Ruoka ketju
Re: Ruoka ketju
Niin vaikka sen nimi ei olekaan "salaliitto" niin se on silti tahallista.
Re: Ruoka ketju
Varmasti on tiedossa, mikä ei ole ihmiselle hyväksi ja siis kyllä nämä asiat siinä mielessä on myös Hengellisiä mun mielestä, että sieltä löytyy taustalta ihmisten ahneus, jota vihulainen ruokkii.
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.
https://herrannimessa.blogspot.com
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.
https://herrannimessa.blogspot.com
Re: Ruoka ketju
Joitakin vuosia sitten käytiin keskustelua aromivahventeesta. Natriumglutamaatti (E621)
Voi aiheuttaa herkille ihmisille päänsärkyä, hikoilua, närästystä, huimausta painontunnetta rinnassa.
Kirjassa AITOA RUOKAA Väärentämättömän ruon opas.
Voi aiheuttaa herkille ihmisille päänsärkyä, hikoilua, närästystä, huimausta painontunnetta rinnassa.
Kirjassa AITOA RUOKAA Väärentämättömän ruon opas.
"Kirkas aamu pian koittaa. Jälkeen aikojen yön. Päivä varjot jo voittaa. Kautta Golgatan työn. Huomenkellojen soiton Kaiku sielussa soi. Meille kertoen: Voiton Jeesus matkaamme toi."
Re: Ruoka ketju
Minua suututtaa se hätä mikä tästä aiheutuu ihmisille. Juostaan peloissaan lääkärille vaikka asia korjaantuisi pienellä muutoksella jopa ruuan tuottajan valinnassa.
Minullakin on mennyt vuosikausia löytää niitä kemikaalisyyllisiä kun tihruaa pakettien sisältöä kaupassa. Nyt olen "turvalliset" pakkaukset jo sen verran ulkoa opetellut ettei kaikkea tarvitse työläästi etsiä.
Kyllä sekin pelottaa kun jalat ja kädet kihelmöi eikä tiedä mistä se johtuu. Kunnes oivaltaa että fosfaatit eli fosfori on tärkeä alkuaine solujen energiasysteemissä joten sen liika syöminen (jokaisessa keikkeleessä tai eineksessä) varmasti kerryttää kihelmöintiä.
Se on toki hankaluus jos E-koodit kerrotaan vain numeroina eikä tiedä mikä numero on fosfaattia. Mutta joku firma sentään on ruvennut mainostamaan "ei sisällä fosfaattia".
Näiden selvittämiseen kantapään kautta menee vuosikausia ja sitten joku kehtaa selitellä "en usko tuohon". Mielestäni olisi ihmisystävällistä olla vähättelemättä haittoja ja antaa kärsiville mahdollisuus löytää apu!
Minullakin on mennyt vuosikausia löytää niitä kemikaalisyyllisiä kun tihruaa pakettien sisältöä kaupassa. Nyt olen "turvalliset" pakkaukset jo sen verran ulkoa opetellut ettei kaikkea tarvitse työläästi etsiä.
Kyllä sekin pelottaa kun jalat ja kädet kihelmöi eikä tiedä mistä se johtuu. Kunnes oivaltaa että fosfaatit eli fosfori on tärkeä alkuaine solujen energiasysteemissä joten sen liika syöminen (jokaisessa keikkeleessä tai eineksessä) varmasti kerryttää kihelmöintiä.
Se on toki hankaluus jos E-koodit kerrotaan vain numeroina eikä tiedä mikä numero on fosfaattia. Mutta joku firma sentään on ruvennut mainostamaan "ei sisällä fosfaattia".
Näiden selvittämiseen kantapään kautta menee vuosikausia ja sitten joku kehtaa selitellä "en usko tuohon". Mielestäni olisi ihmisystävällistä olla vähättelemättä haittoja ja antaa kärsiville mahdollisuus löytää apu!
Re: Ruoka ketju
Kyllä, jotkin asiat ajallaan myönnetään mutta surullista on se että siihen menee vuosia. Tämä pätee kaikkiin asioihin.
