ja nykyään useinkin tuntuu, että Jumala ei vastaa kysymyksiini, mitä politiikkaan tulee. eikä pelkästään tässä asiassa, vaan joskus tuntuu, että Jumala ei kuuntele edes tavallisissa arkiasioissa, niitä pohtiessa, mutta en silti halua luopua Jumalan sanasta, vaikka en saa vastausta useinkaan kysymyksiini.
Kyllä. Juuri näin. Kun toivoisi että suomalaisilla rakkailla ja kaikilla lapsilla olisi asiat hyvin niin toki yrittää miettiä vastauksia.
Ja lukeehan se Raamatussakin että "vastustakaa pahaa" tai tehkää hyvää.

Tai vaikka VTssä Jesajasta löytyy tähän päivään sopiva teksti

Jesaja 59:15 Niin oli totuus kadonnut, ja joka pahasta luopui, se ryöstettiin paljaaksi. Herra näki sen, ja se oli hänen silmissänsä paha, ettei ollut oikeutta.
16 Ja hän näki, ettei ollut yhtäkään miestä, ja hän ihmetteli, ettei kukaan astunut väliin. Silloin hänen oma käsivartensa auttoi häntä, ja hänen vanhurskautensa häntä tuki.
17 Ja hän puki yllensä vanhurskauden kuin rintahaarniskan ja pani pelastuksen kypärin päähänsä, hän puki koston vaatteet puvuksensa ja verhoutui kiivauteen niinkuin viittaan.
18 Tekojen mukaan hän maksaa palkan: vihan vastustajillensa, koston vihollisillensa; merensaarille hän kostaa.
19 Ja päivän laskun äärillä he pelkäävät Herran nimeä ja päivän koittamilla hänen kunniaansa. Sillä se tulee kuin padottu virta, jota Herran henki ajaa eteenpäin.

Tuo on kuin tätä päivää. Ihmisiiin on tarttunut flegmaattisuus eikä kukaan auta rikoksen uhria kun häntä hakataan. Siinä sanotaan että Jumala ihmetteli ettei kukaan astu väliin mutta sanoo myös että Hän itse tallaa heidät vihassansa. Eli tuossa ei kyllä näy silittely' phuutta kohtaan kuten politikkamma nykyään tekee. Ja kiltiti suvaitsevaiset.

Mutta kuten sanot täytyy vain luotta että tuo päivä vielä tulee että Jumala tekee lopun pahuudesta.

Se ettei Jumala anna vastauksia tuohon politiikkaan voi johtua samasta mitä Jeesus sanoi kun häneltä kysyttiin keisarin veroista tai .....
Luuk. 12:14
Mutta hän vastasi hänelle: "Ihminen, kuka on minut asettanut teille tuomariksi tai jakomieheksi?"

Eli Jeesus ei ikäänkuin asetu kenenkään puolelle toista vastaan. Hän ei edes asetu terroristeja vastaan muutoin kunnes heidän tuomionsa aika tulee kuten jokaisen ihmisen henkilökohtainen tuomio tulee kuoleman hetkellä.

..............jaa a tuossa on ihankuin vastaus minulle itsellenikin. 😢 Jumala ei "tapa" terroristeja vain sen takia että minä pyydän. Mutta aina kun olen rukoillut että rikolliset saisivat tuomionsa niin on ilmestynyt lehtiin otsikoita kuinka taas joku terroristi lasten raiskaaja saatiin kiinni.
Mutta pahimman laadun pahuuden palvelijoita ovat sitten tuomarit, jotka senkin jälkeen laskevat raiskaajaterroristit uudestaan irti. Eli siitä ei tule heti ratkaisua pahuuteen vaan yhteiskunnan oma pahuus paljastuu. Juuri siksi maapallo on täysin koko ajan pimeä laakso koska itse "oikeuskin" on pahuutta.
Oikeus on vielä noudattava vanhurskautta, ja kaikki oikeamieliset seuraavat sitä

Avatar
Eero
Site Admin
Viestit: 2394
Liittynyt: 15 Syys 2016, 22:51
Viesti:

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Eero » 10 Elo 2019, 17:17

Minusta paras lääke arkipäivään on juuri usko Jeesukseen Kristukseen, sehän meidät lopulta erottaa muusta maailmasta. Ja ehkä se, ettei katso liikaa maailman pahuutta, vaan vain Jeesusta itseään, niin kuin Ella sanoi.
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.

https://soundcloud.com/heidi-k-pyl/tiel ... enttilaulu

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4251
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 10 Elo 2019, 18:03

Joo, maailman pahuuden tuijottamiseen jää koukkuun ja alkaa etsiä kivien alta aina uusia pahuuksia. Lopulta itse jää niihin orjiksi päivittelemään ja tuomitsemaan, vaikka se olisi tavallaan oikein. Se vaan siinä käy helposti, ettei etsi enää Kristusta, vaan synkyyksiä.

