Matteuksen sanoma lopunajan seurakunnille: (Selityksineen) >>> Tuomaksen kommentit

Matteus 24
1 Ja Jeesus lähti ulos pyhäköstä ja meni pois; ja hänen opetuslapsensa tulivat hänen tykönsä näyttämään hänelle pyhäkön rakennuksia.
2 Niin hän vastasi ja sanoi heille: "Ettekö näe näitä kaikkia? Totisesti minä sanon teille: tähän ei ole jäävä kiveä kiven päälle, maahan jaottamatta."
Jeesus ennusti Herodeksen valtavan suuren palatsin tuhon, jonka Rooman kenraali Tiitus toteuttaa vuonna 70 jKr. kirjaimellisesti, ei kiveä kiven päälle. Ja katsokaapas: paluu palatsin rakennustyömaalle tapahtuu myös luvun 70 kautta, jolloin 1946 Israelin alueelle muuttaa 70 tuhatta juutalaista ja siitä 70 vuotta eteenpäin on vuosi 2016, jolloin voimme odottaa vaikka Jeesuksen näkyvää paluuta suurine palatseineen, uuden Jerusalemin kanssa, josta alkaa se Danielin kirjan viimeinen puoliaikaa. Nämä kaikki tapahtumat toistavat itseään, se on Jumalan säädös. "Jumala sanoi ja niin tapahtui". Jumalan sana on Laki. Historia siis toistaa itseään. Nyt tullaan vaan siihen kohtaan että Jeesuksen kuolema Golgatan ristillä on se kohta jolloin vedet lähtevät virtaamaan toiseen suuntaan. Jeesus tuli synniksi ja kuolema on voitettu, jolloin paluu Paratiisiin voi alkaa tapahtua. Historia toistaa silti itseään, kuten vuonna 70 jKr. tapahtumat.
3 Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: "Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?"
4 Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.
5 Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta.
Jeesus varoittaa meitä kristittyjä monista asioista, joihin ihmismieli lankeaa niin helposti. Ihminen on kärsimätön ja tavoittelee jatkuvasti kultaista vasikkaa, näkyvää palvonnankohdetta, eikä jaksa uskoa kärsivällisesti Rakkauteen, jonka takana on Jeesus, Jumalan Poika. Meidän ei tarvitse tietää aikoja, muuta kuin olla valmiita joka aamu. Kuten setäni Raisiossa sanoi, kun keskustelimme minun lopunaikoja koskevasta tutkimuksestani, hän toteaa vain että kävi niin tai näin, riittää että olemme aina valmiita lähtemään. Tämä on Kristityn Usko ja kärsivällisyys. Maalima on täynnä itseään profeetaksi kutsuvia, joille Pyhä Henki on valaissut tien, mutta ovat sitten ylpistyneet ja sen jälkeen Jeesuksen suusta kuuluu syvä huokaus. Pyhä Henki on kärsivällinen, eikä ota armonlahjojaan silti pois noilta "vääriltä profeetoilta". Todennäköisesti moni heistä päätyy taivaskotiin, mutta kohtaavat matkan varrella monia asioita, jotka luulivat toisin olevan.
6 Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu.
7 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.
8 Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.
Tämä kaikki alkoi 1912 kun maailmansodat saivat ensimmäisen muotonsa.
9 Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden.
TÄSSÄ KOHTAA HYPÄTTIIN JO VAIVAAN. Vihan aikaan. Huomatkaa, että Matteus 24 pomppii ees taas.
10 Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan.
11 Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.
12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.
13 Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
Tässä kuvataan vihan aikoja ja sen ensimmäistä ajanjaksoa, valerauhan tekemisestä 1335 päivään asti, joka kuvataan 13. jakeen tavoin. (vihjeeksi voisin lisätä tämän yhtälön numeronikkareille 13. jae ja 35. jae, joka kuuluu näin: Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa. Tämä on lupaus pelastussanomasta, joka ihmisille tarjotaan hädässä.
14 Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.
Pyhien ylösotto tapahtuu ensin, sitten alkaa ihmisten suut kuivua, tilalle tulee jano, Jumalan sanan JANO, jollaista ihmiskunta ei koskaan ole nähnyt, vasta sitten tulee loppu.
