Luomisen 7 päivää väittämä

Keskustele luomakunnasta, sen synnystä ja Jumalan suunnitelmasta
Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4135
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 18 Huhti 2016, 11:21

Tämä on vanha väittämäni: ME ELÄMME LUOMISEN KUUDETTA PÄIVÄÄ!

Raamatussa on kaksi luomiskertomusta, joista ikäänkuin puuttuu kuudes päivä ja sitten seitsemännen Jumala lepää.

1. Luominen tapahtui päivässä tai tuhansissa vuosissa ei ole relevantti aihe käsitellä, koska aikaa määrittelevät taivaankappaleetkin Jumala loi vasta kolmanetana päivänä.

2. Jos käärme on puutarhassa, niin miten Jumala saattoi levätä?

3. Adam luotiin viidennen päivän iltana ja kuudennesta alkoi Raamatun kertomus... loogista että se on kuudes päivä, kuuden päivän sota

4. Kun Jumala menee levolle, se on sapatti ja joka sitä ei pidä, se on erotettava pois Israelin kansasta.. loogista koska se on Jeesuksen tuhatvuotinen sapatti ja Jumalan lepopäivä.

5. Me elämme kuudennen päivän viimeisiä sekunteja, koska sanat "tulen pian ja olen aivan oven takana kynnyksellä" on sanottu Jeesuksen eläessä. No kun tätä vertaa koko luomisen seitsemään päivään, niin totta toisaan, voi olla että nämä viimeiset 2000 vuotta ovat Jumalan silmissä ajallisessa mitassa "ihan oven takana". Aikaahan me emme ymmärrä.

Jyrki
Valvoja
Viestit: 603
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 14:54

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja Jyrki » 18 Huhti 2016, 19:32

Olen suoraviivainen mies. Jumala teki meille helpoksi luottaa nopeaan luomiseen, koska Hän loi kasvit ennen aurinkoa.

https://www.youtube.com/watch?v=bLHB_hNk42g

Uskon, että Jumala lepäsi seitsemännen päivän sillai, ettei Hän luonut lisäelementtejä valmiiksi tulleeseen luomakuntaansa. (If you know what I mean.)

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4135
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 18 Huhti 2016, 20:48

Niin, no eihän tällä silleen mitään suurensuurta merkitystä ole mutta jos tätä kautta ajattelee, niin moni muukin Raamatun ongelma poistuu, kuten julmat sapatinviettoon liittyvät asiat, joita ateistit mielellään käyttävät lyömäaseena.
Toisekseen... miten Jumala loi kaksi ensimmäistä päivää, jos päiviä ei voinut edes laskea... tulee hieman paranoidinen olo kun mietit asiaa hiukankaan tarkemmin. Ahdistaa ajatella päivä ilman päiviä tyhjässä avaruudessa.

Jyrki
Valvoja
Viestit: 603
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 14:54

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja Jyrki » 18 Huhti 2016, 21:21

Katsotaan.
Genesis:
1:1 Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
1:2 Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.
1:3 Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus." Ja valkeus tuli.
1:4 Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.
1:5 Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.
1:6 Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä."
1:7 Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin.
1:8 Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.
1:9 Ja Jumala sanoi: "Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin." Ja tapahtui niin.
1:10 Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
1:11 Ja Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihantaa, ruohoja, jotka tekevät siementä, ja hedelmäpuita, jotka lajiensa mukaan kantavat maan päällä hedelmää, jossa niiden siemen on." Ja tapahtui niin:
1:12 maa tuotti vihantaa, ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan, ja puita, jotka lajiensa mukaan kantoivat hedelmää, jossa niiden siemen oli. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
1:13 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kolmas päivä.
:idea: En ota kantaa aution maan ajalliseen kestoon, mutta kaiketi kasvit luotiin kolmantena päivänä. Uskon, että eka, toka, ja kolmas päivä olivat yhtä pitkiä kuin päivät auringon luomisen jälkeen. En pidä Jumalaa hidastelevana nahjuksena :idea:

Liittäisin tähän kaavan: Luominen = 6 päivää duunia + 1 päivä lepoa. Luomakunnalle säädetty aika = 6000 vuotta ohdakkeita + 1000 vuotta lepoa.
Biblia (1776) Mutta tätä yhtä ei pidä teiltä salattaman, minun rakkaani: yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhannen ajastaikaa, ja tuhannen ajastaikaa niinkuin yksi päivä.
Kommentti: Vaikka Herralle yksi päivä on niinkuin vuosituhat ja vuosituhat on niinkuin yksi päivä, luomispäivien ei tarvinnut olla tuhatvuotisia.

