27.11.2007

Lähi-idän konfliktin osapuolet sopuun rauhanneuvotteluiden aloittamisesta
Julkaistu 27.11.2007, klo 03.43 (päivitetty 27.11.2007, klo 19.13)

Osapuolet kokouspöydässä
Kuva: EPA/Shawn Thew

Lähi-idän konfliktin osapuolet ovat päässeet sopuun rauhanneuvottelujen aloittamisesta. Yhdysvaltojen presidentti George Bush kertoi, että Israelin ja palestiinalaisten neuvottelijat saivat laadittua yhteisen lausunnon Yhdysvaltojen järjestämään rauhankokoukseen. Bush avasi kokouksen Suomen aikaa illansuussa Annapolisissa Marylandin osavaltiossa.

Koko muu maailma on menossa kohti sotaa ja Israel kohti rauhaa. Venäjä Tsaariutta ja Osama Bin Laden kohti mustan valtakautensa alkua.

Bush sanoi, että osapuolet aloittavat heti kahdenkeskiset neuvottelut rauhansopimukseen pääsemiseksi. Bush sanoi osapuolten tekevän kaikkensa, että rauhanneuvotteluissa päästäisiin tulokseen ensi vuoden loppuun mennessä. Konfliktin osapuolet sopivat neuvotteluja valvovan ohjausryhmän perustamisesta. Ryhmä tapaa ensimmäisen kerran joulukuun 12. päivänä ja sen jälkeen joka toinen viikko. Bush kehotti puheessaan palestiinalaisia luopumaan terrorismista. Samalla Bush vaati Israelia lopettamaan juutalaissiirtokuntien laajentamisen ja vuoden 1967 sodassa vallattujen alueiden miehityksen. Bushin mukaan neuvottelujen tavoitteena on perustaa demokraattinen palestiinalaisvaltio, joka eläisi rauhassa Israelin kanssa. Presidentti Bush tapasi Israelin pääministerin Ehud Olmertin ja Mahmud Abbasin juuri ennen Annapolisin kokouksen alkua.

Mielenosoituksia Gazassa ja Länsirannalla
Aiemmin päivällä kymmenettuhannet palestiinalaiset osoittivat mieltään Lähi-idän rauhankonferenssia vastaan Gazan kaistaleella ja Länsirannalla. Palestiinalaisten terveysviranomaisten mukaan yksi mielenosoittaja kuoli ja useita loukkaantui Länsirannalla, kun Abbasia tukevat turvallisuusjoukot avasivat tulen mielenosoittajia vastaan. Palestiinalaishallinnon johto oli aiemmin kieltänyt kaikki Annapolisin kokoukseen liittyvät mielenosoitukset ja lehdistötilaisuudet Länsirannalla. Hamas ja toinen islamistijärjestö Jihad puolestaan tuomitsivat Annapolisin kokouksen ja moittivat arabimaita osallistumisesta kokoukseen Israelin kanssa.

21.11.2007

Suomelle ei kutsua Rauhankonferenssiin, koska Jumala suojelee kansaansa
Yhdysvallat on kutsunut kymmeniä maita Annapolisissa pidettävään Lähi-idän rauhankonferenssiin. Kutsuttujen joukossa ovat niin Tanska, Norja kuin Ruotsikin, mutta ei Suomea. Jumala ei anna Suomen tehdä liittoa saatanan kanssa. Palestiinan itsenäisyyden on tunnustanut 114 valtiota. Suomi, Yhdysvallat ja Israel eivät ole kuitenkaan tätä tehneet,
koska Jumala suojelee kansaansa, eikä anna sen tehdä liittoa saatanan kanssa.
Älä saata meitä kiusaukseen ja päästä meidät pahasta".
Näin Jumala minuakin on paljon suojellut ja niin uskon sinullekin käyneen.

19.11.2007

Israelin hallitus neuvottelee palestiinalaisvankien vapauttamisesta
Julkaistu 19.11.2007, klo 08.33 (päivitetty 19.11.2007, klo 13.44)

Mielenosoitus palestiinalaisvankien vapauttamiseksi
Kuva: EPA / Atef Safadi

Mielenosoitus palestiinalaisvankien vapauttamiseksi 23.10.2007

Israelin hallitus on sopinut 450 palestiinalaisvangin vapauttamisesta ennen ensi viikolla Yhdysvalloissa järjestettävää Lähi-idän rauhankonferenssia. Presidentti Mahmoud Abbasin palestiinalaishallinto on vaatinut aiemmin ainakin 2 000 vangin vapauttamista.

Israel synnyttää...

Koko muu maailma on menossa kohti sotaa ja Israel kohti rauhaa, valherauhaa, joka ei ole oikea rauha, vaan petos.

Eletään päivä päivältä yhä mielenkiintoisempia aikoja.

Myös Yhdysvallat on kehottanut Israelia kasvattamaan vapautettavien vankien määrää. Israelilla on vankiloissaan kaikkiaan noin 9 000 palestiinalaista, mutta se ei suostu päästämään pois Hamasin jäseniä tai israelilaisia vastaan iskuja tehneitä militantteja. Israelin pääministerin Ehud Olmertin ja palestiinalaisten presidentin Mahmoud Abbasin neuvotteluissa alustetaan viikon kuluttua Yhdysvalloissa järjestettävää Lähi-itä-konferenssia. Olmert on pyytänyt hallitustaan hyväksymään 450 palestiinalaisvangin vapauttamisen Israelin vankiloista. Palestiinalaishallinto on kuitenkin vaatinut ainakin 2 000 vangin vapauttamista. Israelin ja palestiinalaisten välillä on edelleen selviä näkemyseroja myös muun muassa rajakysymyksistä, Jerusalemin tulevaisuudesta ja palestiinalaispakolaisten asemasta. Lähi-idän rauhanneuvottelut pyritään elvyttämään Annapolisissa Marylandissa ensi viikon alussa järjestettävässä kaksipäiväisessä konferenssissa.

Lähi-idässä valmistaudutaan rauhankokoukseen
Julkaistu 19.11.2007, klo 11.54 (päivitetty 19.11.2007, klo 11.59)

Poliittinen matkustelu Lähi-idässä kiihtyy ennen ensi viikoksi Yhdysvaltoihin suunniteltua Lähi-idän rauhankokousta. Israelin pääministeri Ehud Olmert tapaa tiistaina Egyptin presidentin Hosni Mubarakin Sharm el-Sheikissä.
Valtiomiehet keskustelevat Yhdysvaltain Annapolisissa pidettävän kokouksen edustavuudesta. Kokouksen tavoitteena on elvyttää 7 vuotta jäissä olleet Lähi-idän rauhanneuvottelut.
Olmertin on määrä tänään tavata palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas viimeisessä yrityksessä sorvata yhteinen julkilausuma Annapolisin kokoukseeen. Palestiinalaisvankien vapauttamisen lisäksi Israelin ja palestiinalaisten välillä on yhä selviä näkemyseroja myös rajakysymyksistä, Jerusalemin tulevaisuudesta ja palestiinalaispakolaisten asemasta. Arabiliiton jäsenmaiden ulkoministerit tapaavat loppuviikolla Egyptissä päättääkseen kuinka korkean tason edustajia Annapolisin kokoukseen lähetetään. Kokous on presidentti George W. Bushin aloite.

Mitä yhteistä on ANNAPOLIS:lla ja Anna Politkovskaja:lla? Petos ja murha. Jos ihan dorkana saan ennustaa, rauhansopimus katkeaa 7.10.2011

Lähi-idän rauhanprosessi on ollut jäissä 7 vuotta ja nyt on kulumassa umpeen se aika. Jeesuksen oman seurakunnan valinnan aika, joka ei ole luterilainen, eikä helluntailainen, yhtään sen enempää adventistiaatteellinen, kuin vapaakirkkomainenkaan. Jeesus teki oman seurakuntansa, jonka kaikki jäsenet ovat jo arkin lastaussillan päällä, takamus kohti maailmaa ja nokka jo arkissa. Aika on päättymässä ja ketään ei enää oteta mukaan. Jumalan käsi sulkee perässä arkin oven. Niin oli Nooan aikana kuin nytkin, ihmiset söi, joi ja naivat ja naittivat, kunnes tuli tulva ja vei heidät. Miksi siis Jumala itse sulki arkin oven Nooan puolesta? Koska sillä on elävä yhteys tähän aikaan, jolloin Jumala tekee sen taas. Katsokaa nyt tuota Israelia, kun he tekevät rauhaa ja muu maailma sotaa. Kaikki ennustetut elementit täyttyvät samalla tavalla kuin kaikki alkoivat täyttyä kun Allenby valloitti Jerusalemin. Arkin vertaus, kyyhkyjen vertaus, 40 vuoden vertaus suhteessa kyyhkyihin, kaikki toimii ällistyttävällä tarkkuudella, täsmälleen kuten Jumala on kaiken ilmoittanut. Lopuksi seitsemän lihavaa vuotta jota seuraa seitsemän laihaa. Kaikki on ennustettu ja präntättynä Raamattuun. Tyhmät neitsyet ovat edelleen yhtä tyhmiä kuin Matteus 25. luku sen kertoo, mutta he heräävät, he heräävät viime hetkellä huutoon ”ylkä tulee”. He ehtivät pyytää viisailta öljyäkin mutta sitten ylkä oli jo mennyt. Olemme Rakkaani uskomattoman onnekkaita, että Jeesus valitsi juuri sinut ja minut.

12.11.2007

Useita kuoli Fatahin mielenosoituksessa Gazassa
Julkaistu 12.11.2007, klo 13.34 (päivitetty 12.11.2007, klo 14.41)

Mielenosoittajia
Kuva: Reuters-TV

Gazassa ainakin viisi ihmistä on kuollut ammuskelussa Fatah-puolueen kannattajien mielenosoituksessa. Lisäksi ainakin sata ihmistä on haavoittunut Fatahin asemiesten ja Hamas-järjestön turvallisuusjoukkojen yhteenotossa. Rauhaan vieviä keinoja nämä ovat kaikesta huolimatta ja sieltä se rauha väännetään. Kuka ja mikä on sitten... laiton ja kavaltaja, kuka rikkoo sopimuksen ja keiden sopimuksen.
Tämä rauha tulee olemaan Iisakin ja Ismaelin rauha... !?
Sitten alkaa Jaakobin ahdistus... !?

Satoja tuhansia edesmenneen palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kannattajia kokoontui Gazassa osoittamaan mieltään johtajansa kuoleman vuosipäivänä. Kyseessä on suurin Fatah-puolueen mielenosoitus Gazassa sen jälkeen, kun puolue hävisi alueella valtataistelun viime kesäkuussa. Puolilta päivin alkanut tapahtuma keräsi arviolta puolisen miljoonaa Palestiinan lippua heiluttanutta ja perinteiseen Fatahin ruutu-huiviin sonnustautunutta kannattajaa. Gazan aluetta hallinnoiva islamistinen Hamas-järjestö hajotti eilen useita pienempiä Fatahin mielenosoituksia ja pidätti lukuisia puolueen jäseniä. Arafatin haudalla Ramallahissa länsirannalla tänään puhunut palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas kehotti Hamasia luopumaan Gazasta ja sen laittomasta sotilasvallankaappauksesta.  

Lisäsin tähän kaikki ilmestyy, sanojen laitonta koskevan tekstin, joka kaikki on Tessalonikkalaiskirjeessä:
2. Tess. 2:3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
2. Tess. 2:6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.
2. Tess. 2:8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
Kavaltaja täytyy löytyä Israelin omasta kansasta, kuten Juudas oli. Missään ei puhuta koskaan mitään siitä, että tuo laiton olisi mukana rauhansopimusta ”rusnaamassa”. Laiton on peto numero yksi, josta tehdään se kuva, joka vain ilmestyy ja saa pikkuhiljaa luvatun valtansa, jolla ei missään nimessä ole koko maailman herruus käsissään, vaan sen se saa tietyllä alueella, jossa lopulta on myös Israel. Markus 3. puhuu mm. siitä, etteihän väkeväkään itseään tuhoa. Tästä syystä on aina vihollinen. Pedon merkki, on toisaalta sitten vähän eri asia, joka otetaan kadonneiden ihmisten aikaansaaman ihmiskontrollin vuoksi, joka puolella maailmaa.

27.10.2007

Abbas ja Olmert valmistelemaan rauhansopimusta
Julkaistu 26.10.2007, klo 09.35 (päivitetty 26.10.2007, klo 09.37)

Abbas ja Olmert
Kuva: Reuters-TV
Mahmoud Abbas ja Ehud Olmert tapasivat elokuussa 2007

Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaispresidentti Mahmoud Abbas tapaavat perjantaina valmistellakseen suurta Lähi-itä-kokousta, joka on määrä pitää loppuvuonna Yhdysvalloissa.

Koko muu maailma on menossa sotaan ja nämä kaksi rauhaan. Juuri tätä on odotettu ja se on oleva merkki siitä, että seurakunta katoaa ja vihan vuodet alkavat. Jumala kääntää selkänsä maailmalle, vaikkei ihan ensimmäisellä 3½ vuotisella jaksolla vielä, vaan vihan maljoissa Jumalan viha vasta täyttyy, kun on kulunut 3 vuotta ja seitsemän kuukautta ensimmäisestä ylösotosta. Hämmästeltävää riittää, kun penseys loppuu.

Tapaamisessa etsitään yksimielisyyttä tulevan rauhansopimuksen luonnoksesta. Israelin mielestä sopimuksesta pitäisi tehdä tässä vaiheessa yleisluontoinen. Palestiinalaiset puolestaan haluaisivat ratkaisuja vaikeimpiin kiistakysymyksiin: lopullisiin rajoihin, Jerusalemin asemaan ja palestiinalaispakolaisten kohtaloon. He toivovat myös aikataulua Palestiinan valtion muodostamiselle. Israel pitää sitä ennenaikaisena. Israel on myös uhannut, ettei rauhankokous kenties toteudu lainkaan, jos palestiinalaismilitantit jatkavat lähes päivittäisiä raketti-iskuja Gazasta. Israel suunnittelee vastaavansa katkaisemalla sähköntoimituksen Gazaan jokaisen iskun jälkeen, aluksi 15 minuutiksi ja isku iskulta pitempään. Ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet aietta gazalaisten kollektiivirangaistuksena.

26.10.2007

Israel kiristää Gazan sähkönsaantia
Julkaistu 25.10.2007, klo 21.30

Israel aikoo asettaa sähkönjakelua ja polttoaineen saantia koskevia leikkauksia palestiinalaisalueelle Hamas-johtoisella Gazan kaistaleella. Israelin puolustusministeri Ehud Barak hyväksyi torstaina leikkaustoimet, joiden tavoitteena on hillitä raketti-iskuja Israelin puolelle.
Viranomaiset eivät kertoneet milloin leikkaukset astuvat voimaan, mutta niiden käyttöönotto ei vaadi enää hallituksen hyväksyntää. Suunnitelman mukaan Israel katkaisee sähköt yhä piteneväksi ajaksi Gazasta joka kerta, kun raketti lentää palestiinalaisalueelta Israelin puolelle. Päätöksen odotetaan varjostavan huomenna alkavia Israelin pääministerin Ehud Olmertin ja palestiinalaisten presidentin Mahmoud Abbasin välisiä neuvotteluja. YK:n ihmisoikeusjärjestön edustajan John Holmesin mukaan Israelin päätös vahingoittaa mahdollisuuksia rauhanomaisen ratkaisun löytämiseksi. Holmes vaati lausunnossaan Israelia toimimaan päinvastoin ja poistamaan taloussaarron Gazan alueelta. Hamasin puhemiehen Taher Nunun mukaan Israelin toimi on ryhmärangaistus Gazassa elävälle 1,5 miljoonaiselle palestiinalaisväestölle. Israel julisti alueen viime kuussa vihollisalueeksi.

Miten voi olla mahdollista. Adventistit, jotka ovat ADVENTTI-aatteella, eli odottavalla, Jeesusta odottavalla aatteella sanovat, että: ”no ainahan Jeesus on pitänyt tulla tänään ja huomenna, muttei silti ole tullut”. Eräskin sukulaiseni kertoi, että hänen tätinsä jo -50 luvulla julisti Jeesuksen tulevan minä hetkenä hyvänsä. Näin varmaan on, en epäile sitä. Meidän on vaan nyt tajuttava, että tämä aika, jossa nyt elämme, on erityisen tärkeä hetki. Tässä ajassa kaikki asiat kaatuu joko katastrofiin tai sitten toiseen katastrofiin, eli emme voi olla muussa kohdassa historian aikajanaa, kuin Jeesuksen toisen tulemuksen ensimmäisessä lähtökuopassa: ”ensimmäisen ylösnousemuksen kynnyksellä” täysin KYNNYKSELLÄ, ilman vuosia, vain pelkkiä kuukausia lasketaan enää. Ne voivat olla maksimissaan 6-18 kuukautta. Siinä kaikki!!! Kaikki makaa tässä, koska maailma on juuri sellainen kuin sen on kerrottu olevankin, juuri ennen Jeesuksen tuloa. Kaikki täsmää.
Koko muu maailma suuntaa sotaan, tämä Israel Rauhaan… KATSOKAA hyvät ihmiset KATSOKAA. Juuri näin Raamattu on kaiken ennustanut. Kuolleen meren kirjakääröt, Nooan arkki ja messiaaniset juutalaiset, kaikki tämä on tapahtunut. Näiden kaikkien kirkkokuntien USKOMATON penseys ja kaikki tämä.  Juuri näin Raamattu on jo kaiken toteen näyttänyt. Viikunapuu elpyi, vallihaudat ja muurit ovat rakennettu, eikä sukupolvi ole vielä vaihtunut siitä, mutta vanhenemaan päin se on. Siksi aika on TODELLA vähissä. Tämä kaikki näkyy Valon Lapsen silmissä kuin pelistä katsoisi.

22.10.2007

Rauha tulee mutta temppeliä ei rakenneta, eikä uhraamista aloiteta
Israel kulkee kohti kavallusta, eli rauhanjulistusta, joka on valhe. Valheiden valhe ja liitto itsensä saatanan kanssa, siksi Jumala suuttuu siitä. Koko muu maailma raakkuu kuin korpit toistensa kimpussa ja kuluttavat voimavaransa, tuhoten oman taloudellisen asemansa, jopa niin, etteivät kykene edes sotakamelia ostamaan, jolla puolustaa Israelia. Muunmuassa USA tekee niin täydellisen konkurssin, ettei edes Microsoft pysy pystyssä. Kullankin arvo laskee lähes romuraudan tasolle, koska puhdas juomavesi on lopulta kullankin kilohintaa arvokkaampaa. Ensimmäisen pedon ilmestyttyä menee yhdeksän kuukautta, kun tuota rauhanruhtinasta hehkutetaan ja häntä ylistetään, saatanaa kumarretaan ja hänelle kaikki valta annetaan. Peto sen myös tulee ottamaan ja nostaa itsensä suureksi, korottaen itsensä lopulta Jumalaksi. Hän liittoutuu venäläisortodoksisen uskonnollisen profeetan kanssa, joka aloittaa tekemään valtavia ihmetekojaan. Israel ei edelleenkään ole rakentanut kirkkoa, eikä temppeliä, ei sen enempää uhraa, koska Jeesus on se meidän kaikkien, myös juutalaisten jokapäiväinen uhri. Lisäksi arkeologi Ron mikälie Howard, tai jotain sinnepäin, kertoo netisivuillaan itse nähneensä Liiton Arkin. Kumpaa siis uskomme Apostoli Johannesta vai Ron mikälie arkeologia, joka on muutenkin löytänyt mm. Jeesuksen verinäytteen, jonka DNA:sta kävi ilmi kromosomien lukumäärät, eli on ehjä (vaikka on 2000 vuotta vanha?) ja kaikki muutkin maailman Pyhät paikat ja esineet, hohhoijaa... Vaikka missään nimessä ei saa miestä moittia, koska hän teki myös jotain poikkeuksellisen tärkeää, siitä joskus toiste. Liiton Arkki sijaitsee siis kolmannessa taivaassa, Uuden Jerusalemin Temppelissä, jossa Jeesus aloitti temppelipalveluksensa.
Pohjolan herätys valtaa alaa, heitä vihataan yhä enemmän ja enemmän, heitä aletaan vainota ja tappaa. Maailmasta tulee verinen näyttämö, jonka viinikuurnassa poljetaan rypäleet, niin kovaa että sen mehu roiskuu hevosten kuolaimiin saakka. Päättyen nöyrimmistä nöyrimpien kahden Jeesuksen todistajan kohtaamiseen Israelissa, toinen kaukaa pohjolasta ja toinen Itse Elias. Päättyen heidän surmiin Jerusalemin kaduille, jonka jälkeen kolmantena päivänä tapahtuu jotain merkillistä, koska nuo kaksi heräävätkin eloon, vaikka ne kaikkien nähtävänä makasivat koko ajan siinä tapettuina. He nousevat ylös kuolleista ja menevät kaikkien silmien edessä taivaaseen ja taas alkaa herätysliike. Eikä Israel edelleenkään uhraa yhtään mitään, vaan veljeilee saatanan kanssa, kunnes tapahtuu se minkä Matteus 24. luku kertoo, hävityksen kauhistus seisoo pyhällä paikalla ja aloittaa ne sairaalloiset uhrimenot Salomonin Temppelin Pyhällä paikalla. Sinne asetetaan hävityksen kauhistus ja silloin lopetetaan jokapäiväinen uhri. Laodikean penseän seurakunnan jäännös on valmis, 144 000 merkittyä juutalaista on valittu ja Jeesuksen Kristuksen häät alkavat, eikä Jeesuksen sovitustyö ole silloin enää maan päällä antamassa armoaan, vaan sinne vuotaa Jumalan vihan maljat sekoittamattomina. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys kun peto hyökkää Israeliin, niin äkkiarvaamatta, ettei kukaan ehdi kissaa sanoa, eikä kotoaan edes, paitaansa hakea, jos mielii vielä pakoon antikristuksen joukoilta, joita kohta tulee idän suunnasta, Eufrad virran rannoilta noin 200 miljoonaa miestä. Suhdeluku siinä kohtaa on talvisodan Suomipoijaallekin jo aivan liikaa, vaikka itse Antti Rokka olisi niitä suolaamassa.
Joka tapauksessa, kirjoitan aiheesta haluamatta todellakaan olla näkemässä sitä hävitystä, enkä olekaan. Toivon ettet sinäkään.

10.10.2007

Hamas liennyttää suhteitaan Fatahiin
Julkaistu 11.10.2007, klo 01.59 (päivitetty 11.10.2007, klo 02.30)

Palestiinalainen Hamas-liike on ilmoittanut olevansa valmis sovintoneuvotteluihin kilpailevan Fatah-liikeen kanssa. Hamasin johtaja Ismail Haniya ilmoitti järjestön internetsivuilla Hamasin olevan myös valmis luopumaan Gazan hallinnasta.
Hamas otti Gazan hallintaansa Fatah-liikkeeltä kesäkuussa. Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on aiemmin torjunut neuvottelut Hamasin kanssa, ellei ryhmittymä ole valmis luopumaan Gazan hallinnasta. Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin avustajan mukaan neuvotteluita ei olla aloittamassa. Joidenkin tietojen mukaan neuvottelut kuitenkin aloitettaisiin jo ensi viikolla Kairossa Egyptissä.

Käsikirjoituksen mukaan menee…
Hamasissa ollaan varmasti puntaroitu asiaa monelta kantilta ja ollaan myös oltu paljon yhteydessä ääriaineksiin, jotka ovat konsultoineet lopulta tulevaisuuden valeliiton. Vain Abbas tuntuu olevan rehellinen aikeissaan. Se mikä sen rauhan tarkoitus tulee olemaan, on PETOS.

9.10.2007

Enemmistö israelilaisista Jerusalemin jakoa vastaan
KAIKKI VIITTAAVAT PIAN TAPAHTUVAAN MORSIAMEN YLÖSOTTOON

Julkaistu 09.10.2007, klo 20.43

Israelilaisista 63 prosenttia vastustaa Jerusalemin jakoa. Yediot Aharonot -lehden kyselyssä israelilaisilta tiedusteltiin, olisivatko he valmiita kompromissiin Jerusalemista osana lopullista rauhansopimusta.
Mielipidetiedustelu ilmestyi sen jälkeen, kun varapääministeri Haim Ramon totesi Israelin joutuvan tekemään myönnytyksiä ikuisesti jakamattomana pitämänsä Jerusalemin suhteen. Palestiinalaiset haluavat arabien asuttamasta Itä-Jerusalemista tulevan valtionsa pääkaupungin. Israel valloitti Itä-Jerusalemin Jordanialta vuonna 1967 ja liitti sen Länsi-Jerusalemiin. Israelin parlamentin knessetin vuonna 1980 antama julistus Jerusalemista "jakamattomana ja ikuisena Israelin pääkaupunkina" ei ole saanut kansainvälistä hyväksyntää.

Tämän keskustelun pelkkä virittäytyminen, kertoo selvääkin selvempää kieltä siitä, että Jeesus tulee aivan kohta hakemaan Morsianseurakuntansa pois. Laulujen laulu 2:10-13 Rakkaani lausuu ja sanoo minulle: "Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. Sillä katso, talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, ovat menneet menojaan. Kukkaset ovat puhjenneet maahan, laulun aika on tullut, ja metsäkyyhkysen ääni kuuluu maassamme. Viikunapuu tekee keväthedelmää, viiniköynnökset ovat kukassa ja tuoksuavat. Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. Sitten katsomme ajankohtaa Raamatusta tarkemmin: 3. Mooses 23:15-16 Sitten laskekaa sapatin jälkeisestä päivästä, siitä päivästä, jona toitte heilutuslyhteen, seitsemän täyttä viikkoa, laskekaa viisikymmentä päivää seitsemännen sapatin jälkeiseen päivään asti; sitten tuokaa Herralle uusi ruokauhri. Se päivä 11.5.2008 olisi Helluntain jälkeinen maanantai. Mutta emme hätäile ajoilla, vaan nämä luvatut tapahtumat on tapahduttava ensin, joista luopumus on jo tapahtunut. Yksikään kirkko ei enää noudata alkuperäistä Paavalin oppia, vaan jokainen on tehnyt kompromisseja kompromissin perään, kukin tavallaan. Itse en voisi enää sanoa haluavani kuulua mihinkään kirkkoon. Kohta kirkot ovat lopullisesti ilman paimenta, on vain harhaoppeja julistaneita ja eksytettyjä eksyttäjiä, kunnes syttyy Valo, kaukaa pohjoisesta. Valo tulee hissukseen eteläsuomeen ja sen jälkeen levittäytyy kahteen ilmansuuntaan ja jatkaa kohti etelää ja Israelia.

8.10.2007

Olmert kehui Abbasin rauhanpyrkimyksiä
Julkaistu 08.10.2007, klo 19.43

Israelin pääministeri Ehud Olmert on kiittänyt palestiinalaisjohtajien rauhantahtoa. Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin kanssa viime kuukausina neuvotellut Olmert sanoi keskustelujen synnyttäneen henkilökohtaisen luottamuksen ilmapiirin.

Israelin parlamentin knessetin avajaisistunnossa puhunut Olmert lupasi myös itse olla jumittamatta rauhanpyrkimyksiä erilaisten tekosyiden nojalla. Hän totesi parlamentille kahden valtion ratkaisun edellyttävän, että sekä israelilaiset että palestiinalaiset luopuvat osasta hartaasti vaalimiaan tavoitteita. Entinen pääministeri, oikeistolainen Benjamin Netanjahu pelotteli Hamasin ottavan haltuunsa Länsirannan ja Itä-Jerusalemin, mikäli Israel purkaa siirtokuntansa alueilla. Israelissa on epäilty Abbasin kykyä riisua aseista palestiinalaisten militanttiryhmät. Monet muutkin myönnytyksiä vastustaneet kansanedustajat häiritsivät huuteluillaan Olmertin puhetta niin, että knessetin puhemies Dalia Itzik uhkasi ajaa heidät salista, elleivät he vaikene.

Katsokaa tätä maailman tilannetta… Koko muu maailma on kuin täynnä visvaa oleva tulehtunut mätäpaise, juuri räjähtämäisillään liitoksistaan. USA taas on aivan heikkona vetäytymässä ja menettämässä maailmanpoliisin asemansa. Israel puolestaan veljeilee verivihollisensa Palestiinan kanssa.
TÄYDELLINEN PROFETIAN TÄYTTYMYS.

1.10.2007

Israel vapautti palestiinalaisvankeja
Julkaistu 01.10.2007, klo 18.18 (päivitetty 01.10.2007, klo 19.31)

Israel on vapauttanut kymmeniä palestiinalaisvankeja hyväntahdon eleenä palestiinalaisten presidentille Mahmud Abbasille. Suurin osa vapautetuista on Abbasin Fatah-puolueesta. Sitä vastoin Gazan vankien vapautus siirretty tiistaiaamuun.
Kaksi panssaroitua linja-autoa lähti puolenpäivän jälkeen Ketziotin vankilasta Etelä-Israelista kohti Länsirantaa ja Gazaa. Länsirannalla vapautettiin 57 vankia. Gazassa 30 palestiinalaisvangin vapautus on sen sijaan viivästynyt tiistaiaamuun. Viivästys johtuu siitä, että Israelin presidentti Shimon Peres ei ole allekirjoittanut kaikkien vankien armahdusta. Israelin hallitus hyväksyi vankien vapauttamisen viikko sitten. Viimeksi Israel vapautti ryhmän palestiinalaisvankeja heinäkuussa. Silloin vapaaksi pääsi yli 250 vankia. Lähi-idän konfliktin osapuolten odotetaan kokoontuvan kansainväliseen rauhankonferenssiin ensi kuussa.

Tänään lähti viimeisen hetken puolivälilaskenta ja ensikuussa varmaan sitten rauhansopimuksen puolivälilaskenta. Ensi keväänä voisimme odotella USA:n vähentävän joukkojaan oikein REILUSTI, jonka jälkeen Osama kömpii piilostaan, ottaen vallan mitä ilmeisimmin Pakistanissa. Tässäpä plääni, jolla jumalattomuus ratkotaan… Se on vähän sellainen juttu, että Jumala sanoi olevansa totuus… Mitähän se sitten oikein meinaa? Ajatelkaas esimerkiksi sitä, kun Adam ja Eeva lankesivat syntiin, heille annettiin kaksi kipua, joista he voisivat tunnistaa oikean ja väärän, olivathan he valintansa tehneet, joka on meidänkin valintamme, joskaan ei enää syntymässämme tapahtunut, vaan perintö. Kun Jumala antoi fyysisen kivun, ihminen tietää mikä on hyväksi ja mikä ei, kun kipu ilmoittaa sen. Käytännössä meidän tulisi olla tuottamatta mitään kipua toiselle, tai itsellemme. Sitten mitä tulee kivun oppimiseen, ettei tarvitse itse kokea kipua, täytyy kipu myös näkyä toiselta johon sattuu. Jos toinen peittelee kipuaan, hän valehtelee ja toinen luulee, ettei tuo satu. Näinpä! Ja sitten otamme kivun, HENKINEN KIPU. Jos äiti näyttelee lapsilleen, ettei se satu, kun ottaa avioeron. Lapset ajattelevat, että näin helppoa se vaan on erota. Kun sitten vielä TV:ssä tulee tuutin täydeltä, seksiä, abortteja, väkivaltaa, avioeroja, niin, ettei kukaan välitä tai tunne, voin kertoa että lapsiparka on pihalla kuin lumiukko. Sitten tulevat pojat ja katsovat niitä ”duusoneita” jotka nauttivat kivusta. Com on… tuli oksennus jo syliin.

28.9.2007

Abbas: Lähi-itään rauha jo toukokuussa
Julkaistu 28.09.2007, klo 23.14 (päivitetty 28.09.2007, klo 23.17)


Kuva: YLE

Israel ja palestiinalaiset voivat allekirjoittaa rauhansopimuksen jo puolen vuoden sisällä marraskuun rauhankokouksesta, palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas sanoo. Yhdysvaltain tukeman kansainvälisen kokouksen on Abbasin mukaan luotava pohja päätöksille siitä, miten palestiinalaisten alueiden lopullinen asema ratkaistaan.

JIIHUU!!! Päästään pois… (26.5.2008... kö?)

Kokouksen jälkeen Israel ja palestiinalaiset aloittavat aikataulutetut neuvottelut sopimuksen yksityiskohdista. Näiden neuvottelujen ei Abbasin mukaan tulisi kestää puolta vuotta pitempään. YK:n yleiskokoukselle puhunut Abbas kutsui marraskuun kokousta uudeksi aluksi vakaville neuvotteluille, joiden on määrä johtaa vuonna 1967 alkaneen miehityksen loppumiseen ja kahden valtion unelman toteutumiseen. Abbasin mukaan kokoukseen osallistuvat edustajat Lähi-idän kvartetista, YK:n turvallisuusneuvoston pysyvistä jäsenmaista, Arabiliiton valvontakomiteasta sekä tietyistä G8-ryhmän maista ja sitoutumattomaksi julistautuneista maista. Aiemmat neuvottelut Israelin ja palestiinalaisten välillä ovat kaatuneet kysymyksiin tulevan Palestiinan valtion rajoista, juutalaisten uudisasutuksesta, Jerusalemin kohtalosta sekä kysymykseen siitä, saavatko Israelin hyökkäyksiä paenneet palestiinalaiset pakolaiset palata uuteen valtioon.

Laulujen laulu 2:10-13 Rakkaani lausuu ja sanoo minulle: "Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. Sillä katso, talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, ovat menneet menojaan. Kukkaset ovat puhjenneet maahan, laulun aika on tullut, ja metsäkyyhkysen ääni kuuluu maassamme. Viikunapuu tekee keväthedelmää, viiniköynnökset ovat kukassa ja tuoksuavat. Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule.

