Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Keskustele palstaa koskevista asioista
Juhani
Viestit: 584
Liittynyt: 23 Joulu 2016, 01:29
Paikkakunta: Kristusta kaikille ilman eriseuroja ja lahkoja

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja Juhani » 05 Joulu 2017, 22:36

Haluaisin sanoa mielipiteeni muutamasta asiasta. Olemme erehtyväisiä ja vajavaista ihmisiä sekä Jumalan työ on meissä kaikissa vielä kesken. Joskus uskovan ongelmaksi muodostuu kuitenkin oman kunnian tavoitteleminen eli ihminen ylentää itse itsensä, usein myös tietämättään vaikka kunnia ja kiitos kuuluukin vain Jumalalle. Meidän ei pidä loukkaantua tai katkeroitunut siitä, jos joku on asioista eri mieltä tai arvostelee kirjoituksissamme – koska juuri niin pitääkin tehdä. Meidän pitää Raamatun Sanan mukaan koetella ja tutkia kirjoituksia oliko asia niin vai ei. Me olemme kaikki uskon eri kasvuvaiheessa ja erilaisia ihmisiä. Kuitenkin meidän pitää olla anteeksiantavia, kunnioittavia ja ymmärtäviä muita ihmisiä sekä heidän mielipiteitänsä kohtaan – ovat mielipiteet sitten oikeita tai vääriä. Meidän on todellakin noudatettava myös palstan sääntöjä, ilman niitä tämä ei tule toimimaan. Olen sitä mieltä, että valitukset ja toimenpiteet kuuluva vain ketjuun "Moderaation toimenpiteet ja valitukset moden toimenpiteistä", eikä mihinkään muualle.

Avatar
Eero
Site Admin
Viestit: 2072
Liittynyt: 15 Syys 2016, 22:51
Viesti:

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja Eero » 05 Joulu 2017, 23:16

Aamen Juhani! Sisar esitti myös mielenkiintoisen ajatuksen, ehkä tässä on tosiaan netin anonyymiteetti kääntynyt osttain itseään vastaan ja siihen myös vihollinen pääsee väliin kuten Jouko totesi. Toisaalta ajattelen myös niin, että täällä kaikki kirjoittavat ilman fyysisyyden tuomia rajoituksia, omassa hengessään niin sanotusti eli tämä on kaksi piiippuinen juttu vaikka kaikille läheinen paikka olisikin.

Mutta kovasti myös odotan tapaavani teidät kaikki, viimeistään Herran tykönä tai uskovia ylipäätään. Niitä on niin harvassa, että muistelen edelleenkin kun vuosi sitten kuulin joidenkin toivottavan kadulla toiselleen "Herran Rauhaa".
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.

https://soundcloud.com/heidi-k-pyl/tiel ... enttilaulu

Juhani
Viestit: 584
Liittynyt: 23 Joulu 2016, 01:29
Paikkakunta: Kristusta kaikille ilman eriseuroja ja lahkoja

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja Juhani » 15 Joulu 2017, 22:48

Suoraa ja vapaata sanaa palstalla.

Nykyajan noituudelle voisi antaa uusia nimiä: uuskarismaattisuus, ylihengellisyys, äärikarismaattisuus hurmahenkisyys, new age jne. Etsitään jotakin uutta ja kiehtovaa sekä yliluonnollista, voimaa ja voitelua vähän sieltä ja täältä.

Rakkaus vääriin merkkeihin, ihmeisiin ja toteutumattomiin profetioihin tulee johtamaan lopun aikana monet harhaan! Monet ihmiset juoksevat vain uusien ihmeiden ja merkkien perässä. Jos niitä asioita arvostelee ja koettelee Raamatun sanan mukaan, niin joskus käy jopa niin, että silloin profetoija/kirjoittaja ei kestä koetusta, vaan lähtee pois tai pakenee toteuttamatta jäänyttä profetiaansa tai loukkaantuu kritiikistä, eikä pyydä anteeksi muilta tai ei ainakaan erehtymistään. Missä on lähimmäisenrakkaus ja anteeksianto?

Lainaan Peten tekstiä:
”Jos sanoman tai opetuksen tuoja ei kehota koettelemaan opetustaan, eli ei alistu eikä hyväksy oman opetuksensa koettelemista, niin kehotan sinua karttamaan tällaisten ihmisten opetuksia. Yleensä tällainen ihminen pitää itseään erikoisena Jumalan palvelijana, joka uskoo että hänellä on aivan erityisen suora yhteys Jumalan kanssa. Useissa tapauksissa tällainen uskova ei korjaa vääriä opetuksiaan, vaan hyökkää niitä vastaan, jotka paljastavat hänen väärät opetuksensa.” Petri Paavola: Pedon merkistä näkökulmia.