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4135
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 19 Huhti 2016, 08:26

Kuka muistaa sellaisen kalenterin kun "Ajastaika" ??

Mutta aiheeseen... noo, ihan samalla tavalla voidaan ajatella toisinkin päin, koska päivä tai tuhat vuotta Jumalalle on sama kuin kymmenen tai satamiljoonaa. Ei siinä ole mitään kummallaista, Hän on aika, pituus, leveys ja korkeus, loppumattomana ja päättymättömänä äärettömänä - A&O. Koita sitten vielä käsittää tämä luomispäivä. Jyrkin, kuten meidän muidenkin on viisainta vaan pysytellä päivässä, tosin en menisi liittelemään siihen minkäänlaisia omia aikalaskelmia.

olli
Viestit: 960
Liittynyt: 15 Helmi 2016, 16:54

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja olli » 19 Huhti 2016, 11:17

-jarmo- kirjoitti:Hän on aika, pituus, leveys ja korkeus, loppumattomana ja päättymättömänä äärettömänä - A&O.
No, mielestäni ei ole. Mutta tämä vaatii selityksen... Tässä olisi aihetta omaankin ketjuunsa, jos jaksaisi kirjoitella. Mutta otetaan tähän lyhyen kaavan mukaan.

Nykyään ei taida olla yhtään fyysikkoa joka puhuisi "ajasta" tai "avaruudesta" toisiinsa liittymättöminä fysikaalisina suureina. Jo Einsteinin tai Teslan ajoista alkaen on ymmärretty, että kyse on neliulotteisesta aika-avaruudesta, jossa on siis pituus- leveys- korkeus- ja aikakoordinaatit, jotka ovat toisiinsa sidoksissa erittäin mielenkiintoisella tavalla.

Tiedämme että aika "kulkee" ... mutta itse asiassa me, kuten muutkin kappaleet siirtyvät aika-akselilla eteenpäin. Aika ei siis "kulje"; aika on. Aivan samoin kuin jos kuljet linja-autossa tietä Hangosta Utsjoelle; sinä kuljet, tie pysyy "paikallaan". Toki se, kumpi teistä oikeastaan liikkuu, riippuu siitä mihin laitamme koordinaatiston. Tiellä paikallaan olevan henkilön mielestä sinä liikut ja tie pysyy paikallaan, kun taas sinun mielestäsi tie "kulkee" ja sinä olet aina siellä bussissa paikallaan. Ajan kanssa on hieman sama juttu - sinä et näe etkä tunne aikaa, vaikka liikut aika-akselilla. Voit ainoastaan havaita mitä sinun kohdallasi tuolla aika-akselilla on - ja tajuat että elinen meni jo, eli olet uudessa kohdassa.

Aika on siitäkin aika-mielenkiintoinen, että aika riippuu muun muassa gravitaatiosta(läheisestä suuresta massasta) tai kiihtyvyydestä (kappaleen nopeuden muutoksista muissa koordinaateissa). Nämä määrittelevät myös meidän tilaamme ja ominaisuuksiamme. Itse asiassa, jalkamme jotka ovat keskimäärin lähempänä maan keskipistettä, etenevät ajassa hitaammin kuin päämme joka on korkeammalla. Tämä on ihan mitattu ja tutkittu asia.

"Ajan kulku" ei myöskään ole sinänsä mikään vakio; jos se hidastuisi kymmenesosaan, sinulla ei olisi mitään keinoa havaita sitä, koska kaikki fysiikan ilmiöt ja jopa ajattelusikin hidastuisi kymmenesosaan - eli kellokin kävisi kymmenesosan vauhtia. Lopputuloksena et havaise mitään eroa.