18.9.2007

Israelin rauhanteon lähitulevaisuus, sen katkeamiseen
Antikristus ei ilmesty, eikä hän ole se väärä profeettakaan, vaan ensimmäinen peto, joka saa vallan lohikäärmeeltä. Tämä tekee liiton pian ilmestyttyään, jonkin Israelin välittäjän kautta, kuten Juudaksen. Siitä alkaa nousu valtaan ja rauha syntyy pian sen jälkeen kun Pyhät ovat nousseet pois, vanhat vankkurit ovat vieneet lyhteet, joihin kerätään nisu. Lusteet ja juola jätetään tänne ja tulessa poltetaan. Viiniköynnökset ovat kypsät ja ne korjataan pian 1335 päivän kuluttua ensimmäisen pedon ilmestymisen jälkeen, koska vihan ajassa joutuvat olemaan myös Pyhät, mutta vain hetken, jolloin muutamia heistä jopa vangitaan sinä aikana. Olettaisin että se tulee olemaan sama 45 päivää. Tosin vain oletan. 1.4.2008 alkaa Raamatullinen uusi vuosi 2008. Mikäli Mooseksen uhriperinteet pitävät vertauksena paikkansa Helluntain jälkeisestä maanantaista 2008, joka on 26.5. siitä vähennetään se 45 päivää, joka voisi olla pedon ilmestymisen päivä. Voisin olettaa siis että Osama Bin Laden voisi tulla esiin 11.5.2008 (no sehän nähdään sitten) vaikka olen huonoin profeetta ja teen eniten vääriä ja virheellisiä ennusteita tulevasta, siksi kutsun niitä arvailuksi. Sitten taas kun Jumalan Rakas Pyhä Henki minua ohjaa, ne ovat hänen aikaansaannosta, ei minun. Niin se humppa vaan menee. Profetoiminen on toisaalta kivaa ja on samalla kivaa, kuin pelottavaa saada enneunia, mutta meidän on tutkittava ja mitattava kaikki. Virheellisyys, on vain tunniste, josta tuntee nöyryyden. Täydellisiä profeettoja ei edes kannata uskoa.
Palataanpa asiaan taas. Muistetaan aina että Jumalan luku KASI on aina olemassa. Ne ovat henkilö ja kansa, eli ääripäät. Molemmat ovat saman profetian peilissä ja molempia voidaan lukea samalla tavalla. Venäjä on se petomaa, joka ikäänkuin koki kuolin haavan, toipui ja on nyt enemmän kuin voimissaan. Suorastaan pelottavan voimakas ja kun siihen liittyvät terrorimaat ja Kiina, ei sitä vastaan voi sotia. Kun ensimmäinen peto on tehnyt liiton, tämä on yhden hetken ollut pedon kanssa, alkaa vaellus kohti Eufrad virran rantaa, eli Bagdadiin. Venäjä tekee liiton Islamin kanssa. Kun Antikristus joukkoineen on neljän virran maassa, on tullut aika toisen ylösoton olla lähestyä, koska silloin lähtee 20 miljoonainen Kiinan armeija vyörymään kohti Jerusalemia, pysähtyen sekin ensin Eufrad virran rannoille. Sitten kun iljetys seisoo Pyhällä paikalla Jerusalemissa, alkaa "VOI"-huutopasunat ja hyökkäys Israeliin. Siitä tasan 45 päivää, hakee Jeesus omansa pilvissä pois viimeisen karmeimman tuhon alta. Penseä seurakunta on maksanut velkansa ja pääsee turvaan Isän luo. Tässä vaiheessa minunkin perheeni on jälleen kokonainen. Aamen.

Jeesus lupasi rakentaa temppelin kolmessa päivässä, sen tekee myös antikristus. Hän asettuu tyhjän kirkon pohjan päälle.
Jarmon uni 8/2006

Sakarja 6:8 Sitten hän huusi minut ja sanoi minulle näin: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa". SUOMESSA! Suomalaiset ovat Israelin kadonnut sukukunta. Jumalan kansaa, pieni sitkeä Suomi.

9.9.2007

Afganistanin presidentti neuvottelisi talibanien kanssa
Julkaistu 09.09.2007, klo 12.20 (päivitetty 09.09.2007, klo 12.57)

Hamid Karzai
Kuva: AP Graphics Bank

Afganistanin presidentti Hamid Karzai kehottaa Taliban-kapinallisia neuvottelemaan hallituksen kanssa. Karzai haluaa neuvotella, jotta maata raastava väkivallan kierre saataisiin loppumaan.

”Mutta. Tämä mies, on B-ryhmää” laulaa Kummelin pojat. Lutraajaluuseri, jonka Osama työntää edestään heti ensimmäisenä, kun jenkit lähtevät 9 631 418 km² kokoiselle kotisaarelleen.

Osama ilmestyy rauhanmiehenä, jota kaikki säälii USA:n takia. No, pakkorauhahan siitä sitten tulee Israelillekin, mutta Juudas siihenkin on löydyttävä, vaikken olekaan sitä katsomassa enää. Seurakunta poistuu ensin. Idästä tulevat ruhtinaat, jotka saivat yhden hetken hallita pedon kanssa yhdessä kuin kuninkaat, sitten peto, 2009 syöksyy yksinvaltaan ja tapahtuu paljon ja äkkiä. Antikristus saa tulenkin lankeamaan taivaalta. Sitten tosiaankin päivätaivas väistyy kuin kirjakäärö kääriytyy kokoon, sataa tulta, rakeita ja tulikiveä, tähdet putoilevat taivaalta, aurinko muuttuu ruskeaksi säkkikankaaksi ja kuu kuin vereksi. Sitten maailma huutaa "Eeli eeli, lama sabaktani". Matteus 27 jolloin koko ristinkuolema saa uudenlaisen kuvauksen, jota minä sain hämmästellä 7/2006 kun se minulle poloiselle Jumalan Armosta avattiin.

Karzai toteaa kuitenkin, ettei edes yhteydenotto osapuolten välillä onnistu tällä hetkellä, sillä Talibanilla ei ole virallista edustajaa. Maan pääkaupungissa Kabulissa puhunut presidentti toivoi, että liike osoittaisi henkilöt, joiden kanssa hallitus voisi avata keskustelun. Talibanin vihanpidossa Afganistanin hallitusta ja Yhdysvaltain johtamaa liittoumaa vastaan on kuollut pelkään viimeisen puolentoista vuoden aikana yli 7 000 ihmistä.

8.9.2007

Alkaa olla selvää, kuka on antikristus. Enää puuttuu ilmestyminen. Vai riittääkö pelkkä todistettu videokuva siihen? Ehkä ei?! Jumalan säätämä juttu.
Hänellä ei oikeastaan ole Israelia vastaankaan mitään erityistä kaunaakaan, joten huhhuh! Tämä mies ja USA, taas ovat ne veriviholliset. Siinäpä se on!

Bin Laden tarjoaa vaihtoehtonsa sodan lopettamiseen
Julkaistu 08.09.2007, klo 01.03 (päivitetty 08.09.2007, klo 02.01)


Kuva: Reuters-TV

Al-Qaida-terroristiverkoston johtajan Osama bin Ladenin mukaan Yhdysvallat on haavoittuvainen huolimatta sotilaallisesta ja taloudellisesta mahdistaan. Bin Laden esittää kantansa liki 30-minuuttisella, perjantaina julkitulleella videolla.

 TÄSTÄ SE LÄHTEE. Olen odottanut, odottanut ja odottanut, että se lähtisi etenemään, jo reilun vuoden olen odotellut rauhan syntyä, Libanonin sodan jälkeen. Vaan, nyt se lähtee oikeasti syntymään, siihen on kaikki hyvät mahdollisuudet. Irakin nyky-hallitus ja Hamas syrjäytetään varmasti, kuka ja mikä muu? Sen tekee yhdeksässä kuukaudessa Osama, alias antikristus, Bin Laden.

Kammottava tilanne kun rakas kansa, Israel tekee liiton itsensä saatanan kanssa. Voi murheiden murhe, mitä se on.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu sanoo pitävänsä todennäköisenä, että ääni on nimenomaan Osama bin Ladenin. Lisäksi kuvausajankohdasta antaa vihjeen se, että hän viittaa Yhdysvaltain käyttämiin ydinaseisiin ja "parin päivän takaisiin" Hiroshiman ja Nagasakin muistopäiviin elokuun alussa. Tämä antaisi olettaa, että video on vain muutaman viikon vanha. Bin Ladeniksi esittäytyvä mies sanoo Ratkaisuksi nimetyllä videolla, että vaikka Yhdysvallat on maailman suurin talous- ja asemahti, jolla on suuresti vaikutusvaltaa maailmanpolitiikkaan, 19 nuorta miestä sai maan muuttamaan suuntaa. Lausunto viittaa al-Qaidan terrori-iskuihin Yhdysvalloissa, joista tulee ensi tiistaina kuluneeksi kuusi vuotta. Puheen ehätti kääntämään ensimmäisenä ääri-islamilaisia nettisivustoja ja muita julkaisuja tarkkaileva yhdysvaltalainen SITE-järjestö. Käännöksen mukaan bin Laden tarjoaa kaksi ratkaisua Irakin sodan lopettamiseen: joko Yhdysvaltain vastaisen taistelun ja tappamisen jatkumisen tai Yhdysvaltain poliittisen järjestelmän kaatamisen sen omien kansalaisten voimin. Syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen piilossa pysytelleen bin Ladenin elossa olemisesta on arvuuteltu jo vuosia. Videolla hän esiintyi viimeksi vuonna 2004.

Olettaisin vahvasti tapahtuvan niin, että USA, Venäjä ja EU kuluttavat voimansa kohta keskinäisiin sotiinsa ja välienselvittelyihin tavallisen sodan muodossa. Kukaan ei puolusta kohta Israel parkaa. Lähi-idän alueella saa antikristus vapaasti voimistua valerauhan varjolla, kunnes 1290 päivää on kulunut. Kolmen ja puolen vuoden kuluttua hävityksen kauhistus tulee seisomaan Pyhällä paikalla, lopettaa ruokauhrin ja teurasuhrin. Tämä joko tarkoittaa sitä, että juutalaiset aloittavat uudelleen uhraamisen ja seremoniat. Toinen vaihtoehto olisi, että Jeesuksen veriuhri ja ehtoollista symboloiva ruokauhri loppuu, eli pelastustie, lakkaisi väliaikaisesti kylläkin olemasta. Raamattukin tukisi kyllä, tätä ajatusta hieman. Sitten se loppujen loppu vasta alkaa. Kiina tulee mukaan 20 miljoonaisella armeijallaan. Alkaa viimeinen Harmageddon.

25.8.2007

Taistelut Israelin ja palestiinalaisryhmien välillä kiihtyvät
Julkaistu 25.08.2007, klo 13.06

Aseelliset yhteenotot Israelin ja palestiinalaisryhmien välillä kiihtyvät. Kuluneen vuorokauden aikana Gazassa ja Jordanin länsirannalla on kuollut seitsemän palestiinalaista aseellisissa välikohtauksissa Israelin joukkojen kanssa.


Kolmen miehen palestiinalaisryhmä tunkeutui Gazasta Israelin puolelle. Israelin joukot ampuivat heistä kaksi ja kolmannen kohtalosta ei ole selvyyttä. Kolme pientä palestiinalaista ryhmää kertoi olevansa hyökkäyksen takana. Soluttautumiset nykyisin Hamas-järjestön hallitsemasta Gazasta Israelin puolelle ovat olleet viime vuosina harvinaisia, koska Gazaa vartioidaan tiukasti ja sitä ympäröi vahva aita. Yritykset tunkeutua Israelin alueelle kilpistyvät useimmiten rajalle. Muutama tunti aiemmin Israelin sotilaat ampuivat kaksi palestiinalaista, jotka tulittivat heitä Gazan puolelta. Kolme muuta palestiinalaista, joista yksi 11-vuotias lapsi, kuolivat ammuskelussa Jeninissä ja Saidassa länsirannalla.

Tilanne on edennyt siihen pisteeseen, ettei enää kovin moni halua olla Hamasin riveissä. Alkaa tulla tilanne missä pieni sarvi pistää päänsä ulos ja työntää edestään kolme muuta. Onko Hamas yksi? Melko varma, että on. Entä Fatah? Ihan hyvin. Tai sitten Hamas, Hizbollah ja Fatah. Kuka tietää. Se kuka on antikristus ja pieni sarvi, tai peto, ei taida nekään olla maailman helpoimpia arvoituksia. Pieniä sarvia löytyisi maailman joka kolkasta, niin isompina, kuin pienempinäkin versioina. Se mikä laittaa asian lähemmäs totuutta on lähellä Israelia. Eli mitä lähempää Israelia sarvi ilmestyy, sen uskottavammaksi sen henkilön mahdollisuus tulee menemään, olla tuo ällötys. Ilmestyminen tarkoittaa kyllä minun mielestäni jonkinlaista eloon heräämistä, koska täyty olla ollut poissa, jotta voisi ilmestyä, varsinkin jos on ollut jo pieni valta. Sitten on vielä Johanneksen Ilmestys 17:7-13
Ja enkeli sanoi minulle: "Miksi ihmettelet? Minä sanon sinulle tuon naisen salaisuuden ja tuon pedon salaisuuden, joka häntä kantaa ja jolla on seitsemän päätä ja kymmenen sarvea. Peto, jonka sinä näit, on ollut, eikä sitä enää ole, mutta se on nouseva syvyydestä ja menevä kadotukseen; ja ne maan päällä asuvaiset, joiden nimet eivät ole kirjoitetut elämän kirjaan, hamasta maailman perustamisesta, ihmettelevät, kun he näkevät pedon, että se on ollut eikä sitä enää ole, mutta se on tuleva. Tässä on ymmärrys, jossa viisaus on: Ne seitsemän päätä ovat seitsemän vuorta, joiden päällä nainen istuu; ne ovat myös seitsemän kuningasta; heistä on viisi kaatunut, yksi on, viimeinen ei ole vielä tullut, ja kun hän tulee, pitää hänen vähän aikaa pysymän. Ja peto, joka on ollut ja jota ei enää ole, on itse kahdeksas, ja on yksi noista seitsemästä, ja menee kadotukseen. Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat yhdeksi hetkeksi pedon kanssa. Näillä on yksi ja sama mieli, ja he antavat voimansa ja valtansa pedolle.


Tämä on niin täyttä tekstiä että sanomaa riittää ihan kotitarpeisiin ratkottavaksi. HUH! Kuninkaita jotka saivat olla kuin kuninkaat... jne. viittaa hyvin järjestöihin, eikä ainakaan Jordaniaan, joka on kuningaskunta.

SE ON AINAKIN VARMAA, ETTEI SE OLE ROOMA, EIKÄ MUSLIMIT. Ai miksi? No, kun "yksi on" viittaa ilmestyskirjan aikaan ja se, se ei ole, eikä se joka vähän aikaa on pysymän. Se on se joka oli ja on ollut ja on tuleva. Olleita oli vain viisi, eli nuo kaatuneet, näistä kahdesta voi arvella, kumpi. Ja jos Ilmestyskirjassa puhutaan kukistunut olet sinä suuri Babylon, on aika selvää, että se on juuri tuo Babylon. Persiasta, suurpersiasta nuo ovat paljon puhuneetkin, joten sekään ei olisi poissuljettu.

15.8.2007

Fatah harkitsee Hamasin sulkemista pois vaaleista
Julkaistu 15.08.2007, klo 19.33 (päivitetty 15.08.2007, klo 19.35)

Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin neuvonantajat suunnittelevat Hamas-järjestön sulkemista pois vaaleista, kertoo uutistoimisto Reuters.

Nimettöminä pysyttelevien Abbasin avustajien mukaan yksi vaihtoehto olisi kieltää Hamasin jäsenten osallistuminen parlamentti- ja presidentinvaaleihin, jos nämä eivät sitoudu noudattamaan palestiinalaisten lakeja. Lisäksi Hamasin jäsenten tulisi hyväksyä Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n aiemmin Israelin kanssa solmimat sopimukset, jos he aikovat ehdolle vaaleissa. Jasser Arafatin johtama PLO tunnusti Israelin ja luopui aseellisesta vastarinnasta vuonna 1993 allekirjoitetun väliaikaisen rauhansopimuksen myötä. Hamas ei ole sen sijaan suostunut tunnustamaan Israelia, eikä luopumaan aseellisesta taistelusta. Abbasin neuvonantajat painottavat, ettei Hamasin sulkemisesta vaalien ulkopuolelle ole tehty sitovaa päätöstä. Abbasin lähipiirin kerrotaan keskustelevan parhaillaan siitä, kuinka parlamentti- ja presidentinvaalit voitaisiin järjestää Hamasin vastustuksesta huolimatta.

Länsimaiden terroristijärjestönä pitämä Hamas voitti parlamenttivaalit tammikuussa 2006, minkä jälkeen palestiinalaisalueet joutuivat kansainväliseen taloussaartoon. Talousahdinko johti Hamasin ja Fatahin väliseen valtataisteluun, minkä seurauksena Hamas valtasi Gazan kaistaleen kesäkuussa.

Kuolleet miehet kättelevät, PLO ja ISRAEL. Väliaikainen rauhansopimus syntyi 1993 jonka jälkeen vuonna 2000 lähti kolmas kyyhky, eikä se palaa. On selvää jo, että Hamas pakotetaan tulemaan jossain muodossa hyväksymään Israel ja saadaan "muka" rauha. Tämän junailee Hamas, Al Gaida, Syyria ja Iran, myös tuleva antikristus ilmestyy silloin, tosin mikähän mahti maailmassa tekisi Osamasta antikristuksen, joka saisi vallan? Saatana itse tietysti. Mutta miten USA voisi hyväksyä miehen ilman kiinniottoa väkipakolla? Saatana tietenkin suojelee omaa poikaansa. USA varmasti yrittää murhauttaa Osaman, niinpä, ja silloin alkaa ihmeet, sekä lopullinen valtaan nousu.

11.8.2007

Mielenosoittajia loukkaantui yhteenotoissa Gazassa
Julkaistu 11.08.2007, klo 14.12

Ainakin 20 mielenosoittajaa on loukkaantunut öisessä yhteenotossa Hamasin turvajoukkojen kanssa Gazan kaistan pohjoisosassa.

Mellakka sai alkunsa Beit Hanunissa sen jälkeen, kun Hamas oli pidättänyt kaupungissa useita kilpailevan Fatah-liikkeen jäseniä. Mielenosoitukseen Hamas-joukkojen paikallisen päämajan edustalla osallistui arviolta kymmeniä pidätettyjen sukulaisia, monet heistä naisia. Silminnäkijöiden mukaan turvajoukot kävivät ihmisiin käsiksi mellakkapampuin ja ampuivat ilmaan laukauksia hajottaakseen protestin. Fatahin edustaja Länsirannalla on tuominnut jyrkin sanoin sekä liikkeen jäsenten pidätykset että sitä seuranneen mielenosoituksen tukahduttamisen. Hamasin edustajan mukaan pidätettyjä syytetään yleisen järjestyksen häirinnästä. Fatahin jäsenten pidätykset tehtiin tiettävästi kaupungissa pidetyn hääjuhlan aikana. Hamas on kiristänyt otteitaan Fatahin kannattajia vastaan otettuaan Gazan kaistan kesäkuussa hallintaansa. Fatahia tukevat palestiinalaisten turvallisuusjoukot ovat vastaavasti ottaneet Länsirannalla toimivat islamistit kohteekseen estääkseen samanlaisen kumouksen tapahtumisen Länsirannalla. Viimeksi lauantaina Hamas syytti presidentti Mahmud Abbasille uskollisia turvajoukkoja Hamasin jäsenten ajojahdista Länsirannalla yhteistyössä Israelin armeijan kanssa.

Voi olla että Fatahin vahinko maksaa palkat, oli aika rauhaa edistävä teko, nimittäin, raha se on, joka ratkaisee. Ihmiset huomaa, jopa ne Hamasin jäsenet, joille maksettiin palkkaa, että nämä maksavat ja Hamas ei maksa. Rauhastahan nämä palestiinalaiset ei kumminkaan mitään ymmärrä, se tuskin on kovin suuri kannustin. Pumpatkaa nyt lisää niitä vahinkopalkkoja, tietyille henkilöille, ja viesti perään, että "älkää polttako itteenne loppuun, mutta muistakaa, ketä äänestetään" niin kuin Kummelissa se työnjohtaja. Tilanne tuolla on muutenkin erikoinen, koska siviilit haluaisi varmaan rauhaa sekä nyt Fatah ja puolet väestöstä saa tukea Israelilta. Perin ovela tilanne. Täytyy muistaa että tämä ei ole mikään tavallinen rauha, vaan petos ja valerauha. Petoksessa on oltava kavaltaja, joka tekee ns. maanpetoksen ja Israel on se kavallettu. Ehkä hänet johdatellaan harhaan, kuka tietää.

Niin ja ihan muistin virkistämiseksi vaan: Juudas kavalsi Jeesuksen, saaden siitä 30 hopearahaa.

9.8.2007

Fatah maksoi vahingossa Hamasin palkat
Julkaistu 09.08.2007, klo 17.45 (päivitetty 09.08.2007, klo 17.47)

Fatah-johtoinen palestiinalaishallinto maksoi vahingossa 3000:lle sitä vastaan taistelevan Hamasin jäsenelle palkkaa viime kuussa. Asia huomattiin kuitenkin verraten pian ja vain muutaman sadan hamasilaisen uskotaan nostaneen Fatahin maksamia varoja.
Ramallahissa Länsirannalla päämajansa pitävän palestiinalaishallituksen pääministeri Salaam Fayyad sanoi hallituksen jatkaneen viime kuussa palkkojen maksua 133 000 tuhannelle palestiinalaiselle virkamiehelle.
Fayyadin mukaan kuitenkin noin 19 000:lle Hamasin kannattajalle jätettiin palkat maksamatta. Hamas ajoi käytännössä asevoimin palestiinalaishallituksen toisen pääryhmän Fatahin kannattajat Gazasta kesäkuussa.
Noin 1,5 miljoonan asukkaan Gazan hallinnosta on vastannut sittemmin ääri-islamilainen Hamas-liike, joka luokitellaan terroristijärjestöksi muun muassa Israelissa ja Yhdysvalloissa.

Ohhoh, kun haisee palaneen käry, oliskohan noin vahingossa… Niin kuin Jope Ruonansuun sketsissä omatunto puhuu möreällä kurkkuäänellä korjauksen perään: ”maksoimme vahingossa… rahoitettiin terroristeja”. Et silleen…tiiä häntä.

6.8.2007

Israelin Olmert tapaamassa Abbasia Länsirannalla
Julkaistu 06.08.2007, klo 13.24 (päivitetty 06.08.2007, klo 15.07)

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ja Israelin pääministeri Ehud Olmert
Kuva: Reuters-TV

Israelin pääministeri Ehud Olmert on saapunut vierailulle Länsirannan palestiinalaisalueelle. Olmert neuvottelee Jerikon kaupungissa palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin kanssa palestiinalaisvaltion perustamisesta.

Jossain vaiheessa jompikumpi lahjoittaa hopeaa toiselle, tai se liitto muuten symbolisoidaan hopealla. Hopea ei saisi edes olla mitään kovin merkittävää, koska se on petoksen hinta. Hopean uskon tähän pian liittyvän jollain tavalla.

Abbasia lähellä olevien lähteiden mukaan tapaamisen asialistalla ovat palestiinalaisvaltion rajat, Jerusalemin kysymys ja palestiinalaispakolaisten asema.
Tapaaminen pohjustaa laajempaa Lähi-Idän rauhankonferenssia, joka on määrä järjestää marraskuussa Yhdysvaltain johdolla.
Olmertin vierailu on ensimmäinen kerta seitsemään vuoteen, kun Israelin istuva pääministeri vierailee palestiinalaisalueilla. Jerikon-vierailun on nähty pönkittävän Olmertia isännöivän Abbasin asemaa.

Satoja al-Aqsan marttyyrejä luopunut aseista
Julkaistu 06.08.2007, klo 02.05 (päivitetty 06.08.2007, klo 10.40)


Kuva: EPA / Alaa Badarnah

Yli 300 palestiinalaista asemiestä on tarttunut Israelin tarjoukseen armahtaa heidät, jos he vastineeksi luopuvat aseistaan. Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin ja Israelin johdon sorvaamaa sopimusta tarjottiin viime kuussa Fatah-puolueen aseelliselle siivelle, al-Aqsan marttyyreille.

Palestiinalainen Ramzi Maraqa luopui aseistaan ja sai vastineeksi lupauksen, ettei Israel yritä ottaa häntä kiinni.

On jotenkin epätodellista mutta kumminkin huvittavan todellista seurata kun Jumalan sana ja profetiat toteutuvat silmiemme edessä, eikä viisaat ihmiset reagoi millään tavalla. Luulisi että jokainen kirkonmies edes olisi sen verran perillä, että tajuaa missä nyt mennään. "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon. Huokaus!!

Uutistoimisto AP:n haastatteleman palestiinalaisten turvallisuusviranomaisen mukaan vain kolme asemiestä on kieltäytynyt tarjouksesta. Lisäksi 25 Islamilainen Jihad-järjestön jäsentä on myös saanut Israelin armahduksen luvattuaan pidättäytyä väkivallasta.
Israelin ja Länsirannan maltillisten palestiinalaisten välit ovat parantuneet nopeaan tahtiin sen jälkeen, kun Fatahin kilpailija Hamas otti haltuunsa Gazan kesäkuussa. Abbas ja Israelin pääministeri Ehud Olmert tapaavat jälleen maanantaina Jerikossa ja keskustelevat Olmertin avustajan mukaan mahdollisuuksista saada aikaan kahden valtion ratkaisu.
Sunnuntaina liki tuhat Egyptiin jäänyttä palestiinalaista pääsi myös palaamaan kotiinsa, Israelin joukkojen saattamana suljetun Gazan ja Egyptin raja-aseman ohi. Asema suljettiin Hamasin ja Fatahin taistelujen vuoksi kesäkuussa. Yhteensä rajojen ulkopuolelle jäi noin 6 000 palestiinalaista.

…ja mitä tapahtuu ennen rauhaa? Herran päivä tulee niinkuin varas yöllä. Pyhien, eli Jeesuksen morsiamen ylösotto, pelastaa omansa koetuksen hetkestä. Joh. ilmestys 3:10 Aamen!

2.8.2007

Osama Bin Laden antikristus?

Tällä miehellä olisi kaikki ominaisuudet valmiina.

-hänellä oli pieni valta (Al Gaida)
-hänellä on miekanhaava, jonka USA teki (fyysinenkin?)
-hän nousee maasta (maan alle, luoliin kadonnut)
-hän on ainoa, joka voisi oikeasti ilmestyä (hän on kadonnut)
-hänellä on ihmisen silmät (lempeät silmät)
-hänellä on herjaava suu (kehottaa mm. itsemurhapommi-iskuihin)
-hän on kuvauksellinen (hän teettää itsestään kuvan jota on palvottava)
-hän polveutuu Baabelin sukujuurista (muhamettilaisuudesta)

Miten tämä saisi maailmanherruuden? Jaa, no saatana antaa sille kaiken valtansa.

Rice kehottaa keskustelemaan palestiinalaisvaltiosta
Julkaistu 02.08.2007, klo 09.31 (päivitetty 02.08.2007, klo 12.37)


Kuva: EPA / Atef Safadi

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice on kehottanut Lähi-idän osapuolia keskustelemaan perusteellisemmin palestiinalaisvaltion muodostamisesta.

Osa tästä tapahtumasta on selvää hyvyyden ja rauhanhalun aitoa olemusta. Tähän liittyy sitten myöhemmin myös toinen osapuoli, joka ei koskaan päästä pahuuttaan poistumaan, vaan ne tulevat kuin haavoittuneen eläimen luo, odottamaan, jospa se eläin kuolisi, tai olisi riittävän voimaton iskeäkseen siihen. Se on antikristuksen tehtävä, kun me elävässä uskossa olevat kristityt sen huomaamme. Sitten alkaa aika, jolloin ihmeet eivät enää ole tabuja tai lasten kertomuksia. Antikristus saa jopa tulenkin lankeamaan taivaalta, mihin? se jää nähtäväksi.

Palestiinalaisten pääministeri Salam Fayyad tervehtii USA:n ulkoministeriä Condoleezza Ricea.

Rice sanoi Israelin pääministerin Ehud Olmertin olevan valmis keskustelemaan peruskysymyksistä, jotka voivat johtaa Palestiinan valtion perustamiseen. Yhdysvaltain ulkoministeri kertoi Olmertin lupauksesta palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa. Ennen Abbasin tapaamista Rice vieraili palestiinalaisten pääministerin Salam Fayyadin luona. Vierailun tarkoituksena on pohjustaa kansainvälistä Lähi-idän rauhankonfrenssia, jonka Yhdysvaltain presidentti George W. Bush aikoo järjestää myöhemmin tänä vuonna. Rice tapasi keskiviikkona Jerusalemissa Israelin ulkoministerin Tzipi Livnin ja pääministerin Ehud Olmertin. Olmert painotti tapaamisessa Ricelle, että Hamas on pidettävä Israelin ja palestiinalaisten uuden yhteistyön ulkopuolella.

1.8.2007

Yhdysvaltain ministerikaksikko etsii Lähi-idän-kiertueella arabimaiden tukea
Julkaistu 31.07.2007, klo 15.02 (päivitetty 31.07.2007, klo 15.45)

Condoleezza Rice Egyptissä
Kuva: Reuters-TV

Yhdysvaltain ulkoministeri ja puolustusministeri hakevat arabimaiden tukea Iranin vaikutusvallan kasvua vastaan tiistaina alkaneella Lähi-idän-matkallaan.

 

YHTÄLÖ on VALMIS, vain antikristus puuttuu.

Egyptistä alkaneella matkallaan ulkoministeri Condoleezza Rice ja puolustusministeri Robert Gates toivovat maltillisina pidetyiltä arabivaltioilta myös apua Yhdysvaltain toimille Irakissa.
Rice ja Gates tapasivat tiistaina Egyptin presidentin Hosni Mubarakin ja arabimaiden ministereitä Sharm el-Sheikhin rantalomakaupungissa Punaisenmeren rannalla.
Irakin arabinaapurimaat ilmaisivat yleisellä tasolla tukeaan Irakin vakauttamiselle, mutta eivät ilmeisesti tehneet mitään uusia sitoumuksia.
Yhdysvallat ilmoitti maanantaina miljardien dollarien arvoisista asetoimitussopimuksista Saudi-Arabiaan, Egyptiin ja Israeliin. Rice sanoi toimitusten vahvistavan maltillisia voimia ääri-islamilaisen al-Qaida-terroriverkoston, Syyrian ja Iranin kielteistä vaikutusta vastaan.
Iran on arvostellut asetoimituslupauksia sekä syyttänyt Yhdysvaltoja pelon ja epäluulon levittämisestä Lähi-itään. Rice kiisti Iranin syytökset ja sanoi Iranin olevan suurin uhka Lähi-idälle.

Kun Raamattu sanoo jotain, se myös tarkoittaa sitä. Eli jos siellä puhutaan jostain, minkä te huomaatte, te sen myös tulette huomaamaan. Lopunajan tapahtumia sekoittaa peitetty pelastussanoma, jota Jumalan Suuresta armosta saan olla avaamassa. Tämä yhtälö muuttaa käsityksiä ja siksi mahdollistaa Jeesuksen tulon, kuin varas yöllä. Eräskin lappeenrantalaisprofeetta, joutuu myöntämään itselleen, ettei hän ollutkaan maailmankaikkeuden paras profeetta. Nämä ihmiset ovat usein vain itsekkäitä ja armottomia. Ihmiset luulevat Jumalan valinneen vain heidät, eikä anna mitään armoa muille, vaan, vain heille itselle. Siksi Jeesus tuleekin nopeammin, kuin kukaan aavistaa, eikä ns. valerauhansopimusta tarvitse syntyä. Jumalaton liitto syntyy, kun nuo maat, Iran, Syyria ja Al Gaida-järjestö, josta todennäköisimmin näkyvällä tavalla nousee antikristus, (Osama?) tekevät kieron kavalluksen, jonka he rikkovat 3,5 vuoden kuluttua.

1. Tessalonikalaiskirje 5
1 Mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa;
2 sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niinkuin varas yöllä.
3 Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.
4 Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas;
5 sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia.
6 Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit.
7 Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat.
8 Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypärinämme pelastuksen toivo.
9 Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
10 joka on kuollut meidän edestämme, että me, valvoimmepa tai nukuimme, eläisimme yhdessä hänen kanssaan.
11 Sentähden kehoittakaa toisianne ja rakentakaa toinen toistanne, niinkuin teettekin.
12 Mutta me pyydämme teitä, veljet, antamaan tunnustuksenne niille, jotka tekevät työtä teidän keskuudessanne ja ovat teidän johtajanne Herrassa ja neuvovat teitä,
13 sekä pitämään heitä erinomaisen rakkaina heidän työnsä tähden. Eläkää rauhassa keskenänne.
14 Me kehoitamme teitä, veljet: nuhdelkaa kurittomia, rohkaiskaa alakuloisia, holhotkaa heikkoja, olkaa pitkämieliset kaikkia kohtaan.
15 Katsokaa, ettei kukaan kosta kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää aina tekemään hyvää toinen toisellenne ja kaikille.
16 Olkaa aina iloiset.
17 Rukoilkaa lakkaamatta.
18 Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa.
19 Henkeä älkää sammuttako,
20 profetoimista älkää halveksuko,
21 mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;
22 karttakaa kaikenkaltaista pahaa.
23 Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.
24 Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä.
25 Veljet, rukoilkaa meidän edestämme.
26 Tervehtikää kaikkia veljiä pyhällä suunannolla.
27 Minä vannotan teitä Herran kautta, että luetatte tämän kirjeen kaikille veljille.
28 Meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kanssanne.

Olen VAKUUTTUNUT että on vain muutama asia, jotka ovat merkkinä.
-viikunapuun kasvu antaa aikakauden, eli sukupolven, joka ei poistu kaikkien asioiden täyttymiseen
-kaksi rauhankyyhkyä on mennyt -86, -93 ja viimeinen lähti v. 2000
-neljä petoa on syntynyt USA, Venäjä, EU ja YK
-luopumus on saanut täyttymyksensä, kirkot ovat luopuneet puhtaasta Paavalin opista
-joka puolella soditaan ja pitkä liennytysaika rakoilee liitoksistaan
-luonto on romahtamaisillaan
-Lähi-itään on selvästi muovautumassa kiero liitto, jossa on jo monta osapuolta
-Israelin rauhaa tehdään kovemmalla ja päättäväisemmällä tavalla kuin kaikki edelliset yhteensä 

Vain antikristus on vielä ilmestymättä ja kun se tapahtuu, tapahtuu kaikki.

26.7.2007

Arabiliiton valtuuskunta vieraili ensi kertaa Israelissa
Julkaistu 25.07.2007, klo 22.58

Arabimaiden yhteistyöjärjestön Arabiliiton valtuuskunta on vieraillut ensi kertaa Israelissa. Egyptin ja Jordanian ulkoministereiden johtama 22-henkinen ryhmä perehtyi Israelin politiikkaan, tapasi pääministerin ja presidentin ja vieraili parlamentissa Knessetissä.
Valtuuskunta uudisti Arabiliiton taannoisen Lähi-idän rauhansuunnitelman. Siinä arabi- ja islamilaiset maat tarjoavat Israelille täyttä tunnustusta, jos se vetäytyy vuoden 1967 sodassa valtaamiltaan alueilta.
Historiallisen vierailun ilmapiirin kerrotaan olleen lämmin, rento ja ystävällinen, mutta osapuolet myönsivät, että arabi- ja islamislaisten maiden rauhantarjous ei voi ohittaa Israelin ja palestiinalaisten suoria neuvotteluja.
Israel pitää tarjousta myönteisenä neuvottelujen lähtökohtana, mutta sanoo, ettei voi hyväksyä sen tiettyjä osia.

