Lopunajat mediassa 2

Keskustele eskatologisista asioista
Matias60
Viestit: 57
Liittynyt: 06 Huhti 2019, 18:42

Re: Lopunajat mediassa 2

Viesti Kirjoittaja Matias60 » 31 Joulu 2019, 21:11

Wikipedia sanoo että eräät tutkijat ajoittavat Ilmestyskirjan vuoden 66 tienoille. Yleinen näkemys on että se kirjoitettiin Domitianuksen (81–96) aikaan. Niin tai näin, Jeesuksen nuorin opetuslapsi Johannes on hyvinkin voinut olla elossa vielä jälkimmäisen valtakautena. Tutkijat ovat erimielisiä kirjoittajan henkilöllisyydestä, mutta useat toisen vuosisadan kristilliset kirjoittajat sanovat hänen olevan opetuslapsi Johannes.

Itse ajattelen mielelläni että Matt 16:28 tarkoittaa erityisesti Johannesta: "Totisesti: tässä joukossa on muutamia, jotka eivät kohtaa kuolemaa ennen kuin näkevät Ihmisen Pojan tulevan valtakuntansa kuninkaana.» Tämän Johannes näki Patmoksella.

Ja Jeesuksen vastaus Pietarin kysymykseen Tiberiaanjärven rannalla (Joh 21:22-23) voisi viitata Johanneksen pitkään elämään:

'Jeesus vastasi: »Mitä se sinulle kuuluu, vaikka tahtoisin hänen jäävän tänne aina siihen asti kun tulen? Seuraa sinä minua.» Tästä sai veljien keskuudessa alkunsa käsitys, ettei se opetuslapsi kuole. Jeesus ei kuitenkaan sanonut Pietarille, ettei tämä opetuslapsi kuole. Hän sanoi: »Mitä se sinulle kuuluu, vaikka tahtoisin hänen jäävän tänne aina siihen asti kun tulen?»'

Avatar
AOAOAOAOAO
Valvoja
Viestit: 963
Liittynyt: 29 Kesä 2016, 19:52
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Lopunajat mediassa 2

Viesti Kirjoittaja AOAOAOAOAO » 31 Joulu 2019, 23:36

Niin, kolme opetuslastahan näki Jeesuksen jo siellä kirkastusvuorella kirkkauden hahmossa, näyssä, juttelevan Mooseksen ja Eliaan kanssa.
Minä Olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet Minun.

https://www.youtube.com/watch?v=-EUtxAQbeZ8 Virsi 222; Jeesus Kristus Elämämme.

Vastaa Viestiin