15 Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa-joka tämän lukee, se tarkatkoon-
16 silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille;
17 joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessansa on,
18 ja joka on pellolla, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa.
Jakeet 15-18 kuvaavat sitä aikaa kun lopullinen lopu vasta alkaa ja se alkaa 1290 päivän kohdalta. Jotta kenenkään ei tarvitse laskea päiviä, tiedämme uutislähetysten perusteella sen että kun tuo hävityksen kauhistus seisoo Jerusalemissa pyhällä paikalla (se ei tarkoita että temppeli olisi rakennettu) temppelin pohjalla. Tässä oma profetiani, johon minun on ihan pakko uskoa, se oli niin voimakas, kuin se olisi täyttä kurkkua minulle huudettu, niin vaikuttava se oli.

Monet puhuvat pelkästään temppelipalvelusten aloittamisen perusteella, että temppeli on rakennettava ensin. Uskon ettei temppeliä koskaan rakenneta, vaan Jeesus tuo tämän viimeisen temppelin. Temppelipalvelus saatetaan aloittaa, samalla paikalla, tekemällä vaikka alkuperäisen ilmestysmajan, mikäli liiton arkki löytyy lähiaikoina. Se mitä puhutaan ruokauhrin lopettamisesta ja teurasuhrin lopettamisesta, saattaa adventistit olla täysin oikeassa siinä, että tuo kaikki tapahtuu taivaassa, uudessa temppelissä jonne Jeesus asettui suorittamaan temppelipalvelustaan. Yöllinen näkyni kertoo tyhjästä kirkon pohjasta, jonne asettuu Iivana Julma. Mielestäni tämä oli todella tuo Pyhä paikka, joka minulle näytettiin unessani ja se todellakin oli tyhjä kirkon pohja.
19 Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä!
20 Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina.
Tässäkin Matteus on varmaan yhtä pihalla teksteistään kuin minäkin monesti. Tuntuu etteihän tässä ole mitään järkeä, niin varmaan ennen kaikkea koki Johannes ilmestyksessään. En minä itseäni halua verrata yhtään sen enempää Matteukseen, Jeesukseen kuin Johannekseenkaan. Jeesuskin oli aikalaisilleen vain ihminen, joka hänestä ei ollut kuullut, piti häntä naurettavana itsensä korottajana, sama pätee Matteusta ja Johannesta. He kirjoittivat kirjeitään, joista ei ollut mitään käsitystä mihin ne lopulta päätyivät, roskikseen vai Raamattuun. Niinpä, olemme yleensä tekstiämme kirjoittaessa kirjoittamassa maailmankirjoja uusiksi, mutta jos otamme huomioon, että kaikki mitä teemme, Jumala yksin päättää mitä se tulee olemaan. Siksi luotan uneeni, koska tiedän että se tuli Pyhästä Hengestä ja liitän sitä nyt kirjoittamaani tekstiin. Lopulta on Jumalan asia käyttää minua sellaiseen tarkoitukseen ja sellaisella hetkellä kuin Hän on sen Suuressa viisaudessaan ajatellut. Eli voin kirjoitella rauhassa ja antaa Jumalan hoitaa loput. Paavalikin oli aikoinaan vain sananjulistaja ja omasta mielestään mitätön mies. Mutta sen pohjalle rakentui puoli Raamattua ja koko nykykirkkokunta.
Matteus kirjoitti, voi raskaita ja imettäväisiä ja rukoilkaa ettei se tapahtuisi talvella eikä sapattina. No huh, huh. Mutta on tähän syynsä, jopa kaikkiin kohtiin. Nämä liittää profetioita ja vahvistaa niiden aitoutta, siksi autuas on se joka tutkii, sillä hän myös tietää.

21 Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule.
22 Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.
Tässä menee jo vihan maljojen ajat, jotka kuvaavat Danielin kirjassa mainittua toista aikaa. Aika, kaksi aikaa (1290 + 1290) ja puoli aikaa.
23 Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
Jassoo, nyt palataan jälleen takaisin laajempaan aikaan, jolloin olisi vielä paljon valittuja, eli pelastuvia. Vihan aika tulee kokonaisuudessaan olemaan sellainen, kuten olen monesti sanonut, Ihmeiden Aika. Suurien ihmeiden aikaa, jolloin Jumalakysymys ei ole mikään myytti. Jeesus ei ole Joulupukkitarina, vaan se on eksytysten ja suurempien eksytysten aikaa. Afrikassa se on jo alkanut, siellä nostetaan jo kuolleita ylös. Pian tämän kaltaiset ihmeet tulevat julkisuuteen ja sitten alkaa herätysliike. Penseys muuttuu paloksi.
