Moraali ennen ja moraali nyt

Keskustele seksuaali- tasa-arvo ja moraalisista kysymyksistä
Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 3800
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Moraali ennen ja moraali nyt

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 11 Loka 2016, 13:11

Kumpi moraali oli parempi, tämä sääntö-Suomi jossa elämme, vai se entinen vapaampi Suomi josta kuulemme ja jota muistelemme? Olemmeko me nyt viisaampia vai olemmeko me nyt vain herkempiä, vai mistä oikeen on kysymys? En ole terveyshuollon alan ihminen, joten en tiedä varmaa. Mutta luin erään naisen kirjoittamaa artikkelia mm. tupakoinnista, josta on tehty nykyään niin suuri rikos, että jos tupakoit julkisella paikalla, etenkin lasten seurassa vaikkapa leikkikentällä, niin silloin suurin piirtein joudut häpeäpaaluun tai ruoskitaan julkisesti ja lapset otetaan huostaan. Hän sanoi näin:
Kaipaan niitä aikoja kun olit hyvä äiti kun pidit autossa ikkunaa auki kun tupakoit lasten ollessa takapenkillä
Katsokaas tätä, kuulostaa aika rajulta touhulta: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2 ... 27613.html

Heroiinia kaikille yskänlääkkeeksi – Suomen lääkehistoriassa riittää hurjia yksityiskohtia
Pervitin-nimistä lääkejauhetta myytiin Suomessa aina 1980-luvulle asti. Reseptistä oli toki pudotettu jo aiemmin metamfetamiini pois.
Sääntö-Suomessa vuonna 2016 voi tuntua erikoiselta ajatukselta, että lääkäri suosittelisi lapselle heroiinia yskänlääkkeeksi, mutta näin olivat asiat 1900-luvun alkupuolella.
– 1920-luvun lopulla ja etenkin 1930-luvulla alkoi heroiinin valtakausi Suomessa. Sitä käytettiin ihan laillisesti lääketeollisuudessa suuria määriä kansainvälisesti verrattuna, kertoo filosofian tohtori Mikko Ylikangas.
Ylikangas on kirjoittanut palkitun kirjan Unileipää, kuolonvettä, spiidiä, joka ilmestyi vuonna 2009. Teos kertoo kattavasti huumausaineiden käytöstä Suomessa 1900-luvun alkupuolella.
– Suurin syy oli se, että pula-aikana heroiini oli erittäin hyväksi todettu ja hyvin edullinen lääkeaine. Sitä käytettiin yskänlääkkeissä mikstuuroina ja tablettimuodossa.
Suomi oli tärkeä salakuljetusreitti Neuvostoliiton huumausainemarkkinoille. Pieni siivu tavarasta jäi pyörimään myös Suomen markkinoille.
Kuva

Markku_my
Valvoja
Viestit: 543
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 22:46

Re: Moraali ennen ja moraali nyt

Viesti Kirjoittaja Markku_my » 11 Loka 2016, 14:16

-jarmo- kirjoitti:Kumpi moraali oli parempi, tämä sääntö-Suomi jossa elämme, vai se entinen vapaampi Suomi josta kuulemme ja jota muistelemme? Olemmeko me nyt viisaampia vai olemmeko me nyt vain herkempiä, vai mistä oikeen on kysymys?
Oho olipa yllätys, että ennen oli "kunnon aineet" joka vaivaan, aivan uusi tieto minulle!
Ehkä hiukan tiukempaa nyt, noiden "pulvereiden" suhteen :)

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 3800
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Moraali ennen ja moraali nyt

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 13 Loka 2016, 16:18

Nyt pääsi oksennus: http://www.iltalehti.fi/tosielamaa/2016 ... 9_ir.shtml

Ei siitä ole kauaa aikaa kun koiransa kanssa seksisuhteessa elävä saksalaismies sai tv-aikaa positiivisesta näkökulmasta. Sitä maailma ei ihan suoraan ollut valmis VIELÄ sualattamaan. Mutta kun muistelemme aikaa, vaikkapa niinkin myöhään kuin 1996 kun A-Studiossa käsiteltiin homoparien reksiteröimistä, niin siellä oli vielä sellainen likaisen ja epäpyhän parisuhteen ymmärryksen ilmapiiri. Tämä ilmapiiri lakkasi olemasta pian 2000-luvulle tultaessa ja siitä alettiin puhua suvaitsevaisuutena, joka olisi hyvyyttä.

Kirjoittelin jo 10 vuotta sitten kun kuuntelin radiosta Seta:n sen aikaisen puheenjohatajan haastattelua, jossa häneltä kysyttiin että mitä kaikkea seksuaalisuusmuotoja Seta olisi valmis mieltämään kannattavansa. Tähän tämä pj. vastaa oikopäätä että "oikeastaan seksuaalisuuden kohde voi olla mikä tahansa" jonka jälkeen tuli hetken hiljaisuus, joka kuvasti tilannetta että "HETKINEN" siis ihanko mitä tahansa? Jonka jälkeen Setan puheenjohtaja korjaa asiaa että kunhan molemmat osapuolet ovat siihen valmiita ja täysi-ikäisiä.
Siitä hetkestä alkaen tajusin minne tämä kaikki johtaa ja mitkä ovta sen keinot. Ensin "lobataan" hyvillä tv-buffeilla tavoitteita, saadaan silmäätekevät mukaan, keinona suvatsevaisuus ja seksuaalivähemmistön tukeminen. Vaikka moraali on hukkunut jo ajat sitten.

Olisitpa -90 luvulla koittanut saada tällaisen jutun millään tavalla positiiviseksi elämäntavaksi. Voi lapsiparat! Vielä saavat tupalmäärän "rakkautta"???
Tule Jeesus nyt heti, koska tämä on niin Sodoma ja Gomorra koko maailma.

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 3800
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Moraali ennen ja moraali nyt

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 27 Loka 2016, 15:26

Kun puhutaan SEKSUAALISESTA <-----> TASA-ARVOSTA, niin mihin on sen raja vedettävä?

Raamattu vetää sen näin: "minä loin teidät mieheksi ja vaimoksi" = luonnollinen parisuhde
Biologia vetää sen näin: "naisen munasolu ja miehen siittiösolut" = luonnollinen parisuhde

Missä siis kulkee tasa-arvoinen parisuhde, jota tänä päivänä haetaan?

Kari Mäkinen ja Irja Askola vetää sen 15-vuotiaasta ylöspäin ikäisiin ihmisiin.
Ongelma vaan ettei määrällä ole vielä puhuttu mitään. Sillä jospa kohta jotkut haluavat "rakastaa" kolmistaan tai viidestää toisiaan niin paljon etteihän siinä rakkaudenosoitusta saa estää olemalla vihkimättä ryhmäliittoa Jumalan alttarilla ja Jumalan nimissä?
-Raamattu on vastaan
-Biologia on vastaan

Jumalaton Seta vetää sen saman rajan tällä tavalla:
-mies ja auton pakoputki
-nainen ja koira
-mies ja kuollut ihminen
jne. jne. eikä määrillä ole väliä, eikä pohjimmiltaan edes iällä

Vastaa Viestiin