Pahuus etenee juosten mutta hyvyys hiipien. (Tulipas vertaus jollaista en ole koskaan edes kuullut )
Re: Ruoka ketju
Hapettumisenestoaineista löytyi E340 Trikaliumfosfaatti E341 Monokalsiumfosfaatti E341 Dikalsiumfosfaatti E343 Monomagnesiumfosfaatti
"Kirkas aamu pian koittaa. Jälkeen aikojen yön. Päivä varjot jo voittaa. Kautta Golgatan työn. Huomenkellojen soiton Kaiku sielussa soi. Meille kertoen: Voiton Jeesus matkaamme toi."
Re: Ruoka ketju
Tuosta tulikin mieleeni että nehän löytyy netistä
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/e ... /e-koodit/
Mulla on käytössä muutaman vuoden takainen vihkonen Eviralta mutta niitä kemikaaleja on varmaan jo monia uusiakin ihmisten iloksi kehitelty.
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/e ... /e-koodit/
Mulla on käytössä muutaman vuoden takainen vihkonen Eviralta mutta niitä kemikaaleja on varmaan jo monia uusiakin ihmisten iloksi kehitelty.
Re: Ruoka ketju
Hyvä, että Maaret nosti esiin suolan.
Itse olen sitä mieltä, että tärkeimmät ravinteet on puhdas vesi ja laadukas suola. Sitten tulee muut. Ja nimenomaan oikea suola; meri-, vuori- tai ruususuola. Nuo ns. mineraalisuolat on ennemmin lääkkeisiin verrattavia. Eli, jos on jotain perussairautta niin ehkä sitten lääkärin ohjeistuksella? Itse käytän valtaosin jodioitua ruususuolaa. Sen mineraalipitoisuus on kattavampi. Tosin, eihän sillä ole käytännön merkitystä, koska suolaa ei voi kuitenkaan syödä niin paljon, että siitä saisi riittävästi kaikkia mineraaleja.
Suomessa, ellei sitten syö paljoa merikalaa niin jodioitu suola on tarpeellinen. Tai, jos syö vaikka paljon kananmunia, joissa on jodia (kananmuna ei sisällä itsessään jodia, mutta kanoja ruokitaan jodipitoisella rehulla ja jodi siirtyy muniin) niin jodia saa tarpeeksi ilman jodioitua suolaa.
D-vitamiini on tarpellinen vitamiini, joten ymmärrän että sitä lisätään maitoon. Mutta tuo vitamiini on usein valmistettu lampaavillasta. Vaikka vitamiinien kuten C-vitamiinin molekyylirakenne olisi sama keinotekoisesti ja luonnollisesti niin olen vähän skeptinen näiden synteettisten vitamiinien hyödyllisyydestä.
Esim. C-vitamiini on erittäin tärkeä vitamiini lähes kaikkien elintoimintojen ylläpitoon. Päivittäiseen tarpeeseen riittää 1 appelsiini. Koska C-vitamiini hajoaa erittäin herkästi mm. valon ja kolahduksen vaikutuksesta niin valmiiseen appelsiinimehuun on lisätty C-vitamiinia. Tuo kemiallisesti valmistettu C-vitamiini ei sitten hajoa niin helposti. Joten miten se sitten hajoaa elimistössä niin kuin luonnollinen C-vitamiini?
Itse olen sitä mieltä, että tärkeimmät ravinteet on puhdas vesi ja laadukas suola. Sitten tulee muut. Ja nimenomaan oikea suola; meri-, vuori- tai ruususuola. Nuo ns. mineraalisuolat on ennemmin lääkkeisiin verrattavia. Eli, jos on jotain perussairautta niin ehkä sitten lääkärin ohjeistuksella? Itse käytän valtaosin jodioitua ruususuolaa. Sen mineraalipitoisuus on kattavampi. Tosin, eihän sillä ole käytännön merkitystä, koska suolaa ei voi kuitenkaan syödä niin paljon, että siitä saisi riittävästi kaikkia mineraaleja.
Suomessa, ellei sitten syö paljoa merikalaa niin jodioitu suola on tarpeellinen. Tai, jos syö vaikka paljon kananmunia, joissa on jodia (kananmuna ei sisällä itsessään jodia, mutta kanoja ruokitaan jodipitoisella rehulla ja jodi siirtyy muniin) niin jodia saa tarpeeksi ilman jodioitua suolaa.
D-vitamiini on tarpellinen vitamiini, joten ymmärrän että sitä lisätään maitoon. Mutta tuo vitamiini on usein valmistettu lampaavillasta. Vaikka vitamiinien kuten C-vitamiinin molekyylirakenne olisi sama keinotekoisesti ja luonnollisesti niin olen vähän skeptinen näiden synteettisten vitamiinien hyödyllisyydestä.