25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
26 Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko.
27 Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.
28 Missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat.
Raato kuvaa tuhottua Jerusalemia ja Golgataa, jonne antikristukset ja kotkat, eli pahat henget kokoontuvat silloin. Siinä kohdassa eletään jo syvällä Danielin aikojen jälkimmäistä puoliskoa jolloin Jumala vuodattaa viimeisiä maljojaan. Näiden aikojen kohdalla on molemmat Pyhät, Filadelfian ja Laodikean seurakunnat jo poisotettu. Jäännöksenä on enää joitakin valittuja, jotka Jeesus ottaa pois kun hän palaa kaikkine Pyhinensä näkyvällä tavalla....
29 Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät.
30 Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.
31 Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.
...kunnes näin tapahtuu.
32 Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus: kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä.
Jeesus kertoo Israelin synnystä jolloin alkaa viimeinen sukupolvi, joka ei katoa.
33 Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä.
34 Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat.
35 Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa.
Tämä on vähän mutkaisempi juttu, sillä nyt Jeesus vie meidät sanoillaan jo tuhatvuotiskauden hamaan loppuun, josta ajasta hän ei tiedä edes itse.
36 Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin.
37 Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva.
Nooa on minun Rakas lempihenkilöni Raamatusta. Hmm. toinen on Simpson ja kolmas Job. Nooan ajat ovat käänteiset, muuten samalla tavalla etenevät. Nooan aikoina tultiin paratiisista ja perustettiin syntinen nykymaailma. Nyt mennään taas arkkiin ja palaamme samanlaiseen ajankohtaan kuin oli ennen vedenpaisumusta. Tässäkin kohdassa toteutuu Danielin ajat, kolmannessa vertausperspektiivissä/kerrostumassa, siis aika kaksi aikaa ja puoli aikaa. Aika, on aika ennen Nooaa, kaksi aikaa, on vanha ja uusi testamentti molemmin puolin Jeesuksen kuolemaa tähän päivään asti. Lopuksi on puoli aikaa, joka alkaa kuten vedenpaisumus oli, mutta nyt tulella ja sitten vietetään puoli aikaa, joka ei ole enää Mooseksen lain, eikä maailman lain, vaan puolen lain, on vain hyvän Jeesuksen laki, eli pahuus on sidottu, eikä näin tarvita koko lakia. Niinpä laista voidaan tavallaan ottaa pois puolet. Älä tapa, varasta jne, vain hengen synneille tarkoitetut lait on säilytettävä. Se on paratiisiin menon opettelun aikaa, puhdistautumisen aikaa.
38 Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin,
39 eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva.
Ihmisen pojan tulemus, kuten näet, on sanoin, "kunnes Nooa meni arkkiin", eli kaikki 144 tuhatta pyhää. Nuo sataneljäkymmentä neljä tuhatta, ovat Israelin kansa, eli Nooa itse perheineen, joka merkitään 1335 päivän aikana. Pyhät menivät arkkiin, joka antaa laajan viitteen siitä, keitä nämä Pyhät ovat. Mielestäni ensin Pyhät kävelevät itse kuin eläimet pareittain, jonka jälkeen tulevat Laodikean seurakunta perässä kuin tuli hännän alla koko 1335 päivän ajan, sekä lopulta siinä ovat ne 144 tuhatta. Koska Pyhät eivät kuole, vaan he elävät ikuisesti, ei Laodikean seurakunnankaan tarvitse välittää siitä kuolevatko heidän rumiinsa, vai ei, koska he elävät ikuisesti. Niin menevät Pyhät arkkiin ja sitten maailma hukkuu.
40 Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään.
41 Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään.
42 Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.
Tätä toistetaan kaksi kertaa kuten huomaatte. Ensin otetaan pellolta ja toisen kerran otetaan jauhamasta. Molemmat viittaavat työn etenemiseen kronologisessa järjestyksessä, kuten Jumala tekee omaa työtään.