Mielestäni viimeiseksi merkiksi riittää pelkästään selkeä rauhan periaatehyväksyntä, joka pitää sisällään juurikin, maa-alueiden ja Jerusalemin kohtalon. Peto ja antikristus, ovat jo varmaan ilmestyneet. Luopumus on tapahtunut jo täydellisesti kaikkialla kristinuskon kentässä. Ehtoollistakin nautitaan jo dippisysteemillä ja naispapit siunaavat homomiespareja, Jumalan, Kaikkivaltiaan nimessä. -oksennus-

25.7.2007

Egyptin ja Jordanian ulkoministerit Israeliin
Julkaistu 25.07.2007, klo 12.26 (päivitetty 25.07.2007, klo 13.26)

Egyptin ja Jordanian ulkoministerit ovat saapuneet vierailulle Israeliin. Arabiliittoa edustavien ministereiden on määrä keskustella Israelin hallituksen kanssa liiton Lähi-idän rauhansuunnitelman elvyttämisestä.
Israelin ulkoministeriö kutsui vierailua historialliseksi, sillä Egyptin ja Jordanian ministerit ovat ensimmäinen Arabiliiton Israeliin lähettämä virallinen delegaatio.
Arabiliiton suunnitelma lupaa arabimaiden normalisoivan suhteensa Israeliin sillä ehdolla, että maa vetäytyy Kuuden päivän sodassa vuonna 1967 valloittamiltaan alueilta ja suostuu palestiinalaisvaltion perustamiseen sekä palestiinalaispakolaisten paluuseen. Israel hylkäsi Arabiliiton ehdotuksen 2002, mutta on sittemmin alkanut suhtautua siihen suopeammin.
Egypti ja Jordania ovat ainoat arabimaat, jotka ovat allekirjoittaneet rauhansopimuksen Israelin kanssa.

Jumalaton liitto syntyy aivan juuri-kohta.

22.7.2007

Olmert: Israelin vetäydyttävä monelta alueelta
Julkaistu 22.07.2007, klo 07.31

Israelin on rauhan saavuttamiseksi vetäydyttävä "monelta alueelta" miehitetyllä Länsirannalla, uskoo Israelin pääministeri Ehud Olmert.
Olmertin mukaan ihmiset, jotka uskovat, että Israel pystyy pitämään kiinni kaikista miehitetyistä alueistaan, elävät haavemaailmassa.
Olmertin kommenttit vaimensivat epäilyjä siitä, ettei Israel olisi valmis neuvottelemaan palestiinalaisvaltion perustamisen ydinkysymyksistä.
Israel vapautti tällä viikolla runsaat 250 palestiinalaisvankia hyvän tahdon eleenä. Vapautuksilla Israel on halunnut tukea Abbasin asemaa islamistista Hamasia vastaan sen jälkeen, kun Hamas otti Gazan kaistan hallintaansa.
Lähi-idän kvartetin erityislähettiläs Tony Blair vierailee Israelissa ja Länsirannalla maanantaina.

Juuri näin. Maailman järjestys menee aivan, kuten ovat etunenässä Raamattu, sitten nöyrien Jumalan omien Profeettojen ennustukset ja näyt meille visionsa ilmaisseet. Nämä Profeetat ovat olleet aina kasvottomia, eivätkä ne korosta itseään. Huomatkaa ja ymmärtäkää mikä on Profeetan asema. PROFEETTA EI KERSKAA, KOSKA JUMALAN PROFEETASSA ON RAKKAUS. Älkää minua kutsuko Profeetaksi, ehkä vielä vuosi sitten koin olevani jotain, mutten ainakaan enää koe olevani mitään sellaista.
Profetiat jotka yhdistyvät täysin harmonisesti minulle heikolle ja muutenkin huonolle ihmiselle Armosta lahjoitetun, pelastussanoman kanssa.

Idän ja lännen välit kiristyvät äärimmilleen, maailman järjestys on hajallaan, ilmasto, kasvi- ja eläinkuntaa myöden, kirkot rappeutuvat ja luopuvat puhtaista arvoista, naiset vihkivät Jumalan nimessä alttarilla homopareja, Israel joutuu rauhantekoon jossa sen maista sovitaan vihollisten kanssa. Rauhansopimusta ei allekirjoiteta vielä, vaan rauha syntyy heti ensimmäisen, Pyhien ylösoton jälkeen.
Nähtäväksi jää, mikä on niin suuri tapahtuma, joka katkaisee ydinsodan uhkaan, Idän ja Lännen välit. Voisiko se olla ydinpommi USA:n maaperällä, joka osoittautuu venäläisvalmisteiseksi, esimerkiksi köyhdytetystä Uraanista valmistettu, ns. likainen ydinpommi. Voisiko se olla esimerkiksi tälle vuodelle ennustettu suuressa urheilutapahtumassa räjähtävä ydinpommi? Köyhdytetty likainen pommi ei tee fyysistä tuhoa niin paljon, mutta kaikki tulevat kuolemaan aktivoituvaan ydinsaasteeseen.

PROFETIAT

20.7.2007

Israel vapautti palestiinalaisvankeja
Julkaistu 20.07.2007, klo 07.14 (päivitetty 20.07.2007, klo 14.02)

Vankienkuljetuslinja-auto
Kuva: Reuters-TV

Israel on vapauttanut runsaat 250 palestiinalaisvankia hyvän tahdon eleenä. Vapautetut vangit kuljetettiin aamulla linja-autoilla Länsirannalle israelilaisista vankiloista ja luovutettiin palestiinalaishallinnolle.

 Tapahtumaa juhlistettiin Ramallahissa palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin päämajan luona järjestetyssä tilaisuudessa, jossa vapauteen päässeet tapasivat perheenjäseniään.
Armahdetuista suurin osa on Abbasin Fatah-puolueen kannattajia.
Vapautuksilla Israel on halunnut tukea Abbasin asemaa islamistista Hamasia vastaan sen jälkeen, kun Hamas otti Gazan kaistan väkivalloin hallintaansa.
Israelin ministerineuvosto hyväksyi armahduslistan alkuviikosta. Vangit joutuivat allekirjoittamaan sopimuksen, jossa he lupaavat olla palaamatta sotilaalliseen toimintaan. Useimmilla oli harteillaan suhteellisen lyhyt vankeustuomio.
Israelin vankiloissa on edelleen yli 10 000 palestiinalaisvankia.

 

19.7.2007

Blair varovaisen toiveikas rauhanlähettiläs
Julkaistu 20.07.2007, klo 01.12

Kvartetti
Kuva: RTP

Erityislähettiläs Tony Blair suhtautuu Lähi-idän rauhanhankkeen edistymiseen varovaisen toiveikkaasti. Lähi-idän kvartetti tapasi torstaina Lissabonissa ensi kertaa uuden lähettiläänsä Blairin johdolla.

Kylläpä nimilista kuulostaa hyvältä, kun nyt on neljä petoa ja kaikki kymmenen kuningasta selvillä. Jos on? J
Al Gaida rynnistää muiden ohi ja Bin Laden syrjäyttää kolme niistä. Iran, Irak, Afganistan. SPEKULAATIOTA…

Kvartetissa on edustus YK:sta, Yhdysvalloista, EU:sta ja Venäjältä. Lissabonissa tapasivat YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon, Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice, EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.
Blairin odotetaan matkaavan Lähi-itään piakkoin, mutta hän ei kvartetin tapaamisen jälkeen vahvistanut arveluja lähipäivien vierailusta alueelle. Israelin presidentti Shimon Peres on ilmoittanut tapaavansa Blairin maassaan ensi tiistaina.
YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon kehotti lausunnossaan israelilaisia ja palestiinalaisia tekemään tiivistä yhteistyötä Blairin kanssa.
Blair muistuttaa onnistuneensa Pohjois-Irlannin rauhanhankkeessa, joka sekin monin ajoin vaikutti toivottomalta. Samalla hän kuitenkin varoitti liiallisesta toiveikkuudesta Lähi-idässä.

16.7.2007

Israel, Jumalan valittu kansa
Israel löytänyt rauhanlangan palestiinalaisista. USA ja EU puoltavat täysin tuon liiton eteen. Hamas menettänyt kannatustaan väkivaltaisen toimintansa myötä. Kaikki alueella haluavat rauhaa, paitsi Hamas. Rauha Israelin ja naapurimaiden kanssa syntyy ihan hetkenä minä hyvänsä, samaan aikaan kuin koko muuta maailmaa uhkaa suuren sodan varjo. Israelin ympärysmaat ottavat yhteen ja väkivalta siirtyy itään. Kaikki viimepäivien, viikkojen ja kuukausien toimet ovat jatkuvasti vieneet lähemmäs lopullista ratkaisua, syntyä tuo kauan odotettu rauha Israeliin. Kun se tulee, syttyy suuren sodan vakava uhka joka puolella, jonka tuulia neljä enkeliä pidättelee hetken, kunnes ne päästetään irti, jonka jälkeen syntyy maanpäällinen helvetti. Alkaa katastrofit tulla putouksin toisensa perään, rutosti ja äkisti.

Raamattu on ihmeellinen kirja. Siinä lukee muun muassa, 365 kertaa "minä olen". Ajatteles, Jumalan lupaus jokaiselle päivälle erikseen, "minä olen", jopa karkausvuodet huomioiden, hän lupaa olla meidän kanssamme. Raamattu kertoo pilkun tarkasti asioita jotka tulevat tapahtumaan myös Israelin rauhan suhteen. Jumala lupaa pyörremyrskyn jumalattomien päälle, niin etteivät he enää voisi edes kaupankäyntiä harrastaa maan päällä. Niin suuria mullistuksia tulee vielä maan päälle. Jumala lupaa siunata niitä jotka Israelia siunaa. Jumala vihaa niitä jotka Israelia vihaa. Me olemme suuressa velassa Israelille, joka antoi kansastaan munasolun, jonka Pyhä Henki hedelmöitti. Hänestä syntyi Kristus, Vapahtajamme, Jeesus Kristus, Jumalan poika ja Herramme, joka kuoli syntiemme tähden, viattomana ja vain siksi että hän vapaaehtoisesti meni ristille meidän puolestamme. Jeesus on Israelin kansasta ja siksi olemme velkaa heille. Lohduttakaamme siis heitä. Ajatelkaamme heistä vain hyvää. Toivokaamme heidän voittoaan kaikissa heidän sodissaan ja siunatkaamme tuota Jumalan valittua kansaa, sillä itse Jumala on opettanut tuon kansan sotimaan, niin lukee sanassa. Jokaisen juutalaisen sukupolven Jumala opettaa sotimaan. Israel on vainotuin kansa koko maan päällä mutta silti se on mahtava voimassaan, koska sen voiman antaa itse suuri ja kaikkivaltias Jumala.

14.7.2007

Abbas järjestelee hallitustaan
Julkaistu 13.07.2007, klo 21.56

Mahmud Abbas
Kuva: AP Graphics Bank

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on järjestellyt uudelleen palestiinalaishallitusta. Abbasin kesäkuussa julistama kuukauden mittainen poikkeustila päättyy perjantaina, ja samalla Abbasin nimittämä väliaikaishallitus on eronnut tehtävästään.

 

Antikristusta valmistellaan toisaalla ja Lähi-idän ja Israelin petosrauhaa täällä. Molemmat asiat syntyvät juuri oikeaan aikaan. Juuri oikeaan aikaan lähtee myös ensimmäinen lähetys Siionin vuorelle ilmojen halki.

Palestiinalaisten väliaikaisen perustuslain mukaan poikkeustila ei saa kestää 30 päivää kauempaa ilman parlamentin hyväksyntää. Hamasin hallitsema parlamentti taas ei ole ollut toimintakykyinen kesäkuun puolivälin jälkeen.
Uusi hallitus on kokoonpanoltaan entisen kaltainen. Pääministerinä jatkaa Salam Fayyad. Lisäksi kolme uutta ministeriä on vannonut perjantaina virkavalansa.
Presidentti Abbas julisti palestiinalaisalueille poikkeustilan sen jälkeen, kun Hamas-liikkeen taistelijat ottivat haltuunsa Gazan kaistaleen kesäkuun puolivälissä.
Tuolloin Abbas hajotti myös Hamasin ja Fatah-järjestön aiemman yhteishallituksen ja nimitti väliaikaishallituksen. Hamasin mukaan väliaikaishallitus oli laiton.
Niin sanottu Lähi-idän kvertetti, eli Yhdysvallat, EU, YK ja Venäjä, kokoontuu ensi viikolla Portugalin Lissaboniin käsittelemään Israelin ja palestiinalaisten rauhan mahdollisuuksia.
Tapaamiseen osallistuu myös Britannian entinen pääministeri Tony Blair, joka nimitettiin hiljattain Lähi-idän erityislähettilääksi.

10.7.2007

Olmert ehdottaa Syyrialle suoria neuvotteluja
Julkaistu 10.07.2007, klo 10.36 (päivitetty 10.07.2007, klo 10.55)

Ehud Olmert
Kuva: IBA

Israelin pääministeri Ehud Olmert ehdottaa Syyrialle kahdenvälisiä neuvotteluita. Al-Arabiya- tv-kanavan haastattelema Olmert kehotti Syyrian presidenttiä Bashar Assadia unohtamaan toiveet amerikkalaisista rauhanvälittäjistä.

 

- Sinä olet sanonut haluavasi neuvotella amerikkalaisten välityksellä, mutta he eivät halua neuvotella sinun kanssasi. Minä taas olen valmis istumaan alas kanssasi ja puhumaan rauhasta, en sodasta, Olmert lausui julkisessa viestissään Assadille.
Syyria ilmoitti kesäkuussa olevansa valmis muuttamaan läheistä suhdettaan Iraniin ja tekemään yhteistyötä Irakin rauhoittamiseksi mikäli Israel suostuisi riittäviin myönnytyksiin.
Israelilaisen Yediot Aharonot -lehden mukaan Olmert onkin tarjonnut salaisten kanavien kautta Golanin kukkuloiden palautusta mikäli Syyria katkaisisi suhteensa Iraniin ja lopettaisi tukensa Hizbollahille ja Hamasille.
Lähi-idän asiantuntijoiden mukaan Syyrian pyrkimys saada takaisin Golanin alue on nyt kovempi kuin koskaan. Israelin vuonna 1967 valloittaman Golanin alueen kohtalo oli vuonna 2000 kariutuneiden rauhanneuvotteluiden keskeisin kiistakysymys.

Kattos Olemrttiä, haastaa kovilla jo tulemaan yhteiseen rauhanpöytään. Abraham kääntyy haudassa. Vaikka itse asiassa Abraham on jo taivaassa. Heidät kaikki nostettiin sinne kun Jeesus kuoli ristillä. Matteus 27. Haudat aukenivat ja pyhät nostettiin ylös taivaaseen.

Abbas toivoo Gazaan kansainvälisiä joukkoja
Julkaistu 10.07.2007, klo 14.44 (päivitetty 10.07.2007, klo 15.14)

Mahmoud Abbas
Kuva: YLE, Lähde: EPA, AP Graphics Bank

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on toivonut kansainvälisiä joukkoja Gazaan, missä valtaa pitää kilpaileva Hamas-järjestö. Abbas puhui asiasta Ramallahissa yhteisessä tiedotustilaisuudessaan Italian pääministerin Romano Prodin kanssa. Prodin mielestä aika ei kuitenkaan ole kypsä kansainvälisille joukoille.

 

Hamas puolestaan torjui heti ajatuksen. Järjestön edustaja sanoi, että joukkoja pidettäisiin miehittäjinä.
Kymmenen EU-maan ulkoministerit julkistivat tiistaina ranskalaisessa Le Monde -sanomalehdessä EU:n Lähi-idän eritysedustajalle Tony Blairille osoitetun avoimen kirjeen. Kirjeessä kehotettiin Blairia tutkimaan palestiinalaisalueille lähetettävän kansainvälisen joukko-osaston muodostamista.
Erityisesti Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner on ajanut suunnitelmaa ja saanut tuekseen yhdeksän muun eteläisen Euroopan maan ulkoministerit.

Kymmenen EU-maan ulkoministerit – kymmenen kuningasta
On joka paikka täynnä yhtäläisyyksiä… huhhuh. Ota tästä nyt sitten selvää. Antikristus ilmestyy hetkenä minä hyvänsä, se on ainakin selvää, enkä minä pakkaa matkalaukkua, koska sille matkalle ei tarvita täältä yhtään mitään, ei edes hammasharjaa.

9.7.2007

Israelin ulkoministeri tapasi palestiinalaisten pääministerin
Julkaistu 09.07.2007, klo 06.12 (päivitetty 09.07.2007, klo 08.18)

Israelin ulkoministeri Tzipi Livni on tavannut Jerusalemissa palestiinalaisten pääministerin Salam Fayyadin. Tapaaminen on ensimmäinen sen jälkeen, kun uusi maltillinen palestiinalaishallitus aloitti viime kuussa.
Keskustelut käsittelivät muun muassa palestiinalaisten ahdingon helpottamista. Lisäksi pohdittiin sitä, kuinka arabimaat voisivat edesauttaa Lähi-idän rauhanprosessia.
Presidentti Mahmud Abbas nimitti Fayyadin pääministeriksi hajotettuaan entisen Hamas-johtoisen hallituksen.
Arabiliiton valtuuskunnan on määrä vierailla tällä viikolla Israelissa keskustelemassa arabimaiden rauhantarjouksesta.
Järjestö toisti keväällä vanhan ehdotuksensa, että arabimaat tunnustaisivat Israelin ja vastineeksi Israel vetäytyisi vuoden 1967 sodassa miehittämiltään alueilta ja Palestiinan valtio perustettaisiin.
Sunnuntaina Israelin hallitus päätti vapauttaa 250 Abbasin Fatah-järjestöön kuuluvaa palestiinalaisvankia tukeakseen uutta palestiinalaishallitusta.
 

Tämä oli varmasti tärkeä palaveri Lähi-idän rauhan saavuttamiselle. Tämä rauha syntyy hitaasti mutta varmasti. Onhan tappeluakin kestänyt jo muutaman tuhat vuotta. Tosin pieniä välirauhoja kaupantekoa varten on tehty, joka on aina johtanut toisen riistoon ja sortoon. Ei tämä tuleva rauhakaan kestä kuin 3 ja ½ vuotta, päättyen täystuhoon, koko maailmassa.

25.6.2007

Olmert ja Abbas keskustelivat Egyptissä
Julkaistu 25.06.2007, klo 18.55 (päivitetty 25.06.2007, klo 21.09)
 

Olmert ja Abbas
Kuva: Reuters-TV

TÄSSÄHÄN ON JO SELVÄ RAUHANSOPIMUKSEN MAKU!!!
NYSSE TAITAA TULLA OIKEESTI…

Israelin pääministeri Ehud Olmert on luvannut vapauttaa 250 Fatah-liikkeen jäsentä israelilaisvankiloista hyväntahdon eleenä palestiinalaisia kohtaan. Olmert antoi lupauksen maanantaina Egyptin Sharm el-Sheikhissä, missä hän on keskustellut palestiinalaisten peresidentin Mahmoud Abbasin kanssa.  


Verrattuna tähän tapaamiseen 1993, suhde on jo ihan toista.

Olmertin mukaan vapautus koskee vankeja, "jotka eivät ole tahrineet käsiään vereen" ja jotka lupaavat pidättäytyä väkivallasta.
Lisäksi Olmert lupasi parantaa Länsirannalla asuvien palestiinalaisten vapaata liikkumista ja avata uudelleen kauppasuhteet alueelle. Olmert myös vakuutti, että Israel toimii uuden palestiinalaishallituksen kanssa ja järjestää säännöllisiä tapaamisia.
Israelin pääministeri oli maanantain tapaamisen jälkeen optimistinen Lähi-idän rauhanprosessin suhteen. Hänen mukaansa rauhanprosessille on luotu nyt uusi tilaisuus eikä hän aio antaa tilaisuuden livetä käsistä.
Olmert ja Abbas tapasivat maanantaina ensi kertaa sen jälkeen, kun Abbas hajotti palestiinalaisten yhteishallituksen Hamasin otettua väkivalloin haltuunsa Gazan kaistaleen.
Keskusteluihin on osallistunut myös Jordanian kuningas Abdullah II ja huippukokouksen on kutsunut koolle Egyptin presidentti Hosni Mubarak.
Sharm el-Sheikin huippukokous on vain päivää ennen kuin Lähi-Idän kvartetti eli EU, Venäjä, YK ja Yhdysvallat kokoontuvat Jerusalemiin tapaamaan Israelin, palestiinalaisten sekä Arabiliiton edustajia.

Täytyy muistaa että rauhansopimus tulee vasta ylösoton jälkeen, eikä Juudaksen pettämisellä ole välttämättä mitään tekemistä tämän rauhansopimuksen kanssa, vaan jatkossa tämä ns. antikristus ottaa vallan ja kavaltaa israelilaiset, sekä tämän tulollaan olevan sopimuksen. Tätä rauhaa tehdessä tuo antikristus on mukana yhtenä monien kanssa. Uskon vakaasti että hän on jo, tuossa jossain, mutta kun Jumala ei anna meidän kenenkään sitä hahmottaa, ennen kuin aika on kypsä. Jeesuksen on saatava tulla kuin varas yöllä. Siksi nämä minunkin kirjoitukset menevät kuin kankkulan kaivoon tässä kohtaa. Ovat sitten myöhemmin arvokkaampia. Toivon. Profetia täyttyy jo parasta aikaa jossa sanotaan että kun Jerusalemista sovitaan. Sitähän sovitaan koko ajan ja varsinkin jos Jerusalemissa sovitaan jotain. Siinäpä se viisaus ja oveluus piileekin. Jeesus tulee paljon aikaisemmin kuin moni odottaa.

23.6.2007

Hania vaatii Abbasia neuvottelupöytään
Julkaistu 23.06.2007, klo 13.20 (päivitetty 23.06.2007, klo 19.13)

Ismail Hania
Kuva: EPA / Mohammed Saber

Palestiinalaisten viime viikolla erotetun hallituksen pääministeri Ismail Hania vaatii Fatah-järjestöä palaamaan neuvotteluihin Hamas-järjestönsä kanssa.

 

Tuttu kuvio saatanan opeista: pitää oikeutenaan tehdä mitä tahansa saadakseen itsekkäät periaatteensa läpi, eikä salli vastustajan käyttävän mitään keinoja puolustautua. Tämä ilmenee jopa niin räikeästi, että tämän toisen kuuluisi paljastaa auliisti rinta oikeudettomalle hyökkäykselle, koska hänellä on kaikki oikeus ja keinot, eikä muilla saa olla mitään oikeutta. Toisin sanoen, pitää oikeutenaan voida raiskata, murhata ja ryöstää, jopa niin ettei uhri saisi edes valittaa kohtelusta.

Hän haluaa Fatahin palaavan myös yhtenäishallitukseen, jonka Fatahia johtava palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas viime viikolla hajotti.
Hania haluaa kaikkien palestiinalaisia edustavien ryhmien osallistuvan jatkossa neuvotteluihin.
Abbas hajotti palestiinalaisten hallituksen viime viikolla sen jälkeen, kun Hamasin taistelijat ottivat väkivalloin haltuunsa Gazan alueen. Hamas pitää hallituksen hajottamista laittomana ja pitää Haniaa yhä palestiinalaisten pääministerinä.
Abbas on kuitenkin kieltäytynyt neuvottelemasta Hamasin kanssa ja on jopa kutsunut ryhmää terroristeiksi. Palestiinalaisten presidentti syyttää Hamasin myös yrittäneen salamurhata hänet.

Presidentti Abbas osallistuu maanantaina Egyptissä järjestettäviin neuvotteluihin Lähi-idän tilanteesta. Hänen lisäkseen neuvotteluihin osallistuvat Israelin pääministeri Ehud Olmert, Jordanian kuningas Abdullah sekä Egyptin presidentti Hosni Mubarak.

Jokainen kokous ja ennen kaikkea Jerusalemissa pidetty, on minun näkökulmastani katsottuna jännitysnäytelmä. Aivan kuin seuraisi Alfred Hitchcock elokuvaa, missä katsoja voi odottaa koko elokuvan ajan milloin Alfred itse näyttäytyy jossain sivullisen statistin roolissa.

13.6.2007

Shimon Peres Israelin presidentiksi
Julkaistu 13.06.2007, klo 04.22 (päivitetty 13.06.2007, klo 16.08)

Shimon Peres
Kuva: Reuters-TV
Veteraanipoliitikko Shimon Peres on valittu Israelin uudeksi presidentiksi. Israelin parlamentin Knessetin toisella äänestyskierroksella hänellä ei ollut vastaehdokkaita.

Ensimmäisellä äänestyskierroksella Peres sai 58 ääntä tarvittavista 61:sta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen hänen molemmat vastaehdokkaansa luopuivat ehdokkuudesta.
Hallitsevaa Kadima-puoluetta edustava 84-vuotias Peres on toiminut aiemmin mm. Israelin pääministerinä. Hän on myös vastaanottanut Nobelin rauhanpalkinnon palestiinalaisten kanssa tehdystä Oslon rauhansopimuksesta vuonna 1994.
Peresiä vastassa olivat työväenpuoluetta edustava parlamentaarikko ja diplomaatti Collette Avital. Hän sai vaalissa 21 ääntä. Äänestyksen jälkeen Avital ilmoitti luopuvansa ehdokkuudesta. Työväenpuolue ilmoitti tukevansa äänestyksessä Peresiä, joka on aiemmin ollut puolueen jäsen.
Toinen vastaehdokas oli oikeistolaisen Likud-puolueen kansanedustaja ja Knessetin puhemies Reuven Rivlin, joka sai 37 ääntä. Myös hän ilmoitti tunteikkaassa puheessaan luopuvansa ehdokkuudesta. Rivlin toivoi Peresin tulevan valituksi yksimielisesti.
Israelin presidentin valtaoikeudet ovat suppeat, mutta hän on silti näkyvä hahmo maan sisäisessä politiikassa.
Edellinen presidentti Katsav joutui tammikuussa vetäytymään tehtävistään seksirikosepäilyjen vuoksi. Häntä syytetään raiskauksesta ja seksuaalisesta häirinnästä.

Onneksi olkoon Shimon Peres, olet voittanut paikan jonka kantaminen on pian täyttä tuskaa. 

Gazan humanitaarinen kriisi pahenee
Julkaistu 13.06.2007, klo 17.47 (päivitetty 13.06.2007, klo 18.28)

Palestiinalaisten keskinäiset taistelut Gazan alueella vaikeuttavat myös tavallisten ihmisten elämää. Kaksi kolmasosaa eli noin miljoona Gazan 1,5 miljoonasta asukkaasta on elänyt YK:n palestiinalaispakolaisten avustamiseksi perustetun UNWRA-järjestön avun varassa.

Keskiviikkona UNWRA ilmoitti lopettavansa toistaiseksi valtaosan toiminnastaan, koska kaksi sen palestiinalaista avustustyöntekijää sai surmansa tulituksessa. Ainoastaan elintärkeät lääke- ja hätäaputoimitukset välitetään perille.
Käytännössä kolme UNWRA:n viidestä ruuanjakelukeskuksesta on nyt suljettu, samoin seitsemän 18:sta terveysasemasta.
Tavalliset gazalaiset suojautuvat koteihinsa. Kaupat on suljettu eikä kaduilla juurikaan näy ihmisiä.
Ainakin 17 ihmistä on keskiviikkona saanut surmansa taisteluissa. Ääri-islamilaisen Hamas-järjestön taistelijat miehittivät alueen halki pohjoisesta etelään kulkevan päätien ja vaativat Pohjois-Gazassa Fatahin taistelijoita luovuttamaan aseensa perjantai-iltaan mennessä.
Fatahin johtamien Kansallisten turvallisuusjoukkojen johto määräsi kuitenkin miehet pysymään asemissaan ja puolustautumaan hyökkäystä vastaan.
Khan Junisissa räjähti pommi presidentti Mahmud Abbasille ja Fatahille uskolisten turvallisuusjoukkojen päämajan alapuolella. Arviot kuolonuhreista liikkuvat yhdestä kolmeentoista

Kriisi pahenee pahenemistaan eikä kukaan kohta enää voi kestää, vaan kaikki ovat pakkorauhan edessä. Se on se kulminaatiopiste jota minä olen jo vuoden pian odottanut.

10.6.2007

Palestiinalaisryhmät ottivat kiivaasti yhteen Rafahissa
Julkaistu 10.06.2007, klo 00.22 (päivitetty 10.06.2007, klo 02.04)

Kilpailevat palestiinalaisryhmittymät Hamas ja Fatah ovat ottaneet yhteen eteläisellä Gazan kaistalla sijaitsevassa Rafahissa. Taisteluissa sai surmansa ainakin kaksi sekä haavoittui yli 40 palestiinalaistaistelijaa ja -siviiliä, sairaalalähteistä kerrotaan.

Kyseessä olivat kiivaimmat yhteenotot palestiinalaisryhmien välillä useisiin viikkoihin.
Loukkaantuneista kymmenen kerrotaan olevan kriittisessä tilassa, ja Rafahin sairaaloiden täytyttyä ihmisiä jouduttiin lähettämään hoitoon muihin kaupunkeihin.
Hamas ja Fatah sopivat aselevosta kolme viikkoa sitten, kun sitä edeltäneissä väkivaltaisuuksissa oli saanut surmansa yli 50 ihmistä jo yksin viime kuussa.
Lauantaisiin Rafahin taisteluihin osallistui useita satoja taistelijoita molemmista ryhmistä.
Tilanne Gazassa jatkuu jännittyneenä myös Israelin ja palestiinalaisten välisten yhteenottojen vuoksi. Lauantaina ryhmä palestiinalaistaistelijoita tunkeutui Israelin alueelle Gazassa.
Israelin armeija kertoo joukkojensa taistelleen neljän tai viiden palestiinalaissoturin kanssa Kissufimin raja-aseman tuntumassa. Yksi palestiinalainen sai surmansa yhteenotossa.
Israel on sanonut kostavansa hyökkäyksen jatkamalla ratsioitaan Gazaan. Maa on lisännyt tunkeutumisiaan palestiinalaisalueille sen jälkeen, kun niiltä ammuttiin raketteja ja kranaatteja rajan läheisiin kaupunkeihin.
Kosto tuli kuitenkin myös ilmahyökkäyksenä, kun Israel teki ilmaiskun Islamilainen Jihad -äärijärjestön tiloihin. Kaksi ihmistä loukkaantui iskussa.

Luukas 11:17 Mutta hän tiesi heidän ajatuksensa ja sanoi heille: "Jokainen valtakunta, joka riitautuu itsensä kanssa, joutuu autioksi, ja talo kaatuu talon päälle.

Palestiinan Fatah ja Hamas, lopputulos on aika selvää, miten niiden käy, mutta mikä on tulossa tilalle? Työntääkö pieni sarvi jossa oli kuolinhaava, edestään nämä kolme? Hizbollah, Fatah ja Hamas? Eli Al Gaida?

Jumalan sana on siitä mielenkiintoista ei ennen kaikkea, mutta siksikin, että se on niin moniulotteinen. Yhtälöitä jotka toimivat on useita ja useissa eri kokonaisuuksissa, ihan pienestä asiasta koko maailmaa koskettavaan.

3.6.2007

Iranin presidentti uhoaa Israelille
Julkaistu 03.06.2007, klo 16.32

Iranin kovasanainen presidentti Mahmud Ahmadinejad uhittelee jälleen Israelille. Ahmadinejad sanoi maailman pääsevän pian todistamaan Israelin tuhoutumista. Ahmadinejadin mukaan viime kesän Hizbollahin ja Israelin sota oli tuhoutumisen alkusoitto.

MINÄ HALUAN ISRAELIN POIS MAAILMAN KARTALTA. MINÄ HALUAN ISRAELIN POIS MAAILMAN KARTALTA. MINÄ HALUAN ISRAELIN POIS MAAILMAN KARTALTA. MINÄ HALUAN ISRAELIN POIS…

MINÄ HALUAN...

- Todistamme tämän hallinnon tuhoutumista lähitulevaisuudessa kaikkien palestiinalaisten ja libanonilaisten taistelijoiden toiminnan ansiosta, Ahmadinejad uhosi puhuessaan juhlatilaisuudessa Teheranissa.
Ahmadinejad aloitti verbaaliset hyökkäyksensä Israelia vastaan heti valtaan noustuaan vuonna 2005. Tuolloin hän nostatti kansainvälistä paheksuntaa sanomalla, että Israel tulisi pyyhkiä pois kartalta. Lisäkohua hän herätti luonnehdittuaan myöhemmin holokaustia myytiksi.
Viime aikoina Ahmadinejad on kuitenkin vältellyt Israelin vastaisia lausuntoja Iranin maltillisempien poliitikkojen ryhdyttyä enenevästi arvostelemaan hänen provosoivia kommenttejaan.
 

No joo joo, on kuultu! Katso Ahmed Ahne

31.5.2007

Israel harkitsee rauhanneuvotteluita Syyrian kanssa
Julkaistu 31.05.2007, klo 11.12 (päivitetty 31.05.2007, klo 11.27)

Panssarivaunu
Kuva: Reuters-TV

Israel harkitsee rauhanneuvottelujen aloittamista Syyrian kanssa, kertoo uutistoimisto AP. Israelin pääministeri Ehud Olmert tutkii parhaillaan, mitä Syyrialla olisi tarjota neuvotteluissa Israelille, kertoo Israelin edustaja.

Syyrialla tarjota? Juoni, kavala juoni joka johtaa valerauhaan kaikkien niiden samojen ympärysmaiden kanssa joita vastaan he sotivat muutaman päivän kuluttua tasan 40 vuotta sitten.

Israelin aikeista kerrotaan niin sanotun kuuden päivän sodan vuosipäivän kynnyksellä. Sota käytiin kesäkuussa 40 vuotta sitten.
Nimettömänä esiintyneen Israelin edustajan mukaan Israel haluaa ennen neuvottelujen aloittamista kuitenkin varmistaa, että Syyrian johto lopettaa islamilaisten aseellisten ryhmien, kuten Hizbollahin ja Hamasin tukemisen.
Israel miehittää yhä vuoden 1967 sodan jäljiltä Syyrialle kuulunutta Golanin kukkulaa. YK pitää Israelia Golanin miehittäjänä ja on vaatinut sitä vetäytymään alueelta.

Suursyyria: 1. Syyria, 2. Hamas, 3. Fatah, 4. Jihad, 5. Jordania, 6. Libanon, 7. Hizbollah, 8. Iran, 9. Irak, 10. Al Gaida = ollen itse kahdeksas (BABYLON)

30.5.2007

Peres pyrkii Israelin presidentiksi
Julkaistu 30.05.2007, klo 14.43

Shimon Peres
Kuva: Reuters-TV

Israelin varapääministeri Shimon Peres pyrkii maan presidentiksi. Hallitseva puolue Kadima asetti 83-vuotiaan Peresin ehdokkaakseen ensi kuun puolivälissä parlamentissa Knessetissä pidettävään vaaliin.

 Tunnettu rauhan mies Shimon Peres!

Peres on ollut presidentin virkaa lukuun ottamatta käytännössä kaikissa korkeimmissa poliittisissa viroissa 60 vuotta kestäneen julkisen uransa aikana.
Peres on maailmalla laajasti arvostettu Israelin vanhempi valtiomies. Viime vuosikymmenen alussa hän oli mukana käynnistämässä niin sanottua Oslon prosessia, joka johti rauhanneuvotteluihin palestiinalaisten kanssa.
Peres, Israelin silloinen pääministeri Jitzhak Rabin ja palestiinalaisjohtaja Jasser Arafat palkittiin vuonna 1994 Nobelin rauhan palkinnolla.

Peres ehdolla presidentiksi aiemminkin
Peres pyrki edellisen kerran virkaan seitsemän vuotta sitten, mutta kärsi tappion parlamentin äänestyksessä tuntemattomammalle Moshe Katsaville, joka on nyt joutunut vetäytymään tehtävistään seksiskandaalin vuoksi.
Katsavia syytetään raiskauksesta, seksuaalisesta häirinnästä ja muista rikoksista naistyöntekijöitä vastaan. Katsav on kiistänyt syytökset.
Kesäkuun puolivälissä 120-paikkainen parlamentti valitsee uuden presidentin salaisessa äänestyksessä.
Peresin vastaehdokkaiksi odotetaan ainakin oikeistolaisen oppositionpuolueen Likudin Reuven Rivliniä sekä keskusta-vasemmistolaisen työväenpuolueen Colette Avitalia.