Onko Jumala sidoksissa gravitaatioon... onko Hänen liikkeitään rajoittamassa kiihtyvyyttä tai nopeutta koskevat lait ? Onko Hän sidottu aikaan, eli ei voisi siirtyä ajassa eteen- tai taaksepäin ? No ei ole, ei mitään näistä. Jumala ei ole sidottu meille anettuihin rajoituksiin.

Jos piirrät paperille viivan, voit siirtää katsettasi tuolla viivalla mihin kohtaan haluat, tai katsoa sitä kokonaisuutena niin että näet koko viivan, alusta loppuun. Sitä katsoessasi huomaat, että sinulle millin tai kymmenen sentin pätkä on sinulle ihan sama... se on vain viivaa, jonka kokonaan näet, ja jonka joka kohtaan voit koskea jos haluat. Sinä et silloin ole osa tuota viivaa, vaikka olet tuon viivan luonut. Huom. paino sanalle "luonut"...

Jumalalle tuossa on aika-akseli. Aivan samoin paikan kanssa... kaikissa kolmessa paikan ulottuvuudessa. Hän näkee ja voi muuttaa, mutta Hän ei ole siitä riippuvainen. Jumalalle koko maailmankaikkeus on kuin neliulotteinen paperi Hänen edessään, jonka Hän itse on alusta loppuun asti itse piirtänyt ja luonut. Hän voi luoda, siirtää tai muuttaa asioita ajassa tai paikassa; tai Hän voi osan tuosta paperista vaikka kääriä rullalle jos haluaa.
Hepr 1 kirjoitti:10 Ja: "Sinä, Herra, olet alussa maan perustanut, ja taivaat ovat sinun kättesi tekoja;
11 ne katoavat, mutta sinä pysyt, ja ne vanhenevat kaikki niinkuin vaate,
12 ja niinkuin vaipan sinä ne käärit, niinkuin vaatteen, ja ne muuttuvat; mutta sinä olet sama, eivätkä sinun vuotesi lopu".
Hän on.

Siksi uskon, että Jumala ei luonut maailmaa 7 minuutissa, päivässä tai vuodessa. Hän loi maailman, ja sillä selvä. Hänelle ei ole aikaa, joka määrittelisi kuinka kauan Hän sitä loi. Hänen luomallaan maailmalla on aika-akseli, jossa kaikki maailmaan luotu kulkee Hänen tahtonsa mukaisesti. On toki tietty järjestys jonka mukaan Hän asiat maailmaan loi. Ja "ensimmäiset" luodut asiat on asetettu aikajanalle eri kohtaan kuin "viimeiset".

Teepä koe. Piirrä 7 päivän aikajana, ja piirrä ihmisen luominen (tikku-ukko) siihen mielestäsi oikealle kohdalleen.Hyvä. Nyt piirrä aurinko oikealle kohdalle (sen luomiseen). Ok. Nyt piirrä kasvien luominen. Hienoa. Kysymykseni on: kun teit tämän, kuinka pitkän aikaa kasvien luomisen jälkeen loit ihmisen ?; loitko auringon vai kasvit ensin ?; montako päivää tuohon luomiseen meni ? :)

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4135
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 19 Huhti 2016, 11:30

Aika hyvä! Täytyy vielä lukea paremmin paremmalla ajalla :D

Avatar
näkymätön ninni
Viestit: 942
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 13:20

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja näkymätön ninni » 20 Huhti 2016, 11:47

Wau!
Ihan huulet pyöreänä luin tuota Ollin kirjoitusta ajasta. Siis uskomattoman hieno selitys!!! Kiitos, kun näit vaivaa ja toit sen tänne meille hämmästeltäväksi! :o

Minua on aina kovasti kiinnostanut nämä avaruus ja aika jutut. Joskus nuorempana tuli tuo tähdet ja avaruus lehtikin, josta ei aina ihan kaikkea sisäistänyt. :roll:
"Sinä, Herra, olet minun turvani"
"Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni."
Psalmi 91:9 ja 14

Jyrki
Valvoja
Viestit: 603
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 14:54

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja Jyrki » 22 Huhti 2016, 01:12

Olen yksinkertainen mies. Jos Raamattu puhuu päivistä tai vuorokausista, minulle ne ovat päiviä ja vuorokausia. Luojamme teki meille helpoksi luottaa luomispäiviin, koska Hän loi kasvit ennen aurinkoa. Niinikään otan todesta sen, että Joona oli kalassa 3 vrk ja sen, että Jeesuksen ruumis oli haudassa 3 vrk.