Ella
Viestit: 523
Liittynyt: 04 Kesä 2019, 12:21

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Ella » 11 Elo 2019, 14:21

Rukousta Suomen rajojen puolesta joka päivä.
"Kirkas aamu pian koittaa. Jälkeen aikojen yön. Päivä varjot jo voittaa. Kautta Golgatan työn. Huomenkellojen soiton Kaiku sielussa soi. Meille kertoen: Voiton Jeesus matkaamme toi."

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4251
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 11 Elo 2019, 14:33

Ella kirjoitti:
11 Elo 2019, 14:21
Rukousta Suomen rajojen puolesta joka päivä.
Suonet anteeksi Ella... Tiedän että koko sydämestäsihän sinä hyvää tällä sanomalla haluat. Mutta ongelma on toisenlainen. Se ei kosketa meitä, joissa on Jeesuksen henki, vaan niitä penseissä, joissa ei ole. Jeesus kertoi aikoinaan Pietarille, että minut tullaan tappamaan, johon Pietari älähti väliin, ettei anna niin tapahtua. Siihen Jeesus sanoi, väisty saatana... nimittäin jos Pietari olisi estänyt sen tapahtumasta, niin emme koskaan olisi pelastettuja. Sama koskee Suomea ja koko läntistä maailmaa... Olemme sokeudessa ja hyvinvoinnissamme menettäneet Jeesuksen, eikä kukaan enää välitä rukoilla, muuten kuin "haukionkala" tyylillä kirkossa kun on häät tai hautajaiset. Ei heillä ole ajatusta, saati kunnioitusta sitä ristintyötä kohtaan, jolla Jeesus meille tarjoaa ikuista eläämää ja anteeksiantoa. Siksi maamme ei kaipaa enää päivääkään nykyistä hyvinvointia. Sellainen johtaa koko kansan sielun kadotukseen.

Ymmärräthän Ella mitä tarkoitan?

Sanoin tyttärelleni joskus näin, että kun äiti on jumalaton penseä, joka käy kirkossa muttei tällä ole minkäänlaista uskoa... hän on matkalla kadotukseen ilman Jumalan imettä. Kysyin että sinä tekisit kaikkesi miehesi puolesta, jos kuulisit jonkin voivan olla hänelle vaaraksi. Tekistit kaikkesi, jotta tämä ei menisi johonkin, jossa hänelle kävisi mahdollisesti hengenvaaraksi. Mutta se on vain henki... Me emme voi aina käsittää, kuinka paljon vakavampi asia on sielun kadotus, kuin hengen menetys. Uskossa hengen menetys on vain voitto tästä maailmasta mutta uskosta osattomana sellainen päätepiste on sielun kadotus.

Maailma ei käänny rukoilemaan Jumalaa, kun se voi hyvin. Sen täytyy aika ajoin pirstaloitua, jotta ihmiset tajuaisivat kuinka tärkeää on elää uskossa.

Ella
Viestit: 523
Liittynyt: 04 Kesä 2019, 12:21

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja Ella » 11 Elo 2019, 14:50

Ymmärsin Jarmo mitä tarkoitit. Perjantaina keskustelin henkilön kanssa joka suositteli: Homeopaattista hoitomuotoa. (Ei minulle) Mutta toiselle
henkilölle. Sanoin että se on pelkkää humpuukia ja rahojen tuhlausta. Sitten hän kertoi rukoilevansa Jumalaa. Mutta Jeesus jäi taka alalle.
Nyt tuo sateenkaari porukka riehuu myös monessa kaupungissa.
On vielä se pikkuinen lauma. Joka rukoilee Raamatun sanaan vedoten.
"Kirkas aamu pian koittaa. Jälkeen aikojen yön. Päivä varjot jo voittaa. Kautta Golgatan työn. Huomenkellojen soiton Kaiku sielussa soi. Meille kertoen: Voiton Jeesus matkaamme toi."

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4251
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Uskoa koetellaan kiivaasti

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 11 Elo 2019, 15:52

Aivan niin Ella, juuri tuota minä tarkoitan. Kaikki muu käy, paitsi lunastajamme itse.

Vastaa Viestiin