Esim. C-vitamiini on erittäin tärkeä vitamiini lähes kaikkien elintoimintojen ylläpitoon. Päivittäiseen tarpeeseen riittää 1 appelsiini. Koska C-vitamiini hajoaa erittäin herkästi mm. valon ja kolahduksen vaikutuksesta niin valmiiseen appelsiinimehuun on lisätty C-vitamiinia. Tuo kemiallisesti valmistettu C-vitamiini ei sitten hajoa niin helposti. Joten miten se sitten hajoaa elimistössä niin kuin luonnollinen C-vitamiini?
Re: Ruoka ketju
Tuo oli uusi tieto että kananmunissa olisi jodia. Se on hyvä tietää jos ei vaikka satu olemaan jodisuolaa kotona.
Tuosta C-vitamiinista voisin mainita yhden huomion. Kun lihaleikkeisiin tai muihin lisätään E301 eli natriumaskorbaatti eli C-vitamiinin suolamuotoa. Kun syön sellaista ruokaa niin tulee tosi väsynyt olo. Ainoa oletus jonka olen osannut tehdä on että se toimii jotenkin C-vitamiinin "vasta-aineena".
Epäilen siis että se voisi toimia jonkinlaisena antagonistina ja estää oikean C-vitamiinin toiminnan ja siksi väsyttäisi.
Selitystä löytyy wikistä
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Antagon ... A4ketiede)
En toki tiedä onko teoriani tosi mutta vältän koodia E301 vaikka se kuulostaa terveelliseltä.
Tuosta C-vitamiinista voisin mainita yhden huomion. Kun lihaleikkeisiin tai muihin lisätään E301 eli natriumaskorbaatti eli C-vitamiinin suolamuotoa. Kun syön sellaista ruokaa niin tulee tosi väsynyt olo. Ainoa oletus jonka olen osannut tehdä on että se toimii jotenkin C-vitamiinin "vasta-aineena".
Epäilen siis että se voisi toimia jonkinlaisena antagonistina ja estää oikean C-vitamiinin toiminnan ja siksi väsyttäisi.
Selitystä löytyy wikistä
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Antagon ... A4ketiede)
En toki tiedä onko teoriani tosi mutta vältän koodia E301 vaikka se kuulostaa terveelliseltä.
Re: Ruoka ketju
Luomumunien jodipitoisuudesta en tiedä, koska kananmunassa itsessään ei ole, mutta se siirtyy muniin kanojen ravinnosta. Luomukanoillekin saa syöttää lisäravinteita. Myös merilevässä on paljon jodia. Itse kartan merilevää sen saateisuuden takia. Levän tehtävä on puhdistaa merta mm. raskasmetalleista. Joten siellä, missä on eniten levää on myös eniten saasteita. Ja merilevää ei kuulemma viljellä (lähde: luontaistuotekauppa -ketju) vaan se kerätään sieltä, missä sitä eniten on helposti saatavilla.
En ole liiemmin perehtynyt noihin lisäaineisiin. Mutta yleensä ne on pelkistettyjä muotoja orgaanisesta tuotteesta. Ainakin kesäkuumalla, jos hikoilee ja urheilee niin suolavesi antaa todella hyvin energiaa.
Esim. ihmisen solukalvoissa on Na-K- ja Mg-Ca-pumput ylläpitämässä solun toimintaa. Jos Na-K ja Mg-Ca suhteet häiriintyy niin solut eivät toimi niin hyvin kuin optimaalisissa suhteissa. Oikeassa suolassa nuo suhteet ja liukenevuus ovat paremmat kuin mineraalisuolassa (niitäkin on tietysti erilaisia), ja se onkin se Jumalan salaisuus. Jokainen kivennäinen ja vitamiini tarvitsee toista imeytyäkseen ja toimiakseen.
Elintarviketeollisuuden tarvitsee muunnella reseptejä keinotekoiseksi, koska prosessi on mikrobialtis, kovakourainen ja hidas kotikeittiöön verrattuna. Se on yksi syy, miksi tarvitaan lisäaineita. Jokainen on varmasti joskus syönyt niitä kuuluisia "kumiperunoita." Ei teollista ruokaa "myrkytetä", mutta kyllä sinne sekaan laitetaan aikamoisia myrkkyjä ja tarkasti tutkimattomia aineita, luontaisen kaltaisia aromeja ja muunneltuja ravintoaineita.