Avatar
näkymätön ninni
Viestit: 942
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 13:20

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja näkymätön ninni » 22 Huhti 2016, 08:58

Toisaalta onhan Sanassa tämäkin kohta:
1933/38 tekstistä.
2. Piet. 3:8

Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä".
Jumala ei ole ajasta "riippuvainen." Me ihmiset kyllä olemme!
"Sinä, Herra, olet minun turvani"
"Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni."
Psalmi 91:9 ja 14

Jyrki
Valvoja
Viestit: 603
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 14:54

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja Jyrki » 22 Huhti 2016, 13:24

Ninni. Olet oikeassa. Luoja on Luoja ja muu on luotua. Yritän täsmentää luomisviikon ja luomakunnalle säädetyn ajan yhteyttä liittyen tähän: "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä". Lause viittaa sekä luomiseen ja lepopäivään että luomakunnalle säädettyyn aikaan ja 1000-vuotiseen sapattiin.

Lisäksi asiaan liittyy kolmas päivä eli kolmas vuosituhat. Nimittäin Jeesus palaa kolmantena vuosituhantena. Valvokaamme siis. Olemme kolmannessa vuosituhannessa.

Niinikään luomisesta on kulunut 6000 vuotta. Olemme käytännössä seitsemännessä vuosituhannessa. En näe tempaukselle ajallista estettä.

Kaikki liittyy tavalla tai toisella Luojan alkuperäiseen seurakuntaan, Israeliin. Nyt Israel on hengellisesti kuollut, mutta pian Luoja herättää ensirakkauden kohteensa eloon. Ellei Luoja ahdistaisi Jaakobia ja ellei Israelin jäännös tulisi kutsumaan Kuningastaan "hoosianna", 1000-vuotinen sapatti ei olisi mahdollinen. Näitä mietin ma. :roll:
Biblia (1776) Hän tekee meitä eläväksi kahden päivän perästä; kolmantena päivänä hän meitä virvoittaa, niin että me saamme elää hänen edessänsä.

5Moos. 30:6 Ja Herra, sinun Jumalasi, ympärileikkaa sinun sydämesi ja sinun jälkeläistesi sydämet, niin että rakastat Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi, että eläisit.
HOOSIANNA
https://www.youtube.com/watch?v=HcglATPatgU

Avatar
näkymätön ninni
Viestit: 942
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 13:20

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja näkymätön ninni » 22 Huhti 2016, 13:49

Jyrki! Ei yhtään pöljemmin mietitty! (näin savolaisittain ilmaistuna) :mrgreen:

Siis tarkoitan että hyvin sä mietit! :D
"Sinä, Herra, olet minun turvani"
"Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni."
Psalmi 91:9 ja 14

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4135
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 22 Huhti 2016, 14:03

Jyrki kirjoitti:...asiaan liittyy kolmas päivä eli kolmas vuosituhat. Nimittäin Jeesus palaa kolmantena vuosituhantena. Valvokaamme siis. Olemme kolmannessa vuosituhannessa. Niinikään luomisesta on kulunut 6000 vuotta. Olemme käytännössä seitsemännessä vuosituhannessa. En näe tempaukselle ajallista estettä.
Sinpä sen sanoit... Jeesus lupasi rakentaa temppelin kolmessa päivässä ja Jumalalle yksi päivä on tuhat vuotta ja Jumala tulee lepäämään sen päivän, joka alkoi/alkaa nyt juuri jona aikana Jumalan Temppeli, uusi Jerusalem valmistuu. Joh.ilm. 22

Jyrki
Valvoja
Viestit: 603
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 14:54

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja Jyrki » 22 Huhti 2016, 16:11

