Pilatuksen tiestä Ylellä

Voit lisätä tähän jos et muuten tiedä mihin alueeseeen aloituksesi kuuluu
Matias60
Viestit: 57
Liittynyt: 06 Huhti 2019, 18:42

Pilatuksen tiestä Ylellä

Viesti Kirjoittaja Matias60 » 27 Loka 2019, 08:47

Ylen nettisivuilla on mielenkiintoinen juttu arkeologisista löydöistä otsikolla: "Rakentajien hukkaamat kolikot kertovat: Pontius Pilatus rakennutti Jerusalemin Temppelivuorelle johtavan tien".

"Tie, jonka kaivauksia tehtiin kuusi vuotta, on nimetty Pyhiinvaeltajien tieksi. Tutkijoiden mukaan kyseessä täytyi olla pyhiinvaeltajien tärkeä reitti puhdistautumispaikalta, Siiloan lammelta, ylös Temppelivuorelle."

https://yle.fi/uutiset/3-11030997

Avatar
Sinettisormus
Viestit: 10029
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 11:51
Paikkakunta: Päijät-Häme
Viesti:

Re: Pilatuksen tiestä Ylellä

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus » 27 Loka 2019, 09:01

Kiitos Matias tästä mielenkiintoisesta jutusta, minkä jaoit meille tänne.
Siunausta sinun niinkuin meidän kaikkien päivään.
Kuunnellaan Herran läsnäolossa mikä on Hänen tahtonsa tänään meidän elämässämme.
Haggai. 2:23. Sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä otan sinut, palvelijani Serubbaabel, Sealtielin poika, sanoo Herra, ja panen sinut ikäänkuin sinettisormukseksi. Sillä sinut minä olen valinnut, sanoo Herra Sebaot."

Avatar
AOAOAOAOAO
Valvoja
Viestit: 860
Liittynyt: 29 Kesä 2016, 19:52
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Pilatuksen tiestä Ylellä

Viesti Kirjoittaja AOAOAOAOAO » 27 Loka 2019, 09:04

Niin, tai sitten se voi olla tie roomalaisen varuskuntaan, joka uusimpien teorioiden mukaan sijaitsi juuri nykyisten Kalliomoskeijan ja Al Aqsan-moskeijan alueella, eli Temppelivuorella.

Todellinen temppelin paikka olisi sijainnut etelämpänä, ehkä 50-100 metriä.

Tästä uudesta teoriasta on netissä mielenkiintoisia Youtube-videoita useampikin. Itse pidän tätä uutta vaihtoehtoa oikeana.

Olen katsonut 2-3 tallennetta aiheesta, tässä yksi niistä ;

https://www.youtube.com/watch?v=oKTO8YY ... dex=4&t=0s
Minä Olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet Minun.

https://www.youtube.com/watch?v=-EUtxAQbeZ8 Virsi 222; Jeesus Kristus Elämämme.

Matias60
Viestit: 57
Liittynyt: 06 Huhti 2019, 18:42

Re: Pilatuksen tiestä Ylellä

Viesti Kirjoittaja Matias60 » 27 Loka 2019, 09:16

Mistä tie siis lähti tämän teorian mukaan ja mikä sen tarkoitus mahtoi olla? Olisi ainakin soveltunut paraatien pitämiseen.

Avatar
rauhansoturi
Viestit: 341
Liittynyt: 09 Syys 2019, 21:46

Re: Pilatuksen tiestä Ylellä

Viesti Kirjoittaja rauhansoturi » 27 Loka 2019, 18:05

Kiitos, Matias60, linkistä! Käännyin veljen puoleen näyttäen sitä linkkiä ja kysellen... Kai sinulle sopii, että lainaan hänen vastausta tänne, siis hänen luvalla. :)

Se teoria perustuu arkeologiseen ja muihin - myös Raamattuun 2Aik. 3:1 tekstiin, jossa temppelin sijainti olisi ollut Jeesuksen aikana Moorian vuorella.

Tämän nojalla Ophelin kukkula sekä Daavidin kaupungin läntinen puoli, olisi omannut nousevan portaikkomaisen tien, josta sitten noustiin porttien kautta temppeli-alueelle - eli missä nyt on kalliomoskeija ja Al-Aqsa moskeija.

Toiset eivät tätä tulkintaa kannata, vaan sanovat että toinen temppeli oli alempana, eli Daavidin kaupungissa.

Mutta - oli niin tai näin - tärkeintä ei ole muinaisten Jerusalemien sijainti sinällään, vaan se että olemme elävässä uskossa Jeesukseen, tahdomme tehdä Jumalan tahtoa elämässämme ja kasvaa siten raamatullisessa uskossa.

Vaikka temppeli olisi ollut Daavidin kaupunkissa ja vaikka se sinne rakennettaisiin, on se silti vastoin Jumalan tahtoa - eläinuhreineen ja VT:n papistoineen. Joten asiaa ei ratkaise sijainti, vaan Jeesuksen uhrin ymmärtäminen, jossa kaikki VT:n eläinuhrit on lakkautettu.

Toinen syy on, että pelastiinalaiset haluavat pitää nykyisen temppelivuoren itsellään. Hamas terroristijärjestö taistelee tästä, ja väittää että juutalaiset ovat valehdelleet temppelin suhteen, ja siksi nykyinen temppelivuori on heidän, ei juutalaisten. Tästä käydään kovaa taistelua, mellakoita ja terroristi-iskuja palestiinalaisten taholta. Joten - asia ei muutu silläkään että temppelivuori pysyy muslimien hallussa.

Koko Jerusalem kuuluu juutalaisille, ja tämä tulee tapahtumaan sitten raamatullisen profetian mukaan, kun Messias Jeesus (Raamatun Jeesus) saapuu Jerusalemiin. Sitä ennen tapahtuvat sodat tulevat tuhomaan Jerusalemia ja muitakin paikkoja Israelissa, myös Tel-Aviv.

Jaakobin ahdistuksesta pelastuu vain jäännös, joka ottaa vastaan Messiaan Jeshuan (Jeesuksen) kuten Sak.12 luku osoittaa.

Tuossa on tämän arkelogisen löydön ja tulkinnan mukainen kuvakartta, jossa pisteviivalla näkyy tämä "pilatuksen" rakentama portaikkotie....
Israelin kartta.jpg
Pieni kieliongelmainen lapsi,
rauha totuuden runsauden kanssa
ja rakkaus on lain täyttämys.

Vastaa Viestiin