Sivu 1/1

Läntistä historiaa

Lähetetty: 15 Touko 2019, 17:34
Kirjoittaja Matias60
Prittlewellissä Essexin kreivikunnassa on löydetty anglosaksisen prinssin hauta (lainaus msn.com):

"Brittiläiset arkeologit julkaisivat haltioissaan uutisen Englannin ehkä vaikuttavimmasta hautalöydöstä. Kammio on ajoitettu ajalle 575–605, ja se sisälsi paljon muualta maailmasta tuotuja esineitä.
...

Hautakammio oli vuosisatojen aikana romahtanut, ja suurin osa sen orgaanisista materiaaleista oli tuhoutunut. Paljon hautaesineitä oli kuitenkin säilynyt: huolellisesti aseteltuja kultakolikoita, lasiesineitä ja ilmeisesti Syyriasta tuotu juomakannu.
Lisäksi löytyi jäännökset lyyrasta, joka oli koristeltu almandiini-kivellä. Kivi on todennäköisesti peräisin Intiasta tai Sri Lankasta.

”Tämä on meidän vastineemme Tutankhamenin haudalle”, totesi MOLA:n tutkimusjohtaja Sophie Jackson.
...

Tutkijat eivät ole varmoja siitä, kenen hauta on. Paras veikkaus on prinssi Saexa, joka oli Essexiä vuosina 604–616 hallinneen Saebertin veli.

Saebert tunnetaan ensimmäisenä itäenglantilaisena kuninkaana, joka kääntyi kristinuskoon, ja hautalahjoissa näkyy myös kristillisiä vaikutteita: kaksi pientä kultaista ristiä ovat ilmeisesti olleet vainajan silmien päällä.
Hauta on siten varhaisin esimerkki kuninkaallisesta kristillisestä hautauksesta Englannissa."

Re: Läntistä historiaa

Lähetetty: 15 Touko 2019, 20:39
Kirjoittaja Pi_O
Näin uutisen. Mielenkiintoinen tapaus. Tästä on vielä aika vähän tietoa. Sitä odotellessa...

Olen koettanut etsiä tarkempaa tietoa "Paholaisen valtaistuimesta" käsittääkseni Pergamonin alttarista. Siitä on paljon tietoa, mutta usein vuosiluvut heittelevät aika paljon.
Tuon asian selvittäminen avaisi Raamatun kronologiaa aika hyvin.
Pergamonin alttari oli lähes 1000 vuotta maan uumeniin hautautuneena. Se vajosi maanjäristyksessä hieman ennen mainitsemaasi tapausta. Käsittääkseni pian hautautumisen jälkeen alkoivat ensimmäiset voimalliset ristiretket. Ja pian sen esiin kaivamisen jälkeen alkoi ensimmäinen maailmansota. :!: :?:

Re: Läntistä historiaa

Lähetetty: 16 Touko 2019, 01:32
Kirjoittaja Eero
Kiitos Matias mielenkiintoisesta uutisesta!