Hän johdattaa nöyriä.

Keskustele palstaa koskevista asioista
Avatar
bitu
Viestit: 39
Liittynyt: 18 Maalis 2017, 20:59

Hän johdattaa nöyriä.

Viesti Kirjoittaja bitu » 22 Helmi 2018, 23:21

HÄN JOHDATTAA NÖYRIÄ OIKEIN, HÄN OPETTAA NÖYRILLE TIENSÄ. Ps. 25:9
Näin uskomalla Raamattua Jumala avaa ymmärrystä ja tällä tavalla hän johdattaa vain nöyriä, oikealle tielle ja opettaa nöyrille tietä. Yksinkertaista! niin pysykäämme vain sanassa uskon kautta. Amen
Raamattu puhuu paljon terveestä nöyryydestä niin se osoittaa, että Jumala hyötyy paljon terveestä nöyryydestä voidakseen johdattaa oikealle tielle. Nöyryys ja ylpeys, joka on järjen päätelmistä, ovat vastenkohtaista - Raamatun mukaan 2 kor.10:5
Ylpeys on siitä, että ihmisviisauden varassa toimiessaan ihmiset ylpistyvät omasta viisaudesta tulkitsemalla Jumalan opetusta Jumalan tieksi, jota Jumala on vastaan Jaak. 4:6
Mutta Jumala antaa armon nöyrille, jotka nöyrtyvät Jumalan Sanan eteen ja nöyrtyessään he saavat ymmärrystä Jumalan opetuksiin. Jaak. 4:6
Näin tällä tavalla Jumala johdattaa heidät oikealle tielle. Ja Jumalan Sana puhdistaa ylpeitä ajatuksia sydämestään pois. Joh.15:3

Tämä asia on ollut sydämelläni jo aikaisemmin. Tuo aihe vain on sellainen että tulee ihmisen elämässä vastaan aika usein. Minä ihailen ihmistä joka on saavuttanut tuon aidon terveen nöyryyden. Täytyy sanoa että noita ihmisiä tapaa harvoin, ikävä kyllä. Ylpeys nostaa niin helposti päätään ja niin kuin sana sanoo: Ylpeys käy lankeemuksen edellä, eikä kanna mitään hyvää hedelmää. Mutta toivoisin niin että oppisin tuota nöyryyttä itsekin, Mikään ei ihmisessä ole kauniimpaa kuin tuo aito nöyrä ihminen joka on elämässään oppinut tuon kallisarvoisen asian. Rukoillaan toistemme puolesta. Teitä kaikkia Jeesuksen nimessä siunaten. bitu
Viimeksi muokannut bitu, 23 Helmi 2018, 18:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4140
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Hän johdattaa nöyriä.

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 23 Helmi 2018, 01:17

Onpa kiva kun Bitu kirjoittaa pitkästä aikaa ja niin äärimmäisen tärkeestä aiheesta vielä. Nöyryys morsiamessa on yljälle kuin luonnollista kauneutta parhaimmillaan.

Avatar
bitu
Viestit: 39
Liittynyt: 18 Maalis 2017, 20:59

Re: Hän johdattaa nöyriä.

Viesti Kirjoittaja bitu » 23 Helmi 2018, 01:34

Vielä tuli mieleeni sanat, Jumala on ylpeitä vastaan mutta nöyrille hän antaa armon.

Avatar
Sinettisormus
Viestit: 10062
Liittynyt: 16 Helmi 2016, 11:51
Paikkakunta: Päijät-Häme
Viesti:

Re: Hän johdattaa nöyriä.

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus » 23 Helmi 2018, 09:22

Amen Bitu, allekirjoitan täysin tuon tuomasi ihanan ja Rakkaudellisen Sanoman ja voi kuinka sydämeni riemuitsee nähdä sinut taas täällä , Rakas Siskoni.
Haggai. 2:23. Sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä otan sinut, palvelijani Serubbaabel, Sealtielin poika, sanoo Herra, ja panen sinut ikäänkuin sinettisormukseksi. Sillä sinut minä olen valinnut, sanoo Herra Sebaot."

Avatar
bitu
Viestit: 39
Liittynyt: 18 Maalis 2017, 20:59

"Joka ei ota jumalan valtakuntaa vastaan niinkuin lapsi..."

Viesti Kirjoittaja bitu » 23 Helmi 2018, 18:36

Jeesuksen aikaan messiaan valtakuntaa odotettiin hartaasti. Näkemykset messiaan tulevaisuudessa perustamasta Jumalan valtakunnasta vaihtelivat paljon. Osa ajatteli valtakunnan saavutettavan väkivalloin ja asein, jotkut taas suurten yhteiskunnallisten muutosten kautta. Vieläpä toiset näkivät Jumalan valtakunnan tulevan henkisten ja hengellisten ponnistusten tuloksena.