Kiitokseni kannustuksesta goes to Ninni & Jarmo :)

Jeesus taitanee tehdä israelilaisista Pyhän Hengen temppelin sydämen ympärileikkauksen kautta, niinkuin Hän on tehnyt pakanoistakin.
Biblia (1776) Mutta kuin suuri kamppaus ollut oli, nousi Pietari ja sanoi heille: miehet, rakkaat veljet! te tiedätte, että Jumala kauvan ennen tätä aikaa valitsi meidän seassamme, että pakanat piti minun suuni kautta evankeliumin sanan kuuleman ja uskoman.
Apt:
15:14 Simeon on kertonut, kuinka Jumala ensi kerran katsoi pakanain puoleen ottaakseen heistä kansan omalle nimellensä.
15:15 Ja tämän kanssa pitävät yhtä profeettain sanat, sillä näin on kirjoitettu:
15:16 'Sen jälkeen minä palajan ja pystytän jälleen Daavidin sortuneen majan; minä korjaan sen repeämät ja nostan sen jälleen pystyyn,
http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila ... &kirjat=kr

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4135
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 23 Huhti 2016, 18:44

Päivistä päätellen tänään on Jyrkin päivä. Onneks olkoon, vaikka eipä nämä kenekään päivät ole mua koskaan oikeen innostanu. Sillon ku täyttää 30, 40 tai 50 tai muuta pyöreetä, niin ne on juhlan arvosia lukemia. Nimipäivät on ky niin turha juttu, samoi jotkut ystävänpäivät. Niillä ostetaan itsellemme omaatuntoa... noh tää nyt kuuluis tonne moraaliosiooon.

Avatar
Sinettisormus
Viestit: 10029
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 11:51
Paikkakunta: Päijät-Häme
Viesti:

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus » 23 Huhti 2016, 18:54

... totta tosiaan, Siunattua Nimipäivää Jyrkille!
Haggai. 2:23. Sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä otan sinut, palvelijani Serubbaabel, Sealtielin poika, sanoo Herra, ja panen sinut ikäänkuin sinettisormukseksi. Sillä sinut minä olen valinnut, sanoo Herra Sebaot."

Jyrki
Valvoja
Viestit: 603
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 14:54

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja Jyrki » 23 Huhti 2016, 22:36

Kiitos Jarmo ja Sinetti kun muistatte mua. On mulla pari muutakin nimeä, mutten kehtaa teitä niillä rasittaa ;)
Vinkki: Kandee toivoo, etten sanojani syö :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=Q9u2wpaUZcI

Jyrki
Valvoja
Viestit: 603
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 14:54

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja Jyrki » 23 Huhti 2016, 22:46

Daavidista muistin Korkeaveisun.
Biblia (1776) Sinun kaulas on niinkuin Davidin torni, joka on rakennettu vahvalla muurilla, jossa tuhannen kilpeä riippuu, ja kaikkinaiset väkeväin sota-aseet.
http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila ... &kirjat=kr

Avatar
näkymätön ninni
Viestit: 942
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 13:20

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja näkymätön ninni » 24 Huhti 2016, 15:24

Vinkki: Kandee toivoo, etten sanojani syö :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=Q9u2wpaUZcI
:lol: Oot sä kyllä melkoinen veijari! :lol:
"Sinä, Herra, olet minun turvani"
"Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni."
Psalmi 91:9 ja 14

Jyrki
Valvoja
Viestit: 603
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 14:54

Re: Luomisen 7 päivää väittämä

Viesti Kirjoittaja Jyrki » 24 Huhti 2016, 16:25

Tattis Ninni. Taannoin kaverit piti huolen siitä, ettei kyseinen biisi päässyt unohtumaan. Otin pienen riskin. Olli saattaa tarjota off-topic-mainintaa :oops:

Asiaan. Herran paluu ja siihen liittyvä Daavidin majan korjaus on lähellä. Valvokaamme.
http://www.kingjamesbibleonline.org/Ins ... _24-42.jpg

Hienoja kuvatekstejä:
http://www.kingjamesbibleonline.org/Ins ... al-Images/

Vastaa Viestiin