Alkuperäiseen aiheeseen... Joko on suppilovahveroita metsässä? Vege kaalilaatikko suppilovahveroilla on todella hyvää. Itse kiehautan kaalit suolatussa ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä niin tulee hyvä maku, joka täydentää freesattujen suppilovahveroiden umamisuutta. Meiramia ei pidä unohtaa lisätä hetkeä ennen uuniin laittoa. Ei niin nopea ruoka, mutta sitäkin helpompi ja maukkaampi.
Kun ollaan hevosten kanssa metsässä niin sieltä ylhäätä näkee parhaat sieni- ja mustikkapaikat. Mutta hevosten kanssa niitä ei voi kerätä. Jos menet hevosen kanssa mättäälle niin tallantuu koko mätäs. Hevosella on ihan sama taipumus, kun koirilla. Jos kaivelet jossain maata niin ne tulee helposti katsomaan ja kaivelemaan kanssa.
En ole liiemmin perehtynyt noihin lisäaineisiin. Mutta yleensä ne on pelkistettyjä muotoja orgaanisesta tuotteesta. Ainakin kesäkuumalla, jos hikoilee ja urheilee niin suolavesi antaa todella hyvin energiaa.
Esim. ihmisen solukalvoissa on Na-K- ja Mg-Ca-pumput ylläpitämässä solun toimintaa. Jos Na-K ja Mg-Ca suhteet häiriintyy niin solut eivät toimi niin hyvin kuin optimaalisissa suhteissa. Oikeassa suolassa nuo suhteet ja liukenevuus ovat paremmat kuin mineraalisuolassa (niitäkin on tietysti erilaisia), ja se onkin se Jumalan salaisuus. Jokainen kivennäinen ja vitamiini tarvitsee toista imeytyäkseen ja toimiakseen.
Elintarviketeollisuuden tarvitsee muunnella reseptejä keinotekoiseksi, koska prosessi on mikrobialtis, kovakourainen ja hidas kotikeittiöön verrattuna. Se on yksi syy, miksi tarvitaan lisäaineita. Jokainen on varmasti joskus syönyt niitä kuuluisia "kumiperunoita." Ei teollista ruokaa "myrkytetä", mutta kyllä sinne sekaan laitetaan aikamoisia myrkkyjä ja tarkasti tutkimattomia aineita, luontaisen kaltaisia aromeja ja muunneltuja ravintoaineita.
Alkuperäiseen aiheeseen... Joko on suppilovahveroita metsässä? Vege kaalilaatikko suppilovahveroilla on todella hyvää. Itse kiehautan kaalit suolatussa ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä niin tulee hyvä maku, joka täydentää freesattujen suppilovahveroiden umamisuutta. Meiramia ei pidä unohtaa lisätä hetkeä ennen uuniin laittoa. Ei niin nopea ruoka, mutta sitäkin helpompi ja maukkaampi.
Kun ollaan hevosten kanssa metsässä niin sieltä ylhäätä näkee parhaat sieni- ja mustikkapaikat. Mutta hevosten kanssa niitä ei voi kerätä. Jos menet hevosen kanssa mättäälle niin tallantuu koko mätäs. Hevosella on ihan sama taipumus, kun koirilla. Jos kaivelet jossain maata niin ne tulee helposti katsomaan ja kaivelemaan kanssa.
- AOAOAOAOAO
- Site Admin
- Viestit: 2229
- Liittynyt: 29 Kesä 2016, 19:52
- Paikkakunta: Pirkanmaa
Re: Ruoka ketju
https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meis ... istaminen/
Itse luotan hyvin paljon suomalaisen ruuan puhtauteen.
Kyllä suurin riski, mitä ruokaan tulee, on ylensyönti, eikä ruuan heikko laatu.
Itse luotan hyvin paljon suomalaisen ruuan puhtauteen.
Kyllä suurin riski, mitä ruokaan tulee, on ylensyönti, eikä ruuan heikko laatu.
Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Matt.28:19
https://www.youtube.com/watch?v=MKLwutE ... -S&index=1 Psalmi.135, kuoro
https://www.youtube.com/watch?v=MKLwutE ... -S&index=1 Psalmi.135, kuoro
Re: Ruoka ketju
En näkisi asiaa noin. Pysyn vertauksessa suolassa, jotta ei tule liian pitkää tarinaa.
Jos ihmisen vesi-suola-tasapaino ei ole kunnossa vaan suolaa on liian vähän perusruuassa niin elimistö vaatii lisää suolaa. Silloin tulee helposti ostaneeksi mm. sipsejä, joissa voi olla vääränlaista suolaa.
Elimistö tarvitsee ravinnosta monenlaisia ravinteita. Jos jostain ravintoaineesta tulee puutosta niin sen voi vahingossa yrittää korvata toisella ja sitten tulee ylensyötyä. Monesti ylensyönti kielii tiettyjen tärkeiden ravintoaineiden puutteesta. Toki, jos on oikein hyvä kokki niin maistuuhan ne herkut, vaikka ravintoaineet olisikin kohdillaan.
Jos ihmisen vesi-suola-tasapaino ei ole kunnossa vaan suolaa on liian vähän perusruuassa niin elimistö vaatii lisää suolaa. Silloin tulee helposti ostaneeksi mm. sipsejä, joissa voi olla vääränlaista suolaa.
Elimistö tarvitsee ravinnosta monenlaisia ravinteita. Jos jostain ravintoaineesta tulee puutosta niin sen voi vahingossa yrittää korvata toisella ja sitten tulee ylensyötyä. Monesti ylensyönti kielii tiettyjen tärkeiden ravintoaineiden puutteesta. Toki, jos on oikein hyvä kokki niin maistuuhan ne herkut, vaikka ravintoaineet olisikin kohdillaan.
Re: Ruoka ketju
Suurimmalla osalla suomalaisia on liian alhainen C- ja D-vitamiinitaso. Yksi appelsiini päivässä on markkinoitu riittävän C-vitamiinitason ylläpitämiseksi samalla tavalla kuin se, että juomalla maitoa saat riittävästi kalsiumia. Ja kissan viikset. Yksi appelsiini on pisara meressä, jos kehossa on jatkuva puutostila. Maito taas on enemmäm proteiinia, joka taas estää kalsiumin imeytymistä. Totuus ei löydy aina virallisilta väyliltä, koska sielläkin tutkimusta on tehty markkinaehtoisesti ja nostettu asioita, joilla myydään jotakin.
Syökää riittävästi monipuolista ja kuumentamatonta ruokaa. Marjoja on nyt runsaasti. Kuivatkaa ja pakastakaa. Luoja on antanut meille ruokavaraa runsaasti. Se pitää ottaa talteen. Ottakaa talven varalle C- ja D-vitamiini purkista lisäksi. Covid-19 virus ei pääse tekemään infektiota, jos vitamiinitasot ovat kunnossa, kehon ph neutraali ja stressille = pelolle ei anna sijaa. Kehon ph pysyy neutraalina syömällä runsaasti marjoja, vihanneksia, hedelmiä, juomalla vettä ja liikkumalla. Kehoa happamoittaa stressi, pelko, prosessoitu yksipuolinen ravinto, liian proteiinipitoinen ruoka, pikaruoka, makeiset, virvoitusjuomat ( onhan sana, kaikkea muuta) ja sokeri.
Stressissä keho on kuin tulehdustilassa. Silloin keho on hapan. Kehossa on silloin energiavaje, jota keho pyrkii korjaamaan roskaruualla, makealla, oluella yms. Tutkijoiden mukaan pitkäkestoisesta stressistä kärsivien suolisto päästää myrkytystä aiheuttavia bakteereja vereen, joka aiheuttaa ja ylläpitää tulehdusta. Tästä syntyvät tulehdussairaudet kuten astma, diabetes, allergiat, flunssat, reuma yms. Jos tilanne on jo tämä, niin ei se korjaannu yhdellä appelsiinilla vaan tarvitaan täydennystä korjaamaan puuttuva vaje ja todellista ruokaremonttia.
Monesta lähteestä on tullut esille, että 95% sairauksien syistä, johtuu stressistä. Jo Teresa Akvinolainen sanoi tällä tavalla. No, entäs se loppu 5%. Meillä on lukematon määrä geneettistä stressiä (vanhempien sairaudet, nälkävuodet, sota, ympäristön vaikutus yms.)