Juhani
Viestit: 584
Liittynyt: 23 Joulu 2016, 01:29
Paikkakunta: Kristusta kaikille ilman eriseuroja ja lahkoja

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja Juhani » 16 Joulu 2017, 02:07

Jos otamme vastaan kritiikittömästi uusia oppeja, näkyjä, ilmestyksiä, profeetallisia puheita jne. tarkistamatta ensin sanomaa Raamatusta, niin silloin olemme hakoteillä ja liukkailla jäillä.

Avatar
näkymätön ninni
Viestit: 942
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 13:20

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja näkymätön ninni » 19 Joulu 2017, 18:57

Kiitos Juhani!
Tärkeää asiaa toit noissa yo. viesteissäsi!
Siunausta ja varjelusta!
"Sinä, Herra, olet minun turvani"
"Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni."
Psalmi 91:9 ja 14

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4085
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 19 Joulu 2017, 20:26

Juu, kiitos Juhani tärkeästä näkövinkkelistä ja toivon itsekin kritiikkiä mutten halveksuntaa. Kritiikki pitää olla rakentavaa, ei luhistavaa. Kun vertaamme nimenomaan Raamattuun profetiaa, niin kristiikki ei saa olla profetiaa luhistavaa, ellei profetia ole merkittävästi raamatunvastainen. jolloin me huomaamme heti että profetia vie Jeesuksesta poispäin.
Sen sijaan jos profetia on joltain osin ontuva... kuten ei toteutumaton profetia ole vielä ontuva. Ei Jeesuskaan ole tullut ja se profetia on jo tuhansia vuosia sitten annettu sanoilla "minä tulen pian, olen ihan oven edessä".
Mutta Jeesushan ei jättänyt sanoilleen sellaisia aukkoja joihin me voisimme tarttua, vaan hän tuki sanomisiaan toisaalla, joissa totuus tulee valkeaksi. Hän sanoi että aikain merkit me ymmärrämme muttemme aikaa. Näin ollen hän sanoi jo valmiiksi asiat mitä emme tule ymmärtämään. AIKA!
Niinpä meille on aika turhaa sanoa että kun se profetia ei ole toteutunut... niin koska profetian tapahtuma kulkee aina aikajanalla. Kyllä me tulemme sen tunnistamaan kun aika tulee, muttemme ennen. Raamatussa on yksi kaunis lause profetiasta, se juoksee aikansa päähän ja toteutuu, eikä viivyttele.

olli
Viestit: 960
Liittynyt: 15 Helmi 2016, 16:54

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja olli » 19 Joulu 2017, 21:31

No, niin, tämä nyt on tätä meikäläisen skeptisyyttä, mutta jos joku kertoo profetian jonka sanoma on että "Jeesus tulee pian", niin minulla se menee aika herkästi profetia-mappiin Ö.

Se, mitä tulisi mielestäni pitää ehtona sille että jokin asia on "profetia", on, että on jotakin UUTTA jonka Henki haluaa juuri nyt sanoa juuri tämän ajan ihmisille, ja jota ei ole koskaan aiemmin kerrottu meidän isillemme (tai äideillemme).

"Pian tulevat pahat ajat"... "kohta koetellaan ihmisiä"... "tämä-ja-tämä-Raamatussa kerrottu tulevaisuuden asia tapahtuu pian"...
Sorry nyt vaan, mutta: hohhoijaa... seuraava, kiitos.

Jokin esim. Tukholman profetia, jossa esitetään uusia asioita aikajanalla, on taas ihan toinen juttu. Sitä pitää mietiskellä, koetella ja pohdiskella ihan toisella tavalla.

Jyrki
Valvoja
Viestit: 603
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 14:54

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja Jyrki » 20 Joulu 2017, 04:23

:!: No mutta mutta mutta... Ettekö kuule? KIVET HUUTAVAT: "Paha aikamme vetelee viimeisiään!"

https://www.youtube.com/results?search_ ... imes+signs

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4085
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 20 Joulu 2017, 08:56

Tossa Ollin kommentissa on yks hyvä pointti. Siinä etsitään uutta... harmi vaan ettei silti anneta vanhan ja alkuperäisen soida, kauniisti kuin lintu profeettain oksalla. Minä ainakin kuuntelen mielellään jokaista profetiaa jossa puhutaan Jeesuksen tulemuksesta. Tuntuu vaan että se täytyy sieltä hakea pois sirkuttamasta ja vaientaa ö-mappiin. Kun vaan ei tulisi susi ja muodostaisi ihmishahmoa, kiipeäisi puuhun, jossa profetoidaan ja söisi tuota kissaa joka ensin kiipesi sinne, söi ja vaiensi tuon samaa toistelevan sirkuttajalinnun.