Mutta kukaan ollut tullut ajatelleeksi, että Jumalan valtakunta voisi nousta nöyryydestä. Tekstin jae, jossa sanotaan "heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta", on käännetty vanhassa persiankielisessä käännöksessä muotoon "jotka ovat nöyriä kuin nämä pienet lapset". Toisin sanoen, ihmisen tulee olla täysin voimaton ja tyhjä niin kuin pieni lapsi vastaanottaakseen Jumalan valtakunnan.

Ja miksikö näin? - Yksinkertaisesti Jumalan valtakunnan luonteen vuoksi eli siksi, että Jumalan valtakunta on lahja, joka tietenkin pitää vastaanottaa – ei ansaita. Vain se, joka on täysin voimaton itsessään voi olla täysin riippuvainen Jumalasta. Niin kauan, kun ihmisellä on jotain itsessään, niin kauan hän luottaa itseensä sen sijaan, että luottaisi kaiken sellaisenaan Herralle. Juuri tästä pieni sylilapsi on vertauskuva. Hän ei vielä juuri muuta tee kuin luota. Hän ei ponnistele ja huido sinne tänne pitääkseen elämän itsellään, vaan hän yksinkertaisesti luottaa kaiken vanhempiensa käsiin. Tällainen asenne on ihanteellinen suhde Herraan. Sinä päivänä, kun olemme joka suhteessa täysin riippuvaiset Herrasta, silloin Jumalan valtakunta astuu elämässämme esiin täydessä kirkkaudessa. Tämän toteutuminen olkoon harras iltarukouksemme.

Jumalan valtakunta ei siis rakennu ymmärryksen eikä minkään maailmassamme arvostetun varaan, vaan se on yksinomaan Jumalan laupeutta ja armoa. Ei vaadita tutkintoa, ei sukua, ei mainetta eikä edes laupeuden tekoja päästäkseen osalliseksi Jumalan valtakunnasta. Se on samassa tarjolla lapselle kuin aikuiselle, yksinkertaiselle kuin viisaalle, rikkaalle kuin köyhälle jne.

Mutta niin kuin Jeesus tekstissä sanoo, lapsen kaltaiselle Jumalan valtakunnan vastaanottaminen on luontaista. Lapsi on luonnostaan otollinen vastaanottamaan Jumalan valtakunnan. Se ei tarkoita sitä, että aikuisten olisi myöhäistä etsiä Jumalan valtakuntaa, vaan että vaikka sen näennäisesti löytäisimme, ei se astu voimaan kohdallamme luonnostaan, koska emme "ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi". Tämän joutui kokemaan todeksi esimerkiksi rikas nuorukainen, josta Markus kertoo heti tekstimme perään (Mark. 10:17-31).

Avatar
bitu
Viestit: 39
Liittynyt: 18 Maalis 2017, 20:59

"Joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niinkuin lapsi..."

Viesti Kirjoittaja bitu » 23 Helmi 2018, 18:48

Edellä Jeesus käytti lasta esimerkkinä Jumalan valtakunnan vastaanottamisesta. Lapsen vilpittömyys ja nöyryys lahjan vastaanottajana on parhaiten nähtävissä, kun katsomme miten lapsi toimii, kun hänelle annetaan mieleinen lahja.

Lahjan vastaanottajina lapsen ominaispiirre on ennen kaikkea ennakkoluulottomuus. Hän ei ole ylpeä ottaakseen lahjaa vastaan, on se sitten kovin suuri tai mitättömän pieni. Hän ei myöskään ylenkatso tai aliarvioi lahjan antajaa. Edelleen hän iloitsee mieleisestä lahjasta koko olemuksellaan. Hän ei kiitä vain sanoin, vaan varsinainen kiitos näkyy siitä kuinka hän osaa nauttia ja rakastaa saamaansa lahjaa.

Avatar
-jarmo-
Site Admin
Viestit: 4140
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 12:19
Paikkakunta: Taivastenvaltakunta
Viesti:

Re: Hän johdattaa nöyriä.

Viesti Kirjoittaja -jarmo- » 23 Helmi 2018, 19:17

Tää on aihe ja asia josta tänään viimeksi olen käynyt keskustelua ja ikäväkseni huomannut ettei syntisen nöyryys kelpaa, vaan ihana synnittömyys joka perustuu omiin tekohin ja viisauteen.

Avatar
Eero
Site Admin
Viestit: 2206
Liittynyt: 15 Syys 2016, 22:51
Viesti:

Re: Hän johdattaa nöyriä.

Viesti Kirjoittaja Eero » 24 Helmi 2018, 14:09

Aamen, kiitos tästä aiheesta Bitu!
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.

https://soundcloud.com/heidi-k-pyl/tiel ... enttilaulu

Avatar
bitu
Viestit: 39
Liittynyt: 18 Maalis 2017, 20:59

Re: Hän johdattaa nöyriä.