43 Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä yövartiolla varas tulee, totta hän valvoisi, eikä sallisi taloonsa murtauduttavan.
Sitten lopulta tulee vielä kolmas ilmoitus vartiossa olemisesta. On vielä viimeinen yövartio, jolloin Jeesus tuleekin jo näkyvällä tavalla.
44 Sentähden olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee.
45 Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen palvelija, jonka hänen herransa on asettanut pitämään huolta palvelusväestään, antamaan heille ruokaa ajallansa?
Tämä on minun sydäntäni koskettava jae. Siinä ilmaistaan selkeästi, kuinka Jumala kantaa meitä, ruokkii ajallaan ja mikä ihaninta, me kaikki olemme osallisia siinä työssä toinen toisillemme. Sinä olet varmasti huomannut oman evankelioimistyösi ja sen hedelmät. Me kaikki saamme tehdä sitä, eikä ole väliä saako joku Niki Crutz satatuhatta kuulijaa, vai sinä kaksi ja minä kolme. Me olemme sitä samaa väkeä.
46 Autuas se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän!
47 Totisesti minä sanon teille: hän asettaa hänet kaiken omaisuutensa hoitajaksi.
Lopuksi Jumala lupaa tuhatvuotisen valtakuntansa hallitsijuuden sinulle ja minulle.
48 Mutta jos paha palvelija sanoo sydämessään: 'Minun herrani viipyy',
49 ja rupeaa lyömään kanssapalvelijoitaan ja syö ja juo juopuneiden kanssa,
50 niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa,
51 ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin ulkokullatuille. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys."
Lopuksi on varoitus niille, joista varoitin minäkin jakeen 5 jälkeen, palvomasta kultaisia vasikoita, kuuntelemasta ja menemättä lankaan, tehden itsestään väärän profeetan, tai lankeavan väärien profeetoiden ja valkoisten saatanoiden ansoihin. Maailma voi olla kaunis, mutta sen takana ei ole välttämättä Jeesus. Nämä Jumala karsii pois ja heittää pimeyteen. Minulla on jokin aavistus siitä että tuhatvuotiskaudella on jokin maailman taso, jossa ovat henget vangittuna sekä niin monessa paikassa kutsutaan ulos, pimeyteen heittämisestä. Häistä jossa ei ollut häävaatteita, nuo heitettiin pimeyteen. Mikä paikka se siis on? Olen miettinyt sitä niinkin, että tuhatvuotinen valtakausi on tarkoitettu erityisesti henkimaailman evankelioimisen ajalle. Siihen on esikuvana myös Tessalonikkalaiskirje, jossa mainitaan ensimmäisistä, jotka tulevat viimeisinä. He ovat ensin luodut ja heille ei ole epäselvää siis enää kuka ja mikä Jumala on, vaan se että he ottavat Jumalan Herrakseen takaisin. Tämä on tapahduttava vielä Jeesuksen kautta, joka tekee sen vaikeaksi. Sen tekee vaikeaksi samalla tavalla kuin aikoinaan Joosef, jonka Isä Israel, sanoi johtavan koko orkesteria, vaikka oli kuopus. Niinpä isoveljet heittivät hänet kaivoon. Kului aikaa jopa kymmeniä vuosia, kun he lopulta joutuivat kumartamaan pikkuveljeään. Hehän ovat joutuneet kumartelemaan Pyhän Hengen läsnäoloa aina kun sen kanssa ovat joutuneet tekemisiin. Ei siis ole kysymys etteivät he tietäsi kuka on Herra maailmankaikkeudessa, vaan miten he Herraa palvelisivat parhaiten. Hekin ovat siis aivan yhtä pihalla ja hukassa kuin olivat Joosefin isoveljet silloin. Heitähän on johtanut tähän asti saatana ja saatanallahan ei ole pelastumiseen enää mitään mahdollisuuksia ja siksi tämä pyrkii orjuuttamaan myös muita henkiä. Pyhien tehtävä saattaa olla hyvinkin mielenkiintoinen, kun alkaa tuhatvuotinen ajanjakso. :) Ylistys Jumalalle ja Jeesus on Kuninkaiden Kuningas, jonka me toivotamme tervetulleeksi, heti kun hän on valmis. Amen.

PALUU >>>