Jyrki
Valvoja
Viestit: 603
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 14:54

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja Jyrki » 20 Joulu 2017, 14:49

Kiitos Jarmo tärkeästä huomiostasi. Mielestäni koko luomakunta huokaa: "Kunpa Herra tulisi ja pelastaisi."
Biblia (1776) Room. 8:22 Sillä me tiedämme, että jokainen luontokappale huokaa ja ahdistetaan aina tähän asti meidän kanssamme.
Mielestäni videota kandee jakaa. Se kuvailee tempauksen jälkeistä maailmaa. Videolla annetaan pelastusohjeita vaivanajan ihmisille. "After the Rapture! Left Behind? IMPORTANT VIDEO! MUST WATCH!"

https://www.youtube.com/watch?v=LGWDHKimYj8

olli
Viestit: 960
Liittynyt: 15 Helmi 2016, 16:54

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja olli » 20 Joulu 2017, 21:08

-jarmo- kirjoitti:Tossa Ollin kommentissa on yks hyvä pointti. Siinä etsitään uutta... harmi vaan ettei silti anneta vanhan ja alkuperäisen soida, kauniisti kuin lintu profeettain oksalla.
Niin, tässä tullee esiin se ero joka meidän välillä on. Ajattelemma asioita eri kantilta, ja toki ei voi sanoa että toinen tapa on oikea ja toinen väärä. Perustelenpa siis omani, joskaan se ei ole ainoa mahdollinen tapa ajatella asioita, se on kuitenkin se, jonka olen tulkinnut itse oikeaksi.

Minä ahmin uutta, haluan löytää sellaista, joka antaa uutta tietoa meille. Siinä prosessissa sitten joutuu luonnollisesti jättämään ö-mappiin sen, mikä on jo tiedossa.

Mutta toisaalta taas, kuten toin esiin, katson, että sellainen "profetia" jossa "profetoidaan" että Jeesus tulee pian, ei oikeasti edes ole mikään profetia. Se on hengellinen kirjoitus, jossa tuodaan esiin ikivanhaa tietoa, sitä mitä on kirjoitettu jo lähes pari vuosituhatta sitten - mutta PROFETIA sellainen ei ole.

Jos sanomassa ei anneta mitään uutta tietoa, se ei ole profetia, sillä ei ole uutisarvoa; se on toki kaunis kirjoitus.

Juhani
Viestit: 584
Liittynyt: 23 Joulu 2016, 01:29
Paikkakunta: Kristusta kaikille ilman eriseuroja ja lahkoja

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja Juhani » 20 Joulu 2017, 23:55

Nähdäkseni Internetistä löytyy paljon väärää profeettaa joka lähtöön josta Raamattu varoittaa, sekä myöskin oikeita ja vilpittömiä Pyhän Hengen aikaansaamia profetioita. Pitää vain tutkia ja lajitella niistä ne oikeat hedelmät. Eikö juuri näin pidäkin toimia?

olli
Viestit: 960
Liittynyt: 15 Helmi 2016, 16:54

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja olli » 21 Joulu 2017, 00:21

Juhani kirjoitti:Nähdäkseni Internetistä löytyy paljon väärää profeettaa joka lähtöön josta Raamattu varoittaa, sekä myöskin oikeita ja vilpittömiä Pyhän Hengen aikaansaamia profetioita. Pitää vain tutkia ja lajitella niistä ne oikeat hedelmät. Eikö juuri näin pidäkin toimia?
Joo, periaatteessa kyllä. Mutta mielestäni silti pitää erotella heti alkuunsa jyvät akanoista. Jatkoon siis vain ne, jotka antavat uuttta tietoa. Vain niitä on jörkevä koetella, koska kirjoitus, jonka sisältö on 2000v vanhaa, ei ole profetia, vaan Raamatun ilmoituksen toisintoa. Sen nyt sanoo terve järkikin.