Viesti Kirjoittaja bitu » 25 Maalis 2018, 22:14

Laupias samarialainen
Luuk 10:
29 Mutta hän tahtoi näyttää olevansa vanhurskas ja sanoi Jeesukselle: "Kuka sitten on minun lähimmäiseni?"
30 Jeesus vastasi ja sanoi: "Eräs mies vaelsi Jerusalemista alas Jerikoon ja joutui ryövärien käsiin, jotka riisuivat hänet alasti ja löivät haavoille ja menivät pois jättäen hänet puolikuolleeksi.
31 Niin vaelsi sattumalta eräs pappi sitä tietä ja näki hänet ja meni ohitse.
32 Samoin leeviläinenkin: kun hän tuli sille paikalle ja näki hänet, meni hän ohitse.
33 Mutta kun eräs samarialainen, joka matkusti sitä tietä, tuli hänen kohdalleen ja näki hänet, niin hän armahti häntä.
34 Ja hän meni hänen luokseen ja sitoi hänen haavansa ja vuodatti niihin öljyä ja viiniä, pani hänet juhtansa selkään ja vei hänet majataloon ja hoiti häntä.
35 Ja seuraavana aamuna hän otti esiin kaksi denaria ja antoi majatalon isännälle ja sanoi: ‘Hoida häntä, ja mitä sinulta lisää kuluu, sen minä palatessani sinulle maksan’.
36 Kuka näistä kolmesta sinun mielestäsi osoitti olevansa sen lähimmäinen, joka oli joutunut ryövärien käsiin?"
37 Hän sanoi: "Se, joka osoitti hänelle laupeutta". Niin Jeesus sanoi hänelle: "Mene ja tee sinä samoin".
Tämän uskon veljen rakkaudenteolla on yhtymäkohtia laupiaaseen samarialaiseen. Laupias samarialainen unohti hetkeksi omat asiansa ja keskittyi auttamaan avuntarvitsijaa ja hädässä olevaa ihmistä. Uskon veli unohti omat asiansa ja auttoi avun tarpeessa olijaa. Laupias samarialainen käytti omaa aikaansa lähimmäisen auttamiseen sekä hän käytti omia rahojansa siihen, että sai auttaa avun tarpeessa olijaa. Uskon veli toimi tässäkin täsmälleen samalla tavalla kuin laupias samarialainen. Tässä meille hieno sanoma liittyen myös nöyryyteen. Siunausrikasta Pääsiäisen aikaa. Ylösnousemusvoimassa eteenpäin rakkaat ystävät!

Avatar
Eero
Site Admin
Viestit: 2206
Liittynyt: 15 Syys 2016, 22:51
Viesti:

Re: Hän johdattaa nöyriä.

Viesti Kirjoittaja Eero » 25 Maalis 2018, 22:52

Aamen! Herra pidä meidät nöyrinä, että voisimme edes yrittää olla toisiamme kohtaan yhtä hyviä kuin Sinä esimerkilläsi olit
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.

https://soundcloud.com/heidi-k-pyl/tiel ... enttilaulu

Avatar
bitu
Viestit: 39
Liittynyt: 18 Maalis 2017, 20:59

Re: Hän johdattaa nöyriä.

Viesti Kirjoittaja bitu » 26 Maalis 2018, 19:01

HÄN ALENSI ITSENSÄ JA OLI KUULIAINEN
KUOLEMAAN ASTI, RISTINKUOLEMAAN ASTI.
Kirje filippiläisille 2:1-11
Kristuksen nöyryys
1 Jos kerran yhteys Kristukseen rohkaisee ja hänen rakkautensa suo lohdutusta, jos Henki meitä yhdistää ja jos tunnemme hellyyttä ja myötätuntoa toisiamme kohtaan,
2 niin tehkää minun iloni täydelliseksi ja olkaa yksimielisiä. Liittäköön teitä toisiinne rakkaus, sopu ja sama mieli.
3 Älkää tehkö mitään itsekkyydestä tai turhamaisuudesta, vaan olkaa nöyriä ja pitäkää kukin toista parempana kuin itseänne.
4 Älkää tavoitelko vain omaa etuanne vaan myös muiden parasta.
5 Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli.
6 Hänellä oli Jumalan muoto,
mutta hän ei pitänyt kiinni oikeudestaan
olla Jumalan vertainen
7 vaan luopui omastaan.
Hän otti orjan muodon
ja tuli ihmisten kaltaiseksi.
Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa,
8 hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristinkuolemaan asti.
9 Sen tähden Jumala on korottanut hänet yli kaiken
ja antanut hänelle nimen,
kaikkia muita nimiä korkeamman.
10 Jeesuksen nimeä kunnioittaen
on kaikkien polvistuttava,
kaikkien niin taivaassa kuin maan päällä ja maan alla,
11 ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi: "Jeesus Kristus on Herra."
Fil. 2:1-11
Bitunhaluamakuva.jpg

Vastaa Viestiin