Kaikki stressi ei ole haitallista. Se on jopa terve reaktio eloonjäämisen kannalta.
Syökää riittävästi monipuolista ja kuumentamatonta ruokaa. Marjoja on nyt runsaasti. Kuivatkaa ja pakastakaa. Luoja on antanut meille ruokavaraa runsaasti. Se pitää ottaa talteen. Ottakaa talven varalle C- ja D-vitamiini purkista lisäksi. Covid-19 virus ei pääse tekemään infektiota, jos vitamiinitasot ovat kunnossa, kehon ph neutraali ja stressille = pelolle ei anna sijaa. Kehon ph pysyy neutraalina syömällä runsaasti marjoja, vihanneksia, hedelmiä, juomalla vettä ja liikkumalla. Kehoa happamoittaa stressi, pelko, prosessoitu yksipuolinen ravinto, liian proteiinipitoinen ruoka, pikaruoka, makeiset, virvoitusjuomat ( onhan sana, kaikkea muuta) ja sokeri.
Stressissä keho on kuin tulehdustilassa. Silloin keho on hapan. Kehossa on silloin energiavaje, jota keho pyrkii korjaamaan roskaruualla, makealla, oluella yms. Tutkijoiden mukaan pitkäkestoisesta stressistä kärsivien suolisto päästää myrkytystä aiheuttavia bakteereja vereen, joka aiheuttaa ja ylläpitää tulehdusta. Tästä syntyvät tulehdussairaudet kuten astma, diabetes, allergiat, flunssat, reuma yms. Jos tilanne on jo tämä, niin ei se korjaannu yhdellä appelsiinilla vaan tarvitaan täydennystä korjaamaan puuttuva vaje ja todellista ruokaremonttia.
Monesta lähteestä on tullut esille, että 95% sairauksien syistä, johtuu stressistä. Jo Teresa Akvinolainen sanoi tällä tavalla. No, entäs se loppu 5%. Meillä on lukematon määrä geneettistä stressiä (vanhempien sairaudet, nälkävuodet, sota, ympäristön vaikutus yms.)
Kaikki stressi ei ole haitallista. Se on jopa terve reaktio eloonjäämisen kannalta.
Älä anna sinuas voitettaa pahalta, vaan voita sinä paha hyvällä. (Room. 12:21) Biblia 1776
Re: Ruoka ketju
Oikein suuri kiitos kaikille ketjuun kirjoittaneille. Ikäänkuin ymmärrys itsellänikin olisi syventynyt monen lisäaineen vaikutuksia ajatellen.
(Lainaan ensimmäisen kerran, mitenköhän onnistuu...)
"Kirjoittaja AOAOAOAOAO » 28 Heinä 2020, 20:07
https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meis ... istaminen/
Itse luotan hyvin paljon suomalaisen ruuan puhtauteen.
Kyllä suurin riski, mitä ruokaan tulee, on ylensyönti, eikä ruuan heikko laatu."
AOjne tuossa kiteyttää tärkeän asian, ylensyönti on suurin riski. Mutta kuinka paljon se liittyy juuri ruuan huonoon laatuun, siihen että lisäaineet, makeutusaineet yms. hämäävät elimistön luontaista kykyä ilmoittaa kylläisyydestä. Elimistö oppii ihmisen luontaisen langenneisuuden takia hyvin pian huutamaan jatkuvaa nälkäänsä ja kiintymystään johonkin juomaan, herkkuun, ruokaan tai siinä vaikuttavaan ainesosaan.
Mitä jos olemmekin niitä rikkaita nuorukaisia, joille Jeesus sanoo, että luovu herkuistasi...Rikas nuorukainen oli kiintynyt mammonaansa, ruokakin on osa mammonaa. Vatsanpalvojista Raamattu varoittaa. Tämä on hirveän arka ja vakava aihe, kukaan älköön pahoittako mieltään. Eihän me olla juoppoja, jotka pitäisi ohjata hoitoon. Mutta kuitenkin voi meillä olla riippuvaisuuksia, joita ruokaan lisätyt aineet ja mainonta ovat salaa meille aiheuttaneet.
(Lainaan ensimmäisen kerran, mitenköhän onnistuu...)
"Kirjoittaja AOAOAOAOAO » 28 Heinä 2020, 20:07
https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meis ... istaminen/
Itse luotan hyvin paljon suomalaisen ruuan puhtauteen.