Jyrki
Valvoja
Viestit: 603
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 14:54

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja Jyrki » 21 Joulu 2017, 00:43

Juhani kirjoitti:Nähdäkseni Internetistä löytyy paljon väärää profeettaa joka lähtöön josta Raamattu varoittaa, sekä myöskin oikeita ja vilpittömiä Pyhän Hengen aikaansaamia profetioita. Pitää vain tutkia ja lajitella niistä ne oikeat hedelmät. Eikö juuri näin pidäkin toimia?
Mielestäni olet oikeassa. Uskon, että luomakunta kaikkinensa ilmaisee missä milloinkin mennään. Asiaan kuuluu, että kristityllä on Raamattu yhdessä kädessä ja sanomalehti (internet) toisessa kädessä. Käsittääkseni ennen lihaksi tullutta Sanaa Jumala puhui ihmisille mm. tähtitaivaansa välityksellä. Raamatun aikakaudella taitaa tähtiin tuijottelu (astrologia) olla peräti kiellettyä touhua. Mutta muuten ajattelen, että luomakunnan asioita ja tilanteita kuuluu seurata. Ettemme olisi kuin eräät :lol:
Matt:
16:1 Ja fariseukset ja saddukeukset tulivat hänen luoksensa ja kiusasivat häntä pyytäen häntä näyttämään heille merkin taivaasta.
16:2 Mutta hän vastasi ja sanoi heille: "Kun ilta tulee, sanotte te: 'Tulee selkeä ilma, sillä taivas ruskottaa',
16:3 ja aamulla: 'Tänään tulee rajuilma, sillä taivas ruskottaa ja on synkkä.' Taivaan muodon te osaatte arvioida, mutta aikain merkkejä ette osaa.

olli
Viestit: 960
Liittynyt: 15 Helmi 2016, 16:54

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja olli » 23 Joulu 2017, 02:12

Tässä jutustelua profetioinneista. Älköön siis kukaan loukkaantuko jutustelusta.

Ikivanha musiikkisuosikkini vuosikymmenten takaa on Simon & Garfunkel, jolta löytyy varsinainen menestyskappale 80-luvulta, nimeltään Sound of Silence. Sorry, olen siis fossiilien sukupolvea.

En laita tähän linkkiä youtubeen, vaan halusin tuoda esiin kappaleen sanoja:
And in the naked light I saw
Ten thousand people, maybe more
People talking without speaking
People hearing without listening
People writing songs that voices never share
No one dare
Disturb the sound of silence

“Fools” said I, “You do not know
Silence like a cancer grows
Hear my words that I might teach you
Take my arms that I might reach you”
But my words like silent raindrops fell
And echoed in the wells of silence

And the people bowed and prayed
To the neon god they made
And the sign flashed out its warning
In the words that it was forming
And the sign said “The words of the prophets
Are written on the subway walls
And tenement halls
And whispered in the sounds of silence
Ensimmäisessä alleviivatussa osuudessa voit lukea aivan suoraan nykyisen viestinnän tosiasian; ihmiset eivät enää puhu toisilleen, vaan kaikki viestitetään toisella tapaa (sähköisesti). On hyvin osuvaa lukea noita sanoja ja todeta, että juuri näin asia etenee tänä päivänä: kaksi tyttöä istuu vierekkäin penkillä ja he viestittelevät toisilleen sähköisesti, ilman että sanaakaan sanotaan ääneen.

Sound of silence. Pedon ääni.

Toisen alleviivatun osuuden konteksti sen sijaan on mielenkiintoinen, koska se ei oikeasti ollut edes teknisesti mahdollinen vuosikymmeniä sitten; aikana, jolloin laulu kirjoitettiin. Se on kuitenkin tullut nykypäivänä reaaliteetiksi, ja voidaan jopa sanoa että siitä on ehkä päästy jo eteenpäin.

Viitaten siihen, mitä nykyään profetiaksi tavataan kutsua, voisi siis sanoa että tuo vuoksikymmeniä vanha laulu sisältää toteutunutta profeetallista sanomaa jopa enemään kuin on voitu osoittaa monen profeetalliseksi kutsutun sanoman sisältävän.

Missä siis menee se raja, mikä on profeetallista, ja mikä ei ?

Jyrki
Valvoja
Viestit: 603
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 14:54

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja Jyrki » 23 Joulu 2017, 03:40

NÄKÖKULMA

Okkultistieliitti hallitsee viihdeteollisuutta. Heillä on ollut hallussaan Nikola Teslalta pöllimänsä teknologia jo aikapäiviä sitten. Heillä on tapana ilmoitella suunnitelmiaan viihteensä välityksellä. Pari esimerkkiä:

"Towering Inferno" viittaa WTC-iskuun 11.9.2001.

https://www.youtube.com/watch?v=zsRnQQpklPM

"Logan's Run" saattaa viitata teknologiaan, jota tullaan käyttämään tuhoisaan valetempaukseen.