1. Tessalonikalaiskirje 5
1 Mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa;
2 sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niinkuin varas yöllä.
Jeesus tulee kuin varas yöllä, ilmoittamatta ennalta.
3 Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.
Jos Israel huutaisi yhteen ääneen ”rauha, rauha” niin tietäisimme että nyt varas tulee
4 Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas;
5 sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia.
Nukkuvat, todellakin nukkuvat, sinä ja minä valvomme, meitä ei yllätetä.
6 Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit.
7 Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat.
8 Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypärinämme pelastuksen toivo.
9 Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
Filadelfian seurakuntaa ei ole määrätty menemään vihaan, vaan se otetaan pois juuri ennen.
10 joka on kuollut meidän edestämme, että me, valvoimmepa tai nukuimme, eläisimme yhdessä hänen kanssaan.
11 Sentähden kehoittakaa toisianne ja rakentakaa toinen toistanne, niinkuin teettekin.
No joo. Siksihän minäkin kirjoittelen.

27.5.2007

Al-Qaida vahvistuu Lähi-idässä
Julkaistu 27.05.2007, klo 08.28 (päivitetty 27.05.2007, klo 09.27)

kädet konekiväärillä, räjähdys
Kuva: YLE, lähde: AP Graphics Bank

Ääri-islamilainen terroristijärjestö al-Qaida on saamassa yhä voimakkaamman jalansijan Lähi-idässä. Asiantuntijoiden mukaan järjestö kerää uusia kannattajia Libanonissa, Syyriassa ja Jordaniassa.

 

Myös Gazassa monet Hamas-järjestöön pettyneet taistelijat ovat siirtymässä al-Qaidaan.
Voimakkainta al-Qaidan eteneminen on Etelä-Libanonissa ja Syyriassa sijaitsevilla palestiinalaisten pakolaisleireillä, missä muualta islamilaisesta maailmasta tulleet henkilöt värväävät uusia taistelijoita.
Viime päivinä Etelä-Libanonissa käydyt taistelut islamistien ja maan armeijan välillä ovat asiantuntijoiden mukaan merkki siitä, että al-Qaida on nousemassa aluetta hallitsevan Hizbollah-liikkeen vastavoimaksi.
Hizbollah on shiiamuslimien järjestö, al-Qaidaan kuuluvat ovat lähinnä sunneja. Hizbollah ei al-Qaidan noususta huolimatta halua Libanonin armeijaa Etelä-Libanoniin.
Libanonin pääministeri Fuad Siniora puhui asiasta peitellysti uutiskanava CNN:n haastattelussa. Sinioran mukaan kyseessä ei ole Libanonin ja palestiinalaisten välinen konflikti vaan Etelä-Libanonin kahakat ovat osa terrorisminvastaista taistelua.
Hän ei halunnut maastaan islamistiryhmien välistä taistelukenttää, sillä siinä tilanteessa Yhdysvallat voisi saada syyn sekaantua konfliktiin.

Al-Qaida haluaa laajentaa Irakin sotaa
Lähi-idässä toimivat tiedustelupalvelut paljastivat jokunen viikko sitten al-Qaidan varakomentajan Ayman al-Zawahirin kirjeen Irakin paikallisosaston johtajalle.
Kirjeessä al-Zawahiri kehotti laajentamaan jihadia eli pyhää sotaa muihin Lähi-idän maihin. Al-Zawahirin mukaan sota Yhdysvaltain johtamaa liittoumaa vastaan Irakissa on jo voitettu. Hän uudisti toiveensa islamilaisesta "suur-Syyriasta", johon kuuluisivat Syyrian lisäksi Palestiina ja Libanon.
Al-Qaidan tärkeimpiä tavoitteita on syöstä Syyrian presidentti Bashar al-Assad vallasta. Samalla al-Qaida häiritsee Libanonin Hizbollahin aikomuksia kaataa Libanonin hallitus, jottei Hizbollah voimistuisi liikaa Libanonissa.

Suur-Syyria! Eipä ollut mikään yllätys, kun alkaa hahmottua lopunajan ryhmittymät. Tässä on lisäksi se loistava syy mikä mahdollistaa tulevan feikkirauhan Israelin kanssa. Olen miettinyt tätä paljon ja miettinyt juuri sitä että jos pahuus, viha ja katkeruus on kylvetty, niin ei sitä tappamallakaan pois saada. Vihan ruoka on katkeruus ja viha Israelia kohtaan on ja pysyy. Sen sijaan sitä voidaan järjen avulla siirtää ja USA:sta on muodostunut ajan myötä Al Gaidan vihollinen numero yksi ja altavastaajina Palestiinan Hamas ym. järjestöt eivät halua olla, vaan kuninkaita he haluaisivat olla, ainakin yhden hetken pedon kanssa. Sen sijaan USA on se joka seisoo Israelin takana eikä noilla kenelläkään ole mahdollisuutta yksinään sitä vastaan. Al Gaida on silti huomannut että se kykenee tekemään sodasta Vietnamin kaltaisen, jolla USA väsytetään, jonka jälkeen tuhotaan Israel. Uskon että tämän kaltainen tulee olemaan se jumalaton liitto, jonka antikristus tekee näiden raunioiden keskelle. Näin olisimme löytäneet antikristukselle motiivin jolla profiloida hänet tuolta noiden ihmisten joukosta. Motiivi on aina oltava jolla saadaan ihmiset tekemään tyhmyyksiä ja kavaluuksia.

25.5.2007

Israel pidätti palestiinalaisministerin
Julkaistu 26.05.2007, klo 10.11 (päivitetty 26.05.2007, klo 10.14)

Israelin asevoimat on vanginnut palestiinalaishallituksen ministerin, kertovat palestiinalaiset turvallisuusviranomaiset. Vangittu on vankila-asioiden ministeri Wasfi Kabha. Hän on jo toinen palestiinalaisministeri, jonka Israel on vanginnut muutaman päivän kuluessa. Torstaina vangittiin opetusministeri Naser al-Shaer.

Israel myöntää vanginneensa Hamas-liikkeen jäsenen muttei kerro vangistaan tarkempia tietoja.
Israelin ilmavoimat on tämän aamun aikana tehnyt viisi ohjusiskua palestiinalaiskohteisiin Gazassa. Iskujen kohteiksi ovat joutuneet Hamasin sotilaskohteet sekä pääministeri Ismail Hanijan kotitalon vartijoiden rakennus. Ainakin kolmen ihmisen kerrotaan kuolleen iskuissa.
Hamasin aseellinen siipi sanoo, että se voisi hyväksyä Gazan alueelle tulitauon, mutta Israelin on oltava tulitauossa mukana. Uutistoimistojen mukaan Israelille annettiin sunnuntaihin asti aikaa vastata tarjoukseen.
Maltillisemman palestiinalaisryhmittymän Fatahin mukaan seuraavat kaksi vuorokautta ratkaisevat, mihin suuntaan Lähi-idän uusin konflikti kehittyy.

Voin vaan kuvitella kuinka kyllästyneitä Fatah ja maltilliset palestiinalaiset ovat Hamasin ja Jihadin jatkuviin edesottamuksiin, jotka eivät koskaan ole tuottaneet muuta tulosta kuin väkivallankierteen. Olettaa sopii että palestiinalaisille ja juutalaisille alkaa pian kelvata minkälainen rauha tahansa, kunhan se on rauha.
Mitä rauhaan suhteessa morsiamen ylösottoon tulee, niin en ainakaan minä ole löytänyt mitään siihen viittaavaa että rauhansopimus tehtäisiin ennen tuota ylösottoa. Sen sijaan peto ja väärä profeetta saavat vallan 2300 päivää ja yhdeksi hetkeksi…

Johanneksen ilmestys 17
9 Tässä on ymmärrys, jossa viisaus on: Ne seitsemän päätä ovat seitsemän vuorta, joiden päällä nainen istuu; ne ovat myös seitsemän kuningasta;
10 heistä on viisi kaatunut, yksi on, viimeinen ei ole vielä tullut, ja kun hän tulee, pitää hänen vähän aikaa pysymän. = muslimit, Israelin tuholta vuodesta 70 vuoteen 1946- 1948
11 Ja peto, joka on ollut ja jota ei enää ole, on itse kahdeksas, ja on yksi noista seitsemästä, ja menee kadotukseen. = Babylonin vankeus (vanhassa raamatunkäännöksessä Baabelin vankeus) oli juutalaisten maanpakolaisuus Babyloniassa. Se alkoi vuonna 597 eaa., jolloin Nebukadressar II ensimmäisen kerran valloitti Jerusalemin, ja päättyi Kyyroksen valloitettua Babylonin vuonna 539 eaa.
12 Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat yhdeksi hetkeksi pedon kanssa.
13 Näillä on yksi ja sama mieli, ja he antavat voimansa ja valtansa pedolle.
…ja tämä hetki on 1290+1290 josta vähennetään 2300 = 280 päivää, joka on se yksi hetki. Tämä yksi hetki on ensimmäisen ylösoton jälkeinen aika, jonka jälkeen peto saa vasta täyden vallan. Siihen asti näillä on jonkinlainen kaunis liitto, jolla tehdään kaikki, paitsi kristityt tyytyväisiksi. Liittoon kuuluu varmasti kaikki Hizbollah, Hamas, Jihad, Fatah, Al Gaida ja keitä niitä kuninkuuden haluavia ”ryhmiä” sitten olikaan, koska ei niitä tappamalla ainakaan loppumaan saada.

16.5.2007

Gaza liukuu kohti sisällissotaa
Julkaistu 16.05.2007, klo 06.40 (päivitetty 16.05.2007, klo 15.15)

Taistelija tekee tarkastusta Gazan alueella
Kuva: Reuters-TV

Gazassa hauraan tulitauon pettäminen uhkaa hajottaa palestiinalaisten yhtenäishallituksen ja suistaa alueen valtaryhmät yhä lähemmäs keskinäistä sotaa. Ainakin 16 ihmistä on kuollut Hamas- ja Fatah-ryhmien yhteenotoissa, minkä lisäksi myös Israelin armeija on vedetty mukaan konfliktiin.

 

Siviilit pysyttelevät sisätiloissa jättäen kaupungin kaduille vain naamioituneita asemiehiä.
Päivän vakavimmassa yksittäisessä taistelussa seitsemän palestiinalaista kuoli Hamasin asemiesten hyökättyä pysäytetyn auton kimppuun.
Asemiehet tappoivat ilmeisesti erehdyksessä viisi autossa ollutta Hamas-taistelijaa sekä kaksi Fatahin poliisia.

Useita välikohtauksia keskiviikkona
Aiemmin keskiviikkona ainakin viisi ihmistä kuoli Hamasin asemiesten hyökättyä aikaisin aamulla Fatahin turvallisuuspäällikön kotiin. Kuolleet olivat turvallisuuspäällikkö Abu Shbakin vartijoita.
Hamasin mukaan Fatah-kannattajat telottivat Hamasin taistelijan tarkastuspisteelle.
Lisäksi yksi ryhmien välejä sovittelevista egyptiläisistä rauhanneuvottelijoista on haavoittunut asemiesten avattua tulen häntä kuljettanutta saattuetta kohti.
Tulitus alkoi, kun saattue ei pysähtynyt tiesulun kohdalla. Saattueessa oli tapahtumahetkellä myös niin Hamasin kuin Fatahinkin johtajia.

Kymmeniä uhreja viime päivinä
Kaiken kaikkiaan perjantaina alkaneet väkivaltaisuudet ovat vaatineet jo ainakin 40 ihmisen hengen. Yli sata on haavoittunut.
Israel on tehnyt ilmahyökkäyksen Gazan eteläosassa. Paikallisten asukkaiden mukaan hyökkäys kohdistui Hamasin asemiin lähellä Egyptin rajaa.
Kyseessä on kostoisku Hamasin taistelijoiden Israelin puolelle ampumista raketeista, jotka haavoittivat aikaisemmin päivällä ainakin yhtä israelilaista siviiliä. Palestiinalaisviranomaisten mukaan ainakin neljä ihmistä on kuollut iskussa.
Kiihtyvä väkivalta ja maanantainen sisäministeri Hani al-Qawasmehin ero ovat hankaloittaneet entisestään Fatahin ja Hamasin yhtenäishallituksen työtä.

Tämä ennakoi radikaalitekoja joltain suunnalta. Täytyy tapahtua "Jumalaton liitto", jokin juoni, joidenkin välillä kulissien takana. Veikkaan että rauha tulee kuin taikaiskusta.

13.5.2007

Israel: Vetäytyminen Länsirannalta jatkuu
Julkaistu 13.05.2007, klo 03.46

Israelin ulkoministeri Tzipi Livni vakuuttaa maan jatkavan vetäytymistään Länsirannalta, jotta Palestiinan valtio voidaan perustaa tulevaisuudessa.
Livni sanoo kuitenkin egyptiläisen sanomalehden al-Ahramin haastattelussa, että palestiinaalaisten kyvyttömyys laittaa militantteja kuriin hidastaa vetäytymistä.
Israel vetäytyi kaksi vuotta sitten Gazasta ja lakkautti neljä siirtokuntaa Länsirannalta. Livni vakuuttaa, että vetäytyminen jatkuu, koska se on yksi edellytys Palestiinan valtion perustamiselle. Livni ei kuitenkaan tarkentanut, millaisella aikataululla vetäytymistä jatketaan.
- Me emme halua kontrolloida palestiinalaisia, Livni painottaa lehden haastattelussa.
Palestiinalaisryhmien keskinäinen väkivalta on kiihtynyt viime kuukausina, ja palestiinalaisalueiden on pelätty ajautuvan sisällissotaan. Lisäksi palestiinalaismilitantit ovat toistuvasti ampuneet raketteja Gazasta Israelin puolelle, mikä rikkoo palestiinalaisten ja Israelin tekemää tulitaukosopimusta. Livnin mukaan militanttien saaminen kuriin on ehdoton edellytys Palestiinan valtion perustamiselle.

Toivottavasti tämä johtaa nyt viimein johonkin todelliseen.

10.5.2007

Harvinainen ministeritapaaminen Kairossa
Julkaistu 10.05.2007, klo 18.52 (päivitetty 10.05.2007, klo 18.53)

Israelin ulkoministeri Tzipi Livni sekä Egyptin ulkoministeri Ahmed Abul-Gheit ja Jordanian ulkoministeri Abdelelah al-Khatib ovat tavanneet Kairossa.
Harvinaisessa tapaamisessa ulkoministerit keskustelivat Lähi-idän rauhantarjouksesta, jonka Arabiliitto teki maaliskuussa Israelille.
Alkuperäinen rauhantarjous tehtiin vuonna 2002, mutta tuolloin Israel hylkäsi sen. Viime aikoina Israel on kuitenkin väläytellyt mahdollisuutta ottaa ehdotus neuvottelujen pohjaksi.
Israelin ulkoministeri Tzipi Livni piti tapaamista historiallisena, sillä kyseessä oli ensimmäinen Israelin ja Arabiliiton edustajien välinen tapaaminen, jossa rauhantarjousta käsiteltiin.
Livnin mukaan ministerien on määrä tavata lähiaikoina uudelleen Israelissa.
Aikaisemmin torstaina Livni tapasi Egyptin presidentin Hosni Mubarakin, jonka kanssa hän puhui Egyptin ja Israelin kahdenvälisistä suhteista. Livni myös korosti Egyptin roolia Israelin ja palestiinalaisten rauhanprosessissa.
Arabiliiton rauhantarjouksessa luvataan, että arabimaat normalisoivat suhteensa Israeliin, jos se vetäytyy vuoden 1967 rajoille sekä sallii palestiinalaisvaltion synnyn sekä palestiinalaispakolaisten paluun.

Uuvuttavaa odotusta… mutta mikä on varmaa, on se, että rauhansopimus syntyy. Ja sitten kun rauhansopimusta ollaan totisesti, tosissaan tekemässä, eli kun Jerusalemista sovitaan, lähdemme me poijjaat Siionin vuorelle.

Jeesus puhui tekevänsä temppelin kolmessa päivässä. Hän teki temppelin kolmessa päivässä, Golgatan ristiltä sunnuntai aamuun. Sydämiimme hän rakensi temppelin ja Helluntaina sinne tuli se mikä Pyhimmässä paikassa, Liiton Arkissa oli, Pyhä Henki. Hän tekee sitä myös kolmessa vuosituhannessa, Jumalan päivissä ja jälleen Golgatan ristiltä alkaen.
Jumalan temppeli, joka on Daavidin telttatemppeli, voidaan koska tahansa kolmessa päivässä pystyttää ja aloittaa uhraaminen. Sinne tarvitaan vain Liiton Arkki, eikä muuta. Ruokauhria ja teurasuhria voidaan alkaa toimittaa heti, kun leeviläiset ovat kantaneet Liiton Arkin sisään. Sinne voi asettua hävittäjä kauhistuksen siivillä.

9.5.2007

Maailmanpankki arvostelee Länsirannan jakamista
Julkaistu 09.05.2007, klo 06.01 (päivitetty 09.05.2007, klo 06.15)

Länsirantaa jakava muuri
Kuva: APTN

Maailmanpankki arvostelee Israelia miehitetyn Länsirannan jakamisesta taloudellisesti eristäytyneisiin saarekkeisiin.
Maailmanpankin raportissa sanotaan, että Israelin turvallisuushuolet ovat kiistämättömiä. Raportin mukaan Israelin asettamat rajoitukset suojelevat kuitenkin juutalaissiirtokuntalaisten vapaata liikkumista ja siirtokuntien laajentamista palestiinalaisväestön kustannuksella.
Maailmanpankin raportin mukaan Israelin asettamat rajoitukset ovat pilkkoneet Länsirannan pieniin ja epäyhtenäisiin saarekkeisiin, mikä on estänyt palestiinalaisia yrityksiä toimimasta ja haitannut investointeja.
Länsirannan ja Gazan palestiinalaisalueet ovat kärsineet länsimaiden jäädytettyä tukensa palestiinalaishallinnolle, kun islamistinen Hamas-järjestö nousi hallitusvastuuseen.

Israelia painostetaan nyt joka puolelta pakkorauhaan.
1. Tess. 5:3 Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.

Barak uhkaa aikaistaa vaaleja
Julkaistu 08.05.2007, klo 23.32

Israelin entinen pääministeri Ehud Barak aikoo vaatia ennenaikaisia vaaleja, mikäli hänet valitaan työväenpuolueen johtoon 28. toukokuuta pidettävässä vaalissa.

Barak aikoo toteuttaa uhkauksensa, jos nykyinen pääministeri, Kadima-puolueen Ehud Olmert, ei jätä tehtäväänsä vapaaehtoisesti 29. toukokuuta mennessä.
Vaatimukset Olmertin erosta ovat voimistuneet, kun viikko sitten julkaistu raportti syytti Olmertia vakavista virheistä viime kesänä käydyn Libanonin sodan yhteydessä. Olmert on toistaiseksi kieltäytynyt eroamasta tehtävästään.
Barak sanoo uskovansa, että Olmert tulee tekemään oikeat johtopäätöksensä raportista.
Työväenpuolue on keskustalaisen Kadiman päähallituskumppani Israelin nykyisessä hallituksessa.

Olmert ensi viikolla Jordaniaan
Julkaistu 08.05.2007, klo 14.24

Israelin pääministeri Ehud Olmert tapaa Jordanian kuninkaan Abdullahin viikon kuluttua Petrassa. Olmertin toimisto ilmoitti hänen hväksyneen kuninkaan kutsun saapua Jordanian Petraan Nobel-palkittujen tapaamiseen.

Israelissa pääministeri Olmertin eroa on vaadittu sen jälkeen kun viimevuotisesta Libanonin sodasta laadittu raportti arvosteli hänen toimiaan. Olmert on kuitenkin kieltäytynyt eroamasta.
Pääministeri Olmertin ja kuningas Abdullahin odotetaan keskustelevan Arabiliiton rauhanaloitteesta.
Arabimaat solmisivat normaalit diplomaattisuhteet Israeliin jos maa suostuisi vetäytymään kaikilta vuonna 1967 miehittämiltään alueilta. Aloitteen elvyttäminen saattaisi vahvistaa Olmertin asemaa pääministerinä.

4.5.2007

Olmert ei aio erota
Julkaistu 04.05.2007, klo 10.17 (päivitetty 04.05.2007, klo 10.57)

Ehud Olmert
Kuva: EPA / Ronen Zvulun / POOL

Israelin pääministeri Ehud Olmert ei aio erota torstaina pidetystä suurmielenosoituksesta huolimatta. Olmertin tiedottaja sanoi, että puheet pääministerin erosta ovat pelkkää spekulaatiota.

 

Torstaina kymmenettuhannet ihmiset osoittivat mieltään ja vaativat pääministeri Ehud Olmertin ja puolustusministeri Amir Peretzin eroa.
Mielenosoittajat odottavat ministerien kantavan vastuun viimekesäisen Libanonin sodan virheistä. Maanantaina julkaistu sotaoperaatiota koskeva raportti syytti Olmertia ja Peretziä huolimattomuudesta ja hätiköinnistä operaation käynnistämisessä ja toteutuksessa.
Myös Israelin ulkoministeri Tzipi Livni ja Olmertin oman puolueen parlamenttiryhmän puheenjohtaja ovat vaatineet pääministerin eroa.
Israel käynnisti 34 päivää kestäneen sotaoperaationsa Libanonissa 12.7. 2006. Taisteluissa kuoli Israelin hallituksen laskelmien mukaan yli 1 200 libanonilaista ja liki 160 israelilaista.

3.5.2007

Israelissa paineet Olmertia vastaan kasvavat
Julkaistu 03.05.2007, klo 12.12 (päivitetty 03.05.2007, klo 21.58)

Olmert keskellä 
Kuva: RTV

Tel Avivissa järjestetyssä mielenosoituksessa kymmenet tuhannet ihmiset ovat vaatineet pääministeri Ehud Olmertia (kesk.) sekä puolustusministeri Amir Peretziä kantamaan vastuun viimekesäisen Libanonin sotaoperaation virheistä ja eroamaan virastaan.

 

 

Maanantaina julkaistu sotaoperaatiota koskeva raportti syytti Olmertia ja Peretziä huolimattomuudesta ja hätiköinnistä operaation käynnistämisessä ja toteutuksessa.
Keskiviikkona myös Israelin ulkoministeri Tzipi Livni sekä Olmertin oman Kadima-puolueen parlamenttiryhmän puheenjohtaja vaativat Olmertin eroa.
Parlamenttiryhmän puheenjohtaja Avigdor Yitzhaki erosi toimestaan, koska pääministeri ei suostunut eroamaan.
Israelin parlamentti, Knesset, järjesti torstaina raporttia käsittelevän erityisistunnon. Vaikka useat puhujat vaativat kärkipoliitikkoja kantamaan vastuunsa, istunto päättyi ilman, että hallituksen luottamuksesta esitettiin äänestystä.
Kadima-puolue ei toivo ennenaikaisia parlamenttivaaleja, koska mielipidetiedustelut povaavat voittoa oppositiossa olevalle Likud-puolueelle.
Olmert osallistui Knessetin istuntoon, muttei puhunut itse. Sen sijaan hallituksen puolustaminen jätettiin varapääministerin, Shimon Peresin vastuulle.
- Hallitus teki virheitä ja aikoo korjata virheensä, sanoi Peres.
Israel käynnisti 34 päivää kestäneen sotaoperaationsa Libanonissa 12.7.2006. Taisteluissa kuoli Israelin hallituksen laskelmien mukaan yli 1 200 libanonilaista ja liki 160 israelilaista.

Radio Dein Israel raportti tänään, kertoi enää noin yhden prosentin kannatusta Olmertille. Kuten sanoin jo aiemmin, Jumala sallii tapahtua jotain hänen tahdostaan riippumatta, mikäli Israel on yksimielinen. Israel kantaa vastuun teoistaan, ovathan he kolminkertaisen lupausliiton tehneet Jumalan kanssa. Tosin nuo poliitikot tuskin sitä tajuavat ja se on syy miksi Jumala sen sallii. He tulevat vielä ymmärtämään, vaikka ovat varmasti koko maailman uppiniskaisin kansa, jota Jumala ylen määrin jaksaa rakastaa. Siksi mekin tätä kansaa rakastamme, sillä heidän voitto on meidän voittomme ja heidän Jumalansa on meidänkin Jumala.

Israelissa paineet Olmertia vastaan kasvavat
Julkaistu 03.05.2007, klo 12.12

Kampanja Israelin pääministerin Ehud Olmertin erottamiseksi on leviämässä kaduille. Torstaina pidettävään Olmertin vastaiseen marssiin odotetaan kymmeniä tuhansia ihmisiä Tel Aviviin.

Myös oppositiossa olevan Likud-puolueen johtaja Benjamin Netanjahu on vaatinut Olmertin eroa ja uusien vaalien järjestämistä.
- On selvää, että hänen (Olmertin) hallitus on menettänyt sen vähäisenkin luottamuksen, mikä kansalla hallitusta kohtaan oli, Netanjahu toteaa.
Pääministerin eroa ovat vaatineet myös ulkoministeri Tzipi Linvi ja Olmertin Kadima-puolueen parlamenttiryhmän johto.
Olmert on ilmoittanut, ettei hän aio erota.
Kansalaisista jopa 73 prosenttia on sitä mieltä, että pääministerin pitäisi erota.
Vaatimukset Olmertin erosta laajenivat sen jälkeen, kun Israelissa julkistettiin maanantaina raportti siitä, miten viime kesän 34 päivää kestänyt Israelin sotilasoperaatio Libanonissa onnistui. Raportti arvosteli voimakkaasti Olmertin sekä puolustusministeri Amir Peretzin toimia.

Olmert kieltäytyy eroamasta vaatimuksista huolimatta
Julkaistu 02.05.2007, klo 08.41 (päivitetty 02.05.2007, klo 19.52)

Ehud Olmert 
Kuva: Reuters-TV

Israelissa pääministeri Ehud Olmert kieltäytyy eroamasta kasvavista paineista huolimatta. Sekä ulkoministeri Tzipi Livni että Olmertin Kadima-puolueen parlamenttiryhmän puheenjohtaja ovat vaatineet pääministerin eroa.

 

Ulkoministeri Tzipi Livni itse aikoo jatkaa hallituksessa ja jopa haastaa Olmertin johtajuuden keskustalaisessa Kadima-puolueessa. Livni kertoi kannoistaan lehdistötilaisuudessa tavattuaan pääministeri Olmertin keskiviikkona iltapäivällä.
Pääministeri kuitenkin ilmoitti myöhemmin Kadima-puolueen tapaamisessa, ettei hän aio väistää vastuuta ja erota.
Livni oli alun perin tukenut viime heinäkuun 12. päivänä alkanutta sotilasoperaatiota Libanoniin, mutta kertoi vastustaneensa sen laajentamista. Hän arvosteli myös sitä, ettei pääministeri konsultoinut tarpeeksi ulkoministeriötä.
Israelissa julkistettiin maanantaina raportti siitä, miten viime kesän 34 päivää kestänyt Israelin sotilasoperaatio Libanonissa onnistui. Raportti arvosteli voimakkaasti Olmertin sekä puolustusministeri Amir Peretzin toimia.

Erovaatimukset kovenevat myös Kadiman sisällä

Osa Kadiman kansanedustajia on myös vaatinut Olmertin eroa, ennen kaikkea parlamenttiryhmän puheenjohtaja Avigdor Yitzhaki.
Keskiviikkoiltana Yitzhaki ilmoitti erostaan ja Israelin tv:n kakkoskanava kertoi, että Yitzhaki korvataan kansanedustaja Tzachi Hanegbilla, joka on toiminut Knessetin ulkoasiain- ja puolustuskomitean puheenjohtajana.
Israelilaisten tiedotusvälineiden haastattelemat puolustusministeri Peretzin avustajat kertoivat, että hän saattaa ilmoittaa erostaan vielä keskiviikon aikana.
Paineet kasvavat lisää torstaina, jolloin Israelin parlamentti käsittelee Libanon-raporttia ja Tel Avivissa järjestetään suuri Olmertin vastainen mielenosoitus. Keskiviikkona julkistettujen mielipidetiedustelujen mukaan 65 - 73 prosenttia israelilaisista haluaa Olmertin eroavan.

Israelin puolustusministeri harkitsee eroa
Julkaistu 02.05.2007, klo 12.27 (päivitetty 02.05.2007, klo 12.33)

Israelin puolustusministeri Amir Peretz harkitsee eroa jouduttuaan kipakan arvostelun kohteeksi Libanonin sodan hoitamisesta.

Israelin radion mukaan Peretz saattaa ilmoittaa erostaan jo lähitunteina.
Peretzin lisäksi hallituksen nimittämä selvitysryhmä moitti maanantaina julkistetussa raportissaan pääministeri Ehud Olmertia ja armeijan esikuntapäällikköä Dan Halutzia. Olmert on torjunut kasvaneet erovaatimukset. Halutz jätti tehtävänsä aiemmin tänä vuonna.

Vaatimukset Israelin pääministerin erosta voimistuvat
Julkaistu 02.05.2007, klo 08.41 (päivitetty 02.05.2007, klo 09.35)

Vaatimukset Israelin pääministerin Ehud Olmertin erosta voimistuvat yhä. Nyt Olmertia kehottaa eroamaan hänen oman puolueensa Kadiman parlamenttiryhmän johtaja Avigdor Yitzhaki.

Yitzhaki totesi keskiviikkona Israelin radiossa, että Olmertin tulisi astua syrjään, sillä hän on menettänyt kansan luottamuksen. Pääministerin pitäisi kantaa vastuu ja erota, jotta maalle voitaisiin muodostaa uusi Kadiman johtama hallitus, hän sanoo.
Yitzhaki uhkaa itse erota Kadiman parlamenttiryhmän johdosta, jos Olmert ei jätä paikkaansa.
Olmertin asema on käynyt viime päivinä yhä tukalammaksi sen jälkeen, kun hallituksen asettama selvitysryhmä arvosteli maanantaina häntä taitamattomasta johtamisesta Libanonin sodan yhteydessä viime kesänä.
Pääministerin todettiin olevan viime kädessä vastuussa siitä, että Israel aloitti ilman kunnollista suunnitelmaa ilma-, meri- ja maahyökkäykset Hizbollahia vastaan kahden israelilaissotilaan sieppauksen jälkeen.
Yksi Kadiman hallituskumppanin työväenpuolueen salkuttomista ministereistä on jo ehtinyt jättää hallituksen, koska menetti luottamuksensa Olmertiin. Sittemmin myös pääministerin lähipiiriin hallituksessa kuuluva ulkoministeri Tzipi Livni on päätynyt tiettävästi kannattamaan hänen eroaan.
Olmertin odotetaan keskiviikkona kutsuvan hallituksensa koolle pohtimaan, miten selvitysryhmän ehdottamia uudistuksia voitaisiin toteuttaa.
Yediot Aharonot -lehden teettämän mielipidekyselyn mukaan 65 prosenttia israelilaisista haluaisi Olmertin eroavan pääministerin paikalta välittömästi. Joka kymmenes vastustaa ajatusta. 25 prosenttia vastaajista kannatti Olmertin eroa, mutta vasta sen jälkeen, kun selvitysryhmä on saanut lopullisen raporttinsa valmiiksi. Sitä odotetaan elokuuhun mennessä. Kyselyn mukaan noin puolet israelilaisista haluaisi maahan ennenaikaiset parlamenttivaalit.

Jumalan tahto on juutalaiskansan yhtenäinen mielipide. Kun Israel yhtenä kansana haluaa jotain, jota Jumala ei välttämättä haluaisi, mutta silloin se tapahtuu. Tulee seuraajaksi rauhanmies jota huijataan pahanpäiväisesti. Jumalan sallimus jälleen Israelille, mutta tämä on se vihonviimeinen kivi kengässä. Vai sanotaanko että se on paremminkin kooltaan kalliolohkareen luokkaa.
Sinä voitonpäivänä hän palajaa häistänsä ja hänen jalkansa seisovat Öljymäellä, eivätkä siis tule enää vastaan pilvissä, kuten lähti Filadelfian ”morsian” seurakunta seitsemää vuotta aiemmin tai Laodikea ”häävieraat” kolme ja puolivuotta sen jälkeen. Eiköhän tässä kohtaa ole jo myös nekin häävieraat, jotka heitettiin pimeyteen, hankkineet kauhujentalossa häävaatteet. Kuten sanottiin, sitomisesta:
Matteus 22:
12 Ja hän sanoi hänelle: 'Ystävä, kuinka sinä olet tullut tänne sisälle, vaikka sinulla ei ole häävaatteita?' Mutta hän jäi sanattomaksi.
Häävaatteet ovat Kristuksen verellä puhdistetut vaatteet, Kristuksen tunnustama
Matteus 22:
13 Silloin kuningas sanoi palvelijoille: 'Sitokaa hänen jalkansa ja kätensä ja heittäkää hänet ulos pimeyteen'. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
Monet pääsevät jopa katsomaan taivaaseen, ylösotettuina, mutteivät ole syntejään sovittaneet, heidät sidotaan ja heitetään takaisin maan päälle vihan aikaan.

Kun juutalaiskansa sanoo yhtenä miehenä "TERVETULOA JEESUS KRISTUS, HERRA JEESUS", tulee Jeesus Kristus Vapahtaja viipymättä.