Kyllä suurin riski, mitä ruokaan tulee, on ylensyönti, eikä ruuan heikko laatu."
AOjne tuossa kiteyttää tärkeän asian, ylensyönti on suurin riski. Mutta kuinka paljon se liittyy juuri ruuan huonoon laatuun, siihen että lisäaineet, makeutusaineet yms. hämäävät elimistön luontaista kykyä ilmoittaa kylläisyydestä. Elimistö oppii ihmisen luontaisen langenneisuuden takia hyvin pian huutamaan jatkuvaa nälkäänsä ja kiintymystään johonkin juomaan, herkkuun, ruokaan tai siinä vaikuttavaan ainesosaan.
Mitä jos olemmekin niitä rikkaita nuorukaisia, joille Jeesus sanoo, että luovu herkuistasi...Rikas nuorukainen oli kiintynyt mammonaansa, ruokakin on osa mammonaa. Vatsanpalvojista Raamattu varoittaa. Tämä on hirveän arka ja vakava aihe, kukaan älköön pahoittako mieltään. Eihän me olla juoppoja, jotka pitäisi ohjata hoitoon. Mutta kuitenkin voi meillä olla riippuvaisuuksia, joita ruokaan lisätyt aineet ja mainonta ovat salaa meille aiheuttaneet.
Re: Ruoka ketju
Itse löysin uutena löytönä kirkastetun voin ja käytän sitä kastikkeen tekoon voin sijasta.
Kun siinä ei ole maitoproteiineja eikä laktoosia niin katsotaan josko osoittautuu hyväksi.
Kun siinä ei ole maitoproteiineja eikä laktoosia niin katsotaan josko osoittautuu hyväksi.
Re: Ruoka ketju
Käytän oliiviöljyä paistamiseen ja teen siitä joskus itse "margariinia". Joten on siinä mielessä tuttu.
1dl vettä + 1dl öljyä + 100g voita = margariini sauvasekoittajalla tasaiseksi.
1dl vettä + 1dl öljyä + 100g voita = margariini sauvasekoittajalla tasaiseksi.
Re: Ruoka ketju
Itsekin olen vakiintunut tähän 14-15 h "yöpaastoon". Aloitin jopa 18 h pätkäpaastolla, jolloin 3. päivä oli ensimmäisellä kerralla kaikkein hankalin, mutta sen jälkeen huonovointisuus vakiintui siedettävämmäksi. Toisella kerralla tätä 18 h versiota (aamupalan siirto lounaaksi) pystyin jatkamaan jo lähes viikon ennen kuin olo alkoi havaittavammin heiketä.
Olennaista tämän ylläpidossa on itselläni ollut säännöllinen ateriarytmi (itselläni n. 3 h, aamupalana maustamaton jogurtti ja mysliä, kevyehkö lounas, välipala ja runsaampi ilta-ateria). Kokemukseni mukaan juuri säännöllisyys ehkäiseen nälän tunteen kehittymistä ja voimistumista, joka puolestaan ehkäisee ruokaan ja syömiseen liittyvien mielihalujen ja -tekojen "ryöpsähtelyä".
Positiivista on ollut, että itse en ole joutunut mistään ruoka-aineista täysin luopumaan, mutta paino on silti pudonnut viimeisen reilun vuoden aikana yhteensä n. 20 kg.
Re: Ruoka ketju
Kysynpä nyt että onko kellään kokemusta maidottomasta kermavaahdosta? Kaurakerma ei käy kun on eräs jolle ei kaura käy.
Sunnuntaina minulla on kotikokous ja tuskainen täällä asian parissa. Miten esim. Albro Soijakerma..?
Ajattelin tehdä sellaisen marenkimaljan tai sitten täytekakun muodossa?
Sunnuntaina minulla on kotikokous ja tuskainen täällä asian parissa. Miten esim. Albro Soijakerma..?
Ajattelin tehdä sellaisen marenkimaljan tai sitten täytekakun muodossa?
Re: Ruoka ketju
Kikhernepurkin liemestä jotkut tekevät vaahtoa, jopa marenkia. Itse en ole kokeillut enkä maistanut, vaikka muuten kikherne kyllä tuttu.
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain- ... t/aquafaba
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain- ... t/aquafaba