https://www.youtube.com/watch?v=kwBOBrF4ukg

Ollin suosikkibiisin tiimoilta. Kathrine Ross esittää ehdottomasti universumin sydäntäraastavimman kaihokutsun (1:18) :D :lol: :oops:

https://youtu.be/qzcWgtb1ERo?t=1m18s

Mielestäni leffan biisi Sound Of Silence ei vaikuta tällä kertaa alkuperäiseltä (alk. 0:43)

https://www.youtube.com/watch?v=2TP4MuVnS2A

Pirtein terveisin
-kalkkis-

Olematon
Viestit: 99
Liittynyt: 21 Maalis 2017, 17:36

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja Olematon » 23 Joulu 2017, 14:34

Ihmiset ovat nokkelasti keksineet vaikka mitä kuvauksia ylhäältä uudesti syntymiselle.

Juhani
Viestit: 584
Liittynyt: 23 Joulu 2016, 01:29
Paikkakunta: Kristusta kaikille ilman eriseuroja ja lahkoja

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja Juhani » 23 Joulu 2017, 14:55

olli kirjoitti:Tässä jutustelua profetioinneista. Älköön siis kukaan loukkaantuko jutustelusta.
... Missä siis menee se raja, mikä on profeetallista, ja mikä ei ?
Sitä olen välillä itsekin ihmetellyt. Vastaus löytynee ilmeisesti vain Jumalan Sanasta, Pyhän Hengen opastamana.

Voi olla, että esittämäni kritiikki on välillä ymmärretty väärin. En halua vaientaa ihmisten profetoimista tai halveksia niitä.
Haluan vain varoittaa ihmisiä vääristä profeetoista ja profetioista. Tulee mieleeni uneni "sirkuttajalinnusta ja sudesta" . Suhtaudun hyvin varauksella esimerkiksi Jouko Pihon kaikki pelastuu-oppiin ja niiden tuomiin hedelmiin sekä muihin vastaaviin ilmiöihin.

Jyrki
Valvoja
Viestit: 603
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 14:54

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja Jyrki » 23 Joulu 2017, 18:26

Juhani:
Suhtaudun hyvin varauksella esimerkiksi Jouko Pihon kaikki pelastuu-oppiin ja niiden tuomiin hedelmiin sekä muihin vastaaviin ilmiöihin.
Kiitos Juhani. Taivaan Isällä on sanansa sanottavana.
Mark:
4:14 Kylväjä kylvää sanan.
4:15 Mitkä tien oheen putosivat, ovat ne, joihin sana kylvetään, mutta kun he sen kuulevat, niin saatana heti tulee ja ottaa pois heihin kylvetyn sanan.
4:16 Ja mitkä kallioperälle kylvettiin, ovat niinikään ne, jotka, kun kuulevat sanan, heti ottavat sen ilolla vastaan,
4:17 mutta heillä ei ole juurta itsessään, vaan he kestävät ainoastaan jonkun aikaa; kun sitten tulee ahdistus tai vaino sanan tähden, niin he kohta lankeavat pois.
4:18 Ja toisia ovat orjantappuroihin kylvetyt; nämä ovat ne, jotka kuulevat sanan,
4:19 mutta maailman huolet ja rikkauden viettelys ja muut himot pääsevät valtaan ja tukahuttavat sanan, ja se jää hedelmättömäksi.
4:20 Ja mitkä hyvään maahan kylvettiin, ovat ne, jotka kuulevat sanan ja ottavat sen vastaan ja kantavat hedelmän, mikä kolmikymmen-, mikä kuusikymmen-, mikä satakertaisen."
http://www.finbible.fi/UT/Markus/Raamattu1_4.htm

olli
Viestit: 960
Liittynyt: 15 Helmi 2016, 16:54

Re: Kaikenlaisia jutusteluja, onnitteluja yms.

Viesti Kirjoittaja olli » 26 Joulu 2017, 00:17

Onpa ollut palstalla jouluhiljaista.

Haluan rikkoa hiljaisuuden ja toivottaa kaikille rauhallista aikaa, lepoa, rukousta ja oleskelua Herran kanssa. Nyt kun vielä meillä monilla on ns. jouluvapaat.

Itse joulusta en paljon perusta, joten sellaisista toivotuksista haluan pidättäytyä. Joulu on alunperin pakanallinen juhla, ja nykyään kaupallinen markkinatapahtuma. Ainoa mitä Joulusta ja Jeesuksen syntymäajankohdasta voidaan 100% varmuudella sanoa on, että Jeesus ei syntynyt jouluna, eikä missään Joulun lähelläkään.

Vastaa Viestiin