Sakarja 14
1 Katso, Herran päivä on tuleva, ja sinun saaliisi jaetaan sinun keskelläsi.
2 Minä kokoan kaikki pakanat sotaan Jerusalemia vastaan. Kaupunki valloitetaan, talot ryöstetään, naiset raiskataan, ja puoli kaupunkia lähtee pakkosiirtolaisuuteen, mutta jäljelle jäävää kansaa ei hävitetä kaupungista.
3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.
5 Ja te pakenette minun mäkieni väliseen laaksoon, sillä mäkien välinen laakso on ulottuva Asaliin asti. Te pakenette, niinkuin pakenitte maanjäristystä Ussian, Juudan kuninkaan, päivinä. Ja Herra, minun Jumalani, tulee; kaikki pyhät sinun kanssasi.
6 Sinä päivänä ei ole valoa: loistavat tähdet sammuvat.
7 Se on oleva yhtämittaista päivää-Herralle on se tunnettu-ei vaihdu päivä ja yö; ja ehtoolla on oleva valoisata.
8 Sinä päivänä elävät vedet virtaavat Jerusalemista: toiset puolet niistä Idänmerta kohti, toiset puolet Länsimerta kohti. Niin on tapahtuva kesät ja talvet.
9 Herra on oleva koko maan kuningas. Sinä päivänä on Herra oleva yksi ja hänen nimensä yksi.
10 Koko maa muuttuu tasaiseksi kuin Aromaa Gebasta Rimmoniin asti, Jerusalemin eteläpuolelle. Ja tämä on oleva korkea ja oleva asuttu, paikallansa, Benjaminin portista entisen portin sijaan asti, Kulmaporttiin ja Hananelin-torniin asti, kuninkaan viinikuurniin asti.
11 He asuvat siellä, eikä vihitä sitä enää tuhon omaksi, ja Jerusalem on oleva asuttu, oleva turvassa.
12 Ja tämä on oleva vitsaus, jolla Herra rankaisee niitä kansoja, jotka sotivat Jerusalemia vastaan: hän mädättää siltä kansalta lihan, kun se vielä seisoo jaloillaan, sen silmät mätänevät kuopissansa, ja sen kieli mätänee sen suussa.
13 Sinä päivänä on tuleva Herralta suuri hämminki heidän sekaansa, niin että he käyvät kiinni toinen toisensa käteen ja toisen käsi kohoaa toisen kättä vastaan.
14 Myös Juuda on sotiva Jerusalemissa, ja kaikkien pakanakansojen rikkaudet kootaan joka taholta: kullat ja hopeat ja ylen paljon vaatteita.
15 Samoin on vitsaus kohtaava hevosia ja muuleja ja kameleja ja aaseja ja kaikkea karjaa, mitä niissä leireissä on-samankaltainen vitsaus.
16 Mutta kaikki niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa.
17 Ja mitkä maan sukukunnista eivät käy ylös Jerusalemiin kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, niille ei tule sadetta.
18 Ja jos egyptiläisten sukukunta ei käy eikä tule sinne ylös, ei tule sitä heillekään; vaan heitä on kohtaava se vitsaus, millä Herra rankaisee niitä pakanakansoja, jotka eivät tule sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa.
19 Tämä on oleva egyptiläisten synnin palkka ja kaikkien niiden pakanakansojen synnin palkka, jotka eivät käy sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa.
20 Sinä päivänä on oleva hevosten kulkusissa kirjoitus: "Pyhitetty Herralle". Ja padat Herran temppelissä ovat uhrimaljain vertaisia, jotka ovat alttarin edessä.
21 Ja jokainen pata Jerusalemissa ja Juudassa on oleva pyhitetty Herralle Sebaotille, ja kaikki uhraajat tulevat ja ottavat niitä ja keittävät niissä. Eikä ole enää sinä päivänä yhtään kaupustelijaa Herran Sebaotin temppelissä.

Herran tiet ovat suorat. Älkää kiistelkö, poimikaan hyvä ja löytäkää sama tie toistenne kanssa.

1.5.2007

Olmertin lähipiiri kaikkoamassa
Julkaistu 01.05.2007, klo 21.04 (päivitetty 01.05.2007, klo 21.32)

Ehud Olmert
Kuva: Reuters-TV

Israelin pääministeri Ehud Olmert näyttää olevan menettämässä myös lähipiirinsä tuen.

Ulkoministeri Tzipi Livnin mielestä Olmertin tulisi erota, kertoo kaksi israelilaista tv-kanavaa. Livnin kerrotaan esittäneen kantansa avustajalleen. Livni on hallituksessa myös varapääministeri, ja häntä pidetään Olmertin seuraajaehdokkaana.
Vahvistamattomien tietojen mukaan eroa vaatii myös Olmertin Kadima-puolueen kansanedustajien enemmistö.
Oman paikkansa on jo jättänyt salkuton ministeri Eitan Cabel. Hän sanoo menettäneensä luottamuksensa Olmertiin, jota parlamentin maanantainen raportti arvosteli ankarasti taitamattomuudesta viimekesäisen Libanonin sodan yhteydessä.
Israelin lehdistö on laidasta laitaan Olmertin eron kannalla, ja Israelin radion kyselyssä 69 prosenttia kansalaisista sanoo samaa. Vielä useampi erottaisi puolustusministeri Amir Peretzin, jota parlamentin raportissa myös suomittiin.

Tämä tästä vielä puuttuu, ensin pressa ja sitten pääministeri, näin saadaan se hallitus joka ottaa vastuun petoksesta. Juudas saapuu Getsemanen puutarhaan.

24.4.2007

Hamasin ja Israelin tulitauko vaarassa
Julkaistu 24.04.2007, klo 08.40 (päivitetty 24.04.2007, klo 12.48)

Israelin ja Hamasin välinen viisi kuukautta kestänyt tulitauko on murtumassa. Islamistisen Hamas-liikkeen aseellinen siipi sanoi tiistaina, ettei tulitauko Israelin kanssa ole enää voimassa.

Hamas kertoi aiemmin tiistaina tehneensä raketti-iskun Israelia vastaan. Kyseessä olisi ensimmäinen isku Gazasta Israeliin viiteen kuukauteen.
Hamasin mukaan se ampui 30 rakettiammusta ja 50 kranaattia kostona Israelin viikonlopun iskuista. Israelin mukaan Gazasta ammuttiin aamuyöllä vain muutamia raketteja ja kranaatteja.
Israelin armeija ampui viikonlopun aikana yhdeksän palestiinalaista Länsirannalla.
Viime vuonna parlamenttivaalit voittanut Hamas suostui marraskuussa tulitaukoon, mutta sanoi kostavansa palestiinalaisia vastaan tehdyt iskut.

Abbas tapaa paavin

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas jatkaa tänään seitsemän maan vierailuaan Italiassa Roomassa.
Abbasin on määrä tavata paavi Benedictus XVI Vatikaanissa sekä Iltalian pääministeri Romano Prodi ja ulkoministeri Massimo D'Alema.
Abbasin kiertomatkan tarkoituksena on vaikuttaa Euroopan maihin taloudellisten rajoitusten poistamiseksi. EU katkaisi suoran taloudellisen avun palestiinalaishallitukselle, kun islamistinen Hamas voitti parlamenttivaalit tammikuussa 2006.

Abbasin mukaan boikotti pitäisi nyt poistaa, sillä Hamas ja Abbasin Fatah-järjestö ovat muodostaneet yhteishallituksen.
Abbas on vieraillut Italian lisäksi Kreikassa, Ranskassa, Ruotsissa, Puolassa ja Bulgariassa. Huomenna Abbas matkustaa vielä Sveitsiin.

15.4.2007

Olmert ja Abbas tapaavat tänään Jerusalemissa
Julkaistu 15.04.2007, klo 03.08 (päivitetty 15.04.2007, klo 03.10)

Mahmoud Abbas ja Ehud Olmert Kuva: IBA

Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaisten johtaja Mahmoud Abbas tapaavat tänään Jerusalemissa. Neuvottelut ovat ensimmäiset sen jälkeen kun Olmert ja Abbas päättivät maaliskuussa tavata toisensa kahden viikon välein.

 

Israelin pääministeri Ehud Olmert aikoo avustajiensa mukaan nostaa esiin turvallisuuskysymyksiä ja muun muassa Gazassa 10 kuukautta sitten siepatun israelilaissotilaan kohtalon.
Myös palestiinalaisvaltion rakenteista on tarkoitus keskustella, mutta rajakysymyksiä, Jerusalemin asemaa ja palestiinalaispakolaisten paluuoikeutta ei käsitellä.
Abbasin neuvonantajan Saeb Erekatin mukaan tapaamiselta ei pidä odottaa ihmeitä.

Abbas ja Olmert neuvottelivat sunnuntaina ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun he maaliskuussa päättivät tavata toisensa kahden viikon välein.
Kaksi tuntia kestäneissä neuvotteluissa ei käsitelty keskeisiä kiistakysymyksiä mm. tulevan Palestiinan valtion rajoista, Jerusalemin kaupungin asemasta tai palestiinalaispakolaisten kohtalosta.
 

Olmert ja Abbas tapasivat Jerusalemissa
Julkaistu 15.04.2007, klo 03.08 (päivitetty 15.04.2007, klo 17.20)

Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ovat tavanneet Jerusalemissa.

Abbas ja Olmert neuvottelivat sunnuntaina ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun he maaliskuussa päättivät tavata toisensa kahden viikon välein.
Kaksi tuntia kestäneissä neuvotteluissa ei käsitelty keskeisiä kiistakysymyksiä mm. tulevan Palestiinan valtion rajoista, Jerusalemin kaupungin asemasta tai palestiinalaispakolaisten kohtalosta.
Abbasin neuvonantaja Saeb Erekat totesi ennen neuvotteluja, ettei niiltä pidä odottaa ihmeitä. Avaus oli kuitenkin tärkeä, sillä palestiinalaisten valtiota koskevat neuvottelut ovat polkeneet paikallaan jo kuusi vuotta.

Ponnistelut jatkuvat… HYVÄ!

8.4.2007

Pelosi: Syyria valmis rauhanneuvotteluihin

Julkaistu 04.04.2007, klo 15.19 (päivitetty 04.04.2007, klo 15.31)

Nancy Pelosi

Kuva: AP Graphics Bank
 

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin mukaan Syyria on valmis aloittamaan rauhanneuvottelut Israelin kanssa.

 

 

 

Pelosi kertoi Syyrian presidentin Bashar Assadin vakuuttaneen hänelle, että rauhanprosessi voisi jatkua.

Pelosi puolestaan toi Assadille viestin Israelin pääministeriltä Ehud Olmertilta, jonka mukaan myös Israel on valmis neuvotteluihin.

Pitkä tauko rauhan tiellä

Maiden viralliset rauhanneuvottelut kaatuivat vuonna 2000. Syyria on vaatinut Israelin täydellistä vetäytymistä Golanin ylängöltä, jonka Israel miehitti vuonna 1967.

Israel puolestaan on vaatinut Syyriaa lopettaamaan tukensa libanonilaiselle Hizbollah-ryhmälle ja palestiinalaiselle Hamas-järjestölle.

Yhdysvalloissa Pelosin Syyrian-vierailua on kritisoitu. Valkoinen talo syyttää Syyriaa terrorismin tukemisesta ja epäilee, että maa oli osallinen Libanonin ex-pääministerin Rafik Haririn murhaan.

Mikä on tämä nainen, joka putosi kuin tyhjästä peliin jo pari viikkoa sitten. Pieni sarvi, pieni valta ? Laittomuuden ihminen, kuka tietää?

Olmert kutsui arabimaiden johtajat huipputapaamiseen

Julkaistu 01.04.2007, klo 13.18 (päivitetty 01.04.2007, klo 21.29)

Ehud Olmert

Kuva: ILIBA

 

Israelin pääministeri Ehud Olmert on kutsunut arabimaiden johtajat huipputapaamiseen. Olmert sanoo näkevänsä hyviä lähtökohtia Arabiliiton tällä viikolla esittämässä rauhantarjouksessa ja olevansa valmis keskustelemaan siitä.

 

Olmert esitti kokouskutsun lehdistötilaisuudessa, joka järjestettiin Saksan liittokanslerin Angela Merkelin Jerusalemin-vierailulla.

Merkel on Lähi-idän-kiertomatkallaan tarjonnut EU:n apua Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelujen aloittamiseksi. Rauhanprosessilla on juuri nyt onnistumisen mahdollisuus, Merkel sanoi. Samalla hän kuitenkin korosti, ettei Euroopan pidä tyrkyttää osapuolille omia ratkaisujaan. Se ei onnistuisi, eikä EU myöskään halua ryhtyä sellaiseen, Merkel sanoo.

Lähi-idässä EU:n puheenjohtajamaan edustajana vieraileva Merkel tapasi tänään Olmertin lisäksi palestiinalaispresidentti Mahmoud Abbasin Ramallahissa Länsirannalla. Palestiinalaishallituksen jäseniä Merkel ei tavannut, vaikka EU:n ulkoministerikokous päätti eilen, että EU voi solmia suhteita niihin ministereihin, jotka eivät kuulu Hamasiin.

Angela Merkel

 

Kuva: ARD

 

Merkelin mukaan palestiinalaishallinto voi odottaa lisää joustavuutta, jos Gazassa viime kesänä siepattu israelilaissotilas vapautetaan. Abbas puolestaan sanoi Merkelille, ettei EU:lla ole enää perusteita vuoden kestäneelle palestiinalaishallinnon taloussaarrolle, vaan se tulisi purkaa.

Ranskan ulkoministeriön edustajan mukaan asiasta keskustellaan huomenna Pariisissa, kun palestiinalaisten ulkoministeri Ziad Abu Amr tapaa ulkoministeri Philippe Douste-Blazyn. Riippumattoman Amrin matka on uudenpalestiinalaishallituksen jäsenen ensimmäinen ulkomaanvierailu.

Iranille kovaa kritiikkiä

Irania Merkel arvosteli kovin sanoin. Hänen mukaansa Iran härnää kansainvälistä yhteisöä ydinohjelmallaan ja Israelin vastaisilla puheillaan. Merkel myös vaati Irania vapauttamaan pidättämänsä brittiläiset merisotilaat ja merimiehet. Britannialla on asiassa EU:n vankkumaton tuki, Merkel sanoi.

Hänen vierailuohjelmaansa on tänään kuulunut myös muun muassa käynti Euroopan juutalaisvainojen museossa Yad Vashemissa.

Israelista Merkelin matka jatkuu vielä Libanoniin. Hän käy myös saksalaisella sota-aluksella, joka on Libanonin vesillä osana YK:n rauhanturvaoperaatiota.

Kokousta kehiin vaan, kyllä se rauha siitä rakentuu, tosin 3,5 vuotta kestävälle pohjalle.

EU valmis purkamaan palestiinalaishallituksen boikottia

Julkaistu 31.03.2007, klo 16.47 (päivitetty 31.03.2007, klo 16.53)

Kokouksen osanottajia

Kuva: ARD

 

EU:n ulkoministerikokous on antanut täyden tukensa arabimaiden tämänviikkoiselle ehdotukselle Israelin ja palestiinalaisten rauhanratkaisuksi. Bremenissä Saksassa kokoontuvat ulkoministerit kannattavat myös palestiinalaishallituksen boikotin osoittaista purkamista, diplomaattilähteistä kerrotaan.

EU on valmis yhteistyöhön niiden ministerien kanssa, jotka eivät kuulu Hamasiin. Taloudellista apua palestiinalaishallinnolle ei sen sijaan ainakaan vielä aiota jatkaa.

Hamas- ja Fatah-järjestöt muodostivat yhteishallituksen tässä kuussa. Hallituksessa on myös sitoutumattomia ministereitä. Hamasia EU pitää terrorijärjestönä, minkä vuoksi talousapu jäädytettiin vuosi sitten.

Länsimaiden avainvaatimukset palestiinalaishallitukselle ovat Israelin olemassaolo-oikeuden tunnustaminen, väkivallasta luopuminen ja aiempiin rauhansopimuksiin sitoutuminen. Vaikka uusikaan hallitus ei olekaan sitoutunut niihin, edistystä on tapahtunut, ja EU:n on reagoitava sen mukaisesti, diplomaattilähteistä sanotaan.

Uusi palestiinalaishallitus ja Arabiliiton tällä viikolla esittämä pohja Israelin ja palestiinalaisten neuvotteluille antavat EU:n mukaan toivoa Lähi-idälle. Luxemburgin ulkoministeri Jean Asselborn sanoi Bremenin kokouksessa toivovansa, että Israel voi ottaa vakavasti arabien kädenojennuksen.

Arabimaat uusivat huippukokouksessaan viiden vuoden takaisin ehdotuksensa, jossa ne lupasivat solmia diplomaattisuhteet Israeliin, jos se vetäytyy vuonna 1967 miehittämiltään alueilta sekä sallii palestiinalaisvaltion muodostamisen ja palestiinalaispakolaisten paluun.

Jumalaton liitto tarkoittaa luultavimmin sitä että Hamas järjestössä sovitaan että esitetään hetken aikaa olevinamme rauhanhaluisia Israelin kanssa. Tehdään siis seitsemän vuoden mittainen sopimus. Tämän sopimuksen rikkoo 3,5 vuoden kohdalla tuo laittomuuden ihminen.

Hauskaksi tämän tekee se, että jokainen valveutunut kristitty tunnistaa liiton ja ajan. Sekä osaa laskea yhteen sen, että aika on tullut. Tosin vasta kun sopimus on syntymäisillään.

Ylösotto tapahtuu rauhanprosessin edettyä finaaliinsa. Sitten kun maassa aletaan iloita rauhasta, ylösotto on jo tapahtunut. Ylösotettujen määrä on suhteessa niin pieni että se on jotenkin seliteltävissä ihmisille. Syykin on helppo kaataa juuri kristittyjen niskoille.

Olmert neuvottelisi Saudi-Arabian kanssa

Julkaistu 30.03.2007, klo 02.41 (päivitetty 30.03.2007, klo 11.13)

Ehud Olmert

Kuva: Reuters-TV

 

Israelin pääministeri Ehud Olmert kannattaa neuvotteluja Saudi-Arabian ja maltillisten arabimaiden kanssa rauhan saavuttamiseksi Lähi-itään. Israelilaislehtien haastatteleman Olmertin mukaan Saudi-Arabia on viime kädessä se maa, joka voi taivutella arabiväestön suosiolliseksi Israelin kanssa tehtävälle rauhalle.

 

Israelilla on rauhansopimus vain Jordanian ja Egyptin kanssa. Arabimaat uudistivat Saudi-Arabian rauhanesityksen torstaina huippukokouksessaan Riadissa.

Rauhanesityksessä Israelille tarjotaan suhteiden normalisointia arabimaihin vastineeksi siitä, että se vetäytyisi vuoden 1967 sodassa valtaamiltaan alueilta.

Pakolaiskysymys arveluttaa yhä Israelia

Israelilta vaaditaan myös hyväksyntää Palestiinan valtion perustamiselle ja lisäksi palestiinalaispakolaisten kysymykseen olisi saatava ratkaisu.

Israel vastustaa esityksen pakolaisia käsittelevää kohtaa, mutta pitää sitä muuten kohtuullisena lähtökohtana neuvotteluille.

Olmertin mukaan arabimaissa on tapahtunut käänteentekevä muutos suhteessa Israeliin. Hän pitääkin mahdollisena, että alueellinen rauhansopimus syntyisi viiden vuoden sisällä.

"Vallankumouksellinen" muutos

Israelilainen Internetin uutispalvelu YNet kertoo Olmertin luonnehtineen käsillä olevaa muutosta "vallankumoukselliseksi" puhuessaan Kadima-puolueen tilaisuudessa.

Hänen mukaansa eräät vaikutusvaltaiset arabimaat alkavat käsittää, että Israel ei ole niiden suurimpia huolenaiheita.

Rauhansopimus syntyy nopeammin kuin luuletkaan, Olmert.

Abbas ja Olmert tapaavat jatkossa kahden viikon välein

Julkaistu 27.03.2007, klo 04.43 (päivitetty 27.03.2007, klo 14.46)

Mahmoud Abbas ja Ehoud Olmert

Kuva: IBA

 

Lähi-idän rauhaa hierovat Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaisten johtaja Mahmoud Abbas lupaavat vastedes tavata toisiaan kahden viikon välein. Asiasta kertoo alueella vieraileva Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice.

 

Olmertin ja Abbasin tapaamisissa aiotaan käsitellä turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä ja niiden pääasiallinen tarkoitus on on rakentaa luottamusta osapuolten välillä. Israel on aiemmin kieltäytynyt neuvotteluista uuden palestiinalaishallituksen kanssa, sillä hallitukseen kuuluu radikaalin Hamasin edustajia.

Varsinaisia rauhanneuvotteluihin liittyviä asiakysymyksiä kuten Jerusalemin asemaa ja palestiinalaispakolaisten paluuoikeutta ei vielä käsitellä.

Rice sanoo, ettei aika ole vielä kypsä lopullisille rauhanneuvotteluille, vaikka Olmertin suostumusta avoimiin, kasvotusten käytäviin neuvotteluihin Abbasin kanssa pidetäänkin merkkinä rauhanneuvottelujen mahdollisesta aloittamisesta uudelleen.

Rice itse aikoo puolestaan vierailla Lähi-idässä säännöllisesti ja jatkaa yhteydenpitoaan molempiin osapuoliin.

Rice ja YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon vierailevat parhaillaan Lähi-idässä neuvottelemassa Israelin ja arabijohtajien kanssa

Niinpä, saas nähdä nyt...

Viemärivesi hukutti useita Gazassa

Julkaistu 27.03.2007, klo 13.21 (päivitetty 27.03.2007, klo 14.58)

Gazan asukkaita

Kuva: Reuters-TV

 

 

Ainakin kuusi ihmistä on kuollut Gazassa viemäriveden tulviessa beduiinikylän yli. Kyläläisten mukaan jopa 200 Umm Naserin kylän asukasta on yhä kateissa.

Viemärivesien käsittelyaltaan luhistumisen syytä ei tiedetä. Vesimassat tuhosivat mennessään useita majoja.

Gazan kaistaleen pohjoisosassa plevassa Umm Naserin kylässä on 3 000 asukasta, joista suurin osa ehdittiin evakuoida tulvivan likaveden alta.

Onnettomuuspaikalla vieraillut sisäministeri Hani al-Qawashi joutui aseistettujen miesten hyökkäysten kohteeksi, mutta säilyi loukkaantumatta.

 

Lähi-idän kvartetti: Palestiinan hallitusta arvioidaan tekojen perusteella

Julkaistu 21.03.2007, klo 21.36 (päivitetty 21.03.2007, klo 21.36)

Lähi-idän rauhanvälittäjänä toimiva niin sanottu kvartetti sanoo arvioivansa palestiinalaisten uutta hallitusta ei vain sen kokoonpanon vaan myös tekojen perusteella. YK:n, EU:n, Yhdysvaltain ja Venäjän edustajat antoivat yhteisen lausunnon oltuaan puhelinyhteydessä päivällä.

Lausunnossa toivotaan, että Fatahin ja Hamasin kokoomushallitus auttaisi lopettamaan palestiinalaisten keskinäiset väkivaltaisuudet.

Presidentti Mahmud Abbasin Fatah-liikkeeseen kuuluva asemies kuoli ja seitsemän muuta ihmistä haavoittui raketti-iskussa Gazan kaistaleella keskiviikkona.

Kyseessä oli ensimmäinen Fatahin ja Hamasin välinen yhteenotto sen jälkeen kun puolueet muodostivat hallituksen viime lauantaina.

Lisäksi Hamas epäilee Fatahin siepanneen yhden Hamasin johtajista sekä liikettä lähellä olevan islamilaisen yliopiston luennoitsijan. Fatah ei ole kommentoinut syytöstä.

Lähi-idän kvartetti hyväksyi kolmen kuukauden jatkoajan järjestelylle, jossa EU-maat voivat toimittaa rahallista apua palestiinalaisille ilman, että se hyödyttää Hamasia.

Suora apu palestiinalaishallinnolle on edelleen pannassa.

 

TÄSSÄ NÄKYY SELVÄSTI NE NELJÄ PETOA:

LEIJONA, PANTTERI, KARHU ja SE HIRMUINEN NELJÄS = VENÄJÄ tai EU

3 Ja merestä nousi neljä suurta petoa, kukin erilainen kuin toinen.

4 Ensimmäinen oli kuin leijona, mutta sillä oli kotkan siivet. Minun sitä katsellessani reväistiin siltä siivet, ja se nostettiin maasta pystyyn ja asetettiin kahdelle jalalle niinkuin ihminen, ja sille annettiin ihmisen sydän. USA

5 Ja katso, oli toinen peto, joka oli karhun näköinen. Se nostettiin toiselle kyljellensä, ja sillä oli suussa kolme kylkiluuta, hammasten välissä; ja sille sanottiin näin: "Nouse ja syö paljon lihaa". ? VENÄJÄ

6 Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli taas toinen peto, pantterin kaltainen, ja sen selässä oli neljä linnunsiipeä. Sillä pedolla oli neljä päätä, ja sille annettiin valta. YK

7 Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea. ? (EU)

8 Minä tarkkasin sarvea, ja katso, eräs muu pieni sarvi puhkesi niiden välistä, ja kolme edellisistä sarvista reväistiin pois sen edestä. Ja katso, sillä sarvella oli silmät kuin ihmisen silmät, ja suu, joka herjaten puhui.

9 Minun sitä katsellessani valtaistuimet asetettiin, ja Vanhaikäinen istuutui. Hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi ja hänen päänsä hiukset kuin puhdas villa. Hänen valtaistuimensa oli tulen liekkejä, ja sen pyörät olivat palavaa tulta.

10 Tulivirta vuoti, se kävi ulos hänestä; tuhannen tuhatta palveli häntä, ja kymmenen tuhatta kertaa kymmenen tuhatta seisoi hänen edessänsä. Oikeus istui tuomiolle, ja kirjat avattiin.

11 Minä katselin, ja silloin, niiden herjaavien sanojen tähden, joita sarvi puhui, minun katsellessani peto tapettiin, ja sen ruumis hävitettiin ja heitettiin tuleen palamaan.

12 Ja muiltakin pedoilta otettiin valta pois; niiden elämän pituus oli määrätty aikaa ja hetkeä myöten.

Palestiinalaiset saivat hallituksen

Julkaistu 17.03.2007, klo 13.13 (päivitetty 17.03.2007, klo 17.28)

Kuva: Reuters-TV

 

Palestiinalaisten Hamas- ja Fatah-järjestöjen yhteishallitus on hyväksytty palestiinalaisparlamentin äänestyksessä.

 

Palestiinalaisten pääministeri Ismail Hania, presidentti Mahmud Abbas ja parlamentin puhemies Ahmad Bahar nostivat kätensä ylös sovun kunniaksi.

Yhteishallituksen puolesta äänesti 83 kansanedustajaa ja vastaan kolme. Luottamuslauseäänestykseen osallistui vain noin kaksi kolmasosaa parlamentin 132 jäsenestä, sillä Israel on vanginnut muut.

Liikkumarajoitusten vuoksi osa kansanedustajista kokoontui Gazassa ja osa Länsirannalla. Toisiinsa he olivat yhteydessä videolinkillä.

Tuoreessa hallituksessa on yhdeksän ministeriä Hamasista ja kuusi Fatahista. Kolme ministeriä on riippumattomia. Hallitus vannoo virkavalansa Gazan ja Ramallahin kaupungeissa jo lauantai-iltana, ja ensimmäinen kokous pidettäneen sunnuntaina.

Yhteishallituksen muodostamisesta sovittiin Mekassa viime kuussa. Saudi-Arabia ryhtyi välittäjäksi, kun Hamasin ja Fatahin kiista oli revennyt verisiksi yhteenotoiksi Gazassa.

Palestiinalaisalueiden rauhoittamisen lisäksi hallituksen toinen päätavoite on, että länsimaat purkaisivat palestiinalaisia kurjistavan taloussaarron. Se aloitettiin Hamasin muodostettua hallituksen vuosi sitten.

Israelin hallitus antoi jo ennen äänestystä tiedotteen, jossa se syytti tuoretta hallitusta terrorismin tukemisesta ja torjui yhteistyön.

Ensimmäisen tunnustuksensa palestiinalaishallitus kertoo saaneensa Norjalta heti luottamuslauseäänestyksen jälkeen. Norja ei ole kuitenkaan vahvistanut tietoa.

 

Laittomuuden ihminen on tultava pian seuraavaksi, koska rauha ei muuten pysy.

Hania ei luovu Israelin vastaisesta väkivallasta

Julkaistu 17.03.2007, klo 13.13

Pääministeri Ismail Hania

Kuva: AP Graphics Bank

 

Palestiinalaisten pääministeri Ismail Hania ei luovu mahdollisuudesta Israelin väkivaltaiseen vastustamiseen. Palestiinalaisten parlamentissa puhunut Hania sanoi, että palestiinalaisilla on oikeus käyttää kaikkia mahdollisia keinoja Israelin miehityspolitiikan vastustamiseksi.

 

Hania edustaa ääri-islamilaista Hamasia, jonka opinkappaleisiin on perinteisesti kuulunut myös vaatimus Israelin valtion tuhoamisesta.

Hania sanoi lisäksi, että perustettavaan palestiinalaisvaltioon tulee liittää myös Israelin vuonna 1967 valtaamat alueet. Pääministeri Hania tahtoo myös vaihtaa vankeja Israelin kanssa.

Parlamentin on määrä äänestää myöhemmin tänään uudesta yhteishallituksesta, johon tulisi Hamasin lisäksi maltillinen Fatah-järjestö. Fatahin johtaja, palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas vaati omassa puheessaan pidättäytymistä väkivallasta ja uskoi neuvotteluiden kautta saavutettavaan rauhaan Israelin kanssa.

Israelin hallitus on tuoreeltaan kommentoinut palestiinalaisjohtajien lausuntoja ja syyttää tulevaa hallitusta terrorismin tukemisesta. Israel ei aio tehdä yhteishallituksen kanssa yhteistyötä, sanotaan Israelin hallituksen tiedotteessa.

Yhteishallituksen päämäärä on saada kansainväliset rahahanat taas auki, jotta palestiinalaisalueiden katastrofaalinen taloudellinen tila kohenisi.

Israelista on sovittava, joten jonkin kansainvälinen painostus on tultava jakaa Israelia.

EU väleissä Syyrian kanssa

Julkaistu 14.03.2007, klo 13.27

Syyrian lippu

Kuva: AP Graphics Bank

 

EU on avannut neuvottelusuhteet Syyrian kanssa kahden vuoden tauon jälkeen.

Damaskoksessa vieraileva EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana kehotti keskiviikkona Syyriaa toimimaan voimakkaammin Irakin ja Libanonin tilanteiden rauhoittamiseksi.

Solana tapaa vierailunsa aikana muun muassa presidentti Bashar al-Assadin.

Ranska on vastustanut EU:n ja Syyrian yhteydenpitoa sen jälkeen, kun Libanonin entinen pääministeri Rafik al-Hariri murhattiin kaksi vuotta sitten. Syyrian on epäilty sekaantuneen murhaan.

Nyt Ranska on kuitenkin luopunut vaatimuksestaan.

Syyriaa pidetään tärkeänä tekijänä Libanonin levottomuuksien rauhoittamisessa. Libanonissa on viime kuukaudet ollut levotonta Syyrian-vastaisen enemmistön ja Hizbollah-liikkeen johtaman opposition välillä.

Solana vieraili Syyriaa ennen myös Saudi-Arabiassa ja Libanonissa.

Syyria, Iran, Libanon, Palestiina, Jordania sekä Egypti ovat maat, jotka ovat solmineet Jumalattoman liiton Israelia vastaan. Tulossa on 7 vuoden valerauhanliitto.

Abbas ja Olmert neuvottelivat Jerusalemissa

Julkaistu 11.03.2007, klo 20.24 (päivitetty 11.03.2007, klo 20.45)

Mahmoud Abbas ja Ehud Olmert

Kuva: ILIBA

Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ovat neuvotelleet illalla Jerusalemissa.

Kaksi tuntia kestäneen tapaamisen henkeä kuvailtiin israelilaislähteistä "rakentavaksi", vaikkei läpimurtoa Lähi-idän rauhanprosessin elvyttämiseksi odotetusti syntynytkään.

Palestiinalaisten neuvottelulähteistä tapaamisen kuvailtiin sen sijaan sujuneen "vaikeasti", eikä heidän mukaansa mitään sopimuksia solmittu. Osapuolet aikovat kuitenkin jatkaa tapaamisia tulevaisuudessa säännöllisesti. Edellisen kerran Olmert ja Abbas neuvottelivat viime kuussa.

Palestiinalaisten mukaan Abbas vetosi Olmertiin Länsirannan matkailurajoitusten helpottamiseksi ja sairaiden sekä ikääntyneiden palestiinalaisvankien vapauttamiseksi Israelin vankiloista.

Israelilaislähteiden mukaan Olmert lupasi tapaamisessa, että Israel sallii Gazan Karnin rajanylityspaikalle jatkossa pidemmän aukioloajan. Karni on palestiinalaisten köyhimmille alueille elintärkeä rajanylityspaikka tavarankuljetusten kannalta.

Ayman al-Zawahri

 

Kuva: Reuters TV

 

Israel tyytymätön hallitussuunnitelmiin

Israelin pääministeri Ehud Olmert on sanonut, ettei hän aio käydä rauhanneuvotteluja sellaisen palestiinalaishallituksen kanssa, johon kuuluva Hamas-liike ei tunnusta Israelia, sanoudu irti väkivallasta sekä hyväksy Israelin ja palestiinalaisten aiempia rauhansopimuksia.

Palestiinalaisten presidentin Mahmoud Abbasin edustama Fatah ja nykyään hallitusvastuussa oleva Hamas aikovat muodostaa jatkossa yhteishallituksen. Ne sopivat vallanjakokysymyksistä viime kuussa Mekassa Saudi-Arabiassa. Israelin hallitus on ilmoittanut tyytymättömyytensä järjestelyyn.


EU ja Yhdysvallat taas sanovat haluavansa nähdä ensin hallituksen ohjelman ja kokoonpanon, ennen kuin ne harkitsevat palestiinalaisosapuolten niin kutsutun Mekan sopimuksen tunnustamista.

Myös al-Zawahri kommentoi hallitussopua

Viimeksi Fatahin ja Hamasin hallitussuunnitelmia on kommentoinut terroristiverkosto Al-Qaidan kakkosmies Ayman al-Zawahri.

Al-Zawahri arvioi qatarilaisen Al-Jazeera-kanavan lähettämällä ääninauhalla, että Hamas on antautunut Israelille sovittuaan hallitusyhteistyöstä Fatahin kanssa. Nauhan aitoutta ei ole toistaiseksi kyetty varmistamaan.

Palestiinalaislähteiden mukaan uusi hallitus pyritään saamaan kokoon parin viikon kuluessa. Sopimuksella pyritään myös lopettamaan liikkeiden kannattajien välille puhjenneet väkivaltaisuudet, joissa on kuollut yli 90 ihmistä.

 

Lavrov: Hamas lupasi lopettaa Israelin vastaisen väkivallan

Julkaistu 27.02.2007, klo 18.15 (päivitetty 27.02.2007, klo 18.41)

Lavrov ja Meshaal

Kuva: RTV

 

Palestiinalaisten Hamas-järjestö on luvannut lopettaa ohjusiskut ja muut Israelin vastaiset väkivallanteot, sanoo Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Hamasin johtajiin kuuluva Khaleed Meshaal tapasi Lavrovin tänään Moskovassa.

 

Lavrovin mielestä Hamas on osoittanut tarpeeksi edistystä kansainvälisten vaatimusten täyttämiseksi, jotta palestiinalaishallinnolle asetettuja pakotteita voidaan helpottaa.

Lavrov esitti palestiinalaishallinnon avustussaarron purkamista jo ennen tapaamistaan Meshaalin kanssa.

Yhdysvallat ja EU keskeyttivät avustukset palestiinalaishallinnolle, kun islamistinen Hamas nousi hallitusvastuuseen viime maaliskuussa.

EU ja Yhdysvallat vaativat Hamasia tunnustamaan Israelin, luopumaan väkivallasta ja kunnioittamaan palestiinalaishallinnon aikaisempia rauhansopimuksia.

hamasjohto venäjällä

 

Kuva: RTV

 

Meshaal sanoi tiedotustilaisuudessa Moskovassa, ettei Hamas ole valmis tunnustamaan Israelia.

Israelilaisministeri kutsuu Venäjän vaatimusta luopua talouspakotteista virheeksi. Strategisten asiain ministeri Avigdor Lieberman sanoi, että pakotteiden poistaminen vahvistaisi Hamasia, jota Israel pitää terroristijärjestönä.

Venäjä on pyrkinyt kasvattamaan diplomaattista vaikutusvaltaansa Lähi-idässä ylläpitämällä suhteita Hamasiin ja Syyrian ja Iranin kaltaisiin maihin.

 

Taas piiitkä askel eteenpäin rauhanponnistelujen eteen. Ongelma vaan on se että kyseessä tulee olemaan seitsenvuotinen rauha, joka on pelkkä kulissi, joka kaadetaan suuren pedon edestä kolmen ja puolen vuoden päästä rauhanteosta.

Ydinase Wikipedia

14 kilotonnin ydinaseen koeräjäytys Nevadassa.

14 kilotonnin ydinaseen koeräjäytys Nevadassa.

Ydinase on pommi, joka saa räjähdysvoimansa ydinfissiosta tai ydinfuusiosta. Pienikin ydinase on räjähdysvoimaltaan tehokkaampi kuin mikään tavanomainen räjähde.

Ydinaseita on räjäytetty yli kaksituhatta kertaa. Nykyisin ydinase on tunnetusti käytössä Yhdysvalloilla, Venäjällä, Isolla-Britannialla, Ranskalla, Kiinalla, Intialla, Pakistanilla ja Pohjois-Korealla. Nämä maat ovat julistautuneet ydinasevaltioiksi. Lisäksi jotkut maat saattavat omistaa ydinaseita, mutta ne eivät ole julkisesti tunnustaneet niitä tai väitteitä ei ole pystytty todentamaan. Israelilla arvioidaan olevan huomattava määrä ydinaseita. Etelä-Afrikka on vapaaehtoisesti luopunut ydinaseistaan. Irania epäillään ydinaseiden kehittelystä.

Yhdellä ydinaseella voi tuhota tai tehdä vakavasti toimintakyvyttömäksi kokonaisen kaupungin. Suurin osa ydinaseen tuhovoimasta on peräisin paine- ja lämpövaikutuksesta. Näiden lisäksi ydinaseilla on merkittävä, joskin yleensä tuhovoimaltaan edellä mainittuja vähäisempi säteilyvaikutus. Säteilyvaikutus voi aiheuttaa altistuneessa väestössä sairauksia, kuten säteilysairautta tai syöpää, tai radioaktiivisella laskeumalla voidaan tehdä jonkin alueen käyttö ja kauttakulku mahdottomaksi määräajaksi. Ydinaseita on käytetty taistelutoimissa vain kaksi kertaa, Yhdysvaltain toimesta Hiroshiman ja Nagasakin pommituksilla Japania vastaan toisessa maailmansodassa.

Sotilaallisen käytön lisäksi ydinräjähteitä on myös käytetty tai esitetty käytettäviksi erilaisissa rauhanomaisissa sovelluksissa lähde?.

Fissiopommit

Atomipommit saavat räjähdysvoimansa fissiosta, jossa raskaat ytimet (uraani tai plutonium) hajoavat kevyemmiksi atominytimiksi, kun niitä pommitetaan neutroneilla. Ytimien halkeamisessa syntyvien neutronien halkaistessa jälleen uusia ytimiä syntyy räjähdysmäinen ketjureaktio, jossa vapautuu suunnattomasti energiaa. Toisinaan atomipommilla tarkoitetaan juuri fissiopommia, toisinaan sillä tarkoitetaan mitä tahansa ydinasetta. Tämä sotkee jonkin verran käsitteitä.

Fissiopommin fysikaaliset perusteet

Atomipommi perustuu ydinreaktioon. Atomiytimissä tapahtuu muutoksia, jos niitä pommitetaan sopivan energian omaavilla hiukkasilla, yleensä neutroneilla. Joissain tapauksissa atomi absorboi tämän vapaan neutronin ja tulee itse epävakaaksi. Silloin atomi halkeaa, ja lähettää säteilyä ja uusia vapaita neutroneita, jotka puolestaan rikkovat lisää ytimiä. Raskaimmat atomiytimet halkeavat helpoimmin, koska ne ovat luonnostaan epävakaita.

Varsinainen räjähdys johtuu siitä, että lähinnä valtavan röntgensädepulssin takia ympäröivä ilma kuumenee nopeasti, joten se laajenee räjähdysmäisesti ja lähettää shokkiaallon. Atomipommin räjähdys havaitaan välähdyksenä, jota seuraa tulipallon näkyminen ja lopulta sienipilven synty. Atomipommin tulipallon lämpötila on yli kymmenen miljoonaa astetta.

Suinkaan kaikki aineet eivät fissioidu eli halkea pommitettaessa neutroneilla, vaan ainoastaan raskaimmat aineet. Kevyempien aineiden siepatessa neutroneja syntyy muun muassa uusia alkuaineita. On muutamia fissiopommikelpoisia aineita: luonnossa esiintyy uraania (U), ja ydinreaktorissa voi tuottaa plutoniumia (Pu). Muitakin vastaavia aineita on, mutta niitä ei tiedetä käytetyn ydinaseissa.

Isotoopit

Luonnonuraanista tai ydinpolttoaineesta on rikastusasteessa noin 90 %-yksikön matka ydinräjähteisiin

 

Luonnonuraanista tai ydinpolttoaineesta on rikastusasteessa noin 90 %-yksikön matka ydinräjähteisiin

Isotoopit ovat alkuaineiden eri painoisia alalajeja, jotka eroavat toisistaan ytimessä olevien neutronien määrän perusteella. Uraanilla on useita isotooppeja, joista vain tietyt sopivat ydinpolttoaineeksi tai pommimateriaaliksi. Luonnonuraanista on rikastettava erilleen se uraani, joka sopii ydinpommiin.

Uraaniatomissa on 92 protonia ja plutoniumissa 94. Luonnonuraani sisältää pääasiassa kahta isotooppia, uraani-238:aa ja uraani-235:ttä. Halkeamiskelpoinen uraani-235 (U-235) on harvinaista luonnonuraanissa: siinä sitä on vain noin 0,7 %. Myös U-238 halkeaa, mutta vain nopeilla neutroneilla, joita ei voida tuottaa kuin esimerkiksi fuusioreaktiossa, joka taas vaatii syttyäkseen atomipommin. Luonnon neutronit ovat pienienergiaisia, kuten myös uraanifission vapauttamat neutronit.

Jotta uraani kelpaisi atomipommiin, sitä on rikastettava siten, että se sisältää halkeamiskelpoista U-235:ttä ainakin noin 93,5 %. Yli 80 % rikastettua uraania sanotaan vahvasti rikastetuksi uraaniksi. Jotta ketjureaktio olisi jossain uraanikappaleessa mahdollinen, on oltava riittävä määrä halkeamiskelpoista uraani-235:ttä. Tätä määrää sanotaan kriittiseksi massaksi. Tämä siksi, etteivät ensimmäisen halkeamisen tuloksena olevat neutronit karkaa uraanikimpaleesta jatkamatta ketjureaktiota. Jos ensimmäisen halkeamisen kaikki neutronit sattumalta karkaavat uraanista ulos, tulee kuitenkin joskus jokin neutroni, joka käynnistää ketjureaktion.

Kriittinen massa

Pääartikkeli: Kriittinen massa

Puhtaalle U 235:lle kriittinen massa on noin 52 kg. Tämä vastaa 17 cm läpimittaista palloa. 93,5-prosenttiselle aseluokan uraanille kriittinen massa on 56 kg. Jos uraani kutistetaan räjähteillä tiheäksi, kriittinen massa pienenee 8 kg:aan. Vastaava massa plutoniumilla on noin 4 kg. Hiroshiman pommissa käytettiin 80-prosenttisesti rikastettua uraania, jonka kriittinen massa on 60 kg.

Plutonium-239:lle kriittinen massa on vain noin 11 kg. Aseluokan plutoniumiin suositellaan plutonium-239:ää (Pu-239), jonka puhtausaste on yli 90 %. 13—35 kg:sta plutoniumoksidia voi tehdä alkeellisen ydinaseen, jonka räjähdysteho on pieni ja vaikeasti ennustettava, korkeintaan 0,1 — 1,0 kt.

Plutoniumin kriittinen massa vaihtelee sen isotooppikoostumuksen mukaan. Ns. reaktoriluokan plutoniumille se lienee 13—18 kg, ja puhtaalle Pu-239:lle 10—11 kg. Jos plutoniumkappale ympäröidään 15 cm paksulla luonnonuraanikerroksella, kriittinen massa alenee hieman yli 4 kg:aan. Nykyaikaisilla puristustekniikoilla pommissa tarvitaan aseluokan plutoniumia vain 2—4 kg ja reaktoriluokankin plutoniumia vain noin 5 kg.

Kriittistä massaa kasvattavat halkeamiskelpoisessa aineessa olevat satunnaiset epäpuhtaudet ja "väärät" isotoopit sekä neutroneita imevät aineet. Jos U-235-kappaletta ympäröi berylliumista koostuva riittävän paksu neutroniheijastin, kriittinen massa pienenee 15 kg:aan. Fissioituvaa ainetta tihentää atomipommissa yleensä tavanomainen räjähdys.

Ydinpommin koosta ja sen rajoituksista

Davy Crockett -pommi oli kaikkien aikojen pienin ydinase.

 

Davy Crockett -pommi oli kaikkien aikojen pienin ydinase.

Fissiopommia ei voi rakentaa rajattoman suureksi, koska suuret pommit vaativat enemmän fissioituvaa ainetta kuin "normaalit" atomipommit. Fissioituvan aineen määrän kasvaessa tulee yhä vaikeammaksi estää ennenaikainen fissiopommin räjähdys. Jos fissioreaktio alkaa liian aikaisin, pommin räjähdysteho jää pieneksi. Toisaalta suurta uraanimäärää on vaikeampi pitää pienehkössä tilavuudessa alikriittisenä. Fissiopommin voiman käytännön yläraja lienee 500 kt. Pommi ei voi myöskään olla rajattoman pieni koska silloin kriittinen massa jää saavuttamatta. Pienin tuotettu ydinase oli USAssa valmistettu fissiopommi "Davy Crockett" ja sen teho oli alle 0,1 kilotonnia. Vuonna 1951 amerikkalaiset räjäyttivät ensimmäisen alle 0,1 kilotonnin (100 TNT-tonnin) ydinräjähteen ja 1958 vain 200 trotyylikiloa vastaavan ydinräjähteen.

0,1–200 kilotonnin räjähdettä sanotaan kilotonniluokan aseeksi ja yli 0,5 megatonnin aseet ovat selvästi megatonniluokan aseita. Näin ollen atomipommit ovat aina melko "pieniä", kilotonniluokan aseita. Nykyajan mannertenvälisissä ohjuksissakin ydinkärjet ovat yleensä alle 500 kilotonnia, esim Peacekeeperissä 340 kilotonnia. Venäläisen Topol-ohjuksen kärki on 750 kilotonnia. Toisen maailmansodan aikana Saksaa pommitettiin 1,6 megatonnin voimalla käyttäen tavanomaisia räjähteitä.

Fissiopommin toiminta

Tykkityyppinen uraanipommi

Karkea tykkityyppisen uraanipommin rakennekaavio. Uraanikappaleet ammutaan yhteen, jolloin kriittinen massa saavutetaan, ja pommin räjäyttävä ketjureaktio alkaa.

 

Karkea tykkityyppisen uraanipommin rakennekaavio. Uraanikappaleet ammutaan yhteen, jolloin kriittinen massa saavutetaan, ja pommin räjäyttävä ketjureaktio alkaa.

Uraanipommin rakenne on yksinkertainen. Pommin runkona on putki. Putken toisessa päässä on painava uraanikappale, ja toisessa kevyempi, joka ammutaan räjähdyspanoksella isompaan kappaleeseen kiinni. Isommassa kappaleessa on pienemmän kappaleen kokoinen lovi. Kriittinen massa saavutetaan, kun pienempi kappale iskeytyy paikalleen ja ketjureaktio alkaa. Molemmat kappaleet on joskus kuorrutettu sopivalla tavalla neutroneja heijastavalla aineella (mm. beryllium, volframi, luonnonuraani). Mukana voi olla myös poloniuminen erillinen neutronilähde, mutta se ei ole välttämätön.

Hiroshiman pommi pohjautui tähän tykkityyppiseen rakenteeseen, joka on helppo rakentaa. Tätä rakennetta kehiteltäessä ei tarvita suuria määriä monimutkaisia testejä.

Imploosioperiaatteinen plutoniumpommi

Imploosioon perustuva plutoniumpommi, jossa räjähdelinssit (keltainen, ruskea) puristavat plutoniumin kasaan (sisin vaaleansininen). Välissä on räjähdelinssien paineaaltoa tasaavia ja ketjureaktiota tehostavia kerroksia. Pommin keskustassa oleva vihreä pallo on ketjureaktion käynnistävä neutronilähde.

 

Imploosioon perustuva plutoniumpommi, jossa räjähdelinssit (keltainen, ruskea) puristavat plutoniumin kasaan (sisin vaaleansininen). Välissä on räjähdelinssien paineaaltoa tasaavia ja ketjureaktiota tehostavia kerroksia. Pommin keskustassa oleva vihreä pallo on ketjureaktion käynnistävä neutronilähde.

Plutoniumpommi on tykkityyppistä uraanipommia huomattavasti vaikeampi valmistaa, koska tykkityyppisessä plutoniumpommissa ketjureaktio pyrkii alkamaan liian aikaisin ja tuottaa vain pienen räjähdyksen. Ketjureaktion alku johtuu fissiokelpoisen Pu-239:n seassa olevan Pu-240:n ja muiden plutoniumin isotooppien itsestään tapahtuvasta fissiosta. Pu-240 on siis niin epävakaa, että se pystyy fissioitumaan ilman neutronipommitusta. Tämä neutronituotto on ongelma tehokkaan plutoniumpommin suunnittelijalle.

Tykkityyppinen rakenne plutoniumpommissa on teoriassa mahdollinen, mutta silloin pommi kasvaa liian suureksi ja raskaaksi että se soveltuisi käytännön aseeksi.

Plutoniumpommissa kutistetaan räjäyttämällä ontto plutoniumpallo niin pieneksi ja tiheäksi, että ketjureaktio alkaa. Tällä menetelmällä kriittinen massa saavutetaan 1/10:llä siitä ajasta mikä tykkityyppisellä. Plutoniumpommi "räjähtää sisään" aluksi, eli siinä tapahtuu ns. imploosio (eli eksploosion eli räjähdyksen vastakohta).

Imploosiomenetelmässä on käytännön ongelmana se, että plutoniumkappaleen kutistavan šokkiaallon on oltava tarkoin pallomainen, joten pommi on koottava alle millimetrin tarkkuudella. Räjähde on sytytettävä useista kohdin tarkoin samanaikaisesti.

Koska pommissa on useita sytyttimiä, syntyy monta erillistä toistensa kanssa ristiin menevää shokkiaaltoa.

Eri sytytyspaikoista lähtevät shokkiaallot on siis yhdistettävä. Tämä tapahtuu käyttämällä kahta räjähdysainetta. Toisessa shokkiaalto etenee nopeasti, toisessa hitaasti. Hidas räjähdysaine on sisempänä ja nopea räjähde, jossa sytytys tapahtuu, ulompana. Näistä kahdesta kootaan pallon osa, "linssi".

Hidas aine on karkeasti ulospäin osoittava pehmeä kartio. Näiden rajapinta taittaa shokkiaaltoa rajapintaa vastaan kohtisuorassa olevaan suuntaan, normaaliin päin. Kun rajapinta on muotoiltu oikein, shokkiaalto saadaan keskitettyä kuten valonsäteet linssillä menemään pommin keskusta kohti. Eri imploosiorakenteissa on vaihteleva määrä linssejä. Linssien sisällä on vielä ohuehko nopean räjähteen kerros, vahvistin.

Linssien jälkeen on oltava yleensä shokkiaaltoa vahvistava nopean räjähteen pallomainen kerros tai toinen linssikerros.

Teoriassa imploosio on yksinkertainen, mutta sen toteuttaminen käytännössä vaikeaa. USA käytti 194445 imploosiomenetelmän kehittämiseen tuhansia henkilötyövuosia. Nykyään tehtävä on helpompi, imploosiota voi simuloida supertietokoneilla.

Räjähdysaine on sytytettävä monilla eri puolilla tarkoin yhtäaikaisesti. Plutoniumydintä ympäröi räjähdysaaltoa (shokkiaaltoa) tasaava aine, ja sen keskellä on neutronilähde.

Imploosiomenetelmää voidaan tietysti käyttää myös uraanipommin tekemisessä. Yleensä atomipommia kehittelevä maa joutuu testaamaan imploosiota laboratoriossa. Alamogordossa räjäytetty koelataus ja Nagasakin pommi "Fat Man" pohjautuivat imploosioon. Imploosio toteutetaan yleensä eri "räjähdysainelinsseillä", joissa on kaksi räjähdysainetta.

Imploosiopommi on oikein tehtynä voimakkaampi kuin tykkityyppinen pommi, koska siinä fissioituvan aineen tiheys kasvaa suuremmaksi kuin tykkityyppisessä. Huonosti tehty imploosiopommi on pienitehoinen, sen voima voi olla muutamista tonneista yhteen kilotonniin.

Plutoniumpommin pohjamateriaali on myrkyllistä ja kemiallisesti reaktiivista ja siksikin vaikeaa käsitellä. Plutoniumiin lisätään yleensä galliumia, jotta se säilyisi sopivassa metallin muodossa, delta-faasissa, ja se kuorrutetaan sopivalla aineella, esim. kullalla, jottei gallium reagoisi ympäristön kanssa. Plutonium-240:n itsestään tapahtuva eli spontaani hajoaminen lämmittää plutoniumia. Lämpeneminen voi olla pommia rakentavalle ongelma, jos lämpöä ei johdeta pois.

Imploosiopommeissa on onton plutoniumpallon välissä kaksi kerrosta: sisempänä alumiini-, beryllium- tai alumiiniberylliumseoskerros ja luonnonuraanikerros. Sisempi kerros on pienitiheyksistä, ulompi suuritiheyksistä. Sisempi heijastaa šokkiaaltoa takaisin ja pienentää sen jälkeen tapahtuvaa paineen laskua, ulompi pitää pommia koossa ketjureaktion alkaessa. Näin pommin voima kasvaa.

 Keltaruskeat räjähdelinssit puristavat plutoniummmassan kriittiseen tilavuuteen ja tiheyteen.

 

Keltaruskeat räjähdelinssit puristavat plutoniummmassan kriittiseen tilavuuteen ja tiheyteen.

Räjähdekerros koostuu räjähdelinsseistä, jotka on liitetty yhteen jalkapallomaisesti: esim. 20 kuusikulmiota, 12 viisikulmiota. Linssissä on hitaan räjähteen kartio, joka osoittaa ulospäin, ja sisäänpäin osoittava nopean räjähteen kartiomainen kolo, joka sopii hitaaseen räjähteeseen saumattomasti. Linssejä saattaa olla kaksi kerrosta päällekkäin. Sytytys tapahtuu esim. voimakkaalla virralla räjähtävällä langalla. Sytyttiminä käytetään krytroneja, jotka pystyvät kytkemään 4000 voltin voimakasvirtaisen pulssin muutamassa sekunnin miljardisosassa. Parhaaksi pommin kuorimateriaaliksi on todettu luja alumiiniseos duralumiini (dural).

 Violetti: räjähde, vaaleansininen: plutonium.

 

Violetti: räjähde, vaaleansininen: plutonium.

Pallomaisen plutoniumpommin (esimerkkinä Fat Man) rakenne on seuraava:

 1. neutronilähde, esim. beryllium/polonium 1 cm, 7 g
 2. ontto plutoniumpallo 4,5 cm, 6,2 kg
 3. neutroniheijastin: alumiini ja boori 11,5 cm, 120 kg
 4. tehostin: luonnonuraani 23 cm, 120 g
 5. paksu räjähdekerros sytyttimineen 65 cm, 2500 kg.

Atomipommi on toteutettu myös muuttamalla räjähteellä soikean plutoniumkappaleen muoto räjähdyksellä pallomaiseksi. Plutonium on tässä lieriömäisen räjähdekappaleen sisällä. Tämä ratkaisu on verraten harvinainen.

Atomipommin räjähtäessä vain pieni osa kriittistä massaa vastaavasta määrästä vapauttaa energiaa haljetessaan. Fat Manille tämä oli vain 1,4 % ja parhaimmille pommeille 20 %. Koska on vaikeaa pitää suurta määrää fissioituvaa ainetta pienessä tilavuudessa, atomipommin käytännön raja räjähdysvoimalle on muutamia satoja kilotonneja.

Muut räjähdetyypit

Fuusiopommit

Pääartikkeli: Vetypommi

Fuusiopommit saavat räjähdysenergiansa keveiden aineiden (vety tai helium) fuusioituessa raskaammiksi aineiksi vapauttaen suuren määrän energiaa. Näitä pommeja kutsutaan yleensä vetypommeiksi tai lämpöydinpommeiksi. Käytännössä fuusiopommin yhteydessä tarvitaan aina myös fissiopommia, joka synnyttää fuusioon tarvittavan korkean lämpötilan. Fuusiopommi on fissiopommia räjähdysvoimaltaan huomattavasti tehokkaampi.

Fuusiopommin toiminta

Fuusiopommin karkea rakennekaavio

 

Fuusiopommin karkea rakennekaavio

 1. Musta: pommin kuori
 2. Keltainen: säteilykanava, esim. polystyreeniä
 3. Punainen: fissiokelpoinen aine
 4. Harmaa: tavanomainen räjähde
 5. Turkoosi: fuusioaineen suojus
 6. Vihreä: fuusioituva aine
 7. Valkoinen: tyhjää

Vasemmalla puolella on fissiovaihe, oikealla fuusiovaihe. Fuusiovaiheen keskellä oleva ontto fissioituva ainesauva on ns. sytytystulppa.

Ideana on se että fissiopommin aiheuttama räjähdys luo riittävän suuren paineen ja kuumuuden fuusioreaktion alkamiselle.

Kiihdytetty fissiopommi

Kiihdytetyt fissiopommit perustuvat siihen, että fissiopommissa fissioituvan aineen keskelle sijoitetaan pieni määrä fuusioituvaa ainetta, josta lähtevä neutronisäteily saa aikaan lisää fissiota pommin ytimessä kasvattaen räjähdystehoa noin kaksinkertaiseksi. Itse fuusio tuottaa lisäystä räjähdystehoon vain häviävän pienen määrän.

Kobolttipommi

Kobolttipommien kuoret on valmistettu koboltista, joka räjähdyksessä muuttuu radioaktiiviseksi. Tarkoituksena on tehdä pommin laskeumasta myrkyllisempi, ja saastuttaa ympäristöä pitempään. Puhutaan "suolatuista pommeista". Vaikutuksen saamiseksi eri pituisille ajoille kuoriin on käytetty myös mm. sinkkiä.

Mikäli kobolttipommi räjäytettäisiin korkealla ilmakehässä, koboltti muuttuisi pieniksi hiukkasiksi ja saastuttaisi maapallon hyvin laajalti hiukkasten levitessä tuulten mukana. Koboltin radioaktiivisen isotoopin koboltti-60:n puoliintumisaika on 5,27 vuotta.

Neutronipommi

Pääartikkeli: Neutronipommi

Neutronipommi antaa fissiossa vapautuvien neutronien karata pommista, mikä lisää säteilyvaikutusta huomattavasti. Tämä suuntaa pommin tuhovaikutuksen entistä selkeämmin elollisia olentoja kohtaan.

"Likaiset pommit"

Pääartikkeli: Likainen pommi

Likaiset pommit eli radiologiset aseet ovat aseita, joissa tavanomainen räjähdys levittää radioaktiivista ainetta ympäristöön. Vaikutus on sama kuin ydinaseen radioaktiivisella laskeumalla. Kyse ei ole siis varsinaisesta ydinaseesta. Likainen pommi soveltuu hyvin terroristin aseeksi, sillä säteily pieninäkin määrinä lisää pommin kauhuvaikutusta. Periaatteessa likainen pommi voi saastuttaa jonkun alueen asumiskelvottomaksi kymmeniksi vuosiksi ja lisätä syöpäriskiä laajemmalla alueella.

Ydinaseen merkitys

Ydinase on ollut tähän mennessä ainoa ase, jota ei ole käytetty sen jälkeen, kun se on ollut vähintään kahden maan hallussa. Aikanaan muun muassa jalkajousta, konekivääriä ja ruutia tehokkaampia räjähdysaineita pidettiin aseina, jotka joko vaikuttaisivat sodankäynnin loppumiseen tai joiden käyttö "sivistyneiden" maiden välillä olisi tuomittavaa. Japanissa ruutiin perustuvien aseiden omistaminen kiellettiin 1600-luvulla kuolemanrangaistuksen uhalla.

Miksi ydinaseet ovat olleet tällainen poikkeus? Selityksenä on esitetty sitä, että ydinase on aivan liian voimakas ase, jos sodalla pyritään saavuttamaan jotakin muuta kuin koko ihmiskunnan itsemurha. Sodankäynnin väline (ydinase) on joutunut ristiriitaan sodankäynnin päämäärän (jonkin asian saavuttaminen) kanssa. Siis jos ydinsota syttyy, vaikutuksena on se että luultavasti valtio kärsii sodassa niin paljon ettei kykene ehkä koskaan toipumaan siitä vaikka olisikin voittaja. Veteraanidiplomaatti Keijo Korhosen mukaan kyse onkin pikemminkin poliittisista kuin sotilaallisista aseista.

Tähän liittyen USA:n halun taustaksi rajoittaa joukkotuhoaseita on esitetty sitä, että se rajoittaa USA:n toimintamahdollisuuksia maailmassa. Edelleen Mao Zedongin kerrotaan sanoneen, että kymmenellä ydinaseella Kiina saavuttaisi koskemattomuuden. Ilmiö näkyy myös USA:n ja Pohjois-Korean suhteissa.

Kiinalainen sananlasku sanoo, että kun ilmiö saavuttaa ääripäänsä, sen suunta vaihtuu. Tämä tarkoittaisi edelliseen liittyen siirtymistä ydinaseista täsmäaseisiin, tuhon kasvamisesta vaikutuksen kasvamiseen, tappamisesta ja lopulta tuhosta tietoon.

Ydinaseet liittyvät myös siihen, että ihminen on aina pyrkinyt rajoittamaan väkivaltansa (sodankäyntinsä) vaikutuksia. Ydinaseriisunnasta on tullut merkittävä kansainvälisten rauhanpyrkimysten tavoite.

Eri maiden pommiohjelmia

Pääartikkeli: Ydinaseohjelmat eri maissa

maailman ydinasevaltiot

valtio

ydinkärkiä
strategisia/taktisia/varastossa

ensimmäinen koe

Yhdysvallat

5000+/1000/3000

16.7.1945

Venäjä

5000/3500/10 000

1949 (NL)

Britannia

200

1952

Ranska

350

1960

Kiina

250/150

1964

Intia

45–95

1974

Israel

100–200

1979?[1]

Pakistan

20–50

1998

Pohjois-Korea

0–6

2006

Tiedot: Independent,[2] RFE/RL[3]

Ydinaseita on ainakin Yhdysvalloilla, Venäjällä, Isolla-Britannialla, Ranskalla, Kiinalla, Intialla, Pakistanilla ja Pohjois-Korealla. Lisäksi Israelilla on melko varmasti ydinase. Sotilasliittoutumien, mm. NATOn, johdosta ydinaseita on sijoitettuna myös muihin valtioihin.

Manhattan-projekti eli Yhdysvaltain ydinaseohjelma sai alkunsa Albert Einsteininlähde? Yhdysvaltain presidentille, Franklin D. Rooseveltille, kirjoittamasta kirjeestä 2. elokuuta 1939 koskien saksalaisten suunnitelmia valmistaa atomipommi. Ohjelman tuloksena Hiroshimaa ja Nagasakia ydinpommitettiin kesällä 1945.

Neuvostoliitto sai ensimmäisen ydinaseensa todennäköisesti vakoilemalla USA:n aseohjelmaa. Iso-Britannia oli mukana Manhattan-ohjelmassa yhdessä Kanadan kanssa. Ranska lienee aloittanut ydinaseohjelmansa 1956. Vielä 1930-luvulla Saksa oli ollut ydintutkimuksen edelläkävijä, mutta jo toisen maailmansodan aikana Yhdysvallat, Britannia ja Neuvostoliitto ohittivat sen.

Kiinassakin ydinasetutkimus aloitettiin jo vuonna 1953, ja päätös ydinaseistuksen hankkimisesta tehtiin vuonna 1955 tai 56. Sosialistiset Kiina ja Neuvostoliitto aloittivat 1950-luvulla tiiviin yhteistyön mm. ydinteknologian alalla salaisten sopimusten siivittämänä. Neuvostoliitto jopa lupasi toimittaa Kiinalle ydinaseen mallikappaleen sekä apua ydinaseen rakentamisessa. Maiden välien viilentyessä Kiinalle ei toimitettu ydinasetta ja 1960 Neuvostoliitto veti neuvonantajansa pois. Ensimmäisen kerran Kiina kokeili ydinasetta 16.10.1964.

Israel on hyvin todennäköisesti omistanut 1960-luvulta asti ydinaseen, mutta sen viranomaiset ovat antaneet tästä vain epämääräisiä lausuntoja. Israel on jarruttanut ja estänyt Irakin todennäköistä ydinaseohjelmaa, sen ilmavoimien tuhotessa 1981 Al-Tuwaithan Osirak-ydinreaktorin. Irakin ydinaseohjelma alkoi 1971 huolimatta siitä, että maa liittyi ydinsulkusopimukseen 1969. Irakin oletettiin olleen muutaman vuoden tai kuukausien päässä ydinaseen valmistumisesta Persianlahden sodassa 1991.

Intian ydinase kertoo kehitysmaiden kyvystä rakentaa oma ydinase julkisten tietojen pohjalta, mutta myös suurista vaikeuksista, joita ydinaseiden suunnittelemisessa ja rakentamisessa on. Arviot Intian ydinasearsenaalin koosta vaihtelevat huomattavasti. Intialla lienee jonkinlainen reaalinen kyky iskeä ydinaseilla Kiinaan ja Pakistaniin. Arviot pommien määristä vaihtelevat kymmenestä muutamiin kymmeniin. Pakistanin tiedetään kauan havitelleen ydinasetta ja olleen pitkällä ohjelmassa jo 1980-luvulla. Pakistanin atomienergiakomissio perustettiin vuonna 1965. Pakistan alkoi kehittää ydinasetta 1972 vastavetona Intian uhkaan. Maalla arvioidaan olevan vähintään parikymmentä ellei jopa useita kymmeniä ydinpommeja. Intia on nyttemmin, hieman yllättäen poiketen aikaisemmasta tiukasta politiikasta, saanut Yhdysvalloilta tunnustuksen vastuullisena ydinasevaltiona.

Pohjois-Korea on ilmoittanut ydinaseohjelmastaan ja väittänyt että sillä on ydinase. Aikaisempien vihjailujen on väitetty olleen pelkkää retoriikkaa. Pohjois-Korealla on pieni Yongbyonin reaktori, joka tuottaa plutoniumia. Yongbyonissa on rakenteilla toinen reaktori. Maan epäillään hankkineen uraanin rikastustekniikkaa Pakistanista.

Iran on rakentanut uudelleen Bushehrin ydinvoimalan Venäjän avulla vuodesta 1995. Iran on rakentanut laitoksia, joilla se pystyy rikastamaan uraania. Maalla on myös useita ydintutkimuslaitoksia. USA väittää Iranin kehittelevän ydinasetta.

Etelä-Afrikka kehitti melko alkeellisen tykkityyppisen uraaniin perustuvan ydinpommin. Etelä-Afrikassa on suuret uraanivarat, mikä on ollut tiedossa pitkään. Pommin tuotanto-ohjelma kesti parikymmentä vuotta ja maalla oli muutamia pommeja jotka on nyttemmin purettu.

Ydinaseiden leviäminen

Manhattan-projektin tulos, Plutoniumpommi The Gadget, oli ensimmäinen räjäytetty ydinase

 

Manhattan-projektin tulos, Plutoniumpommi The Gadget, oli ensimmäinen räjäytetty ydinase

Ydinsulkusopimus estää virallisesti ydinaseiden leviämistä. Sopimusta valvoo tarkastuksin kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA. Moni sopimusta allekirjoittamaton maa on hankkinut itselleen ydinaseen. On maita, jotka ovat havitelleet ydinasetta ydinsulkusopimuksesta huolimatta.

Arvellaan, että on 50 maata, joilla on jonkinnäköinen kyky valmistaa ydinase vaikka niillä ei sitä vielä ole. Pommin kehittämistä on nykyään vaikea täysin salata IAEA:n tarkastajilta.

On helpompaa rakentaa vähemmän korkealuokkainen ydinase kuin mitä amerikkalaiset kehittivät Manhattan-projektissa. Ydinaseen valmistaminen vie teollisuusmaalta kymmenestä viiteentoista vuotta. Aika voi olla lyhyempikin, jos ydinpolttoainekierto on pommintekoon sopiva. Japania pidetään maana, joka pystyisi helposti valmistamaan ydinaseen, jos haluaisi. Kehitysmaa tarvitsee tekniikkaa valmistaakseen ydinaseen. Uraanin rikastamiseen ja/tai plutoniumin jälleenkäsittelyyn soveltuvan ydintekniikan ostoyritykset voivat kertoa ydinaseen havittelusta. Tietyntyyppiset reaktorit soveltuvat pommituotantoon paremmin kuin toiset. Toimiva tutkimusreaktori saattaa kertoa ydinaseen kehittelystä.

Ydinaseiden torjumiseen tarkoitettujen aseiden rakentaminen on kiellettyä koska se aiheuttaisi Kauhun tasapainon järkkymisen.

Siviilikäyttöisen hyötöreaktorin avulla voidaan tuottaa ydinaseisiin kelpaavaa materiaalia, ja ainakin Pakistanin, Intian, Iranin sekä Pohjois-Korean epäillään näin tehneen.

Fissiopommeja voidaan myös tuhota laimentamalla ne ydinpolttoaineeksi sopivaksi ja "polttaa" ne ydinvoimalassa.

Ydinaseiden käyttö

Erilaisia ydinräjäytyksia. 1. Ilmakehässä, 2. Maan alla, 3. Yläilmakehässä. 4. Veden alla

 

Erilaisia ydinräjäytyksia. 1. Ilmakehässä, 2. Maan alla, 3. Yläilmakehässä. 4. Veden alla

Ydinaseita on käytetty taistelutoimissa vain kaksi kertaa, Nagasakissa ja Hiroshimassa, mutta niitä on usein aiottu käyttää myös muissa kriiseissä ja sodissa.

Korean sodan aikana YK:n joukkojen yhdysvaltalaiskomentaja kenraali Douglas MacArthur ehdotti ydinaseiden käyttämistä pohjoiskorealaisia ja kiinalaisia vapaaehtoisia vastaan, mutta tälle ei presidentti Harry S. Truman antanut poliittista valtuutusta. Kuuban kriisin aikana Yhdysvaltain strategisten ilmavoimien komentaja Curtis Le May ehdotti strategista iskua ydinpommein, johon presidentti John F. Kennedy ei suostunut. Neuvostoliitto puolestaan 1971 olisi ollut valmis ennalta ehkäisevään ydiniskuun Kiinan kansantasavaltaa vastaan, johon Yhdysvaltain presidentti Richard Nixon ei suostunut. Kiina ja Neuvostoliitto olivat käyneet ajoittaista rajasotaa Ussur-joella 1960-luvun loppuvuosina. Kiinan pääkaupunkiin Beijingiin rakennettiin miljoonille ihmisille pommisuojia.

Ydinpommien räjähdysvoimat mitataan vastaavana trotyylimäärinä. Trotyyli (TNT, Trinitrotolueeni) on tavallinen räjähde sotilaskäytössä. Kahdenkymmenen kilotonnin (kt) räjähdys vapauttaa siis yhtä paljon energiaa kuin kahdenkymmenentuhannen trotyylitonnin räjäyttäminen. Erikoissuurten tavanomaisten pommien voima on vain 0,01 kt eli 10 t. Suurten vetypommien voima mitataan miljoonina trotyylitonneina eli megatonneina (Mt).

Ydinaseiden kehittämiseen käytetään ydinkokeita. Jokainen uusi asetyyppi on testattava käytännössä. 1950-luvulla ydinkokeita ryhdyttiin arvostelemaan. Nykyään saa suorittaa vain maanalaisia kokeita. Kokeet maan pinnalla, ilmakehässä ja meren alla sekä avaruudessa ovat kiellettyjä. Viimeisiä merenalaisia ydinkokeita suorittava Ranska upotutti kokeita vastustaneen Greenpeacen laivan, Rainbow Warriorin, uusiseelantilaiseen satamaan estääkseen sitä vastustamasta merenalaisia ydinkokeita.

Hiroshiman ja Nagasakin pommitukset

Little Boy sisältäFat ManLittle Boy

 

Little Boy sisältä                   Fat Man                               Little Boy

Hiroshiman ja Nagasakin tuhonneet pommit pudotettiin molemmat B-29 Superfortress -pommikoneista. Ensimmäinen pommi pudotettiin Enola Gay -nimisestä koneesta, jota ohjasi eversti Paul Tibbets. Pommi pudotettiin 31 000 jalan korkeudesta (9450 m) ja pommi räjähti kello 8:15 (JST) pudottuaan vapaasti 1800 jalan korkeuteen (550 m). Pommin teho vastasi noin 13 kilotonnia TNT:tä, nykymittapuilla varsin vaatimattomasti, mutta se tappoi välittömästi noin 75 000 ihmistä. Tämän Little Boy pommin paino oli 4000 kg ja siinä käytettiin uraani-235 -isotooppia. Vastaavaa pommia ei ollut koskaan ennen testattu.

Nagasakin yllä räjäytetty Fat Man-pommi oli täysin erilainen, siinä käytettiin fissioituvana aineena plutoniumia. Tämäntyyppinen pommi oli jo kerran räjäytetty 16. heinäkuuta Trinity-koealueella New Mexicossa. Pommi painoi 4545 kg ja se pudotettiin Bockscar-nimisestä B-29-koneesta, jota ohjasi majuri Charles Sweeney. Pommin teho oli noin 20 kt ja räjähdyskorkeus sama kuin Little Boyn, eli 550 m. Nagasakin mäkisen maaston vuoksi tuhovaikutus jäi verrattain pienemmäksi, mutta pommi tappoi silti 73 900 ihmistä.

Yhdysvaltojen päätöstä käyttää atomipommia on arvosteltu jälkeenpäin. Jopa presidentti Dwight Eisenhower ja kenraali Douglas MacArthur ovat jälkeenpäin sanoneet Japanin olleen käytännössä lyöty. Japanin on väitetty yrittäneen sopia antautumisesta, mutta ehdot eivät sopineet Yhdysvalloille – eikä Japani pommitustenkaan jälkeen antautunut täysin ehdoitta. Pommin käyttämistä suoraan kahteen siviilikohteeseen, tietoisesti tappaen tuhansia ihmisiä, ilman että pommia olisi käytetty "näytösluonteisesti" esimerkiksi maaseudulla tai merellä, on myös kritisoitu jälkikäteen.

Jotkut uskovat Yhdysvaltain käyttäneen kahta erilaista ydinasetta testatakseen Manhattan-projektin tuloksia ja pelotellaakseen Neuvostoliittoa. Pommituskohteet myös valittiin niiden suurehkojen japanilaiskaupunkien joukosta, jotka oli tietoisesti jätetty pommittamatta tavanomaisella lentotoiminnalla. Näin saatiin havaintoja uuden aseen vaikutuksesta ehyeen asutuskeskukseen.

Pommien käytön tukijat uskovat, että ihmishenkiä ennemminkin säästettiin, sillä tavanomaisissa pommituksissa ja Yhdysvaltain maihinnousussa olisi todennäköisesti kuollut enemmän ihmisiä. Japanilaisia koulutettiin itsemurhatoimintaan maasodassa vastustajan ajoneuvoja vastaan ja koululaisillekin opetettin bambukeihäiden käyttöä vihollissotilaisiin. Japanin pääministeri kenraali Tōjō oli myös määrännyt liittoutuneiden 100 000 sotavankia teloitettavaksi, jos maihinnousu Japanin pääsaarille tapahtuisi.

Japania hallitsevassa sotilasneuvostossa myös tulkittiin väärin Yhdysvaltojen esittämän ehdottoman antautumisen vaatimuksen lieventämistä muotoon, joka olisi sallinut keisarin jäädä valtaistuimelleen. Tätä pidettiin vastustajan heikentymisen osoituksena, ja oletettiin puolustustaistelun jatkamisen johtavan USA:n väsymiseen.

23.2.2007

Palestiinalaisten HAMAS-JÄRJESTÖN valtuuskunta saapuu Moskovaan ensi viikon alussa. Valtuuskuntaa johtaa maanpaossa asuva Hamasin johtaja Khaled Meshaal. Venäjän ulkoministeriön mukaan vierailun aikana pyritään sovittelemaan palestiinalaisten keskinäisiä suhteita yhteisen hallituksen muodostamiseksi. Presidentti Vladimir Putin ja Israelin pääministeri Ehud Olmert ovat keskustelivat torstaina puhelimitse Lähi-idän tilanteesta ja kahdenvälisestä yhteistyöstä.

Mihinkähän tämä sitten johtaa ja mihin tämä pala kuuluu rauhanteossa.

Yhtä kaikki, Venäjä tuli mukaan näkyvällä tavalla ja sieltä se antikristus ”rauhanruhtinas” tulee.

Iran jatkaa uraanin rikastamista

Julkaistu 22.02.2007, klo 14.12 (päivitetty 23.02.2007, klo 00.35)

Kuva: YLE24

 

YK:n turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsenmaata kokoontuvat maanantaina Lontooseen laatimaan uutta ehdotusta päätöslauselmaksi Iranin ydinohjelmasta, Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Nicholas Burns kertoo.

 

 

- Uskomme turvallisuusneuvoston torjuvan jälleen Iranin toimet, Burns sanoo.

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA on vahvistanut, että Iran on jatkanut uraanin rikastusohjelmaansa torstaina päättyneen määräajan jälkeenkin.

Iranin ydinvoimajärjestön apulaisjohtaja Mohammad Saeedi on sanonut, ettei Iran voi hyväksyä YK:n turvallisuusneuvoston vaatimusta uraanin rikastamisen keskeyttämisestä, koska vaatimuksella ei ole mitään laillista perustetta.

Iran on myös jatkanut Arakin raskasvesireaktorinsa rakennustyötä ja torjunut IAEA:n tarkastajien pääsyn maahan.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on kehottanut Irania lopettamaan uraanin rikastamisen turvallisuusneuvoston vaatimuksen mukaisesti. Iranin pelätään valmistelevan ydinasetta ydinenergiaohjelmansa varjossa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice sanoi torstaina, että kysymys Iranin ydinohjelmasta tuodaan uudelleen YK:n turvallisuusneuvostoon.


Opiskelijat osoittivat mieltään

Sadat opiskelijat kokoontuivat torstaina Ison-Britannian lähetystön edustalle huutaen brittien ja amerikkalaisten vastaisia iskulauseita sekä polttaen Ison-Britannian ja Israelin lippuja.

 

Kuva: Reuters-TV
Iranilaisen mielenosoittajan bannerissa mainitaan mm. suomalainen Nokia.

 

Opiskelijat kehottivat Iranin hallitusta olemaan karsimatta ydinohjelmaansa. Kymmeniä poliiseja oli turvaamassa lähetystöjä ja mielenosoitus sujui rauhallisesti.

Iran on järjestelmällisesti kiistänyt lännen ja Kansainvälisen atomienergiajärjestön epäilyt, että Iranin ydinohjelman perimmäinen tarkoitus on tuottaa ydinasekelpoista plutoniumia.

 

 Ei kestä enää pitkään kun alkaa tapahtua…

Israelilaislehti: Syyria vahvistanut rajajoukkoja

Julkaistu 22.02.2007, klo 09.33 (päivitetty 22.02.2007, klo 09.41)

Syyria näyttää siirtäneen joukkojaan aiempaa lähemmäksi Israelin vastaista rajaa, kertoo israelilainen Haaretz-lehti. Lehden mukaan armeijaa on myös vahvistettu poikkeuksellisen paljon ja siihen on saatu apua Iranilta.

Pääpaino on ollut heikkojen ilmavoimien vahvistamisessa ohjuksilla ja pitkän kantaman raketeilla, Hartez arvioi. Lehden mukaan myös viime vuosina laiminlyöty laivasto on saanut iranilaisia ohjuksia.

Israel aloitti keskiviikkona sotaharjoitukset miehittämällään Golanin ylängöllä. Puolustusministeri Amir Peretz korosti, etteivät harjoitukset liity kiistaan alueen omistuksesta.

Israel valtasi Golanin vuoden 1976 sodassa ja liitti yksipuolisesti alueeseensa vuonna 1981. Nykyisin siellä elää 15 000 israelilaista uudisasukasta.

 

Jesajan ennustus toteutuu, mutta vasta vihan ajan toisella puoliskolla.

Jesaja 17

 1 Ennustus Damaskosta. Katso, Damasko poistetaan kaupunkien luvusta ja luhistuu raunioiksi.

2 Autioiksi jäävät Aroerin kaupungit, karjalaumojen haltuun; ne lepäävät siellä, kenenkään peloittelematta.

3 Efraimilta menee suojavarustus ja Damaskolta kuninkuus ja Aramista jäännöskin: niiden käy niinkuin israelilaisten kunnian, sanoo Herra Sebaot.

4 Ja sinä päivänä Jaakobin kunnia köyhtyy, ja hänen ruumiinsa lihavuus laihtuu.

5 Ja käy niinkuin leikkaajan kouraistessa viljaa ja hänen käsivartensa leikatessa tähkäpäitä, käy niinkuin tähkäpäitä poimittaessa Refaimin tasangolla.

6 Se siinä jää jälkikorjuuta, mikä öljypuuta karistettaessa: pari, kolme marjaa korkealle latvaan, neljä, viisi hedelmäpuun oksiin, sanoo Herra, Israelin Jumala.

7 Sinä päivänä ihminen luo katseen Luojaansa, ja hänen silmänsä katsovat Israelin Pyhään,

8 eikä hän luo katsettaan alttareihin, omain kättensä tekoon, eikä katso niihin, mitä hänen sormensa ovat tehneet, ei asera-karsikkoihin, ei auringonpatsaisiin.

9 Sinä päivänä ovat hänen linnakaupunkinsa niinkuin autiopaikat metsissä ja kukkuloilla, jotka jätettiin autioiksi israelilaisten tullessa, ja maa muuttuu erämaaksi.

10 Sillä sinä unhotit pelastuksesi Jumalan etkä muistanut suojakalliotasi. Sentähden sinä istutat ihania istutuksia ja kylvät vieraita viiniköynnöksiä;

11 istuttamispäivänä sinä saat ne isonemaan, ja aamulla saat kylvösi kukoistamaan-mutta poissa on sato sairauden päivänä, ja parantumaton on kipu.

12 Voi paljojen kansojen pauhua-ne pauhaavat, niinkuin meri pauhaa, ja kansakuntien kohinaa-ne kohisevat, niinkuin valtavat vedet kohisevat!

13 Kansakunnat kohisevat, niinkuin suuret vedet kohisevat, mutta hän nuhtelee niitä, ja ne pakenevat kauas; ne karkoitetaan niinkuin akanat tuulessa vuorilla, niinkuin lentävät lehdet rajuilmassa.

14 Katso, ehtoolla on oleva kauhu, aamun tullen ei heitä enää ole. Tämä on riistäjäimme osa, ryöstäjäimme arpa.

Lähi-idän kvartetti jatkoi rauhanneuvotteluja

Julkaistu 21.02.2007, klo 12.14 (päivitetty 21.02.2007, klo 23.49)

Lähi-idän kansainvälinen sovittelijaryhmä eli niin sanottu kvartetti on neuvotellut Berliinissä Israelin ja palestiinalaisten rauhankehityksen edistämisestä.

Lähi-idän rauhanneuvottelujen kvartetti - EU, USA, YK ja Venäjä - korosti, että olipa palestiinalaisten hallituksessa mitä tahansa ryhmittymiä, niiden täytyy tunnustaa Israelin valtion olemassaolo.

Nelikko päätti jatkaa tapaamisia ja tavata seuraavan kerran arabimaassa maaliskuun puolivälissä.

Keskiviikkoisessa tapaamisessa Berliinissä ei saatu aikaan mitään merkittävää, mutta nelikko korostaa jatkavansa työtään. Kvartetti kuuli USA:n ulkoministerin Condoleeza Ricen raportin tapaamisestaan Israelin pääministerin Ehud Olmertin ja palestiinalaisten presidentin Mahmoud Abbasin kanssa.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kiistää huhut, joiden mukaan kvartetti boikotoisi palestiinalaisten hallitusta. Lavrovin mukaan nelikko keskusteli Lähi-idän tilanteen rauhoittamisesta ja piti tärkeänä keskusteluyhteyden säilymistä konfliktin osapuoliin.

- Siksi olisi erittäin vahingollista julistaa kvartetin boikotoivan Palestiinan hallitusta, Lavrov sanoi.

 

Ensimmäistä kertaa julkisuudessa neljä petoa esiintyy näin selvästi. Venäjän osuus puuttui.

Daniel 7

1 Belsassarin, Baabelin kuninkaan, ensimmäisenä hallitusvuotena Daniel näki unen, päänsä näyn, vuoteessansa. Sitten hän kirjoitti tämän unen.

2 Kertomuksen alku on tämä: Daniel lausui ja sanoi: Minä näin yöllä näyssäni, ja katso, taivaan neljä tuulta kuohutti suurta merta.

3 Ja merestä nousi neljä suurta petoa, kukin erilainen kuin toinen.

4 Ensimmäinen oli kuin leijona, mutta sillä oli kotkan siivet. Minun sitä katsellessani reväistiin siltä siivet, ja se nostettiin maasta pystyyn ja asetettiin kahdelle jalalle niinkuin ihminen, ja sille annettiin ihmisen sydän. USA 

5 Ja katso, oli toinen peto, joka oli karhun näköinen. Se nostettiin toiselle kyljellensä, ja sillä oli suussa kolme kylkiluuta, hammasten välissä; ja sille sanottiin näin: "Nouse ja syö paljon lihaa". EU

6 Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli taas toinen peto, pantterin kaltainen, ja sen selässä oli neljä linnunsiipeä. Sillä pedolla oli neljä päätä, ja sille annettiin valta. YK

 7 Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea. VENÄJÄ

8 Minä tarkkasin sarvea, ja katso, eräs muu pieni sarvi puhkesi niiden välistä, ja kolme edellisistä sarvista reväistiin pois sen edestä. Ja katso, sillä sarvella oli silmät kuin ihmisen silmät, ja suu, joka herjaten puhui.

VARMA ON SE ETTÄ SE ON NELJÄS PETO, ERILAINEN KUIN MUUT

Rice, Olmert ja Abbas tapasivat Jerusalemissa

Julkaistu 19.02.2007, klo 03.06 (päivitetty 19.02.2007, klo 13.23)

Condoleezza Rice, Mahmoud Abbas ja Ehud Olmert kättelevät

Kuva: Reuters-TV

 

Israelin ja palestiinalaisten johtajat ovat tavanneet Lähi-idässä.

 

Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinlaisten presidentti Mahmoud Abbas keskustelivat yli kahden tunnin ajan Jerusalemissa Yhdysvaltain ulkoministerin Condoleezza Ricen välityksellä.

Ricen mukaan osapuolet toistivat sitoutuneensa tavoitteeseen Israelin ja Palestiinan valtion rauhanomaisesta rinnakkaiselosta. Myös siitä löytyi yhteinen näkemys, että palestiinalaisvaltio ei voi syntyä väkivallan ja terrorin pohjalta, hän sanoi.

Abbas ja Olmert antoivat tapaamisessa myös tukensa aiemmille sopimuksille, mm. Lähi-idän tiekartaksi kutsutulle rauhansuunnitelmalle.

Rice sanoo palaavansa pian Lähi-itään uusia neuvotteluja varten.

 

Rauhan rakentamiseen on melko otollinen tilaisuus. Nyt on taottava rauha, kun rauta ja vaski ovat molemmat kuumat ja sulat.

Olmert toivoo palestiinalaishallituksen maltillistuvan

Julkaistu 18.02.2007, klo 12.43 (päivitetty 18.02.2007, klo 15.17)

Ehud Olmert

Kuva: Reuters-TV

 

Israelin pääministeri Ehud Olmert kertoo Yhdysvaltain ja Israelin olevan yhtä mieltä siitä, että palestiinalaisten yhtenäishallituksen on maltillistuttava.

 

Olmertin mukaan Israel ja Yhdysvallat eivät tee yhteistyötä palestiinaishallituksen kanssa, jos se ei tunnusta Israelin valtiota, luovu väkivallasta ja noudata olemassa olevia rauhansopimuksia.

Olmert ilmoitti keskustelleensa asiasta presidentti George W. Bushin kanssa perjantaina ja vakuutti puhelinkeskustelun osoittaneen, että Yhdysvaltain ja Israelin näkemykset ovat täysin yhtenäiset.

Yhdysvaltain, EU:n, YK:n ja Venäjän muodostama niin sanottu Lähi-idän kvartetti on asettanut palestiinalaishallinnolle määrättyjen kansainvälisten pakotteiden purkamisen ehdoksi juuri Israelin tunnustamisen, väkivallasta luopumisen ja rauhansopimusten noudattamisen.

Olmertin mukaan kvartetin ehtojen noudattamatta jättäminen ehkäisee yhteistyön palestiinalaishallinnon kanssa sekä hallituksen tunnustamisen.

Olmert ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice tapaavat maanantaina Jerusalemissa tavoitteenaan elvyttää Lähi-idän rauhanprosessia.

Rice tapasi Abbasin jo sunnuntaina Ramallahissa. Rice kertoi odottavansa mielenkiinnolla Abbasilta kuulumisia Saudi-Arabiasta, jossa kilpailevat palestiinalaisjärjestöt Fatah ja Hamas sopivat yhtenäishallituksen perustamisesta.

 

Tekeekö kreikkalaiskatollinen kirkko liiton muslimien kanssa ja siitä rauhanprosessi voisi alkaa.

Juutalaisista valtaosa on ns. ortodoksijuutalaisia.

Palestiinalaisten Hania hallituksineen eronnut

Julkaistu 15.02.2007, klo 21.09

Ismail Hania

Kuva: Reuters TV

 

Kyseessä on välttämätön muodollinen askel kohti palestiinalaisten yhteishallituksen muodostamista.

 

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas pyysikin välittömästi hallituksen eron jälkeen pääministeri Ismail Haniaa uuden yhteishallituksen muodostajaksi ja pääministeriksi.

Hanialla on nyt viisi viikkoa aikaa muodostaa hallitus ja hyväksyttää se parlamentilla.

Hanian edustama Hamas ja Abbasin puolue Fatah sopivat yhteishallituksen muodostamisesta viime viikolla Saudi-Arabiassa käydyissä neuvotteluissa.

Sovun toivotaan lopettavan ryhmittymien kannattajien väliset väkivaltaisuudet sekä käynnistävän uudelleen länsimaiden suorat avustukset palestiinalaisille.

Yhdysvallat on tänään jälleen vaatinut, että uuden palestiinalaishallituksen tulee noudattaa kaikkia kansainvälisen yhteisön asettamia ehtoja, jotka ovat Israelin tunnustaminen, aikaisempien Israelin kanssa tehtyjen sopimusten kunnioittaminen ja väkivallan lopettaminen.

Palestiinalaisten uudessa hallitussopimuksessa ei ole mainintaa Israelin valtion tunnustamisesta.

 

 Pieni askel taas rauhaan, mutta Antikristus täytyy olla mukana ja sitten se tapahtuu

Venäjä ja Jordania hakevat rauhaa Lähi-itään

Julkaistu 13.02.2007, klo 16.30 (päivitetty 13.02.2007, klo 16.40)

Kuva: ERTU
Jordanian kuningas Abdullah

 

Venäjä ja Jordania kiirehtivät uutta kansainvälistä Lähi-idän rauhankokousta. Presidentti Vladimir Putin ja Jordanian kuningas Abdullah sanovat, että nyt on oikea aika painostaa Lähi-idän kiistojen osapuolet pysyvään ratkaisuun.

 

Jordanian kuninkaan mukaan Venäjällä on huomattava rooli Lähi-idässä ja arabimaat tuntevat suurta luottamusta Venäjän tapaan neuvotella kiistassa.

Putin on parhaillaan Jordaniassa, jonne hän päättää Lähi-idän kiertomatkansa. Myöhemmin tiistaina hän tapaa Ammanissa vielä palestinalaisten presidentin Mahmoud Abbasin.

Putin on aiemmissa vierailukohteissaan Qatarissa ja Saudi-Arabiassa arvostellut Yhdysvaltoja yksipuolisista ratkaisuista Lähi-idässä. Venäjä on yksi Lähi-idän kvartetin jäsenistä, joka jälleen ensi viikolla kokoontuu pohtimaan lukkiutunutta neuvottelutilaa.

 

 Lähi-idän rauha vaatii ehdottomasti Venäjän osallistumisen rauhanneuvotteluun.

Sovinto pyhässä kaupungissa

Julkaistu 12.02.2007, klo 18.13 (päivitetty 12.02.2007, klo 21.01)

Mahmoud Abbas

Kuva: BTVS
Mahmoud Abbas

 

Palestiinalaispuolueet Hamas ja Fatah ovat sopineet riitansa. Sopua osapuolet ovat yrittäneet aikaisemminkin, mutta tällä kertaa hankkeelle antaa poikkeuksellista painoa se, että neuvottelut käytiin ja sopimus allekirjoitettiin islamin pyhimmässä kaupungissa Mekassa.

 

Saudi-Arabian välittämissä neuvotteluissa palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas sekä Hamasin johtajat päättivät tulevan yhteishallituksensa voimasuhteista. Islamistista Hamasia neuvotteluissa edustivat pääministeri Ismail Haniyya ja järjestön Damaskoksessa asuva puheenjohtaja Khaled Mashaal.
Sopimuksen mukaan Haniyya jatkaa palestiinalaishallinnon pääministerinä. Hamas saanee yhdeksän ministerinpaikkaa ja Fatah kuusi. Sisä-, raha- ja ulkoasiainhoito annetaan puolueista riippumattomille henkilöille.
Mekan sopimuksen toivotaan lopettavan viikkoja jatkuneet aseelliset yhteenotot Israelin eristämässä Gazassa. Kaoottisen väkivallan uhrina on kuollut kymmeniä ihmisiä.
Gazassa ja Länsirannalla haluttaisiin myös, että sovinto lopettaisi palestiinalaisalueitten kansainvälisen saarron. Yhdysvallat ja sitä seuraten Euroopan Unioni alkoivat boikotoida palestiinalaisia vuosi sitten, kun nämä äänestivät "väärin": islamistinen Hamas voitti palestiinalaisia siihen asti hallinneen Fatahin.
Ulkopuoliset eivät ole kiistassa puolueettomia, sillä Israel ja Yhdysvallat tukevat presidentti Abbasia. Hänelle on kaavailtu samanlainen palestiinalaisalueitten käskynhaltijan virka kuin se, mitä Jasser Arafatille tyrkytettiin. Siinä ei lopulta onnistuttu.
Hamasilta vaaditaan Israelin tunnustamista, väkivallasta luopumista sekä Palestiinan Vapautusjärjestön PLO:n ja Israelin allekirjoittamien sopimusten muodollista hyväksymistä. Hamas ei kuulu PLO:hon, jonka jäsenjärjestöistä Fatah on suurin.
Hamas on sanonut vain kunnioittavansa Fatahin tekemiä sopimuksia sitoutumatta niihin. Muuta se tuskin voi tehdäkään, sillä ei järjestöllä vaalivoitostaan huolimatta ole minkäänlaista hallitsevaa asemaa palestiinalaisten keskuudessa.
Oslossa ja muualla solmittuja sopimuksia ei kukaan ole muodollisesti kumonnut, vaikkei niitä olekaan noudatettu. Ilman Oslon "rauhanprosessia" palestiinalaishallintoa ei olisi edes olemassa. Hamas ei siis voi muuta tehdä kuin "kunnioittaa" sitä, mistä PLO on sopinut Israelin kanssa.
Väkivallasta luopuminen ja Israelin tunnustaminen koskettavat muotoseikkoja syvemmin Israelin ja palestiinalaisten selkkauksen ydinkysymyksiä. Hamas on puhunut pitkäaikaisesta aselevosta, mutta sitä ennen vihollisen kanssa on neuvoteltava. Itseään se pitää vastarintaliikkeenä, jolla on oikeus taistella miehitystä vastaan myös asein. Muitten palestiinalaisten tavoin Hamas voi myös viitata siihen tosiasiaan, että Israel käyttää selkkauksessa paljon kovempaa väkivaltaa kuin yksikään palestiinalaisryhmä.
Kysymykseen Israelin tunnustamisesta liitetään usein oletuksia, joita ei täsmennetä. Jos sillä tarkoitetaan muodollista tunnustamista, niin poliittisille järjestöille ei yleensä esitetä tällaista vaatimusta. Valtion voi tunnustaa vain toinen valtio.
Joskus asia esitetään niin, että Hamasin on tunnustettava Israelin oikeus olemassaoloon. Palestiinalaisille esitettynä vaatimus on aika kohtuuton, merkitsihän Israelin perustaminen vuonna 1948 maan arabiasukkaille kansallista katastrofia.
Kun ulkopuolinen toteaa tämän seikan, se ei tarkoita sitä, että hän kiistäisi nykyisten israelilaisten kansalliset oikeudet, oikeuden kansalliseen itsemääräämiseen. Se osoittaa vain, että näkökulmaa Israel/Palestiina-konfliktiin voi vaihdella sen mukaan, katsooko sitä israelilaisten vai palestiinalaisten kannalta. Kumpikaan näkökulma ei ole oikeudenmukainen eikä edes realistinen.
Jos Israelin ja palestiinalaisten selkkauksesta joskus aletaan neuvotella vakavasti - päinvastoin kuin tähän saakka - silloin on oikeudenmukaisen ratkaisun välttämättömänä ehtona yhden tosiasian tunnustaminen ja yhden arvoarvostelman hyväksyminen. Tosiasia on se, että Israel/Palestiinassa asuu kaksi kansaa, Israelin juutalaiset ja Palestiinan arabit.
Arvoarvostelma perustuu demokratian kunnioittamiseen: molemmilla kansakunnilla on samat, demokratiaan nojaavat kansalliset oikeudet. Muut kysymykset - kestävän ja oikeudenmukaisen rauhan riittävät ehdot - ratkeavat neuvotteluissa sitten, kun ne joskus alkavat. Sitä saadaan odottaa vielä kauan.

 

Armeijalähde: Iranilaispommit surmanneet liittouman sotilaita

Julkaistu 11.02.2007, klo 17.58

Savua ja Irakin lippu.

Kuva: APTN

 

Iranilaisvalmisteiset pommit ovat surmanneet Irakissa jo yli 170 Yhdysvaltain johtaman liittouman sotilasta ja haavoittaneet yli 600:aa muuta. Asiasta kertoo nimettömänä pysyttelevä yhdysvaltalainen tiedustelu-upseeri.

 

Hänen mukaansa irakilaisten vastarintataistelijoiden tekemissä iskuissa on käytetty yhä enemmän teknisesti kehittyneitä tienvarsipommeja, joiden Yhdysvallat uskoo olevan peräisin Iranista. Niillä tehdyt iskut ovat lisääntyneet huomattavasti kuluneen puolen vuoden aikana. Tällaiset pommit kykenevät läpäisemään jopa panssarivaunun kyljen.

Käskyn räjähteiden salakuljettamiseksi maahan epäillään tulleen korkealta taholta Iranin hallinnosta. Amerikkalaislähteiden mukaan Iranin vallankumouskaartin al-Qods-prikaati on ollut osallisena Irakin shiiaryhmien aseistamisessa.

Yli 3 100 yhdysvaltalaissotilasta on kaatunut Irakissa sen jälkeen, kun liittouman joukot hyökkäsivät maahan keväällä 2003 kukistaakseen Saddam Husseinin hallinnon.

 

Olmert: Israel ei vielä kiittele palestiinalaisten sopua

Julkaistu 11.02.2007, klo 11.44

Israelin pääministeri Ehud Olmert sanoo, että Israel ei toistaiseksi torju eikä liioin hyväksy kilpailevien palestiinalaisryhmien solmimaa hallitussopua.

Olmert kommentoi ensi kertaa julkisesti Hamasin ja Fatahin johtajien torstaina Mekassa Saudi-Arabiassa allekirjoittamaa sopimusta, jolla pyritään päättämään liikkeiden kannattajien välinen väkivalta ja muodostamaan kansallisen yhtenäisyyden hallitus.

Olmertin mukaan Israelissa perehdytään yhä siihen, mitä palestiinalaisryhmät tarkalleen saivat sovituksi.

Hän korostaa, että minkä tahansa tulevan palestiinalaishallituksen on hyväksyttävä Lähi-idän kvartetin asettamat ehdot kansainvälisen avun jatkamiseksi palestiinalaishallinnolle.

Yhdysvaltain, EU:n, Venäjän ja YK:n muodostama kvartetti on vaatinut Hamasia tunnustamaan Israelin valtion, sanoutumaan irti väkivallasta ja hyväksymään aiemmat palestiinalaisten ja Israelin väliset sopimukset, ennen kuin taloussaarto voidaan lopettaa.

Hamasia edustavan pääministerin Ismail Hanian neuvonantaja sanoi lauantaina, että uusi palestiinalaishallitus ei tunnusta Israelia.

Hamas ja Fatah ajautuivat törmäyskurssille sen jälkeen, kun Hamas voitti vuosi sitten parlamenttivaalit ja nousi hallitusvastuuseen. Ryhmien välisissä väkivaltaisuuksissa on kuollut viime viikkoina kymmeniä palestiinalaisia.

 

 Antikristus ja luopumus tarvitaan apuun jotta rauha syntyisi.

Poliisi hajotti väkivaltaisen mielenosoituksen Jerusalemissa

Julkaistu 09.02.2007, klo 11.26 (päivitetty 09.02.2007, klo 14.32)

Poliiseja Jerusalemissa

Kuva: Reuters-TV

 

Israelin poliisi on hajottanut palestiinalaisten kiviä heittelevän mielenosoittajajoukon Al-Aqsan moskeijan lähellä Jerusalemin vanhassa kaupungissa. Poliisi käytti kumiluoteja ja kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan.

 

Osa mielenosoittajista piiloutui moskeijaan. Poliisin mukaan useat poliisit ja mielenosoittajat loukkaantuivat.

Arabeja suututtaa rakennustyöt moskeijan tuntumassa. Israel aloitti tiistaina Temppelivuorelle johtavan maarampin uusimisen. Siellä sijaitseva Al-Aqsan moskeija on islaminuskon kolmanneksi pyhin paikka ja tärkeä myös Israelin arabien ja palestiinalaisten kansallistunnolle.

Jerusalemn

 

Kuva: Reuters-TV

 

Palestiinalaiset pelkäävät, että rakennustyöt vahingoittavat pyhää aluetta. Israelin mukaan töistä ei aiheudu mitään vahinkoa.

Unesco huolestui Jerusalemin rakennustöistä


YK:n kulttuuri- ja tiedejärjestö Unesco on vedonnut Israeliin, jotta se keskeyttäisi arabeja suututtavat rakennustyöt ja niihin liittyvät arkeologiset kaivaukset.


Myös YK:n arabimaiden edustajat ovat vedonneet YK:n
turvallisuusneuvostoon töiden lopettamiseksi.

Israel asetti 3 000 poliisia hälytysvalmiuteen kiistelllyn alueen ympärille sen jälkeen, kun Jerusalemin muslimijohtaja Mohammed Hussein kehotti kaikkia maailman arabeja ja muslimeja nousemaan rakennustöitä vastaan.

 

 Uskon että Liiton Arkki liittyy vahvasti hävityksen kauhistuksen asettamiseen, jolloin häpäistään jotain Jumalalle todella pyhää ja varjeltua. Uuden liiton temppeli ja Liiton Arkki?

Palestiinalaisryhmät sopuun ministerinpaikoista

Julkaistu 08.02.2007, klo 13.21 (päivitetty 09.02.2007, klo 08.49)

 

Kilpailevat palestiinalaisryhmät Fatah ja Hamas ovat allekirjoittaneet kattavan sopimuksen kansallisen yhtenäisyyden hallituksen muodostamisesta. Palestiinalaiset ovat ottaneet tiedon vastaan riemuiten.

 

Ilotulitteet valaisivat taivasta ja tuhannet ihmiset virtasivat kaduille, kun tuli tieto että Fatah ja Hamas ovat sopineet uuden hallituksen muodostamisessa neuvotteluissaan Saudi-Arabian Mekassa. Autoilijat heiluttivat vihreitä Hamasin tai keltaisia Fatahin lippuja. Sovusta on iloittu myös Länsirannalla.
Fatahia edustava presidentti Mahmud Abbas pääsi Hamasin johtajien Khaled Meshaalin ja pääministeri Ismail Hanian kanssa sopuun torstai-illalla ministeripaikkojen jaosta ja hallituksen poliittisesta ohjelmasta.
Tavoitteena on lopettaa keskinäiset yhteenotot palestiinalaisalueilla ja saada länsimaat jatkamaan suoria avustuksia, jotka ne keskeyttivät islamistisen Hamasin tultua valtaan vajaa vuosi sitten.
Kansainvälinen yhteisö on vaatinut Hamasia tunnustamaan Israelin ja sen kanssa solmitut sopimukset ennen kuin apua voidaan jatkaa.
Uutistoimisto Reutersin mukaan yhteisessä lausunnossa ei ole mainintaa Israelin tunnustamisesta eikä aiemmista sopimuksista. Abbas kuitenkin pyysi uutta hallitusta kunnioittamaan kansainvälistä lakia ja PLO:n solmimia sopimuksia.
Alustavien tietojen mukaan useat keskeiset tehtävät tulevassa hallituksessa annettaisiin riippumattomille ministereille.

 

 

Reaktiot palestiinalaisryhmien yhteistyöhön vielä varovaisia

Julkaistu 09.02.2007, klo 08.36 (päivitetty 09.02.2007, klo 12.56)

Kilpailevien palestiinalaisryhmien Fatahin ja Hamasin allekirjoittama sopimus hallitusyhteistyöstä on saanut varovaisen myönteisen vastaanoton.

 

 

Niin sanotusta Lähi-idän rauhankvartetista EU, YK ja Venäjä ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä sovun löytymisestä. Euroopan unionin mukaan sopimusta on tutkittava myönteisesti mutta harkiten.
Britannian ulkoministeri Margaret Beckett kuvaili sopimusta mielenkiintoiseksi. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon sanoi toivovansa, että sopimus lopettaa väkivallan ja luo palestiinalaisille paremman tulevaisuuden.

 

Yhdysvallat vielä vaitonainen
Yhdysvallat ei suostunut vielä kommentoimaan sopimusta. Yhdysvaltain ulkoministeriöstä kerrottiin, että sopimuksen yksityiskohdat eivät vielä ole tiedossa. Myös ulkoministeri Condoleezza Rice sanoi, ettei hän ole vielä nähnyt sopimustekstiä.
Israelin hallituksen edustaja sanoi, että uuden palestiinalaishallituksen tulee noudattaa kaikkia kansainvälisen yhteisön asettamia ehtoja, jotka ovat Israelin tunnustaminen, aikaisempien Israelin kanssa tehtyjen sopimusten kunnioittaminen ja väkivallan lopettaminen.
Palestiinalaisten uudessa hallitussopimuksessa ei ole mainintaa Israelin valtion tunnustamisesta.

 

Hallitus kokoon ensi viikolla
Uutistoimisto AFP:n haastatteleman palestiinalaispresidentti Mahmoud Abbasin edustajan mukaan yhteishallitus pyritään muodostamaan ensi viikon loppuun mennessä.
Hamasia edustavan pääministeri Ismail Hanian odotetaan jatkavan tehtävässään, mutta keskeinen sisäministerin tehtävä annettaisiin riippumattomalle henkilölle. Fatah puolestaan saa muun muassa varapääministerin salkun

 

Palestiinalaisjohtajat neuvottelevat Mekassa

Julkaistu 07.02.2007, klo 10.09 (päivitetty 07.02.2007, klo 17.23)

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas

Kuva: Reuters-TV

 

Palestiinalaisten Fatah- ja Hamas-järjestöjen johtajat ovat aloittaneet neuvottelut muslimien pyhässä kaupungissa Mekassa. Kilpailevien palestiinalaisryhmien johtajat vakuuttavat jatkavansa neuvotteluja Saudi-Arabiassa kunnes sopimus valtataistelun lopettamiseksi on syntynyt.

 

 

Saudi-Arabian kuninkaan Abdullahin kutsusta järjestettävässä huipputapaamisessa etsitään ratkaisua palestiinalaisryhmien keskinäisiin väkivaltaisuuksiin ja keskustellaan myös yhteishallituksen muodostamisesta.

Monien tarkkailijoiden mukaan kokous on viimeinen mahdollisuus estää sisällissota palestiinalaisalueilla.

Abdullah tapasi tiistaina erikseen palestiinalaispresidentti Mahmoud Abbasin sekä Hamas-johtaja Khaled Meshaalin ja pääministeri Ismail Hanian. Hän varoitti molempia osapuolia, että Gazan yhteenotot haittaavat vakavasti palestiinalaiskysymyksen ratkaisemista.

Sekä Abbasin edustaja että Hania ovat esittäneet toiveikkaita lausuntoja tapaamisen alla. Abbasin edustajan Nabil Shaathin mukaan Fatahin ja Hamasin erimielisyydet ovat vähentyneet. Hania puolestaan korosti, että Hamas on vakaasti sitoutunut ristiriitojen ratkaisemiseen.

Hamas-järjestön poliittinen johtaja Khaled Meshaal

 

Kuva: Reuters-TV

 

Abbas ja Meshaal tapasivat myös tammikuussa. Syyriassa järjestetty kokous jäi kuitenkin tuloksettomaksi, ja vain vajaa viikko sen jälkeen Gazassa puhkesivat pahimmat yhteenotot sitten Hamasin valtaannousun. Viikonloppuna solmittu tulitauko on kuitenkin pääosin kestänyt.

Hamas sai palestiinalaisalueiden vaaleissa selvän vaalivoiton vuosi sitten ja muodosti hallituksen. Hamasin ja Fatahin yhteishallituksesta neuvoteltiin pitkin vuotta, mutta yhteisymmärrystä ei syntynyt. Fatahin tukema presidentti Abbas esitti loppuvuonna uusien vaalien järjestämistä, mitä Hamas kuitenkin vastustaa jyrkästi.

Rice, Olmert ja Abbas tapaavat tässä kuussa

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice, Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas tapaavat vajaan kahden viikon kuluttua.

Asiasta kertovan Olmertin mukaan tapaaminen on määrä järjestää 19. helmikuuta. Uutistoimisto AP:n mukaan tapaaminen järjestettäisiin Jerusalemissa.

Rice ehdotti kolmenvälistä huipputapaamista taannoisella Lähi-idän kiertomatkallaan, mutta ei täsmentänyt ajankohtaa. Neuvottelujen tarkoituksena on elvyttää pitkään tahmannut Lähi-idän rauhanprosessi.

DPA, AFP, BBC

 

 Rauhaa aletaan tehdä nimenomaan Jerusalemissa.

Lähi-idän rauhaan valettiin uskoa Sveitsissä

Julkaistu 25.01.2007, klo 19.26 (päivitetty 25.01.2007, klo 20.52)

Mahmoud Abbas

Kuva: ARD
Abbas tapasi Davosissa myös Saksan liittokanslerin Angela Merkelin

 

Israelin ja palestiinalaisten johtajat vakuuttelevat uskoaan Lähi-idän rauhaan ja Palestiinan valtion syntymiseen.

 

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas keskusteli Israelin ulkoministerin Tzipi Livnin ja varapääministeri Shimon Peresin kanssa Lähi-idän tilanteesta torstaina Maailman talousfoorumin ohessa Sveitsin Davosissa.

Livni vakuutteli, ettei Palestiinan valtio ole illuusio, vaan se on saavutettavissa. Israelin ja palestiinalaisten neuvottelujen tulee Livnin mukaan perustua ajatukselle kahdesta valtiosta, jotka elävät rinnakkain.

Livni kehotti myös kansainvälistä yhteisöä tukemaan maltillisten valtaa Lähi-idässä. Abbasille hän sanoi, etteivät kompromissit ääriainesten kanssa edistä rauhanhanketta.

Abbas: Rauhan aika on nyt

Abbas totesi Lähi-idän kaipaavan nyt kipeästi rauhaa. - Israelin ja palestiinalaisten konflikti on yksi vakavimmista konflikteista, joka kaipaa ratkaisua. Olen täysin vakuuttunut siitä, että huolimatta kaikista vaikeuksista, rauhanhankkeen jatkamiseen tarvittava henki on olemassa, Abbas sanoi.

Palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat ja Israelin apulaispuolustusministeri Efraim Sneh tapasivat niin ikään torstaina Davosissa. He totesivat, ettei Lähi-idän rauhanneuvotteluissa tarvita välittäjää, vaan osapuolet pystyvät neuvottelemaan suoraan toistensa kanssa. Sneh sanoi kuitenkin osapuolten tarvitsevan tukea sekä omiltaan että kansainväliseltä yhteisöltä.

Palestiinalaisten keskinäiset yhteenotot jatkuvat

Palestiinalaisjärjestö Hamasin turvallisuusjoukkojen jäsen on kuollut ja seitsemän haavoittunut tienvarsipommin räjähdyksessä Gazan kaistalla.

Kukaan ei ole toistaiseksi ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta Hamas syyttää torstai-iltana tehdystä iskusta kilpailevaa Fatah-järjestöä.

Palestiinalaisten sisäinen kiista on vaatinut viime kuukausien aikana yli 60 ihmisen hengen.

AP, Reuters

 

Lähi-idän rauha odottaa aikaa, kunnes antikristus tulee mukaan rauhanprosessiin.

 

 

ISRAEL JA LÄHI-IDÄN RAUHA

 

YLEISTÄ

Jasser Arafatin poismenon jälkeen tilanne Lähi-Idässä on hivenen rauhoittunut. Onko tila pysyvä vai ei, aika tulee näyttämään. Otsikoihin ovat nousseet Libanon ja Syyria. Miksi tämä pieni alue –Lähi-Itä on jatkuvasti otsikoissa?

Lähi-Idän tilanne on hallinnut uutisia jo vuosien ajan. Hyvin pieni alue maapallolla näyttää olevan suuren mielenkiinnon kohteena vuodesta toiseen. Juutalaisten kohtalo suurten arabimaiden ja islamin puristuksessa tuo mieleen Daavidin ja Goljatin välisen taistelun. Daavid on kuitenkin pienestä koostaan ja väkiluvustaan huolimatta pärjännyt hyvin jokaisessa käymässään sodassa.

Julkinen salaisuus on sekin, että Israelilla on ydinpommeja. He eivät epäröi käyttää niitä, jos heidän tilanteensa käy epätoivoiseksi (ns. Simson-vaihtoehto). Rauhaa ei näytä tulevan maailmaan ennen kuin se tulee Jerusalemiin. Omistus Jerusalemista on itseasiassa hengellinen taistelu Jumalan ja saatanan välillä. Israel on Jumalan valitsema kansa, josta Raamattu ja historia epäämättömästi todistaa. Palestiinalaiset ovat asuneet tuolla alueella jo ennen kuin nykyiset juutalaiset imigrantit tulivat maahan. Juutalaiset kuitenkin ostivat käypään hintaa suuria maa-alueita jo viime vuosisadan alkupuolelta saakka.

Kansainliitto hyväksyi jo v. 1920 ja 1922 juutalaisille ns. oman valtion. Kyseessä oli alue ,joka vastaa nykyisen Jordanian ja Israelin aluetta. Siihen aikaan sitä kutsuttiin Iso-Britannian mandaattialueeksi. Mandaattialue jaettiin vuonna 1922 siten, että perustettiin nykyinen Jordanian valtio (Transjordania). Palestiina jäi edelleen mandaattialueeksi aina 14.5.1948 asti, jolloin Juutalaisvaltio syntyi, mitä voidaan pitää valtavana profeetallisena Raamatun todistuksena.

Kahden tuhannen vuoden ajan jatkunut hajoituksen aika oli päättynyt. Keskitysleireissä oli kuollut yli 6 milj. juutalaista, mikä asia vaikutti YK:ssa hyvin paljon juutalaisvaltion syntymisen perusteena.

Itsenäistyminen johti sotaan arabiliiton kanssa, jonka seurauksena palestiinalaisille sanottiin arabiveljien taholta, että lähtekää sieltä pois. Me tuhoamme juutalaiset ja niin te saatte palata pian takaisin. Toisin kävi. Israel ei anna enää näitä luovutettuja alueita takaisin eikä enää anna paluumuutto-oikeutta palestiinalaispakolaisille. Syy oli siis palestiinalaisten omien johtomiesten. Kuviteltiin arabiliiton sotilaallisen ym. näennäisen ylivoiman olevan ratkaisevan.

Israel kuitenkin voitti tuon vapaussodan kuten kaikki muutkin sodat. Israel otti vastaan heti n. 600000 juutalaista muista maista. Lisäksi on tullut myöhemmin huomattava määrä vuosittain muualta. Entisen Neuvostoliiton alueelta tuli n. 1 milj. juutalaista 90-luvulla.

Pekka Sartola toteaa osuvasti: Perustellusti voidaan lopuksi todeta, että koko pakolaisongelmaa ei olisi milloinkaan syntynyt eikä Lähi-Idässä oltaisi siitä nimenomaisesta syystä jatkuvasti sotaa muistuttavassa tilanteessa mikäli arabivaltiot Egypti, Syyria sekä Jordania olisivat kunnioittaneet Yhdistyneiden Kansakuntien laillisessa ja päätösvaltaisessa yleiskokouksessa tekemää äänestyspäätöstä ja pidättäytyneet hyökkäämästä vastaperustettuun Israelin valtioon.

(lähde:Tähtäimessä Israel, s.118)

 

Itse asiassa Jordania olisi voinut saada aikaan ns. palestiinalaisvaltion jo vuosien 1948-1967 välisenä aikana, jolloin Länsiranta ja Gaza sekä Itä-Jerusalem olivat palestiinalaisten hallussa. Silloin se ei tullut kysymykseen- miksi?!

Palestiinalaisten vetoomukset omasta valtiosta ovat siten myöhäissyntyisiä. Kysymys on ennen muuta hengellinen - antisemitismi vastaan juutalaisuus. Seuraavassa on katsaus Lähi-Idän tilanteeseen. Rauhaa sinne ei voi tulla ennen kuin Rauhan Ruhtinas Jeesus Kristus saa muuttaa sydämet niin juutalaisten kuin palestiinalaisten puolella.

 

HISTORIA

Muslimeille on Koraanissa muutettu Aabrahamin siunaus koskemaan Ismaelia eli arabien kantaisää. Pyhä Raamattu kuitenkin epäämättömästi todistaa siunauslinjan koskevan Iisakkia ja Jaakobia.

Juutalaisten historia myös todistaa nimenomaan tämän linjan olevan ns. valittu kansa. Ismaelin jälkeläisiä eli arabeja on hyvin kuvattu Raamatussa: ”Hänestä tulee mies kuin villiaasi: hänen kätensä on kaikkia vastaan, ja kaikkien käsi on häntä vastaan, ja hän on kaikkien veljiensä niskassa.” (Ismael, 1 Moos. 16:12)

 

Itse asiassa Koraanissa kielletään taisteleminen juutalaisia vastaan.

Koraani 29:45 Älkää taistelko Kirjan kansaa (juutalaisia) vastaan muuta kuin sopivimmalla tavalla, lukuunottamatta niitä, jotka tekevät väärin, vaan sanokaa: ”Me uskomme siihen, mikä on lähetetty alas meille ja lähetetty alas teille. Meidän Jumalamme ja teidän Jumalanne on yksi ja sama, ja me olemme hänelle täysin alistuneita. (alistua=muslim)

Kun kuitenkin Israelin hallitsema maa-alue nähdään pelkästään islaminuskoisille kuuluvaksi, pyritään juutalaiset ajamaan pois Pyhältä maalta. Toisaalta mm. J. Arafat väittää palestiinalaisten olevan muinaisia filistealaisia. Historia ei kuitenkaan puolla tuota tulkintaa- palestiinalaiset ovat myös osittain Aabrahamin jälkeläisiä – he ovat arabeja, joissa on mm. paimentolaisheimoja. Jumala Kaikkivaltias on luvannut Pyhän maan ainoastaan Jaakobin jälkeläisille. Kysymys on siten paitsi kansojen välinen myös uskonnollinen.

Rauhansopimus ei tyydytä, vaan lopullinen päämäärä on juutalaisvaltion tuhoaminen. ”Mitään Israelin valtiota ei ole olemassakaan, joten ei Israelin kanssa tehtyjä sopimuksia tarvitse pitää.” Arafat Etelä-Afrikassa 19.9.1993, Oslon Sopimus 13.9.1993

 

JASSER ARAFAT

Usa:n presidentti Bill Clintonin johdolla käytiin kesällä 2000 rauhanneuvotteluja, joissa osapuolina olivat Israelin pääministeri Ehud Barak ja palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat. Barak oli myöntynyt jopa itsenäisen palestiinan valtion muodostamiseen sekä itä-Jerusalemista luopumiseen. Käytännössä rauhanehdot olivat todella hyvät. Asuntoja olisi Usa:n myötävaikutuksella rakennettu kaikille palestiinalaisille.

Mikä teki tyhjäksi tuon sopimuksen? Arafat pelkäsi radiaaleja ääriryhmiä ja niiden pelossa keksi tekosyyn rauhansopimuksen hylkäämiseen. Hän vaati 2,5 milj. palestiinalaista syntyperää olevien paluun Israelin maalle. Nämä asuvat nykyään ympärillä olevissa valtioissa. Barak ei voinut suostua tähän, koska pelkästään juomavesi ei olisi riittänyt molemmille valtioille. Toiseksi olisi ollut varsin uskallettua ottaa pyhälle maalle lisää potentiaalisia terroristeja.

Katso myös: Pekka Sartola, Harmagedon v. 2002

Nykyinen intifada alkoi syksyllä, 2000 kun Ariel Sharon vieraili Temppelivuorella. Tämä oli kuitenkin tekosyy. Todellisuudessa Arafat halusi näyttää omilleen taistelutahtoaan.

Toisaalta Arafat pelkäsi myös äärimuslimeja. ”Muslimien näkökulmasta katsoen ”islamilaisuus ulottuu merestä (Atlanti) virtaan (Eufrat) asti ja Allah sanoo Koraanissa, että se alue on tarkoitettu islamilaisia varten”. Muslimien kannalta siis Israelin valtion perustaminen on islamin häpäisemistä ja nöyryytystä. Muslimien tehtävänä on korjata islamia kohdannut nöyryytys ja jihad (pyhä sota) juutalaisvaltiota vastaan on jokaisen muslimin velvollisuus.” ”

”Israelin rajoja koskevaan kiistaan mikään rauhansopimus ei tuo ratkaisua. Ratkaisu edellyttäisi siionistivaltion tuhoamista ja korvaamista muslimivaltiolla.”

”Tämä oli suurin syy siihen, että Israel joutui käymään viisi sotaa arabien kanssa vuosina 1948, 1956, 1967, 1973 ja 1982. Juutalaisvaltion olemassaolo on tärkein syy muslimien juutalaisiin kohdistamalle suunnattomalle vihalle.”

Lähde: prof. Matti Suviolahti, Myllykummun tiedote 2/2003.

”Arafatin suosio on hyvin hataralla pohjalla (n. 25 %), ja riippuu paljon hänen korruptoituneen sisäpiirinsä tuesta ja siitä, että hän käytännössä yksin hallitsee koko PA:n rahaliikennettä, varoja sekä aseellisia voimia. Valtaosa kaikesta PA:n (Palestinian Authority) saamasta tuesta menee muutaman sadan merkkihenkilön taskuihin, aseiden ja räjähteiden hankkimiseen ja niiden välityksellä terrorismin suoraan tukemiseen. Suurin osa palestiinalaisista haluaisi elää rauhassa, tehdä työtä, kasvattaa lapsiaan ja vain pienet ääriryhmät haluavat jatkaa aseellista taistelua oman kuvitellun ikuisen valtionsa ja Jerusalemin puolesta.”

Lähde: Pekka Sartola, Harmagedon

 

Ranskassa tutkitaan Arafatin vaimon rahavirtoja
(10.2. 21:14)
Ranskan syyttäjäviranomaiset ovat ilmoittaneet tutkivansa Suha Arafatin, palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin vaimon, tilisiirtoja Sveitsistä Ranskaan. Tutkimuksissa selvitellään yhdeksän miljoonan euron tilisiirtoja.
Suha Arafat asuu Pariisissa. Syyttäjänviraston mukaan tutkimuksissa selvitellään rahojen siirtoa Sveitsissä toimivasta laitoksesta kahdelle Suha Arafatin tilille Ranskaan.
Jasser Arafat on itse torjunut julkisuudessa aiemmin esille nousseet syytökset palestiinalaishallinnon piirissä vallitsevasta korruptiosta.

(STT-Reuters)

 

Arafat on monesti vannonut Israelin tuhoa mm. 3/1970 Washington Post ja 2/1980 El Mundo:

”Meille sana rauha merkitsee Israelin tuhoamista.”

Syyskuu 1995, Jerusalem Post: ”Vannon Allahin kautta, että palestiinalaiset ovat valmiina uhraamaan viimeisenkin poikansa ja tyttärensä siksi kunnes Palestiinan lippu liehuu Jerusalemin muurien, moskeijoiden ja kirkkojen yllä.”

 

ITSEMURHAPOMMITTAJAT

”Sitten juuri ennen keskiyötä toinen terroristi, jonka tulon Jerusalemin trendikahvilaan Hillel Cafehen valpas turvallisuusmies oli estänyt- räjäytti itsensä kahvilan ulkopuolella surmaten kuusi israelilaista ja haavoittaen ainakin 40:ntä. Valtava räjähdys rikkoi ikkunoita eripuolilla saksalaista hienostoaluetta; haavoittuneiden huudot kaikuivat pitkin Emek Refaim-katua. Eräs räjähdyksestä hengissä selvinnyt mies, nimeltään Shavi, kertoi kompastelleensa ihmisten kylkiluiden yli paetessaan paikalta. ”Näin asioita, joita en pysty kuvailemaan”, hän sanoi. ”Siihen ei yksinkertaisesti löydy sanoja.”

(9.9.2003 Jerusalem/Leo Mellerin kirje)

 

Koraanin eräs pykälä, jolla on perusteltu ns. fedayeen-toimintaa. Toiminta tarkoittaa sitä, että uhraa henkensä terrori-iskussa eli itsemurhapommituksessa tai vastaavassa. Koraanin mukaan tällä tavoin voi varmistaa itselleen paratiisin ja pelastuksen eli välttymisen helvetistä.

”Jotkut tunnetut muslimipapit nimittävät itsemurhapommittajia marttyyreiksi, jotka saavat täydellisen syntien anteeksiannon ja ikuisen elämän paratiisissa, jossa on viiniä ja suuri joukko kauniita neitsyeitä.”

Koraani 9:112 Totisesti Allah on ostanut uskovilta heidän sielunsa ja omaisuutensa sillä ehdolla, että he saavat paratiisin kun taistelevat Allahin tiellä ja surmaavat ja tulevat surmatuiksi. –Iloitkaa siis kaupasta, jonka olette tehneet – totisesti tämä on suuri autuus.

Tämä toiminta on vahvistettu myös PLO:n peruskirjassa. Lisäksi muslimiperheille, joiden omainen räjäyttää itsensä kappaleiksi, annetaan määrä dollareita- on mainittu 2000-60000 dollaria.

 

(24.9. 17:16) Iltasanomat

Islamilainen äärijärjestö Hamas ei harkitse tulitauon aloittamista Israelin vastaisessa taistelussaan, jos Israel ei lopeta hyökkäyksiään palestiinalaisia vastaan, sanoi Hamasin hengellinen johtaja Ahmed Yassin.
Hän tähdensi, että Hamas on valinnut aseellisen vastarinnan ja pyhän sodan tien ja ettei se koskaan katoa. - Ei Israel eikä Yhdysvallat pysty lyömään Hamasia eikä islamia.
Yassin tuli nyt ensimmäisen kerran julkisuuteen sen jälkeen, kun Israel yritti salamurhata hänet syyskuun alussa.
Hän tuomitsi tiedotustilaisuudessaan presidentti George W. Bushin puheen YK:ssa ja kuvasi sitä sodan julistukseksi islamia vastaan.
- Bush julistaa sotaa islamia vastaan terrorismin ja terrorismia ruokkivien ideologioiden varjolla. Bush pitää islamia terrorismina, Yassin sanoi.
Yassinin mukaan Bush joutui turvautumaan sotaan epäonnistuttuaan vuoropuhelussa muslimien kanssa. - Mutta hän häviää niin Afganistanissa, Irakissa, Palestiinassa kuin kaikkialla muslimimaailmassa. (STT-DPA-Reuters)

BBC: Palestiinalaisille ääriryhmille rahaa hallinnolta
(8.11. 21:33)
Britannian television mukaan palestiinalaishallinto maksaa kuukausittaista tukea ääriryhmälle, jotta tämä ei toteuttaisi itsemurhaiskuja. BBC:n verkkosivuilla julkaistun tiedon mukaan al-Aqsan marttyyrien prikaatit -järjestön jäsenet saavat joka kuukausi yhteensä 50 000 dollaria tukea.
BBC:n uutisten haastattelema palestiinalaisministeri Abdul Fattah Hamayel kertoi, että rahat käytetään järjestön jäsenten asumiskustannuksiin siinä toivossa, että nämä eivät toteuttaisi hyökkäyksiä Israelia vastaan. Hamayelin mukaan yksittäisten ihmisten saamat summat ovat pieniä, korkeintaan 250 dollaria kuussa.
Al-Aqsan marttyyrien prikaateilla on yhteyksiä palestiinalaispresidentti Jasser Arafatin johtamaan Fatah-liikkeeseen. Järjestön jäsenten viime kuukausina toteuttamat iskut ovat hidastaneet Lähi-idän rauhansuunnitelman etenemistä
Fatah-liike on kiistänyt maksavansa ääriryhmälle, jotta tämä ei toteuttaisi itsemurhaiskuja.

(STT-Reuters)

 

EXODUS

Pelkästään Venäjällä on vielä 500000 juutalaista. Heillä ei ole aina varoja exodukseen eli Israeliin muuttoa varten. Toisaalta tilanne Israelissa terroriuhan, työttömyyden ja taloustilan johdosta ei ole kovin houkutteleva. Lisäksi Israel ei ole halukas ottamaan aina yli 70-vuotiaita henkilöitä. Exodus-työ on sikäli tärkeä, että antisemitismi eli juutalaisviha on nostamassa päätään entisen Neuvostoliiton alueella. Erityisesti nykyiset islamilaiset valtiot ovat vaarallisia.

Vaarallista on siis myös jatkossa jäädä ns. pakanakansoihin. Toisaalta vaarallista on myös Israelissa johtuen palestiinalaisten terrorismista. Sadat ihmiset ovat kuolleet ja tuhannet vammautuneet loppuiäksi. Exodus on kuitenkin ainoa oikea vastaus tähän uhkaan. Sielunvihollinen vastustaa exodusta, joten se lietsoo vihaa Pyhässä maassa.

Jossain vaiheessa muslimien on vaikea vastustaa kiusausta tuhota juutalaiset, on heitä sitten missä tahansa. Koraani antaa tähän myös luvan. Tosin se lupa on ehdollinen.

Koraani 2:189 Taistelkaa heitä vastaan niin kauan, ettei kiusausta enää ole, vaan Jumalan uskonto pääsee voimaan, ja jos he pidättäytyvät taistelusta, ei vihollisuutta ole paitsi väärintekijöitä kohtaan.

 

”IVY-maiden alueelta on löytynyt Leo Mellerin mukaan arabiankielinen dokumentti. Al-Quidan alkuperää olevassa tekstissä kehoitetaan valmistamaan päivää, jolloin entisen Neuvostoliiton muslimitasavalloissa suoritetaan hirmuisia juutalaissurmia yhtenä ja samana vuorokautena. Silloin on huudettava maailmalle: Näin virtaa juutalainen veri, kunnes Jerusalem on vapaa juutalaisista!”

Kristittyinä meidän on rukoiltava ja tehtävä nyt exodustyötä, jotta juutalaiset pelastuisivat tästä vaarasta. Tulee mieleen Esterin kirjan kertomus Puurim-juhlasta- Jumalan ihmeellisestä avusta.

Voimme siis tukea exodus-työtä mm. Patmos-lähetyssäätiön kautta. (PL 86 00381 HELSINKI).

linkki: http://masada2000.org/holocaust.html

kts. www.pasuunasoi.com/exodus/

 

ISRAELIN TUHOAMINEN TAVOITTEENA

Raamatun psalmissa 83 mainitaan jakeessa 5: He sanovat: ”Tulkaa hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta.”

Jae 13: koska he sanovat: ”Anastakaamme itsellemme Jumalan asunnot”

Ketkä näin sanovat?

Jae 6: Sillä he neuvottelevat keskenään yksimielisesti, he tekevät liiton sinua vastaan.

7: Edomin teltat ja ismaelilaiset, Mooab ja hagrilaiset, 8: Gebal, Ammon ja Amalek, Filistea ynnä Tyyron asukkaat 9: Myös Assur on liittynyt heihin, nämä ovat käsivartena Lootin lapsille. Sela

Psalmistan kuvaamat kansat ovat Israelin naapurikansoja: beduiineja, saudeja, jordanialaisija, egyptiläisiä, libanonilaisia, syyrialaisia sekä palestiinalaisia jne.

Kaikkia näitä kansoja yhdistää paitsi juutalaisvastaisuus myös islaminusko, joka on valtauskonto näissä kansoissa.

Islamin takana olevat henkivallat pyrkivät siis tuhoamaan Israelin sekä ryöstämään Jerusalemin juutalaisilta. Rauhansopimukset eivät tule koskaan pitämään, koska Koraanin mukaan ne voidaan rikkoa sopivan ajan tullen, Suura 9:1-5.

 

Taistelu Pyhän maan omistuksesta on jatkunut runsaat 3000 vuotta. Lupaus ,jonka Israelin Herra Sebaot antoi Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille, on pitänyt tähän asti. Allahiin uskovat eivät ole yhdessäkään sodassa voittaneet. Näin tulee jatkumaan. Mikään voima ei voi voittaa Israelia ja anastaa siltä Pyhää maata ja Jerusalemia, koska Kaikkivaltias on sen kanssa lupauksensa mukaisesti. Tosin Israel tulee kärsimään paljon ns. Jaakobin ahdistuksessa, mutta siitäkin se tulee selviämään siten,että 1/3 –osa tuosta kansasta pelastuu.

 

TURVA-AITA

Aitakysymys päätyi Haagiin sen jälkeen, kun YK:n yleiskokous oli äänestänyt asiasta joulukuussa. Yleiskokouksen enemmistö halusi tuomioistuimelta neuvoa-antavan mielipiteen muurin laillisuudesta.

Israelin mielestä aitaa tarvitaan pitämään palestiinalaiset itsemurhaiskijät poissa Israelista. Palestiinalaisten mukaan muurissa on kyse sorrosta ja miehitettyjen alueiden liittämisestä Israeliin.

 

Israelin turva-aidan oikeuskäsittely alkaa
(22.2. 06:23) IS
 
Israelin toimesta Länsirannan palestiinalaisalueelle kohoava ns. turva-aita on herättänyt voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan. Myös aidan laillisuutta pohtiva oikeuskäsittely alkaa ristiriitaisissa tunnelmissa.
Israelin jyrkän kielteinen suhtautuminen oikeusprosessiin ei ole yllätys, mutta sitä ovat vastustaneet myös lukuisat muut maat kuten Yhdysvallat, Venäjä ja EU. Näiden maiden mielestä asian oikeuskäsittely on omiaan vain heikentämään ennestäänkin suurissa vaikeuksissa olevaa Lähi-idän rauhanprosessia.
EU:n kanta itse aitahankkeeseen on kuitenkin selvä: Israelin rakentama aita on kansainvälisen sopimusten vastainen ja huomattava este rauhalle Lähi-idässä.
Aitakysymys päätyi Haagissa toimivaan Kansainvälisen tuomioistuminen (ICJ) käsitellyn sen jälkeen kun YK:n yleiskokous äänesti asiasta joulukuussa. Yleiskokouksen enemmistö halusi tuomioistuimelta "neuvoa-antavan mielipiteen" aidan laillisuudesta.
Israelin mukaan kyseessä on poliittinen kiista, jota ei voida ratkaista oikeudessa.

(STT-AFP-DPA)

 

Ainakin seitsemän kuollut räjähdyksessä Jerusalemissa
(22.2. 12:48) IS
 
Palestiinalaisten ääriryhmä Al Aksan marttyyrien prikaatit on ilmoittautunut Jerusalemin tuhoisan itsemurhaiskun tekijäksi.
Ryhmän mukaan isku on kosto Israelin rakentamalle ns. turva-aidalle Länsirannalla sekä israelilaisjoukkojen hyökkäyksestä Gazaan aiemmin helmikuussa. Tuossa iskussa kuoli 15 palestiinalaista.
Ainakin seitsemän ihmistä sai surmansa bussiin tehdyssä pommi-iskussa Jerusalemissa ja jopa 60 muuta on haavoittunut.
Israelin poliisin mukaan kyse on itsemurhaiskusta.
Räjähdys tapahtui aamuruuhkan aikaan.
Räjähdys tapahtui lähellä hotelli Inbalia, jossa amerikanjuutalaisten tärkeimpien järjestöjen johtajat pitivät kokousta.
Isku tehtiin vain päivää ennen kuin Haagin Kansainvälinen tuomioistuin ryhtyy käsittelemään Israelin Länsirannalle suunnitteleman ns. turva-aidan laillisuutta. Israel alkoi sunnuntaina purkaa osaa jo rakennetusta aidasta Länsirannan pohjoisosassa.
Edellisen kerran Jerusalemissa tehtiin itsemurhaisku tammikuun lopussa. Tuolloinkin bussiin tehdyssä iskussa kuoli 11 ihmistä.

(STT-Reuters)

Kun maailman ihmiset tulevat tuomitsemaan Israelin toimet ja eristämään sen, on Herran omien ja Israelin ystävien noustava juutalaisten rinnalle heitä puolustamaan, vrt. Ruutin kirja Raamatussa (Ruut edustaa uskovaa, joka seisoo juutalaisen Noomin rinnalla). Silloin vasta punnitaan todelliset Israelin ystävät. YK ja EU tulevat entistä enemmän painostamaan Israelia. Vain USA on kyllin vahva toistaiseksi sitä puolustamaan. Jossain vaiheessa Israel jää yksin. Ei edes USA kykene sitä enää puolustamaan.

 

MILLOIN RAUHA TULEE

Raamatun profetia todistaa, että Lähi-Itään tulee jonkinlainen rauha. Sitä ennen tulee kuitenkin jokin vakavampi välien selvittely. Leo Mellerin mukaan kyseessä saattaa olla jopa sota Israelin ja Syyrian kesken. Tässä sodassa lopputulos on jo etukäteen selviö. Israelin voitto tulee nostamaan maailman sitä vastaan. Israel on jäämässä yksin. Ellei Herra sitä puolustaisi, se olisi jo tuhottu.

Raamatun profetia kertoo meille Antikristuksesta ja hänen liitostaan Israelin kanssa. Antikristus on kuitenkin petoksen mestari, joten on ilmeistä, että hän tulee liittoutumaan muslimien kanssa. Valherauha saa juutalaiset väärän turvallisuuden valtaan. Yhtäkkiä tulee Venäjä liittolaisineen karkaamaan Israelin kimppuun. Alkaa Googin sota. Hesekielin kirjan mukaan sota tulee keskellä rauhaa; 38-39 luvut. Venäjän armeija liittolaisineen tulee sinne menemään ja myös ihmeellisellä tavalla siellä tuhoutumaan.

Raamattu todistaa, että lopullinen rauha tulee vasta ns. Jaakobin ahdistuksen ja viimeisen vuosiviikon eli 7 vuoden jakson jälkeen, jolloin Kristus tulee perustamaan maan päälle ns. tuhatvuotisen valtakuntansa.

Katso profetia Lähi-Idän osalta: http://www.pasuunasoi.com/profeetallinensana/

 

HERRAN SIUNAUS

Emme ymmärrä täysin Israelia. Emme silti saa sitä tuomita, vaan rukoilla sen puolesta, että se pelastuisi ja tulisi tuntemaan Kristuksen Jeesuksen omana Messiaana (Room.9-11.luvut). Peite heidän sydämistään otetaan pois, kun he todella kääntyvät Herran puoleen; 2 Kor. 3:15-16.

Ehkä nämä pommi-iskut ym. murtavat heitä siten, että he hädässään kääntyvät Kristuksen puoleen; Sak. 12:10.

Miksi meidän tulee siunata Israelia? Sen tähden, että Pyhässä Raamatussa Kaikkivaltias on luvannut Aabrahamille ja sen myötä Israelille: ”Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.” 1 Moos. 12:3

 

Herra siunatkoon sinua Israel ja varjelkoon sinua.

Herra valaiskoon kasvonsa sinulle Israel ja olkoon sinulle armollinen

Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi Israel ja antakoon sinulle rauhan

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä, amen